Szerkesztők a mercatoról


marotta_beppe_gesztikulalva_nyilatkozik.jpgVéget ér a mercato, aminek a finise nem várt fordulatot is tartalmazott - sajnos a Juve kárára. Ettől függetlenül is meglepően aktív volt a Bianconeri az átigazolási piacon: a világ legdrágább játékosa távozott Torinóból, de a klub legértékesebb játékosa érkezett Higuaín személyében. Az átlagéletkor növekedett, de minden adott a BL-sikerhez... Minden adott? Vagy hiányzik egy box-to-box középpályás? Az alábbi posztban a szerkesztők egyik fele értékeli az elmúlt bő 2 hónapot, majd egy későbbi poszttal lesz teljes a véleményáradat.

Type-R: Jól indult, de annál furcsább véget ért. Pjanić, Pjaca, Benatia, Cuadrado mind erősítést jelentenek, akárcsak Higuaín. Ráadásul többségük a támadó/kreatív részleget erősítik, ami kedvemre való, a bosnyák pedig diszkontáron volt, vétek lett volna kihagyni az alkalmat.
Pogbát sajnálom, de ő sem ér annyit, mint amennyit kaptunk érte, viszont okosabban is el lehetett volna költeni az érte kapott pénzt. Hiszen az argentin nyilvánvalóan nem ér 90 milliót, de minőséget képvisel, ez nem vitás. Eddig egy kilencest adtam volna a nyárra, de az utolsó órák bénázása lehúzta az értékelést.
Lehet fújni a Zenitre -aljas húzás volt-, de ott volt az egész nyár arra, hogy pótoljuk Marchisiót. Ez nem történt meg és ez egyértelműen a vezetőség hibája. A keret továbbra is bivalyerős és nem csökkent az esélyünk a BL-re, viszont a télen el kell hozni egy értelmes középpályást. Így kis jóindulattal 8/10 pontot adok a mercatora.

venember83: Nagyon csalódott vagyok így a zárás után egy nappal, mert alapvetően az nem lepett meg, hogy Pogba távozott, de Marchisio sérülése mellett arra számítottam, hogy komoly erősítés érkezik középpályára, egy Vidal-szerű vadállat, aki nagyon hatékony védekezésben, nem ijed meg egy pl. Atlético ellen, ahol bizony oda kell tennie magát az embernek, és az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba. Ehelyett Pogba helyett jött egy Pjanics, aki fizikailag mindenképpen messze elmarad Polpótól, illetve a nagy erősítés egy jelenleg éppen egészséges Asamoah meg Khedira. Természetesen a védelembe üdvözlendő Dani Alves érkezése, jó húzás volt Cuadrado ismételt kölcsönvétele, és Pjacában is reménykedek, továbbá Benatia is meglepően jó. Higuaín is jó lehet, bár az ára vitatható. Csak az a fránya középpálya zavar. Nagyon, mivel április óta készülhetett a vezetőség egy helyettessel, erre palira veszi mindenki a Juventust. Szóval 7,5/10. És továbbra is borzasztóan csalódott vagyok, mert aki el akar menni, az mehet, de akit meg akar szerezni a Juve, azt nem tudja megszerezni az illető klubbal szemben, ha nincs az illetőnek féléven belül lejáró szerződése, kivásárlási ára, térdszalagszakadása vagy krónikus veseelégtelensége.

preziosi: A Bayern München elleni párharcok megmutatták, hogy mennyit számít egy minőségi pad a csapatnál, most pedig eljutottunk oda, hogy még a B csapatunkra is jó ránézni. Összességében kizárólag minőségi igazolások érkeztek, Pjacával kapcsolatban különösen jó előérzetem van, taktikailag pedig kis túlzással szinte bármit ki tud hozni Allegri ebből a keretből. A támadószekciónk kétségtelenül erősödött, a védelem is, a kérdéses elem mint mindenki szerint, szerintem is a középpálya. 2 év alatt sikerült a legerősebb csapatrészből a leggyengébbet varázsolni, mindezt a leginkább a támadószekció megerősítéséért. Amennyiben sikerül a játékot is ennek megfelelően átalakítani, akkor egy gyorsabb, látványosabb, támadóbb szelleműbb Juventust kaphatunk, amit az eddigieknél is nagyobb élmény lesz nézni, ha pedig nem...abba még egyelőre ne menjünk bele. Engem is bánt, hogy nem sikerült egy további középpályással zárni a mercatot, holott több hónap állt erre rendelkezésre, sajnos ezt a végén megint elrontotta kicsit Marotta, minden külső tényezőtől függetlenül. Összességében ez számomra is 8/10, innentől pedig Allegrin a világ szeme. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2511670142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2016.09.03. 10:30:31

Minden szerkesztővel egyet kell hogy ertsek!

kozagaha 2016.09.03. 10:33:44

Mindent leírtatok srácok! Grat a bejegyzéshez :)

Drughi Di Bianconeri 2016.09.03. 10:42:50

Vártam már 1 hasonló, vélemény-kifejtős cikket, ahol a kedves adminok , illetve mi,olvasók is kifejthetjük a véleményünket a mercato kapcsán :)
(Ahogy látom,nem mindenki írt közületek).

Pogba-eladása:
Sokan-sokszor elmondtuk már a véleményünket ezzel kapcsolatban,most csak annyit fűznék hozzá,hogy:
- a 10-es mezt nem kellett volna megkapja,ugyanis ennek nálunk szinte spirituális jelentősége,nem csak marketing-értéke van.1 évig viselte,ezzel Ő,de még inkább a klub szembeköpte a mez ikonikus jelentőségét.
- HA és amennyiben tényleg a 105 M-ból még mi kellett,hogy fizessük Raiola jutalékát,akkor annyira nem is hangzik jól,hiába - papíron- a világ legdrágább játékosa,ha a teljes összegből "csak" kb. 80 M jutott nekünk

A többi eladással nincs gondom:
- Morata-esetében meg volt kötve a kezünk,de nagyon remélem,hogy még egyszer ilyen "kiscsapatos" üzletbe nem megyünk bele.
-Zaza 5+20 M-ért el lehet/el kell adni,de továbbra is úgy gondolom,hogy 3. számú center posztra inkább lenne alkalmas,mint a horvát (aki nálunk egyelőre nem győzött meg )
- Pereyra-t is el kellett adni,de:
- a mercato egyik negatívuma nálam az,hogy Hernanes-t nem sikerült elsózni senkire

Érkezők:
- Pjanic: nagyszerű vétel, mai viszonyok között apróért,ráadásul hiányposztra.
Arról nem Ő nem tehet,hogy quasi Ő lenne Pogba pótlása,nem lehet és nem is érdemes összehasonlítani őket.
Kreatív,technikás,jól passzoló irányító(de nem regista!),aki a legjobb korban van,kellett már 1 ilyen nekünk,úgy gondolom,hogy sok örömünk lesz benne.
- Pjaca: voltak és még vannak is fenntartásaim vele kapcsolatban,de a posztját majd megoldja Allegri,az tény és való,hogy tehetséges,kiváló fizikumú és technikás,aki szeret cselezni.
HA megkapja a fejlődéséhez szükséges játékperceket,akkor azt hiszem senkit nem fog érdekelni a - viszonylagos- magas vételára.
- Benatia: neki nagyon örülök,a Serie A-ban a legjobb hátvéd volt a mieink mellett/után,aki előrefelé is igen aktív és hatékony,ráadásul igazi vezér,már az 1. meccsein úgy mozgott,irányított hátul,mintha évek óta itt lenne.
Gyakorlatilag lecseréltük Cáceres-t a marokkóira,ami nem kis upgrade-t jelent !
- D. Alves: jó ideje ki nem állhatom azt és amilyen D.Alves,DE ingyen egy vérbeli győztes,aki technikailag,támadójátékban köröket ver a mi Stefinkre (aki persze szeretünk!),a BL-ben aranyat érhet az Ő játéka. Dybalaval máris nagyon érzik egymást.
Az eddig is bombaerős védelmünk immáron szvsz. kétségtelenül a világ legjobbja,minőség és mennyiség tekintetében is kiemelkedő.

- Cuadrado: nagyon örülök,hogy sikerült "hazahozni", szemmel láthatóan szeret itt lenni.Én meg voltam vele elégedve tavaly is,bár a "károgóknak" igaza van abban,hogy néhánnyal több gólja,assistja is lehetett volna,ha higgadt tud maradni.
Az ellenfelek balszélsői retteghetnek :)
Új taktikai elemeket is felvehet Allegri a repertoirba,Pjaca-Cuad révén.
- G.Higuain: az egész nyári mercato legmegosztóbb transfere volt az övé,egész Európában.
Túlárazott,kissé túlsúlyosan érkezett,nem mai gyerek (28 éves),3 döntőben is begörcsölt és nem talált be - ezek tények, de:
gólvágó csatár,aki olasz rekordot döntött,méltó társa lehet Dybala-nak,az olasz bajnokságban simán lehet 4-5 éve az Ő korával/alkatával is,illetve _talán_ a győztes klubmentalitás,a játszótársak,a csapat,az edző kiválthatja belőle azt,hogy fontos pillanatokban(döntőkben) sem inog meg,és továbblő minket innen-onnan, bízom benne,hogy a góljai győzelmeket/kupákat fognak érni !
Lehet,hogy nem 9-es poszton szorultunk leginkább erősítésre,de gyakorlatilag Trezeguet óta nincs egy Juventushoz méltó 9esünk,most van,nem is akármilyen !

Továbbá az,hogy 1 nyáron belül megszereztük a 2 legnagyobb hazai "rivális" 2 legjobb játékosát,na az nem mindennapi !
Ennek szvsz. szimbolikus jelentése van,nem csak a hazai,hanem a nemzetközi foci számára is,jelzi azt,hogy "visszatértünk!", valamint nem hiszem,hogy rosszul jött az a pár hónap média-csámcsogás,amit az említett 2 businessel elértünk.
Szerintem rólunk cikkeztek/véleményeztek a legtöbbet ezen a nyáron.

Klasszisjátékosok érkeztek,méghozzá nem is 1,minden csapatrészbe, ilyet az Agnelli-Marrotta éra alatt nem láthattunk még.

Negatívumok:
A középpálya !
Tavaly eladtuk Vidalt,apróért,pótlás nélkül.
Idén eladtuk Pogba-t,sok pénzért,de szintén pótlás nélkül.
Az MVPP quartetből,az elmúlt évek sikereinek legfőbb összetevőjéből 2 év alatt nem maradt SEMMI.
A baj az,hogy pótlásuk sincs,illetve,hogy a jelenlegi legerősebb kiállítható kezdőnk az Asa-Lemina-Khedira trió,ami nem túl veretes,még a bajnokságban sem.

Mindenképpen kellett volna legalább 1,de inkább 2 TOP játékos a középpályára,a nyári pletykákból az jött le,hogy mi is 2őt szerettünk volna,legalábbis úgy tűnt a felmerülő - egyébként - teljesen különböző profilú/stílusú játékosok alapján.

Az utolsó napon pedig ez a Witsel-kabaré egészen gyalázatos és méltatlan volt a klubhoz,a belga-bohóccal úgy voltam,hogy elfogadnám Marci helyén,amíg az felépül(ha egyáltalán),de így,hogy a ZS-megoldást is buktuk.folyt.:

Drughi Di Bianconeri 2016.09.03. 10:57:52

Folyt.:
Nem kecsegtet sok jóval - a mi szintünkön persze.

Szó volt itt rohamnégerekről,labdatartó passer playerről,kreatív irányítókról is,végül nem érkezett SENKI.
Ez egészen döbbenetes,tekintve,hogy:
- Marchisioról csak max. a Jó Isten tudja,hogy lesz e valaha teljes értékű játékos ?
- Khedira és Asamoah rendkívül sérülékenyek + ghánairól nem tudhatjuk,képes e hosszútávon régi önmagát idézni,eddigi 2 meccsén 2 ellentétes teljesítményt nyújtott.
Lemina szvsz. nem elég a regista szerepkörhöz,mert még tapasztalatlan és az Ő skill-setje talán alkalmasabbá tenné jobboldali b-t-b CM-é.
Lemina+Asa Afrika-kupáznak majd,ahol ne adj' Isten 1 sérülést is összeszedhetnek.

Sturaro és - főleg- Hernanes pedig nem megoldás a mi céljainkhoz/szintünkhöz.

Gyakorlatilag Pjanic nélkül a középpályánk kreativitása egyenlő a 0-val,ami elkeserítő.

Matuidi-t én nem feltétlenül hoztam volna,akkor már inkább Witselt,esetleg ZS-megoldásnak Biglia-t,a védelem előtti kp-s posztjára (ha már Fabregas csak álom volt).

A védelmünk világklasszis,a támadósorunk kiváló,de az eddig szintén elit középpályánk jócskán gyengült.
Összességében a Mercato nálam 7.5/10, Hernanes el-nem-adása,illetve a középpályás-szerencsétlenkedés okán.

Aminek most jönnie kell:
Allegri még SOHA nem állt ekkora feladat előtt nálunk,most jön szvsz. az igazi fokmérő,hogy képes e megújulni ?
Az érkezők fényében elvárható lenne,hogy ne ugyanazt játsszuk,mint eddig (pláne,mert a középpályánk nem valami veretes), hatékonyabb lehetne egy sokkal direktebb,tempósabb,támadóbb (ezáltal látványosabb) foci,pláne,hogy van végre 2 technikás,jól cselező szélsőnk.
A fentiek miatt ki lehetne próbálni egy 4-2-3-1,4-4-2,esetleg 4-3-3at is,előbbiek esetén "2 legyet ütnénk 1 csapásra".

Kíváncsi leszek,Allegri hogyan fogja megoldani ezt az egyáltalán nem könnyű feladatot,illetve van e annyira jó edző,hogy képes teljesen megújulni,átalakulni ?

Ravanelli 2016.09.03. 11:13:35

Ez a csapat nem fog sok gólt kapni.Kiindulópontnak jó.
Ellenben egyelőre talány,hogy a meggyengült középpálya milyen hatékonysággal fogja tudni támogatni az egyértelműen klasszis csatársort.
Nagyjából a szakma által is elismert Allegri edzői kvalitása lesz a döntő.

Rikoo 2016.09.03. 11:13:51

Egyet kell értsek mind a 3 véleménnyel és több részre kell szedni a mercatot.
1. Pereyra és Zaza eladása jó döntés. Sajnos nem lett volna sok hasznuk belőlük. Illetve Zazából talán, de Allegri nem nagyon akart neki játéklehetőséget adni.
A Morata üzletet sajnálom és nagyon haragszok is emiatt Marottára. Nem is nagyon hallottam még ilyen üzletet 2 nagy klub között. Ebből csak szarul jöhettünk ki. Nagyon sokat köszönhettünk neki a BL-ben még akkor is, ha a Sevilla elleni meccs és a csoportelsőség egyértelműen rajta ment el. A BL-döntős évet nem fogom elfelejteni nagyon sokáig.
Az Isteni Padoin eladása érthetetlen!!!
Pogba nem ér ennyi pénzt, de nem is tudjuk pontosan mekkora összeget kap érte a klub, így nem tudom, hogy jó vagy rossz üzlet-e. Az biztos, hogy a blogon mindenki sajnálja a távozását. Szenzációs 4 évet töltött nálunk és csak köszönettel tartozunk neki. Tudtuk, hogy egyszer el fog menni, ő nem olyan személyiség aki egész életében egy klubban fog játszani.
Eladási oldal: 9,5
2. A védelmet egyértelműen mélyítettük és minőségi játékosok érkeztek. Benatia ismeri az olasz közeget és a rotációban hasznos szerepet kaphat, mivel a BBC már nem bír el akkora terhet, mint az elmúlt években.
Dani Alves lehet, hogy nem szimpatikus sokaknak, de labdabirtoklásban és támadójátékban sokkal hasznosabb lehet a svájcinál akit nagyon sajnálok, de nem ugyanaz a szint, mint volt. Én örülnék, ha Lichti is küzdene és komoly verseny lenne a jobboldalon. A nagy kérdés, viszont az, hogy milyen lesz a brazil védekezésben.
Pjanicot egyértelműen minőségi játékosnak tartom, de nem vagyok biztos benne, hogy könnyen fog beilleszkedni a játékunkba. Nem véletlenül nem játszatta Allegri az első két fordulóban. Szvsz nem csak sérülés miatt nem játszott.
Leminát meg kellett venni. Nagy potenciál van benne, de keményen kell edzenie, hogy fejlődjön.
Cuadrado nekem nagyon nagy kedvencem akit régóta szerettem volna nálunk látni. Igazi Serie A specialista. Nagyon érzi a bajnokságot és a játékstílusunkat. A Bayern elleni gólja pedig szenzációs volt tavaly. Alapjában véve is nagyon jó szezonja volt, de talán még mindig van tartalék benne. Kiváló igazolás.
Pjaca kicsit kérdőjeles nálam. A képességeit sosem vitattam, de még mindig nem látom melyik az a poszt ahol bizonyíthat majd. Nagy potenciál van benne és az összeg is nagyban erről szól amit kifizettünk érte.
Na és Higuaín. Örülök neki, viszont óriási kockázat, hogy ilyen drágán érkezett. Egyértelműen kellett egy klassziscsatár, mert a focit gólra játszák és a gólok 70%-át általában a csatárok szerzik. A Serie A-t nagyon érzi, de nekünk most a BL-re kellene leginkább koncentrálni és ott kell bizonyítania. Ez egy tipikusan olyan üzlet ami csak utólag derül ki, hogy jól jártunk-e vele.
3. Nekem személyes öröm az, hogy végre van egy olyan játékosunk a primaverából akit 18 évesen egy Serie A középcsapatba tudunk kölcsönözni.
4. A hiányérzet egyértelműen a középpálya miatt van. Én még Witselnek is örültem volna, de tőle is komolyabb játékos kellett volna. Ráadásul nem is egy. Diawarát érthetetlen például miért nem lehetett leigazolni. 15 millió euróért vette meg a Napoli és 19 éves és nagy potenciál venni. Kiváló befektetés lett volna, ha már mást nem is sikerül középre leigazolni.
Egész nyáron lett volna lehetősége a vezetőségnek, hogy Pjanic mellett mást is megszerezzen. A kezdő középpályánk most is magas szintet képvisel.
DE. Nem tudjuk, hogy Marci képes lesz-e ugynazon a szinten játszani, mint előtte. Illetve egy ilyen sérülés után benne van, hogy újra elszakad. Ráadásul nagyon rövid gyógyulási időt jósoltak neki így nekem duplán kétséges ez. Labdaszerző középpályásunk 1 van Sturaro aki egyértelműen nem kezdő szint.
Nagyon jóindulattal 8,5 pont az én értékelésem.
Kiváncsi lennék Apuleius értékelésére is.

Rikoo 2016.09.03. 11:15:09

@Rikoo: Illetve Hellanéra is.

Ravanelli 2016.09.03. 11:18:46

Kollegák,sokan említitek,hogy Hernanest nem adtuk el(így most elfoglal egy helyet a BL-keretben,ahova így a jobb sorsra érdemes Lichti nem fér be).
Viszont az a helyzet,hogy más klubok sem hülyék,biztos nem véletlen,hogy nem hívják.
Ő meg majd hülye lenne érvényes szerződéssel magától elmenni.
Jól érzi magát,bírja a padot,nem is keresik máshonnan.

Dante01 2016.09.03. 11:34:27

@Ravanelli: Keresték máshonnan csak nem ment:(

Ravanelli 2016.09.03. 11:42:45

@Dante01: Figyelj,én tökéletesen megértem.Van az a típusú játékos,aki gyakorlatilag ultimátumot ad a klubjának(TerStegen-Barca),hogy amennyiben nem ő véd a bajnokikon is- elmegy.Tökéletesen bevált a húzása,mert Bravót eladták,övé a pálya.
A másik típus nem maximalista,kötődik a helyhez,elégedett a helyzetével,eljár edzésre,kap fizit és örül,hogy itt lehet.
Hernanes ilyen,nincs mit tenni.
Idehaza ezeket a játékosokat szokták az ifikhez száműzni,a Juve viszont nevezte a BL-re.Úgyhogy neki is bejött az élet,mint a német kapusnak,csak egész más volt a céljuk.

Rikoo 2016.09.03. 11:44:56

@Ravanelli: Inkább szerencséje volt.

2016.09.03. 11:59:10

Elég nehéz pontos képet alkotni részemről erről a mercatoról, mert az első felében láttam a logikát benne, de a másodikban kapkodás, nulla logika, no de lépésről lépésre, távozók (fontosabbak):

- Morata: 30 misi, Real visszavásárlási opció, nem tudtunk mit tenni. Nem bánom a távozását az utólagos reakciók alapján, fontos pillanatokban segített, de nem hiszem h több lett volna valaha is a 10-15 gólos szezonbeli csatárnál. Pacsi a vezetőségnek.

- Pogba: 105 misi + 5 misi bónusz, világ legdrágább eladása. Sokan foglalkoznak itt azzal h mi fizettük Raiola részét. Van egyértelmű bizonyíték? Nah ugye. Ha így is lenne annak a könyvelésben meg kellene vhogyan jelennie. Rúgott gólokat, adott asszisztokat, de Vidal szintjét nem tudta túllépni és távozni akart egy MU-ba, sok sikert, részemről nem fogom hiányolni, ahogy sokan írták Vidal elvesztése nagyobb érvágás volt, ez is pacsi a vezetőségnek.

- Pereyra: majdnem hasonló áron adtuk el, mint vettük. Conte éra alatt volt egy jó szezonja, tavaly sérült volt, idén előszezonban pedig kereste önmagát. Az eladása olyan szempontból tűnhet hibának h a padunk rövid lesz, de ez késő okoskodás, jó/védhető eladás.

- Zaza: az örök csere csatár kategória, de nem vitás h a Napoli elleni gólja indított meg minket felfelé anno. Ha aktivizálódik a kivásárlási ára, akkor jó üzlet, ellenben jövőre örömmel látom őt ismét akárhogy is legyen.

- Isla: hála égnek h pénzzé tudtuj tenni.

- Padoin: a jó munkásember elhagyott minket.

Érkezők:

- Pjanic: igazi rablás (jó értelemben) azon az áron amennyiért elhoztuk, de el kell felejteni h a védelem előtt játszassuk mert bekorlátozzuk csak a képességeit, Allegri felébredhetne végre. Nem mélységi irnyító a bosnyák, sosem lesz az.

- Lemina: véglegesítettük a kölcsön után, perpill adós még az árának a behozásával, kapni fog elég lehetőséget.

- Pjaca: az ő igaz poziját még mindig nem tudjuk a pályán, de végre hosszú meccsek óta először láttam h valaki meg tudott csinálni egy normális cselt Morata és Cuadrado óta.

- Dani Alves: 33 évesen is óriási előrelépés a jobb oldalon.

- Cuadrado: nem kell bemutatni, tőle tudjuk h mire számíthatunk.

- Benatia: nagy tanár lesz, ha egészséges marad.

- Higuain: 90 misi, hát az idő majd megmondja, jó korban van, de neki azért kell a kiszolgálás is.

Egész jól indult a mercato és a megszokott korai bevásárlásokkal kezdtünk, érkezett Pjanic akivel én úgy számoltam h Marci helyettes lesz októberig és utána majd rotálás, Lemina kivásárlása, Pjaca egy jó EB után és Benatia Cáceres pótlására, plusz Dani Alves.
Ez így szépen mutatott, hiszen megvolt a 2 jobb szélsőnk, belülre Pogba, Khedira, Pjanic, Marci négyes mehetett volna október után, 4 belső védő, plusz egy ígéretes fiatal.

Aztán jött egy bejelentés miszerint érkezik Higany 90 misiért. Oké mondtam magamnak, ha Pogba marad ez simán érthető, majd Pogba tipli a MU-hoz, oké keressünk helyettest, nem jött össze. Majd Cuadrado visszahozatala és Lichti kirekesztése.

Posztokat tekintve:
Kapus: Buffon sztem még jó két évet véd és helyettese nem igen mutatkozik még, vagy a Milannal csillagászati összeget fizetünk majd egy kapusért.

Védelem: Bal oldalon biztosítva vagyunk sztem még 2 évig, mert Evra formája és kondija is egyszerűen kitart, így családi döntés lesz h jövőre is marad-e, míg Sandro adott. Jobbon Cuadrado is adott egy ideig, Alves meglátjuk h bírja, de itt Lirolában bízzunk.
Középen 4 belső védőnk van, de hárman 30 felett/környékén járnak, Ruganit pedig még mindig nem jó szívvel dobnám be nemzetközi szinten kezdőbe, de ha mindenki Barza szinten nyomja évekig akkor ráérünk itt is. :D

KP: Van elvi szinten egy Khedira-Pjanic-Marchisio kezdő belső hármasunk, mellette Asamoah, Lemina, Sturaro meg Hernyó. Hurrá, egy ACL szakadásból épül, egyik még mindig sérült az EB óta és tavaly is az volt, Asamoah és Khedira is egy rossz lépés és ott köt ki.
Az alap kezdő nem rossz, de nagy hiányérzetem van itt, ki fogja végigszántani a pályát, ki fogja diktálni az iramot, kitől érkeznek váratlan mélységi passzok?

Támadók: Higany, Dybala, Mandzu, Pjaca
Ezt nem részletezem, fényévekkel jobb a Q-Matri-Vucinic éránál.

Igazából ahogy az írásom is a mercatonk is egy katyvasz lett és nem tudjuk pontosan értékelni, míg a szezon véget nem ér. Higany érkezéséig az ember azt hitte h valóban a BL-ért akarunk bejelentkezni, de mégsem.
Pénzügyi szempontból megint jelesre vizsgázott a Beppe-Paratici duó, mert jövőre megint új bevételi rekordot döntünk, Pogba-Zaza-Coman pénzekből alapból jól indulunk majd, de hova tartunk?
A keret megint öregedett és hamarosan kapust, belső védőket, szélsőket kell keresnünk.
Egyszerűen ez lett a Marotta éra számomra egyik legkétsegesebb nyári mercatoja, mert eddig valamivel mindig meglehetett magyarázni h egyszerebb darabszámra mentünk, pénz nem volt stb, de ezen a nyáron erősödtünk is meg nem is.

7/10

Type-R 2016.09.03. 12:11:36

@Drughi Di Bianconeri: kettévágtuk a posztot mert hosszú volt. A többieké délután érkezik.

MdewC 2016.09.03. 12:26:08

@hellan: nálam is 7-10, már többször írtam, h miért.
Szerkesztők is mindent leírtak. :)

JuventusFanatikus 2016.09.03. 12:37:24

8/10
Egyet értek a szerkesztőkkel.

Hoods. 2016.09.03. 12:42:57

@MdewC: Igen nalam is, es akkor meg egyaltalan nem voltam szorosszivu. :)

2016.09.03. 12:50:09

@MdewC: Nagyon nem lehet igazából sok pontba belekötni, sztem ez 2 pont összesen:

1. Higany megért-e 90 misit
2. Logika

Tony. 2016.09.03. 13:13:26

7/10.

Nálam a legnagyobb előrelépés az, hogy most először tényleg csak minőségi emberek jöttek.

A legnagyobb negatívum Pogba árának az elköltése. Higuain drága volt, a középpályát pedig lenullázták. 2 év alatt felszámolták a teljes MVPP-t, úgy hogy a pótlásáról egyáltalán nem gondoskodtak. Ez egy nagyon szomorú és fájó pont, mert jómagam kis híján elsírom magam, amikor ez említett játékosok után meglátom a Khedira-Lemina-Asamoah triót.

A szezon kérdése egyértelműen az, hogy a többi csapatrész vitathatatlan megerősödése ellensúlyozni tudja e a középpálya leépítését vagy sem.

Hiribi27 2016.09.03. 13:37:28

A középpálya állapota miatt egyszerűen nem lehet pozitívan értékelni a mercatot.
Nálam 7/10.

epaska 2016.09.03. 14:50:44

Nálam ez a Mercato 6/10.

Pogba távozása, pótlás hiánya. -1
Pogba pénz Higanyra fordítása. -1
Átlag életkor növelése. -1
Mercato utolsó pillanatai. -1

Benatia és Pjanic jó igazolásoknak tűnnek, de ennek, egy ilyen klubnál alap kéne, hogy legyen.

MdewC 2016.09.03. 15:21:21

@hellan: Amit korábban írtam, hogy nálam mi a negatívum:

Pogba eladása -1
Kp-re elszúrtuk az igazolást a végén -1
Itt a nyakunkon Hernanes -1 (igazából ez lehetne több is)

Én pedig ugyan így megvettem volna Higut, nálam ez nem ngatívum. ;) (vagy rámentem volna Lacazettre picit kevesebbért)

2016.09.03. 15:46:52

Ha a támadó szekció fossa a gólokat, a védelem meg derekasan állja a sarat, akkor kibírható lesz a gyengült(?) középpálya.

Rocky80 2016.09.03. 17:12:54

Nagyon örülök ennek a cikknek, szeretném ha lenne ilyen más, a klubot komolyan érintő változásokról is. :-)

Egyébként nem értem azokat, akik úgy pontoznak, hogy egy-egy negatív történést mínuszolnak, hiszen a pozitív történéseket meg plusszolni kellene ezen metodika alapján. Végül is nem 10/10-ről indul egy mercato, hanem 0/10-ről...

Ha szigorúan csak az elért végeredményt nézem, akkor a védő- illetve csatársor ennek a mercatonak köszönhetően lett a világ legjobbjainak egyike kezdő- illetve cserepad szinten is; egyedül a középpályás sor az ami nem üti meg ezt a mércét. Az általatok említett MVPP középpályás sor szétszéledése azonban nem csak ennek a mercatonak köszönhető hiszen idén csak Pogba távozott... Nem beszélve arról, hogy M még itt is van. Sokan közületek talán még a Pirlo és Vidal elvesztése folyamán kialakult fájdalmatokat is ide pontoztátok. :-)

Milyen változások történtek a középpályás sorban?

-Padoin eladása
-Pereyra eladása
-Pogba eladása
-Pjanic megszerzése
-Lemina megszerzése
-Cuadrado megszerzése
-Pjaca (kp-ként is használható) megszerzése

Akárhogy is nézem, egyedül Pogba eladása ami negatív, az összes többi pozitív változás. Negatívként említhető még hogy Marci sérült és a pótlása is erre a mercatora várt; viszont szintén pozitív történés, hogy Asamoah harcra kész. Ha Marcit végleg kiesettnek tekintjük és ezért két kulcsember hiányának pótlását kellett volna megoldani idén; akkor Pjanic simán olyan kaliber aki az egyikőjüket pótolhatja. (Vidal-t már tavaly kellett volna, nyilván lehet egyébként úgy is nézni a dolgokat, hogy ez is az idei nyárra várt.)

Összességében többen alul pontoztátok szerintem ezt a mercatot, mmartin véleménye különösen érdekelne (6/10); kb. 8-8,5/10 a reális pontszám véleményem szerint.

Az meg hogy ki válik be vagy ki nem, az nem a mercato hibája. Ha Higany nem rúgja meg nálunk a 30 gólt, akkor is azt a csatárt hoztuk aki a legvalószínűsíthetőebben :D megrúgja. Hiszen tavaly már megrúgta. :-)

babo0410 2016.09.03. 17:44:04

-Nagyon jó játékosok jöttek
-Véglegesítettük Leminat
-Zaza, Pereyra távozott, érthető okokból
-Pogba is sajnos távozott
Hernanes sajnos maradt (de lehet összeszedi magát és hasznos lesz)
-Az utolsó pillanatokban kapkodtunk (illetve már korábban is tárgyaltunk a PSG-vel meg a Zenittel), de a végén Hernanes nem távozott, Witsel meg nem jött (az majd a szezon felén derül ki, hogy ez mekkora probléma)
Nálam a mercato 9/10 (Pogba eladását kicsit sajnálom, de meg tudom érteni, mert szerintem ő akart mindenképpen menni, az utolsó pillanatos kapkodásra meg majd féltávnál térjünk ki)

Grinta 2016.09.04. 09:29:23

@Rikoo: Nagyon jó írás lett,benne van minden

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása