Carnevali: „Berardi soha nem utasította vissza a Juvét”

carnevali_giovanni_sajtotajekoztato.jpgGiovanni Carnevali nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a mai találkozón pályára nem lépő Domenico Berardi soha nem utasította vissza a Juventust, csupán annak a szándékának adott hangot, miszerint a Sassuolo keretében kívánja folytatni fejlődését.

A Sassuolo vezérigazgatója a múltban arról beszélt, hogy a fiatal csatárnak komoly ajánlatai voltak, amelyeket visszautasított, hogy a Sassuolo berkeiben maradjon.

„Nagyon velünk akart maradni. És szeretnék egy valamit tisztázni: soha nem utasította vissza a Juventust, csupán arról tájékoztatott, hogy a Sassuolónál kívánja folytatni a fejlődését, különösen azután, hogy megtudta, Eusebio Di Francesco velünk marad.” - idézi a szakember szavait a Tuttosport.

A klubvezetőt a csapat edzőjéről is kérdezték, illetve a Sassuolo mercatójáról, miután a klub értékesített Šime Vrsaljko és Nicola Sansone játékjogát.

„Kiváló edzőnk van, aki készen áll egy nagy csapat irányítására hála a szakértelmének és a vezetési készségeinek.

Kicsit változtatnunk kellett terveinken az átigazolási piac tekintetében: Šime Vrsaljko távozott az Atlético Madridhoz és Nicola Sansone a Villarreal együtteséhez.

A maga módján ez egy újabb pozitív jel: a Sassuolo olyan játékosokkal rendelkezik, akik Európa nagy klubjai számára is csábítók.

Hogy mi a titkunk? A tervezés.” - reflektált a klub globális stratégiájára a klubvezető.

„A tervezés elengedhetetlen, amikor az egyik legnagyobb olasz iparossal, Giorgio Squinzivel van kapcsolatban az ember.

Ő futballszurkoló, és szereti a sportot, azonban a Sassuolo a cégeinek az egyike, ezért ezt ennek megfelelően kell vezetni. A szezon elején mindenre kiterjedő tervet kell kidolgozni, soha nem szabad improvizálni.

Biztos vagyok abban, hogy az olasz futball óriási kihasználatlan potenciállal bír, azonban a probléma az, hogy a dolgokat egyik napról a másikra intézik.

Az emberek improvizálnak, kevesen készítenek komoly stratégiákat, ezek egyike a Sassuolo és a Juventus, és ezek a klubok ennek a tevékenységnek a gyümölcseinek örvendenek. Mi határozzuk meg a célokat, aztán az illető irányba haladunk.

Nagyon szerencsés voltam, hogy a Giuseppe Marotta volt a tanárom a Monza, Como és Ravenna klubjánál.”

A szakembert ezt követően a Sassuolo olasz alapú stratégiájáról kérdezték, hiszen a klub komolyan épít a fiatal olasz futballistákra.

„Vegyük alapul az olaszok példáját: csupán három idegenlégiós van a keretünkben. Ez pedig szándékos stratégia eredménye.

Ez a filozófiánk részét képezi, és ez eddig kifizetődő volt számunkra. Hiszünk az olaszokban, mivel szerintünk így könnyebb csapatot kovácsolni a játékosokból, s a csapat egységesebb.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2211691599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnaratti10 2016.09.10. 09:18:19

Ez szerintem jò hír.
A Sass lehet az utánpòtlásbázisunk(vagy már az is)
Így a tehetségeink/gek az első osztályban pallérozòdhatnak majd mikor készen állnak,jöhet a komolyabb lépés a Juve!
Egyébiránt a kiesőjelölt kis csapatbòl milyen szép kis egységet,stabil már már felső csapatot kovácsoltak.
5. lett a Sass?

Persze ma a 3 pont nem kérdés,hogy nálunk marad,így is van ez jòl.
Forza

rockitbaby 2016.09.10. 09:25:40

@molnaratti10: Nem véletlen szerintem ez a szép fejlődés. És meg kell mondjam, szerintem ha a többi olasz csapatnak követendő példát kellene keresni, az a Sassuolo és a Torino csapata kell legyen. Szép okosan, évről évre fejlődnek. Nem kapkodva. A mi példánk szerintem túl nagy falat lenne a többiek számára :)

De ez a szezon lesz nekik az igazi fokmérő, ugyanis kettős terhelés mellett kell tartaniuk a tempót. EL és bajnokság. Ha menni fog, akkor igazán elmondhatják magukról, hogy nagyon jó úton haladnak! Én is úgy érzem, hogy megtaláltuk magunknak az "új" Udinese-t XD

alexGicamo 2016.09.10. 14:26:46

Szimpatikus nyilatkozat . Van ott ész, nem csoda, ha Maxi is szimpatizál a Sass -al !;)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása