A Gazzetta kiáll cikkének helyessége mellett

buffon_gigi_fuben_monaco_ellen.jpgA La Gazzetta dello Sport reagált a Juventus helyreigazítást kérő közleményére, és véleményük szerint a napilap nem ferdítette el Gigi Buffon öltözőben elhangzott szavait, de azt is kiemeli, hogy szó sincs sportszerűtlen magatartásról az ellenfelek részéről.

Az ügy leginkább a közösségi médiában keltett jelentős visszhangot, miután a Gazzetta arról számolt be, hogy Gigi Buffon állítólag az öltözőben komolyan kérdőre vonta a társakat a Lyon elleni 1-1-et követően.

„Srácok, így nem jutunk egyről a kettőre.” - idézi az öltözőben elhangzottakat a napilap, amely cikk valóságtartalmát a Juventus közleményben tagadott.

„Olaszországban nyerünk, mivel a többiek félreállnak, de Európában ez nem így van, és nem is fog erre sor kerülni. Olaszországban az egyedüli két csapat, amely nem áll félre, megvert minket.

Harcosabbnak kell lennünk, határozottabbnak, fokozottan kell egymást segítenünk, ellenkező esetben megnehezítjük saját magunk életét, és szenvedni fogunk a Bajnokok Ligájában.”

A napilap cikkében szereplő „si scansano” kifejezés adott okot az egész ügyre, hiszen ez többféleképpen is értelmezhető.

Jelentheti azt, hogy egy csapat megadja magát az ellenfelének, azonban arra is utalhat, hogy valaki félreáll valami elől, amit képtelen lenne megállítani, és így saját magát védi.

A közösségi médiában természetesen sokan az előző értelmezést részesítették előnyben, tehát Gigi Buffon tulajdonképpen bevallotta az ellenfelek nyilvánvalóan sportszerűtlen magatartását.

Mindazonáltal a szombati vezércikkben a La Gazzetta dello Sport tiszta vizet kívánt önteni a pohárba az értelmezés tekintetében.

„Nagyon, nagyon kiterjedt képzelőerő kell ahhoz, hogy valaki komolyan gondolja, hogy a Juventus győzelmei az ellenfelek megelégedettségének tudhatók be.” - írta Andrea Monti.

„A valóság lényegesen egyszerűbb: mit tesz az ember, ha egy vonat robog felé, egy tank vagy egy busz, amelyen sorozatban öt bajnoki cím felfalására képes kannibálok vannak? Egyszerűen félreáll, megpróbálja korlátozni a veszteségéket, pszichológiailag felkészül az ütközése, vagy megpróbál félreállni az útból.

A futballban ez csak annyit jelent, hogy kicsit defenzívebben játszik egy csapat, és elfogadja az ellenfél kezdeményezését, és megpróbál ellentámadásokkal operálni.

Sajnos a történelem azt mutatja, hogy ez nem működik a Juventus ellen, tíz alkalomból nyolcszor sikerül egy gólt begyötörni, és így megvan a három, amiért nem is kell olyan borzasztó keményen megdolgozni. Ennyi az egész.

Jelen cikk a szélsőséges internetfelhasználókat célozza, akik mindenképpen ellenséget akarnak látni. Amennyiben ez a céljuk, csalódni fognak.”

Az olasz médiában Gianluca Vialli megjegyzése is komoly vihart kavart, mivel a szakértő a Sky Sport Italia adásában megdicsérte a Sampdoria edzőjét Marco Giampaolót, hiszen a Sampdoria kikapott 4-1-re a Juventus ellen, de több kulcsjátékost pihentetett, aztán az Inter ellen már sikerült 1-0-ra megnyerni a találkozót.

„Ez okos húzás volt, ahogy Angliában mondják, az ember megválogathatja, hogy mely csatákon képes sikert aratni.”

A La Gazzetta dello Sport továbbá Marco Giampaolo rotálásra vonatkozó kijelentését is közölte megerősítésként.

„A Juventus ellen tudtam, hogy problémát fog okozni az ellenfél fizikai ereje, labdakezelési technikája és tapasztalata, ezért úgy gondoltam, jobb pár játékost pihentetni, hogy az Inter ellen a legjobb állapotban legyenek. Nem akartam teljes mértékben kifárasztani a játékosaimat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9811933853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watakuki 2016.11.06. 12:18:09

De amúgy ezt miért kéne tagadni?? Buffon megmondja, Buffon ezek szerint az egyedüli, aki ezt látja! Egyszerűen kéne egy fejmosás az öltözőben, végre van valaki, aki meg is teszi!! Nem mehet tovább ez, pofáraesés lesz a vége. PONT. Ugyanaz van, mint tavaly, mégha az eredmények jobbak is. Ugyanolyan fordulópont kéne, mint akkor Torino ellen.

venember83 2016.11.06. 12:25:46

@Watakuki: azt azért talán nem árt nyilvánosan tagadni, hogy a Juventus nem azért nyeri meg a meccseit, mert az ellenfelek ezt simán hagyják.

Dante01 2016.11.06. 12:39:16

A Juventus azért nyer mert egyszerűen jobb csapat, mint a többi.
Sokkal kiegyensúlyozottabb, mint bármelyik olasz csapat.
Azon már el kéne vitatkozni, hogy a keretünk jobb, mint a Romáé vagy a Napolié.
Az Inter kezdője is jó csak ott mentális gondok vannak és rövid a kispad.
Buffon ha ezt mondta akkor jól látja a dolgokat egyszerűen szarul játszunk és ez visszaüt. A bl-ben nem elég egy gólt rúgni majd végigbekkelni egy félidőt. Ha az angol bajnokságban vagy a spanyolban játszanánk ilyen játékkal a kiesés elöl menekülnénk.
Allegrinek végre oda kell csapni az asztalra, mert különben nagyon rosszul járunk.

mrdel 2016.11.06. 13:29:49

A Bl-ben több kell. Ez a játék a bajnokságban elég, de ott se mindig, ha egy csapat lelkesen támad, akkor a Juve ki is kaphat.
A minimál játéknak vége kell, hogy legyen.
Lépjünk túl a saját árnyékunkon.

babo0410 2016.11.06. 13:32:17

@Dante01: Egyetértek. De valószínűleg az angol vagy a spanyol bajnokságban a játékunk teljesen más lenne. Reméljük a formánkat csak tavaszra tartogatjuk.

biancineri101 2016.11.07. 10:22:14

Magyarul azt mondta, hogy a SeriA előtt jár a Juve egy lépéssel, amit ott elég az a BL-ben kevés. Ezt ő másképp fogalmazta meg, férfiak nem így beszélnek egymásközt, főleg egy vereség után. De ez szerintem teljesen rendben van.
Ami probléma: hogy az öltözőn kívüli emberek ezt tiszteletlenségnek vélek, de vajon KI SZIVÁROGTATTA KI EZEKET AZ INFÓKAT?!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása