Allegri: „Szerénynek kell lennünk”

allegri_massimiliano_portre.jpgMassimiliano Allegri azt várja a csapatától, hogy alázatos módon álljon hozzá a Sevilla elleni találkozóhoz, és hogy egyszerre csak a következő lépésre koncentráljanak a futballisták.

„Patrice Evra kezdeni fog. A középpályán egy kérdéses poszt van. Egyes játékosok a válogatott kerettől érkeztek, és több mérkőzést játszottak már egymás után, így majd holnap hozok döntést. Az egyetlen kétely középpályán van.” - nyilatkozta a tréner a mérkőzés előtti keddi sajtótájékoztatón.

„Amikor a Juventus a Bajnokok Ligájában játszik, a maximális célt kell kitűzni. A Sevilla az utóbbi három évben sorozatban megnyerte az Európa Ligát, így nehéz mérkőzésnek nézünk elébe.

A Sevilla az elmúlt szezonban rendkívül szervezett volt védelem tekintetében, azonban most sokkal jobban koncentrálnak a támadásra, számos gólt szereznek, és megváltozott a hozzáállásuk a mérkőzésekhez. Ez azt jelenti, hogy türelmesnek, kiegyensúlyozottnak kell lennünk, és nem feledhetjük el, hogy az egyetlen cél a három pont begyűjtése.

Ahhoz szoktam, hogy egyszerre csak egy dologgal foglalkozok. A célunk a holnapi meccs megnyerése, illetve tovább kívánunk jutni a csoportból. Márciusban teljesen más jellegű lesz a verseny, akkor fizikailag és pszichológiailag a csúcson kell lennünk. Aztán pedig nekünk kedvezően kell, hogy alakuljanak a dolgok, ami nem történt meg az utolsó két évben.

Végső soron az emberek a győzelmekre emlékeznek, nem a második helyezettre. Mindeközben a Serie A meccseit is komolyan kell vennünk, bár egyesek szerint mi nyerjük a bajnokságot, és ez előre meg van írva, azonban a többi csapat nagyon magas szintet képvisel, ezért kemény harcra számítok.

Számomra nem volt meglepetés, amikor bejutottunk a berlini döntőbe. A Juventus arra született, hogy felvegye a harcot a Real Madrid, Barcelona, Bayern München és Manchester City csapatával, és a végig meneteljen a Bajnokok Ligájában.

Az akkori csapatból csak négy játékos maradt, a csapat még az összeszokási fázisban van, és az új játékosok beilleszkedése még zajlik, szóval ez egy folyamatban lévő munka. A csapat elég jól kezdett a bajnokságban, megpróbáljuk a BL-t is jól kezdeni.

Értelmetlen most azzal foglalkozni, hogy mi fog történni márciusban, áprilisban vagy májusban. Egyszerre csak egy lépésre koncentráljunk.”

A szerdai mérkőzésen várhatóan Gonzalo Higuaín is kezd, társa pedig Paulo Dybala lesz.

„Mindenki képes javulni, és ezért dolgozunk. Ezt Gigi Buffon bizonyítja, aki mindig a javulás érdekében dolgozik. Amíg egy futballista játszik, az kell legyen a célja, hogy jobbá váljon.

A keretben megtalálható Mario Mandžukić, aki játszott az első két mérkőzésen, azonban csak a padon kapott helyet a Sassuolo ellen, viszont komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és már megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ő hozzáadott értéket képvisel a csapat számára, bár jelenleg mindenki csak Gonzalo Higuaínról és Paulo Dybaláról kérdez.

Egy olyan klubnál, mint a Juventus, mindig érezhető a nyomás. Egy játékosnak nem szabad elveszítenie a fejét sem jó, sem pedig rossz pillanatokban. Lesznek nehézségek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a csapat hirtelen semmire sem jó. Láthattuk, hogyan vélekedtek az emberek rólunk az elmúlt szezonban, amikor nehézkes rajtot vettünk.

Mivel a média szerint határozottan a Juventus a bajnokság és a Bajnokok Ligája esélyese, mi az öltözőben el kell szigetelnünk magunkat ettől a csábító euforikus hangulattól, és még inkább küzdenünk kell, meg kell őriznünk a pszichológiai egyensúlyunkat.”

A Juventus európaibb csapattá vált erre az évadra?

„Erről majd a Bajnokok Ligája végén nyilatkozok. Az eredmények számítanak, és jelenleg az emberek úgy vélekednek, hogy az elsődleges célunk a Bajnokok Ligája győzelem.

Mindazonáltal ez egy különálló sorozat, és megpróbálunk a végéig jutni, viszont az esélyeink nem jobbak az elmúlt évhez vagy a két évvel ezelőtthöz képest. Az elsődleges célunk a sorozatban hatodik bajnoki cím kell, hogy legyen, mivel ezzel történelmet írnánk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5911703237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ravanelli 2016.09.14. 09:21:00

A bővítés óta a BL mezőnye nagyon felhígult és tele van pofozógépnek való kiscsapatokkal.
Ezzel együtt őket sem kell félvárról venni!A Sevilla pedig elvileg egész komoly játékerőt képvisel,(bár tegnap a Celticről is ezt gondoltam,aztán kaptak egy hetest...),úgyhogy szükség lesz az alázatra!
De természetesen győzelmet várok.

Juventino86 2016.09.14. 09:34:51

Nem rossz csapat a Sevilla, de ha komoly céljaink vannak, akkor mindenképpen meg kell verni őket ma este. Tudom, hogy mindig ez a mániám, de remélem, hogy a mester visszatér a négyvédős rendszerhez. Azért a Sass ellen többször volt nehéz helyzetben a védelmünk, köszönhetően annak, hogy a kp. bal oldalán játszó Alex Sandro sajnos gyengén teljesített. :( Üdvözlöm a mester döntését, hogy Evra játszik majd, neki hatalmas rutinja van. Az most nagyon sokat segíthet. Szívesen látnék egy 4-4-2-t Cuadradóval a jobb szélen. :) Forza Juve!

Tony. 2016.09.14. 09:41:04

Idén nincs mentség rá, ha nem lesz meg az első hely a csoportban.

pedronegroo 2016.09.14. 09:46:52

Evra??? Eddig még nem is játszott... mondjuk Sandro jelenlegi formáját biztos tudja hozni....

A bL-ről pedig egyelőre csak annyit hogy nyerjük meg a csoportot aztán meglátjuk kiket kapunk a kieséses szakaszban. Hülyeség minket esélyesnek kikiáltani, nem vagyunk erősebbek mint tavaly, a BL döntős csapatunkhoz képest meg gyengébbek vagyunk és akkor se nyertük meg így most nem tudom miért mindenhonnan ez a BL esélyesek vagyunk duma folyik. Persze benne van a pakliban hogy odaérjünk de azért nem kellene túlzásokba esni. Csak lépésről lépésre, elsőként ma este segítsük a Sevilla-t az újabb EL sikereihez! :)

steven.h 2016.09.14. 10:12:32

Hogy jön ki a 4 ember a két évvel ezelőtti döntős csapatból? Buffon, Evra, Barzagli, Chiellini, Bonucci, Marchisio, ?Sturaro?, nálam ez 7... Lichtit nem számolom mert ugye nincs a bl keretben.

pedronegroo 2016.09.14. 10:19:01

@steven.h: Chiello, Sturaro nem játszott a döntőben, Lichti most nincs a keretben. Marci, sérült. Így jelenleg marad Buffon, Evra, Barza, Bonu.

venember83 2016.09.14. 10:31:11

@pedronegroo: a duma oka pl. Higuaín és Dani Alves, akik azért mindenképpen erősítést jelentenek, a távozókról pedig meg szokás feledkezni.

Drughi Di Bianconeri 2016.09.14. 10:41:14

Jó hosszasan beszélt a Mister,sokáig a semmiről - ezért IS köszönjük ezt a hosszú fordítást,szerkesztést vénembernek ! :)

A szokásos közhelyeket megint elmondta, ez alapvető,sportemberi profizmus,hogy szeptember közepén nem a májusról álmodozik, de CÉL lehet,sőt kell is,hogy legyen a döntőbe jutás.

Abban igaza van,hogy nem szabad lebecsülni a Sevilla-t,nem szabad nagyképűen kiállni,mert azt általában meg szoktuk szívni...

De az tény és való,hogy mérföldekkel a Sevilla előtt vagyunk, a spanyolok csak egy EL-szintet érnek el (ott persze a legjobbak),ráadásul alaposan átalakultak a nyáron,kezdve az edzővel.
Egyelőre nagyon gólképesek,elől-hátul,nyoma sincs az Emery-féle fegyelmezett,lépésről-lépésre felépített,eltervezett meccselésnek.

Éppen ezért,ha fel tudunk és akarunk(!) pörögni,nem jelenthetne gondot verni 3 gólt nekik.

Allegri nagyon kedveli és védi is a horvát tankot a kritikus hangoktól,de személy szerint jelenleg értelmét nem látom a keretünkben: csereként 1 forintot nem ért SOHA,most 31 évesen ez nem fog megváltozni,márpedig,ha van 1 90 M-s, ténylegesen klasszis centered,akkor nem fogod "szupercsereként" használni.
Tény,nagy tapasztalata van a BL-ben, meg is nyerte azt,de az már nem most volt, az sem lehet véletlen,hogy 2 év alatt 2 top edző zavarta el...
Az állítólagos "harcos" mentalitásából én tényleg,soha nem láttam SEMMIT (most az alsóházi csapatoktól tekintsünk el),akik ezt hozzák fel mellette,talán a 3-4 évvel ezelőtti Bayern meccseket nézik vissza ?

Vajon mire gondolhat "kérdéses középpályás poszt" alatt ?
Remélem nem azt tervezi,hogy Pjanic vissza regista-ba, mert fényévekkel jobb baloldali b-t-b poszton.

Evra kezdetése miatt meg hangosan röhögnék és hőzöngenék felváltva,HA a mi brazil Sanyink nem lenne olyan kutyasz@r formában,mint Evra a legrosszabb napjain - talán nem fogunk minőségbeli romlást észrevenni (ez nem dicséret,egyikükre nézve sem).

Summa-Summarum, ha komolyan akarjuk ezt a BL-t egy ilyen csoport megnyerése nem jelenthet gondot,tegyük a szívünkre a kezünket: ennél könnyebb csoportot még Mi,szurkolók sem állíthattunk volna össze.

Mindhárom hazai meccsen győzelmet várok,ideális esetben egy 100%os csoportteljesítménynek kéne történnie,elvégre azt a Real-Barca-Bayern is hozni szokta,ilyen kötelező csoportokban, márpedig mi oda törekszünk.
Persze olasz csapat vagyunk: az utolsó 2 meccsen már bele fogunk sz@rni , de a lényeg az,hogy óriási szégyen és csalódás lenne innen nem csoport 1-kén továbbjutni.

venember83 2016.09.14. 10:54:06

@Drughi Di Bianconeri: szívesen, már „hiányzott” egy terjengősebb nyilatkozat. :)

Vajon mire gondolhat "kérdéses középpályás poszt" alatt?

Inkább Khedira vagy Sturaro helyzetére gondolnék a válogatott meccsek említése miatt.

pedronegroo 2016.09.14. 10:58:35

@venember83: Nyilvánvaló hogy Hernanes-re gondol a kérdéses középpályás poszt alatt! :) Sturaro szerintem még nincs bevethető állapotban.

steven.h 2016.09.14. 11:00:23

@pedronegroo: Kösz, nem volt egyértelmű, hogy most pontosan mire is gondolhat, de akkor ezek szerint a szó szerint pályára lépőkre.

A cikkhez és a Bl győzelemhez hozzászólva, szerintem nem vagyunk gyengébbek, csak más karakterrel rendelkezünk és talán most BL kompatibilisebbek vagyunk ehhez az kell hogy Marchisio visszatérjen. A hétvégén Perin 5 hónap után már tudott védeni, szóval bizakodó vagyok.

Másrészről a Sassuolo ellen csak nekem tűnt úgy mintha a 3-5-2-nk inkább 3-4-1-2/3-4-2-1 lett volna és Pjanic a csatárok mögött játszott? Így már teljesen értelmét nyerte volna Witsel leigazolása, pont ő kellett volna ebbe a kirakósba, de lehet túlmisztifikálom.

I love JU 2016.09.14. 11:09:27

@pedronegroo: "segítsük a Sevilla-t az újabb EL sikereihez! :)" ez igazán jól hangzik :)

babo0410 2016.09.14. 11:16:52

@Ravanelli: A Celtic mióta kizárták a Rangerst, egyre jobban leépül. Mára már nem ugyanazok, mint régebben voltak. Pokolian meggyengültek. A szurkolóikról meg ne is beszéljünk.
Én nagyon remélem, hogy nyerünk, és nem éppen hogy, hanem rendesen. Végre egyszer akarjunk már mi is látványosan játszani. Továbbá nem értem, hogy miért nem meri Allegri a BL-ben bevetni Sandrot? Szerintem vele sokkal jobbak lennénk. Ő támadásban is rengeteget tudna hozzátenni.

keshudioo 2016.09.14. 11:19:12

"Mivel a média szerint határozottan a Juventus a bajnokság és a Bajnokok Ligája esélyese, mi az öltözőben el kell szigetelnünk magunkat ettől a csábító euforikus hangulattól, és még inkább küzdenünk kell, meg kell őriznünk a pszichológiai egyensúlyunkat."

Nagyon vigyázni kell a sajtó véleményével, nem szabad, hogy túlságosan nagyképűen álljunk Európhoz. De a fenébe is! Mutassuk meg Pogbának és Vidalnak, hogy nélkülük is tudunk BL-t nyerni! :D

venember83 2016.09.14. 11:56:50

@keshudioo: a furcsa csak az, hogy a sajtó mellett Trez is erről beszél, egyéb egykori játékosok mellett. Tehát az öltözőben igenis cél a BL-győzelem, csak éppen nem akarja Allegri nagy dobra verni.

keshudioo 2016.09.14. 13:42:08

@venember83: Ez világos, "nekem" is célom a BL-győzelem. Arra akartam utalni, amire Allegri is, hogy meg kell őriznünk a hideg vérünket és alázatosan állnunk a versenysorozathoz.

Rikoo 2016.09.14. 15:07:46

@Juventino86: Hát ezzel nem igazán értek egyet. Sandro a Sassuolo ellen a csapat egyik legjobbja volt. Inkább Lichtit kellett volna felhozni példának aki botrány gyenge volt. Nem is értem, hogy gondolta ezt amit csinált. Mindenki tudja, hogy inkább védekezni tud, erre ő úgy akart bizonyítani, hogy felment jobbcsatárba, pedig semmi köze nincs a támadásokhoz. A helye végig üres volt a meccsen és egy mentés kivéve sokszor vissza se futott vagy csak nem ért vissza mire befejzte a kontráját a Sass. A katasztrofális védekezés egyébként is a középpálya és a rendszertelenség miatt volt. Látványos meccs volt, de többen nem is mentek vissza védekezni így maradtak hátul hárman illetve néha visszaért még vki. Pjanic pl. nem is védekezett szinte.
www.whoscored.com/Matches/1115194/Live

@pedronegroo: @Drughi Di Bianconeri: Nem igazán értem miért lenne Alex Sandro rossz formában. Tavasszal ugyan volt 2-3 rossz meccse, sajnos pont a Bayern elleni visszavágó volt az egyik, de a teljesítményére nem lehetett különösebben nagy panasz. Az idei 3 meccsből volt a Fior ellen néhány komolyabb egyéni hibája, de ez inkább a koncentráció hiányának tűnt. Főleg a szöglet gól mikor nem figyelt eléggé. A Lazio és a Sassuolo ellen olyan volt, mint egy fal aki támadásban is hozzátett a játékhoz. Nagyon jól játszott.
www.whoscored.com/Teams/87
Szeretem a WhoScored-t, mert reálisan értékelnek a legtöbb esetben, de ezt nemcsak ez az oldal miatt mondom. Szvsz Sandro egyáltalán nincs rossz formában csak láttuk tavaly ilyenkor, hogy mennyire extra és most is ezt várja mindenki tőle. Ettől függetlenül amit most is hoz meccsről meccsre az is világelit a posztján.

Nathas 2016.09.14. 15:33:52

Nem számítok könnyű meccsre, sem gálára, de ezt a meccset hozni kell. Jó lenne tényleg agyonverni a csoportot, hogy a leendő ellenfelek tavasszal azért kissé bizonytalanul lépjenek pályára ellenünk. Idén először ma látom élőben a meccset és nagyon várom :)

Nathas 2016.09.14. 15:38:15

@Rikoo: Én sem igazán örülök Evra-nak, Sandro is formába fog lendülni ha játszik.
Alves pedig megmutathatja volt csapatának, hogy még mindig extra :)

Juveboy92 2016.09.14. 16:52:51

@Nathas: @Rikoo: nincs ebben semmi furcsa Allegri már tavaly is ezt csinálta ... szélekre berakta a tapasztaltabb stabilabb játékosokat majd 50-60. perctől ha úgy adódik rágyorsít a gyorsabb szélsők behozatalával a fáradt ellenféllel szemben... ez főleg mikor ilyen sűrű a program jellemző Allegrire
így jól forgatja csapatot is és nem süti el az összes municióját rögtön meccs elején és kiismerhetetlen marad és ahogy lassul az ellenfél ő sebességfokozatot vált a cserékkel és... GAME OVER!! :))

Drotkoszoru 2016.09.14. 16:57:19

@pedronegroo: "nem vagyunk erősebbek mint tavaly" Ezt mégis mire alapozod? Vegyük csak végig: távozott Cáceres, jött helyette Benatia, erősödtünk. Jött Dani Alves, maradt Cuadrado. Mindketten jobbak, mint Lichsteiner, itt is erősödtünk. Távozott Morata, jött Higuaín, erősödtünk. Ment Zaza, érkezett Pjaca, erősödtünk. Ment Pogba, jött Pjanic, nagyjából szinten maradtunk. Emellett Dybala, Lemina, Rugani, Alex Sandro, Sturaro és még jó páran letudtak egy teljes szezont már, sokat fejlődtek, megszokták a közeget, nem kell őket a nulláról beépíteni, mint tavaly. Asamoah is felépült, úgy tűnik Lemina is, remélhetőleg egyik sem lesz annyit sérült, mint az előző szezonban, így ők is vehetők fél igazolásnak (+Khedira eddig kellemes meglepetés, remélem őt is elkerülik a sérülések). Természetesen elfért volna még egy középső középpályás és én is bíztam benne, hogy érkezik még valaki, de szerintem az nettó hülyeség, hogy nem erősödtünk semmit tavalyhoz képest. Tovább megyek, a 2015-ös BL döntős csapat sem volt erősebb. Igaz, hogy a középpálya ott jobb volt, de a támadósor és a védelem gyengébb, emellett most sokkal bővebb, mélyebb a keretünk, jobban lehet rotálni, formációt váltani. Nyilván ennek ellenére nem mi vagyunk az első számú esélyesek, mert a Barca, Real, Bayern hármas kerete még így is valamivel erősebb a miénknél, ahogy csapatszinten az Atletico is felveszi a versenyt, viszont a top 4-5-ben egyértelműen ott vagyunk, mind a fogadóirodák, mind a szakemberek szerint. Egyértelmű elvárás nem lehet a BL győzelem, mert rajtunk kívül is van legalább 4 csapat, akik hasonló eséllyel indulnak, na meg kupasorozatról lévén szó, sok függ a sorsolástól, sérülésektől, eltiltásoktól, játékvezetőstől, időjárástól, pillanatnyi formától, szerencsétől. Ennek ellenére törekedni kell a végső győzelemre. Persze azt adom, hogy felesleges ennyire előre tekinteni. Lépésről-lépésre kell haladni, mindig csak 1 meccsel foglalkozni. A csoportelsőség kötelező, utána meg reménykedni kell egy jó sorsolásban a nyolcaddöntők, majd a negyeddöntők során. Aztán majd látjuk, hogy ez mire lesz elég.

Juveboy92 2016.09.14. 16:57:35

@Juveboy92: egyébként azt hozzátenném ha követitek Evra instagrammját egyeltalán nem lazsált EB után hanem gyürte a vasakat keményen kondiba ... látszik is rajta hogy extra fizikai állapotba van ... tudja őis hogy az idei Juveba ha játszani akar , ahhoz minden eddiginél is keményebb formába kell hoznua magát

Rikoo 2016.09.14. 18:37:32

@Juveboy92: Én csak Alex Sandro rossz formájáról beszéltem.

Nathas 2016.09.14. 20:06:06

@Drotkoszoru: szerintem is erősödtünk, de azért pogba maradásával extrák lehettünk volna...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása