Találkozó Matić ügyében?

matic.jpgÚgy tűnik, a Juventus minél hamarabb konkretizálni szeretné, hogy van-e esélye leigazolni első számú célpontját, Nemanja Matićot, a Chelsea viszont továbbra sem hajlik a játékos eladására. 

Az zebrák kerete minden bizonnyal egy középpályás érkezésével lesz teljes, tekintve hogy Paul Pogba világrekordot jelentő összegért a Manchester Unitedhez szerződött, Allegri pedig leginkább a szerb középpályásban látja azt, aki pótolni tudná Pogba védekező képességeit. 

A Premium Sport értesülései szerint az olasz bajnokcsapat vezetősége már le is szervezett egy találkozót Matić ügynökével, miután a Paris Saint Germain tulajdonosa kizárta annak lehetőségét, hogy Blaise Matuidi más csapathoz igazoljon. 

A helyzetet nem könnyíti meg az sem, hogy Antonio Conte a hírek szerint továbbra sem kíván megválni a nagy munkabírású középpályástól, tehát a Juventusnak igen magas összeget kell kínálnia ahhoz, hogy a londoniak megváltoztassák álláspontjuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr429978326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.08.09. 16:53:08

Sajnos ide egy középpályás nem elég. Teljesen B kategóriás középpályás felhozatalunk lesz, ha így marad.
A védelem extra, a támadósor is top, de a középpálya nagyon kevés. Nem mennyiségeben persze.
Ha már úgy döntünk, hogy Matic és társai közül válogatunk akkor kettő jöjjön hátha az egyik véletlen beválna másik pedig jó a rotációban.
Pereyrát el kellene felejteni. Sehol nem lehet hasznát venni. Asamoah dettó. 20 percre jó, néha.

west30 2016.08.09. 16:54:55

Akkor mar inkabb jojjenek fiatalok,sokkal inkabb ok,mint Matic es tarsai.Nagyon nem orulnek neki,de szerencsere ugy tunik a Chelsea nem fogja elengedni.

Drughi Di Bianconeri 2016.08.09. 17:04:08

Katasztrófa lenne,ha ilyen 1bites,tudatlannal akarnánk pótolni "Pogba védekező képességeit."

Továbbra is úgy gondolom: HA minőségben nem jelent előrelépést adott játékos,akkor semmi értelme leigazolni,csak azért,hogy eggyel többen legyünk, eggyel többen kapjanak fizetést.

Természetesen Pereyra-Asa-Hernyó 3ast úgy,ahogy van eladnám,de a híresztelések szerint egyikük se nagyon akar menni (mondjuk meg is értem: a semmire kapják a milliókat,gyűjtik a trófeákat),a ghánaival meg tudomásom szerint Allegri is számol.

De igazolni 1 idősebb Sturaro-t, szerb kiadásban, jó drágán: semmi értelme nem lenne.

Mi tagadás; az elmúlt hetekben velünk szóba hozott középpályásokkal (Matuidi,Matic,Sissoko,L.Gustavo,Witsel) egyáltalán nem vagyok kibékülve, különböző okokból, de ebben a "rangsorban" talán Matic van a leghátul képességek,hasznosság szempontjából.

Nathas 2016.08.09. 17:04:39

Conte biztosan nem engedi el. Szerintem kezdő lesz a Chelsea-ben.

Nathas 2016.08.09. 17:05:19

Conte biztosan nem engedi el. Szerintem kezdő lesz a Chelsea-ben.

Rivendell 2016.08.09. 17:06:56

kezd a mercato a katasztrófa felé menni:DDD ezen már csak nevetni tudok

DegerFaCan 2016.08.09. 17:07:06

Én azt mondom h Matic ennyiért egyefene jöjjön. Balkaniak kozeppalyan szívósan esznek nálunk új erőre kaphat, korban remek. Remélem jön

west30 2016.08.09. 17:08:53

@Drughi Di Bianconeri: Kicsit kezd hasonlitani a helyzet tavalyra,amikor jott Hernanes,es Lemina a vegen,fingjuk sincs mit kellene tenni es a panik kozepette elbasznak valakire felesleges milliokat,csak most meg nagyobb osszegrol van szo mint tavaly.

Drughi Di Bianconeri 2016.08.09. 17:18:57

@west30:
Van benne valami,de szerintem a leginkább Marchisio nagyon súlyos sérülése és nem (csak) Pogba eladása miatt történik ez.

Ideális esetben a : Pjanic - Marchisio - Lemina/Khedira trió bőven minőségi megoldás lenne,bármilyen fronton,de így,hogy Marciból ki tudja lesz a valaha teljes értékű játékos (ilyen sérülés után nem jellemző) ezért van most ez a "kapkodás".

Továbbra is tartom,hogy nekünk nem Pogba,hanem Marci helyére kell ember,mert Pjanic szépen mehet Pogba helyére,ahol eleve jobb teljesítményre képes,mint registaként.

Viszont a keretünkben NINCS senki,akire maradéktalanul rá lehetne bízni a védelem előtti középpályás szerepét.
Gyorsan hozzáteszem,hogy erre a velünk szóbahozott nevek sem éppen alkalmasak,Maticot oda lehet rakni,de akkor ennyi erővel Sturaro-t is: mindkettő egy 1dimenziós verőember; nem intelligens,stabil passer playerek.

Ne jöjjön semmilyen középszer 20-30 M-ért, inkább oldjuk meg az őszt félig kényszermegoldással Marci helyén (Hernyó vagy Pjanic) és imádkozzunk,hogy Marci valami Isteni csoda folytán tökéletesen felépül tavaszra - számunkra úgyis akkor kezdődik a szezon érdemi része (remélhetőleg!).

Dante01 2016.08.09. 17:24:34

Igazából fogalmuk sincs kit vennének kp-ra.
Nálunk most ilyen nevek kellene, hogy szóba kerüljenek: Isco, Özil, Kovasic, Rakitic
Nem ilyen Gustavo, Matic, Witsel
Ha kell a bl akkor kell a jó középpálya!

west30 2016.08.09. 17:33:14

@Drughi Di Bianconeri: Valoban inkabb ne jojjon senki mint ok,vagy esetleg egy fiatal tehetseg.

epaska 2016.08.09. 17:35:51

Fogalmam sincsen mi lesz az eddig remek csapatrészünkkel.... Még nagyobb szarban vagyunk, mint egy éve... Két embert kell pótolnunk. Két hét sincs már a rajtig és a mercatonak is hamarosan vége. Nálam ez a nyár eddig fos. Remélem kurva gyorsan villantanak valamit, mert eddig nem saját zsebből igazoltunk. Az eddigi nevekből Witsel a legjobb. Ha ő jön talán lemásolható a tavalyi szezon. A többi nevetséges.

rockitbaby 2016.08.09. 17:40:46

@Dante01: Szép felsorolás, a milyen középpályás kellene kategórban, de azért lássuk már tisztán a dolgot, egyikük sem a hiányposzton lenne bevethető. Iszonyat gond van Marcisio sérülése miatt, de én azt mondom, hogy amennyiben Pjanic és Pjaca hozza a kreatív részét a melónak, akkor talán elég lenne két, labdabiztos, jó passzmutatókkal rendelkező védekezőbb típusú játékos. Mint Witsel, Matuidi vagy épp Sissoko. Egy nem elég, minimum kettő kellene.

@Drughi Di Bianconeri: Én úgy érzem, hogy ebben az évben az egyik fiatalunk - Lemina,Sturaro,Mandragora - robbanni fog. TUdom, hogy Mandragora műtétje miatt csúszik a visszatérése, de még így is hamarabb kerülhet formába, mint Marchisio. De arra a posztra mindeképp instant, azonnal bevethető ember kellene. Nem sok ilyen jut eszembe, de lehet ezért meg leszek kövezve, De Rossi hirtelen tökéletes lenne. Értelmes edző és csapat mellett az EB-n láthattuk, hogy mire képes. Mellette Lemina, Sturaro és az új ember bőven jó lehet.

harciretek 2016.08.09. 17:44:06

2 éve még ilyen középpályásaink voltak: Marchisio, Pirlo, Vidal, Pogba. Most a keretünkban lévő legjobb négy: Pjanic(?), Marchisio(?), Khedira, Lemina... és elsírtam magam :D

Nagy baj, hogy Pjanic leigazolása óta meg sem említenek minket potenciális klasszisokkal kapcsolatban, leginkább nagycsapatok keretének perifériájára került játékosok jönnek csak szóba (Matic, Luis Gustavo, de ilyen volt tavaly Khedira is). Nem hallani egy olyan nevet sem, aki reálisan új Vidal, új Pogba, új Pirlo lehetne.

A keret eddig kb. ennyit változott:
Morata - Higuaín
Cuadrado - Dani Alves
Cáceres - Benatia
Pogba - Pjanic
Pereyra(?) - Pjaca
Padoin - ...
+ Marchisio komoly sérülés után van.

Én nagyon várok még egy nagy dobást a középpályára (Herrera?) és Pereyra + Asamoah/Hernanes távozását.

Forza Juve 2016.08.09. 17:55:41

@harciretek: leírva sem gyengültek, meg veszünk egy középpályást es eladjuk hernanest, ennyi lesz semmi tobb

steven.h 2016.08.09. 18:07:52

Nem Maticra van szükségünk, szerintem...De nem én vagyok az edző.

el.Flaco 2016.08.09. 18:08:12

@harciretek: Herrera kétségkívül nagy fogás lenne, de vele szóba se hozzák mostanában a Juvét sajnos.

Matuidi lett volna az egyetlen akinek örültem volna, de ő jelen állás szerint nem érkezik. Witsel még talán beválhat, de ő is nagyon messze áll a klasszis szinttől, viszont a Luis Gustavo, Matic félékkel nem vagyunk előrébb, még úgy sem, hogy még őket is inkább elnézném a pályán mint Hernanest. Remélem olyan játékos érkezik, aki valóban erősítést jelent, nem pedig valami ZS-kategóriás selejt a mercato utolsó napján, pedig sajnos van egy ilyen érzésem.

Drughi Di Bianconeri 2016.08.09. 18:08:53

@rockitbaby:
Természetesen én is bízok,hogy vmeik fiatalunk berobban - személy szerint Leminatól várok ugrásszerű fejlődést, de szvsz. ő a jobboldali b-t-b (aka Vidal) posztjára alkalmas leginkább.
Sturaro egy 1 dimenziós verőember,se több,se kevesebb,15-20 évvel ezelőtt nagy király lehetett volna,de ma már ez kevés, legalábbis ahhoz,hogy egy Juventus-szintű klub meghatározó,pláne kezdőjátékosa legyen.Természetesen maradjon,mert kell 1 ilyen is a keretbe, de hozzá nem fűzök sok reményt,mert nagyon képzetlen és 1síkú játékos.

Mandragora-ról én nem tudok érdemben nyilatkozni, szerintem annak is örülhet,ha évvégén lesz kb. 800 játékperce,de hosszútávon, a későbbiekben _talán_ lehet Marci utódja , de ezt nem tudom megítélni,mert nem ismerem a játékát.

DDR mozdíthatatlan volt mindig is, ezután is, Ő egy római gladiátor.

Akikben én gondolkoznék (és ezért talán még többen megköveznének) az Mascherano VAGY Biglia, ha már az eddigi igazolások alapján úgyis rövidtávon,2 éven belül akarunk BL-t nyerni.
Előbbit kerestük is,de nagyon nem akar megválni tőle a Barca (mondjuk nem tudom miért),utóbbi pedig szvsz. simán mozdítható lenne a Lazioból.

Mindkettő alkalmas lenne arra,amire most nekünk szükségünk van: "jelenlét" a középpálya közepén,stabil labdatartás,magabiztos passzjáték,nagyszerű védekezőjáték,irányítói véna,rutin.

Nyilván Mascherano 1 klasszis, így szintekkel jobb,mint római honfitársa,de végiggondolva a lehetséges alternatívákat: részemről inkább Biglia jöjjön,mint BÁRMELYIK velünk,az elmúlt hetekben szóba hozott játékos.

mrdel 2016.08.09. 18:08:56

Nem kell parázni. Tény az, hogy középszert ne hozzunk többet.
25-ösre szűkíteni kell a keretet. Asa kérdőjeles- egészségesen végigtolt egy felkészülést- ha ő marad akkor Hernanes és Perreyra duónak mennie kell.

Zsöné 2016.08.09. 18:16:55

@Rikoo: Végre, valamiben teljesen egyetértünk!

Leram7 2016.08.09. 18:17:25

Matic egy nagyon jó KP, megszeretnénk itt. Az első chelsea szezonjában ő volt a bajnokságot nyert csapat legjobbja. Ő volt a 2 szezonnal előtti Kante.

Zsöné 2016.08.09. 18:27:33

1. Két hete még mindenki ömlengett a mercato miatt
2. Két hete még Isten volt Marotta
3. Két órája még mindenki köpködte a rohamnéger Pogbát

Hol tartunk most?

babo0410 2016.08.09. 18:27:44

És miért nem bízunk a vezetőségben? Már bizonyították, hogy képesek nagyon jól igazolni. Miért kell minden mercatonál elölről kezdeni ezt az egészet, hogy akivel szóba kerülünk az sose jó, bezzeg ez meg az de jó lenne. Nyilván nem véletlenből merülnek fel ezen nevek. Nyilván nem csak úgy kipattan vki fejéből, hanem ezen játékosokról kellő információval rendelkeznek. Máskülönben nem is kínálnák értük nagy összegeket. Marotta-ra nem jellemző, hogy nagy pénzért játszon lutrit.

Zsöné 2016.08.09. 18:34:23

@babo0410:
"Marotta-ra nem jellemző, hogy nagy pénzért játszon lutrit"

Marotta eddig fillérekért kukázott! A legdrágább igazolása 32 milla volt ---eddig.
Ez a 90 milla nagyon csúnyán vissza fog ütni

Rikoo 2016.08.09. 18:37:24

@Drughi Di Bianconeri: Biglia semmiképpen nem kellene ide szvsz. Lehet, hogy posztilag képes lehet pótolni Marcit, de borzasztó súlytalan játékos és nagyon drága. 100x jobban képes eltűnni a mezőnyben, mint Pjanic pedig ő aztán tényleg profi ebben.:D
Igazából jelenleg nincsenek is olyan nevek akikre igazán szükségünk lenne.
Én úgy látom Allegri inkább Pjanicot fogja hátul játszatni, de Lemina is játszott már ott és nem is rosszul.
Nyilván nem ugyanaz a szint, de amíg Marci nem épül fel a bajnokságban lehet ezzel a középpályával sikereket elérni.
A BL-re, viszont egyértelműen kell egy olyan játékos, mint Matuidi pl. aki képes egyedül is labdákat szerezni, mert jelenleg csak Sturaro tud, de ő meg borzasztó labdabirtoklásban...
Én elégedett lennék, ha Matuidi és Witsel érkezne. Pereyra és Hernanes távozna.
Mandragora pedig maradna. Nem top, de minőségi középpálya lenne.

2016.08.09. 18:38:07

@Zsöné: Nem egyszerűbb lenne azt írni h nem üt vissza mint megint negatív dolgokat figyelembe venni?

Drughi Di Bianconeri 2016.08.09. 18:55:16

@Rikoo:
Pjanic posztját/szerepét már alaposan kitárgyaltuk a dühöngőben, annyit fűznék még hozzá,hogy : minek igazoltuk le a liga egyik legjobb középpályását,ha nem tudja magából kihozni a legjobbat,mert nem a számára ideális poszton szerepel ?
Regista-ként fele annyira sem látjuk hasznát,mint pl.: a 3 tagú középpálya vmeik szélén,vagy akár trequartistaként.
El tudná látni a posztot,de némiképp' kényszerpályán mozogna.

Lemina is elboldogult _valahogy_ a poszton,de a játékát,stílusát figyelembe véve,Ő egy vérbeli b-t-b, nem védelem előtti passer player, neki Vidal posztján kell maradandót alkotnia.

Biglia statisztikái szinte teljesen azonosak Marchisioéval, vmiben Pricipe jobb,másban az argentin.
Eltűnik mezőnyben ?
Éveken át azzal fikáztuk Marchisio-t (velem az élen!),hogy mennyire alibista,eltűnik,szürke stb.
Ez a poszt napjainkban talán a legkényesebb, kevés igazán jó játékos van, pláne elérhető.
Nem nekik kell színezni a játékot,de nagyon fontosak:labdatartásban,passzjátékban,stabilitásban,helyezkedésben,labdakihozatalokban.
Néha természetesen eltűnnek,nem lehet mindenki Pirlo-szintű ösztönös,zseniális Művész, de az ilyen játékosokat leginkább akkor lehet észrevenni,mikor nincsenek !

Úgy gondolom,hogy ha igazolunk valakit, nekünk 1 ilyen játékos kell (prioritásom a 2 argentin valamelyike),mert velük a labdaszerzés,passzjáték,labdakihozatal is megoldott és nem Bonuccinak kell kihozni és leosztani a labdát...

Matuidi megszerzi a labdát...ja, aztán belerohan az előtte álló 2 emberbe :D

Szvsz. elsődleges a stabilitás,1 rohamnéger minden,csak nem stabil,pláne nem intelligens.

Továbbra is úgy gondolom,ha ilyen Gustavo,Matic,Witsel,Matuidi-félék a célpontjaink,akkor inkább egyik se jöjjön,oldjuk meg a jelenlegi alapanyagból és imádkozzunk,hogy Marchisio tavaszra rendbe jöjjön 100%osan.

Juveboy92 2016.08.09. 19:27:28

bármit is akar a vezetőség azt nagyon gyorsan kell tegye mert szorít az idő hogy beépítsük azt aki jön, illetve hogy 3 héttel a zárás elött eladjanak vkit mikor azt pótolni is kell ...inkább lassan vmi fiatallal kéne próbálkozni pl Diawarat nagyon akarta Guardiola is ő még mindig nem kelt el ... vagy ha már a Portos Herrerraról beszélünk, akkor ugyanott van Ruben Neves , a Gremios brazil Walace , de ami nekem az álom főleg hogy most az Ajaxtól eljött De Boer , az Bazoer lenne ... remélem hogy Inter bepróbálkozik érte és miközbe De Boer kóstolgatja a Juvet h nm legyőzhetetlen és ahogy Gabigolt elhappolnák előlünk , úgy Bazoert is elhappolhatnánk mi :))

FeriGjuve 2016.08.09. 19:45:17

@Rikoo: Minden èlesben derül majd ki,tètmeccseken ès nyílvàn idő kell most is,mire összeàll a közèppàlya.Ha Allegri egy ilyen jàtèkosban làtja a megoldàst,akkor biztosan megvan a konkrèt elkèpzelèse.A kèrdès inkàbb az,hogy mennyi időre lesz szüksèg az összeszokàshoz,mert tavaly is kishíjàn a bajnoksàgba került.Ergo gyorsan el kellett kezdeni a nagy menetelèst,mert még egy botlàs màr nem fèrt volna bele.

FeriGjuve 2016.08.09. 19:55:04

@Zsöné: Ott,hogy rohadtul vàrom,hogy elkezdődjön a szezon!

mrdel 2016.08.09. 20:05:49

Mindenképpen fehér játékost hoznék, nekük több eszük van :D :)

Rikoo 2016.08.09. 20:38:45

@Drughi Di Bianconeri: és Te honnan tudod melyik posztból tudja a legtöbbet kihozni magából?
Szerintem kicsit lebecsülöd ezt a posztot. Ne feletjük el az első Scudetto győzelem során Pirlo szerepét. Az egész csapatból egy regista volt aki a legtöbb gólunkban benne volt. Nálam Pjanic a középpályán egyértelműen a trequartista szerepben a leggyengébb. Marchisio helyettesítését meg tudja oldani ősszel. Aztán, ha visszatér Marci mehet jobbra vagy balra. De ő tipikusan az a játékos akinek folyamatosan játékban kell lenni, mert másképp elmegy a kedve. Mentálisan egyáltalán nem a legerősebb játékosok egyike. És azt se felejtsük el, hogy a támadásbeli szerepben még ott vannak a pontrúgások amikben bőven kiveheti a szerepét a gólokból és gólpasszokból.
Én biztos vagyok benne, hogy Allegri kezdetben hátrébb fogja játszatni. Jelenleg nincs más aki képes ott játszani, talán Lemina.(Hernanest nem veszem ide, mert sajnos ő már sehol sém képes Juventus szinten játszani)
Marchisiohoz hozzátéve amikor az volt a kritika, hogy szürkén játszik akkor nem ezen a poszton játszott. Akkor még Pirlo játszott ott. A tavalyi szezonban szenzációs volt. Nyilván más stílusban játszott és elsősorban nem az üresbe belőtt labdákat erőltette, mint Pirlo, de ez világelit színvonal volt.
Neki ez a poszt sokkal jobban áll, mint az előtte lévő középpályás posztok.
Nem igazán értem, miért becsülöd le ennyire Matuidit. Az elmúlt 3 évben egyértelműen egy top vkp. Lehet nem egy cselgép, de óriási erőssége lenne egy olasz csapatnak a BL-ben vagyis nekünk. Nagyon zárt a védekezésünk és nagyon szűk terület van a középpályássor és a védelem között. És egy olyan játékos aki képes lenne egyénileg labdát szerezni szerintem sokkal fontosabb lenne, mint még egy olyan játékos aki képes irányítani a játékot.
Biglia, Marchisio, Pjanic üti egymást együtt. Ugyanaz a stílus.
Nincs bajom az argentínnal, de nekem ő pl. kevés Matuidi, viszont jelenleg nagyon jó fizikailag, mentálisan és technikailag is megbízható már.
Szóval nálam inkább más stílusú játékos kellene erre a kp posztra.
Kiváncsian várom amúgy, hogy Allegri bemeri-e vállalni kezdetben Pjaca játszatását a támadók mögötti posztra vagy Pereyra kezd.

rockitbaby 2016.08.09. 20:57:12

@Drughi Di Bianconeri: Tudom, hogy Sturaro kb Gattuso kaliber, de per pillanat úgy érzem, hogy a középpályánkra az volt a jellemző, hogy kb mindenki értett mindenhez. Pogba, Marchsio, Pirlo, Vidal - mindannyian jól védekeztek és a támadásokhoz is kifejezetten aktívan besegítettek. Hárman távoztak, egy súlyos sérülésből lábadozik. Talán érdemesebb lenne kezdetben letisztultabb elképzelésekkel dolgozni. Passzolni mindegyik középpályásunk tud, ez már minimum, de talán jobban jöhetünk ki, ha szétosztjuk a feladatokat. Sturaro védekezzen, de tegye azt két tüdővel és biztosítsa, hogy a kreatívabbak számára így kicsit szabadabb legyen a mutatvány.

Példával szemléltetve: a gyémánt középpálya minden tagjától elvárható, hogy a pálya mindkét részén ellátandó feladathoz érdemben hozzátegyen. De teszem azt egy 4-2-3-1-ben a középpályásoknak már nem kellene megosztottan figyelniük. A két védekezésért felelő játékosnak valóban nincs más feladata, és itt még jó lehet Sturaro. Míg a kreatív játékosok legtöbb esetben annyit kell felvállaniuk, hogy létszámban meglegyünk. Itt jó lehet a szélen Pjaca és Dybala, középen meg Pjanic. Elöl természetesen Higuain. Sturaro párja pedig - egy furfangos csavarral - Bonucci. Kell a jelentél a középpályára, ahogy írtad is, és őszintén megmondom, jobb nem jut eszembe. A kezdő pedig: Buffon-D.Alves,Barza,Benatia,A.Sandro-Sturaro,Bonu-Pjaca,Pjanic,Dybala-Higuain. Ez védekezésben akár 4-4-2-őt is felvehetne, de még a gyémánt is ráhúzható. De ebben a 4-2-3-1-ben akinek védekeznie kell, annak csak arra kell figyelnie, aki a támadásokért felelős, annak támadni és maximum annyi, hogy létszámra ügyelni és ne üres területeket lehetőleg nem hagyni maguk mögött.

Zsöné 2016.08.09. 21:07:55

@hellan: Ha azt érezném, akkor azt írnám! Nem megsértve senkit! Ez csak az én véleményem.

Drughi Di Bianconeri 2016.08.09. 22:13:26

@Rikoo: Nagyon félreérthettél, ha neked az jön le,hogy én lebecsülöm ezt a posztot,éppen ellenkezőleg.

Csupán arra világítottam rá,hogy Pjanic nem itt "él" igazán,ahogy az AS Roma-ban is eléggé bukta volt Regista-ként, a legjobb akkor lett,mikor DDR játszott a védelem előtt,Ő pedig vagy trequartista vagy a 3tagú középpálya szélén játszott.

Kicsit összemosod a dolgokat, Marchisio és Biglia -elsősorban- 'passer" playerek, Pjanic inkább 'Fantasista' vagy 'Creator', ritka esetekben ez a kettő egyesül, olyan korszakos zseniknél,mint Pirlo,Xavi vagy Iniesta.

Egyébként: Biglia,mint Marchisio PÓTLÉK jöhetne nálam számításba, szerintem azt 1 szóval sem írtam,hogy egyszerre pályán lennének.
Ők egymás alternatívái,éppen hasonló stílusuk miatt.

Továbbra is tartom,hogy Pjanic nem a "Pirlo-s" játékban kiemelkedő,neki a hirtelen ritmus- és tempováltások,kisjáték,kiugratások,szólók, finom,egyszerű cselek na meg persze a bődületes pontrúgások,távoli bombák a legfőbb erősségei.
Nem pedig a védelem előtti, stabil labdatartó,gurigázgató,meccsenként 3-400at passzoló Regista.

Pjanic - Marchisio(Biglia?) - Lemina/Khedira/ -> nálam így nézne ki a legjobb középpályás 3as, szerez ez annyi labdát (de leginkább eléggé labdabiztos ahhoz,hogy:) ne kelljen 1 agyatlan rohamnéger a keretbe.

Ebből a műfajból inkább elfogadnám M.Sissoko-t,mert fiatalabb és még _talán_ formálható.
Sajnálom,ebben a véleményemben nem fogok változást eszközölni,az elmúlt években láttam kb. 40-szer Matuidi-t játszani,és akkor is ez volt a véleményem,mikor a '14-es EB-n elolvadtak tőle páran (és tényleg jó is volt a maga szintjén).

Sokféle játékost kedvelek,még az 1 dimenziós verőembereket is tudom értékelni, Gattuso-t pl.: nagyon kedveltem; de az OSTOBA játékosoktól egyszerűen kiver a víz,mivel ez a sport elsősorban észt követel.
Nézz meg 1 afrika-kupát, és megérted miről beszélek: 0 ész,ellenben sok-sok agyatlan rohanás.

Nem vagyok rasszista (Sőt),de nem véletlen,hogy az afrikai,vagy afrikai származású játékosok közt alig találni játékban intelligens focistát,ebből az évtizedből jó,ha 5 eszembe jut és Matuidi nagyon nem tartozik közéjük.

Biglia nem fog jönni,csak fantáziáltam róla és (még inkább) Mascherano-ról,mert szvsz. a mi mostani keretünkbe 1 olyan játékos kell,aki el tudja látni Marchisio feladatkörét,hogy MINDENKI a neki megfelelő poszton szerepeljen (elsősorban Pjanicra és Lemina-ra gondolok).

Pjaca szerintem is trequartista lesz és be is válhat ott,szerintem Allegri is ott számol majd vele - meglátjuk milyen gyakran :)

@rockitbaby: Azért a Gattuso kalibertől nagyon-nagyon messze van, a mi Sturaronk :)

Érdekes amiről beszélsz,a 4-2-3-1 nem lenne butaság,így,hogy van 2 über támadó brazil szélső bekkünk,Pjaca személyében meg 1 - leginkább- szélsőnk.
DE:
- Dybala nem való szélsőnek,nem elég gyors hozzá és teljesen más a stílusa is,elpocsékolnánk ott
- Bonucci-t óriási butaság lenne középen játszani,felérne 1 öngyilkossággal.

4-2-3-1be nem elég 2 favágó, hiszen nézd végig az elmúlt 5 év legsikeresebb csapatait ebben a felállásban, kell egy passer (ha úgy tetszik mélységi irányító) meg 1 védekező középpályás,aki azért felér a támadásokhoz,ha kell.
(Nem léteztek ők ketten együtt,de a példa kedvéért: Modric-Vidal egy kiváló duó lehetett volna).

Bonucci egyáltalán nem favágó,a hosszú labdái - ha sikeresek - élmény számba mennek,a védelem vezére, a hátulról-szőtt támadások irányítója,de Ő maradjon csak hátul !

A Juventustól és szvsz. magától Allegritől is idegen ez a felállás,ebbe jobb,ha belenyugszunk.

steven.h 2016.08.09. 22:25:46

@Drughi Di Bianconeri: Sok mindenben egyet értek Veled. Az én véleményem az, hogy nyilván a már-már begyakorolt formációktól nehezen fog megválni Allegri (3-5-2, 4-3-1-2/4-3-2-1 kinek hogy tetszik), de Marchisio sérülése és az, hogy a piacon nincs olyan játékos aki a szerepkörét át tudná venni (olyan aki elérhető), lehet át kellett volna gondolni azt, hogy a 3-5-2-t hogyan alakítsuk úgy át, hogy Marchisio hiányát átvészeljük. Azért a 3-5-2-t veszem elő, mert a 4-3-1-2-nél ez nehezebb ügy. Amire én gondolok, hogy a játszott 3-5-2-t ami igazából 3-1-4-2 lehetne tükrözni középen ergó 3-4-1-2 két ütközőbb típusú emberrel középen, előttünk Pjanic és a két csatár.

harciretek 2016.08.10. 10:48:07

Szerintem amíg nem igazolunk középre egy tényleg minőségi középpályást, vagy Marchisio nem tér vissza, vagy Lemina/Asamoah nem mutat ugrásszerű fejlődést, addig középen minőségben nem vagyunk meg az eddig alkalmazott 3-5-2-höz. Hiába javultunk más posztokon, összességében elég bizonytalan lenne az előrelépés. Jó választás lehetne egy sima 4-4-2, a csapat ismeri, sikeresek voltunk vele idegenben a Bayern ellen, van elég minőségi játékosunk hozzá, Pjanic és Khedira is az eredeti posztján játszhatna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása