Trezeguet: „A Juve a BL-esélyesek egyike”

Trezeguet David_örül.jpgDavid Trezeguet véleménye szerint egykori klubja, amelynek jelenleg nagykövete, a Bajnokok Ligájának esélyesei közé tartozik.

A BL csoportköre ma este kezdődik, az Öreg Hölgy pedig holnap lép pályára a csoport másik jelentős csapata, a Sevilla ellen.

„Nagyon komoly felelősség nyomja az Öreg Hölgy vállait, különösen mivel a Juventus már hosszú ideje nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját.” - idézi a klasszis és klubikon csatár szavait a Tiki Taka.

„A mester rendkívül fontos munkát végez, és megvannak a játékosok, akiknek a történelembe kerülés a célja.

A csapat kiváló eredményeket tudott felmutatni Olaszországban, azonban szerintem a végrehajtott befektetések, az érkező játékosok és a szurkolók miatt a Juventus nem bújhat el ezen egyértelmű célkitűzés elől.

A Juventusnak főszerepet kell vállalnia ebben a kupasorozatban, és remélem, hogy ez a végéig így lesz. A Bajnokok Ligájában Európa legjobb futballistái és csapatai mérkőznek meg, azonban a Juventus történelme okán ezt kell kitűzni célként, és ezért is hajtott végre a klub fontos befektetéseket.

Hogy ebbe a sorba tartozik-e Gonzalo Higuaín? Az argentin válogatott nyertes típus, a legmagasabb szintet képviselő futballista, és most eljött az idő, hogy a Bajnokok Ligájára koncentráljunk.

Ezt a trófeát már nagyon régóta várják sokan. A Juventus az esélyesek egyike, ez tagadhatatlan.”

Az Öreg Hölgynek nem sok siker jutott osztályrészül Európában Antonio Conte vezetése alatt, azonban Massimiliano Allegri érkezése óta komolyabb erőt képvisel, ez vajon minek tudható be?

„Antonio Conte rengeteget dolgozott a srácokkal érkezésekor, és különösen a játékosok mentális felkészítésére koncentrált. Ő tudta, mit jelent a Juventusnál futballozni, és ő született győztes.

Massimiliano Allegri folytatta elődje munkásságát, szeretné emlékezetessé tenni az itt eltöltött időt, és szerintem helyes döntés volt őt választani Antonio Conte után. Mindkét edző tehetséges.”

David Trezeguet 171 gólt szerzett a Juventus mezében, és arról kérdezték, hogy a valódi 9-esek ismét visszatérnek a Serie A életébe?

„Csatárok számára létfontosságú a gólok hajszolása, és mindig főszereplők kívánnak lenni. Olaszországban is visszatérnek az ilyen típusú futballisták, kiváló csatárok mérettetnek meg egy olyan kemény bajnokságban, amilyen a Serie A.

Hogy ki volt rám hatással? Mindig kedves volt számomra Gabriel Batistuta játéka, a példaképem volt, és a sors úgy hozta, hogy Olaszországban egymás ellen játszhattunk. Nagyszerű érzés volt megmérkőzni vele a pályán.”

David Trezeguet az interjú további részében Mario Balotelli érdemeit emelte ki, illetve Francesco Totti neve is említésre került.

Mario Balotelli a Liverpoolnál töltött nehéz időszak után a Nice csapatához szerződött, ahol első mérkőzésén már sikerült is két gólt szerezni a Marseille ellen.

„Kiváló futballista Mario Balotelli. Számomra az általa képviselt minőség megkérdőjelezhetetlen. Remélem, hogy vissza tud térni magas szintű teljesítményre. Olyan helyet választott, ahol nagyon intenzíven megélik a futballt, és jól kezdett egy olyan fontos meccsen, amilyen a Marseille elleni volt.”

Ugyan David Trezeguet a Juventusnál futballozott, de ennek ellenére nem esett nehezére az AS Roma legendás kapitányának, Francesco Tottinak az elismerése.

„Csak pozitívan tudok nyilatkozni vele kapcsolatban, rengeteget tett az AS Roma csapatáért. Luciano Spalletti elmondta, hogy jó edzésmunkát végez, és továbbra is szeretne mindent beleadni a csapatért és a szurkolókért.

Példakép lehet a fiatalok számára, mindenki tiszteli őt, és azon a napon, amikor szögre akasztja a cipőjét, az olasz futball az egyik utolsó futballszimbólumát fogja elveszíteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr811702145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watakuki 2016.09.13. 17:25:16

NSO nagyon okos szerkesztői szerint 4. legnagyobb esélyesek vagyunk.

Milito20 2016.09.13. 18:01:56

@Watakuki: A valaszto irodak szerint is a barca real bayern harmas utan mi jovunk a sorban :)

babo0410 2016.09.13. 18:27:43

Sőt! Már az NSO szerint is mi vagyunk a 4. legerősebbek. Eddig a BL-ben otthon 17 meccse veretlenek vagyunk. Nem ma fog ez megszakadni. ;)

babo0410 2016.09.13. 18:29:50

@babo0410: Akarom mondani nem holnap fog ez változni. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása