Pogba: „Véget ért kalandom a Juventusnál”

pogba_paul_bucsukep.jpgPaul Pogba köszönetnyilvánítással búcsúzott a Juventustól, valamint távozását is megindokolta azzal, hogy a Manchester United a megfelelő csapat ahhoz, hogy elérje összes célját a futballpályán.

A huszonhárom éves futballista hétfőn esett át az orvosi vizsgálatokon, és a torinói klub hivatalos közleményben adott hírt az átigazolás létrejöttéről, aminek a nyomán az olasz klub két év során kifizetendő 105 millió euró plusz 5 millió euró bónuszok fejében értékesítette a 2012-ben lejáró szerződéssel érkezett futballista játékjogát.

A pletykák szerint Mino Raiola sikerdíjával a Manchester United megközelítőleg 140 millió eurót adott ki azért, hogy Paul Pogba ismét a manchesteri klubban futballozhasson.

„Örömmel tölt el, hogy visszatérhetek a Unitedhez.” - nyilatkozta a rekordösszegért klubot váltó futballista a Manchester United hivatalos weboldalán közölt cikk szerint.

„Ez a klub mindig különleges helyet foglalt el a szívemben, és nagy örömmel tekintek a José Mourinhóval való együttműködés lehetőségére.

Nagyon jól éreztem magam a Juventusnál, és több fantasztikus emlék fűz ehhez a kiváló klubhoz, amelynek a játékosai barátaim lettek.

Azonban úgy érzem, hogy eljött a megfelelő idő arra, hogy visszatérjek az Old Trafford gyepére. Mindig nagy örömömre szolgált, ha a szurkolók előtt futballozhattam, és alig várom, hogy hozzájárulhassak a csapat teljesítményéhez. Ez a megfelelő klub számomra, hogy elérhessem mindazt, amit szeretnék futball tekintetében.”

Paul Pogba az egyik közösségi média csatornáján videoklipet is közölt, amelyben az Öreg Hölgy szurkolóitól köszönt el.

„Jó reggelt kívánok mindenkinek, a Juventus szurkolóinak és munkatársainak!

Szomorú pillanathoz érkeztünk, mivel egy másik csapathoz szerződök. Olyan kalandnak szakad vége, amely rendkívül jól indult, és ezért nagyon hálás vagyok.

Rengeteget fejlődtem és tanultam a Juventus csapatánál, illetve tőletek Juve-szurkolók. Ez a könyv most bezárul, és egy másik kinyílik máshol, azonban szeretnék köszönetet mondani a Juventusnak, az összes játékosnak, munkatársnak és szurkolónak, akik hittek bennem, és mindörökké szívemben őrizlek titeket. Még egyszer köszönök mindent mindenkinek.”

Paul Pogba 28 gólt szerzett 124 mérkőzésen a Juventus mezében négy év alatt, most pedig elhagyja a Bajnokok Ligája-menetelésre erősítő Juventust azért, hogy egy többéves hullámvölgyben lévő történelmi csapathoz csatlakozzon, amely idén az Európa Ligában képviselteti magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr769911118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quentin_KR 2016.08.09. 08:48:21

Èlete legnagyobb baklövésèt követte el...

Forza Juve *o* 2016.08.09. 08:49:27

Amikor tegnap kimentem focizni a pályára két kisgyereket láttam ,akik juventus mezbe voltak. Felénk kevés a juve drukker, ezért nagyon meglepődtem, főleg hogy rajtam is juve mez volt.Az egyik gyereken Pogbás mez volt.Beszélgettünk és mikor elmondtam, hogy Pogba eligazol...olyan szomorúságot és csalódottságot láttam a két kis arcon..szörnyű volt. Én őket sajnálom ilyenkor, mert Pogba egy nagyon szerethető figura és nagyon egyedi stílussal rendelkezik, ami könnyedén megtetszik a szurkolóknak és magamon is észreveszem mennyit Dabeltünk a haverokkal, az osztállyal MIATTA.Sajnálom, hogy nekünk nincs olyan sok pénzünk,mint a sok kulák csapatnak (talán könnyebb lenne a játékosok megtartása), de valahogy mégis jobbak vagyunk. Mi érezzük csak igazán ennek a súlyát.Mindegy igazából,csak le akartam ezt írni nektek! Forza Juve! #Pogbye

Mahiro 2016.08.09. 08:50:40

Nagyon sajnálom , hogy elmegy főleg annak tudatában mennyire jól igazoltunk és BL esélyesként indulhatunk volna neki a szezonnak. Bár szerintem így is legalább annyi esélyünk lesz mint tavaly vagy az előtt sőt még talán több is, főleg ha kapunk még egy két minőségi középpályást.

Sok sikert Pogesz, remélem nem lőttél ezzel nagyon mellé. Rengeteget köszönhet neked a klub és mi szurkolók is szóval hajrá előre :).

frenky441 2016.08.09. 08:51:26

Hát sajnos ezzel csak saját magukat égetik! Pogba azért mert visszamegy egy olyan csapathoz honnan szinte úgy üldözték el mert nem látták benne a tehetséget, ráadásul szerintem gyengébb kerettel is rendelkeznek, ja és se BL = PÉNZÉHES!
A United, hát elengedték ingyen most meg visszaveszik 105 milláért akkor ennyi eszük van csak saját magukat járatják le. MEGÉRDEMLIK!
Jobban megemésztettem volna ha a Realba, Barcába vagy a Bayernbe megy mert annak több értelmét láttam volna.

Na mindegy is azért nagyon sajnálom hogy elment nagy szükség lett volna rá, szerettem is a játékát, de maradjon köztünk 105 milliót nem ért!!!

venember83 2016.08.09. 08:58:17

A Unitedtől akár szép, bűnbánó gesztusnak is tűnhet ez a visszaigazolás komoly pénzért, az meg talán kicsit becsülendő is, hogy visszament egykori klubjához, és nem köpködi meg utálja őket. A Mourinho - MU projekt meg akár jól is elsülhet, és persze nagyon rosszul is.

Sok sikert neki, de remélem, hogy a Juventusszal nem kerül össze egyhamar a Man Utd.

mpite 2016.08.09. 09:25:45

Érdemes minden fórumon (Twitter, Facebook, Insta) elolvasni a búcsúját, az egyikben oylat is ír, hogy "köszönök mindent azoknak a csapatoknak is, akik le akartak igazolni engem, gracias." Vagyis tényleg komoly opció lehetett a Real.

Ravanelli 2016.08.09. 09:26:37

Csak ez a szappanoperává terebélyesedett színjáték ne lett volna.Az első perctől(legalábbis számomra)nyilvánvaló volt,hogy elmegy,egyedül abban nem tudtak megállapodni a felek,hogy ki fizesse ki Raiola busás jutalékát,azért húzódott eddig az ügy.Pogba egy szót se szólt,a klubok rejtjeleztek,a Juve előre elköltötte az árát Higuaínra(jó,tudom,hogy két év alatt kell csengetni érte,de eredetileg akkor sem szerepelt 90 millió a költségvetésben egyetlen játékosra).
Szóval nekem ettől a " mindenkit hülyének nézünk és azt is elhúzzuk a végtelenségig"keserű a szám íze.

mpite 2016.08.09. 09:42:42

@Ravanelli: Nem is szólhatott Pogba semmit, lényegében minden szabály tiltja. Ezt ő is leírta több helyen azóta, bocsánatot is kért.

MdewC 2016.08.09. 09:51:42

Ha valakit érdekel, olvassa el az index cikket, undorítóan írnak rólunk, hogy lehet ezeknek a férgeknek írni?

Kukszi 2016.08.09. 09:52:31

@mpite:
Erről tudnál linekt küldeni esetleg?
De jó lenne olvasni róla, hogy mi is történt ez idő alatt...
Köszönöm :)

sleepy8 2016.08.09. 09:52:48

Amikor eljött, valami olyasmit nyilatkozott hogy nincs az a pénz, amiért egyszer vissza menne. (De van)

Egy éve (se) azt nyilatkozta, hogy volt amikor senkinek sem kellett, csak a Juventusnak. Most hogy mindenkinek Ő kell, marad a Juventusban.

Lehet itt mondani bármit, lehet védeni, de a világ bohóca lett ez a csávó. Az eddigi 4 évét totálisan szembe köpte ezzel a döntéssel.

MdewC 2016.08.09. 09:53:55

Közben megvan, írok nekik!

Tony. 2016.08.09. 09:54:10

Az európai elitbe tartozó klubok meg tudják tartani kulcsjátékosaikat. A Juve továbbra sem tartozik ebbe a körbe.

A BL győzelem is csak egy örök álom marad. Amint összeáll egy esélyes csapat, amihez 1 kis plusz hiányzik, azonnal lehet újraépíteni a felét. Most éppen megint egy zsír új középpályával mehetünk neki a szezonnak, amely jelen állás szerint minőségében meg sem közelíti az elmúlt pár évben megszokottat.

Pogba pénzét sem feltétlenül egy kövér Higuainra kellett volna költeni, 90 milliót...

A 10-es mezt meg tényleg kva sok értelme volt ráadni egy évre. Szégyen volt már kezdettől fogva.

Zs1973 2016.08.09. 09:54:48

Elment hát elment,az ő döntése.Nem hinném hogy gyengülni fogunk mert elment és a pénzt választotta.Nagyon jól igazoltunk és még fogunk is.Az utóbbi pár évben a vezetőség bebizonyította,hogy tudják mit miért csinálnak és ezt mi szurkolók is kezdjük ezt belátni.Ez abból is leszűrhető,hogy itt a blogon évről évre kevesebb az őket kritizáló hozzászólás. Pogba nagyon jó játékos,de ennyi pénzért el kellett adni. Szakmai előrelépésnek nem nevezhető ez a döntéses,ez egész biztos.A nyilatkozat azon része,hogy a MU.a megfelelő csapat a céljai elérésére(a JUVENTUS után)számomra egyenesen bicskanyitogató!Mi csináltunk belőle igazi sztárt és ezt azért nem szabad elfelejteni.

Kukszi 2016.08.09. 09:59:44

@mpite:
Köszönöm mégegyszer!

Kukszi 2016.08.09. 10:04:23

@Zs1973:
Nyilatkozatának azon része borított be engem is...
Nem volt jó olvasni :/
(Gyerekes lesz tudom, felnőtt létemre, de Fifa 17-be azért alárúgok egyet majd :D

Ravanelli 2016.08.09. 10:11:01

@mpite: Nem is őt hibáztatom érte.Tudom,hogy megy ez.
Igazából Raiola bulija volt ez,amibe bevont két csapatot meg egy játékost....és teljes mértékben bejött neki.

Ádám.84 2016.08.09. 10:13:30

@MdewC: elképesztő butaságokat írnak! Egyébként a cikk elolvasását követően én is gondoltam rá, hogy ezt kulturált formában jelzem nekik.

Ravanelli 2016.08.09. 10:15:47

@Tony.: Amit az elején írsz,az sajnos pontosan így van.A Real,Barca,Bayern kerete vagy együtt marad,vagy még tovább erősödik.

rob1 2016.08.09. 10:16:20

@Tony.: Teljesen egyetértek.

pedronegroo 2016.08.09. 10:16:23

Köszi mindent Palika! Szerintem időszerűvé vált a váltás számára mert az olasz bajnokság már nem volt kihívás számára, kinőtte. Az más kérdés hogy az MU és az angol bajnokság előre lépés lesz e neki fejlődés szempontjából. Igazából Real/Barca lett volna neki a pálya de remélem az MU Mourinho projektje sikeres lesz és így Pogba is eléri céljait. Lehet az MU projektje hamarabb beérik mint a miénk, nekik a pénz nem számít és ha Mou nem bassza el akkor simán benn van hogy második évében behúz minden trófeát.
Ha a mi szempontjainkat nézzük akkor viszont az MU volt a legjobb választás mert egyedül ő belőlük lehetett ezt a rekord összeget legombolni. Én nem hiszem hogy bármi okunk volna Pogba-ra haragudni, nagy hasznára volt összességében a csapatnak, ingyen jött és rengeteg bevételt hozott nekünk és nem csak az eladásával, hanem a játékával azokat is megvette akik alapvetően irtóznak az olasz focitól tehát még új szurkolókat is szerzett és szinte egymagában reklámozta és terjesztette a Juventust.
Én csak a vezetőségben csalódtam hogy az érte kapott pénzt majdnem egy az egybe elköltötte egy játékosra miközben most is megy a keresés na meg most már a garasoskodás is hogy a lyukas középpályánkra vegyünk valakit.

Zs1973 2016.08.09. 10:19:33

@MdewC:Most olvastam el én is és ma már másodszor nyílott ki a bicska a zsebemben.Idézem őket:"Ráadásul annak a Juventusnak, ami közismerten az egyik legnagyobb balfácán a nemzetközi átigazolási piacon".Bizonyítja ezt Barzagli,Pirlo,Evra,Vidal,pogba,Morata(mert sokakkal ellentétben szerintem az is jó üzlet volt)transzfer is.Aki azt a cikket kihányta magából egy tarkón csapást bőven megérdemelne.Kívánom a Mu.-nak,hogy a BL.helyek közelébe se érjenek amir azért én látok is esélyt.

Lord Viktor 2016.08.09. 10:20:43

Sajnálom, hogy elmegy és még mindig azt hiszem, hogy hibát követ el. Elhiszem, hogy Manchesterben is szeretne bizonyítani, de erre még várhatott volna még egy évet. A United visszajutott volna a BL-be, mi pedig nagy eséllyel megnyertük volna azt vele (vagy ha nem, az is valahol ok a távozásra), de idén klubot váltani szerintem butaság - de a több a pénz, meg a kihívás is nagyobb, valahol meg lehet érteni.

Továbbá becsülöm benne, hogy tisztességesen elköszönt, bár minden közönségkedvenc távozó így járt volna el. Belőle például kinézem, hogy egy Juve ellen szerzett gólnál nem ünnepel - persze manapság már nem lepődök meg semmin.
Sok sikert és köszönjük Polip! :)

Egyébként az ár kicsit alacsonyabb a vártnál, de így hogy lenyomtuk a MU torkén a hiéna gázsiját is, nincs ok panaszra. :)

Mixbetegállat 2016.08.09. 10:22:04

Betévedt egy kissrác Barcelona sapiba hozzám.Közöltem vele hogy rossz csapatnak szurkol.Egyetlen Juve játékost se tudott megnevezni.Még az is lehet hogy azt se tudta hogy a Juventust eszik,isszák, vagy hallgatják.Mutatom neki a posztert a falon rajta Llorente, Tevez, Pirlo, Pogba, Vidal, Marci,és Chiello. Rápillant, majd megszólal. Úuuuu, Pogba itt játszik?

2016.08.09. 10:27:11

@Mixbetegállat: A tipikus igazi leendő divatdrukker, legszánalmasabb fajta körtől függetlenül.

rockitbaby 2016.08.09. 10:29:16

Emélkeztek még arra a nyialtkozatása, hogy amit a ManU tett - nem tett - vele, azért soha többé nem akar ott játszani? Még akkor is, ha ez már egy teljesen más csapat, vezetúőségtől kezdve játékosokán át minden szinten, akkor is kicsit képmutató...

Kukszi 2016.08.09. 10:32:30

@rockitbaby:
Pont most olvastam vissza :D
Ezek utàn egy szavát nem hiszem el!
U.i. Soha ne mondd, hogy soha.

babo0410 2016.08.09. 10:34:17

@Mixbetegállat: Na ez az. Ilyen játékosokat kellene megtartani mindenáron, ha mi növelni akarjuk a népszerűségünket, és ezáltal nagyobb bevételt akarunk. Csak ilyen Pogba féle játékosokkal lehet olyan népszerű a csapat újra, mint a Real vagy az MU. De amíg az ilyeneket eladjuk, addig ne várjunk csodát.

Juve82 2016.08.09. 10:34:33

Az elmúlt évek Juventuszában a kedvenc játékosom volt. Most viszont megfordult minden...és nem azért mert elment. Tudtam, hogy ez így lesz egyszer, de még nem mostanra vártam. Megtette, amit szintén megemésztenék lassan, de ezt képtelen vagyok, ahogy most nyilatkozott. Semmivel sem jobb csapat az Mu a Juvénél, sőt.. de persze én elfogult vagyok. Megértem, hogy nem fog rosszat mondani arról, ahova érkezett. De kb. nekem az jön le az egészből ami nyilvánvaló, hogy ugródeszka voltunk neki és mindig is többre tartotta a vörösöket és azt gondolja velük érheti el amire vágyott mindig is...mire? Mit érhet el? Kívánom, hogy semmilyen sikert ne érjen el főleg ezzel az edzővel akivel annyira várja az együtt működést! Forza Juve! <3

venember83 2016.08.09. 10:35:21

@rockitbaby: huszonéves srácról van szó, elhamarkodott nyilatkozatokat tett, ennyi.

venember83 2016.08.09. 10:36:48

@Juve82: aranylabda, és közben BL. Olaszországból előbbi elérhetetlen, míg az UEFA álomcsapatát folyamatosan angol és spanyol csapatok játékosaiból válogatják össze.

Forza Juve 2016.08.09. 10:41:01

Nem igazán értem mit vagytok kiakadva! Ingyen jött segítettünk neki de egy nem olasz játékos miert akarna világ életében a Juveben játszani! Manchesterben vannak a barátai volt egy ajánlat érte neki is tetszett h bizonyít ott ahonnan el kellett jönnie es nekünk is a pénz amit érte kapunk! Jol van ez igy, minket szurkolókat most bánt de egy hónap múlva Gonzalo Dybala alves buffon meg a becstelen brigantik feledtetik! Kell egy középpályást igazolni es készen vagyunk! Attól nem vagyunk nagy csapat mert nem akartuk megtartani? Mi régen sem attól voltunk nagyok mint a real vagy a barca vagy mas h irdatlan összegeket koltottunk! Ki baggiot es zidanet is eladtuk pedig sokkal nagyobb nevek voltak mint pogba!

Simon85 2016.08.09. 10:47:57

Amondó vagyok én is, hogy felesleges szomorkodnunk miatta,ingyen jött anno,szerzett nekünk sok szép pillanatott és bucsuzásul egy valag pénzt keresett rajta a klub,kell ettől több?

Nathas 2016.08.09. 10:49:04

Állítólag Isco létszámfelettivé vált. Tudom kicsi rá az esély, de ha megszerzi a vezetőség, akkor bőven erősödtünk tavalyhoz képest! Ez azért meg tudna vigasztalni.
Pogba meg egy balek, erre nincs jobb szó. Egyébként az nem valami gáláns, hogy azt mondja az MU az a klub, amely segít elérni a céljait. Cseszd meg Paul, itt már játszottál egy BL döntőt és most megmutathattad volna, hogy tényleg éred a 110-et.

ovaentat besök 2016.08.09. 10:49:23

@mpite:
A FB-os írást valaki, aki ismeri ezt a "szép" francia nyelvet legyen kedves lefordítani.
Mint említettem nagyon-nagyon szeretném olvasni, hogy mit mer odaírni.
Előre is köszönöm.

Jack Bauer 24 2016.08.09. 10:49:51

@Zs1973: +1
A cikk kapcsán nekem is kinyílt a bicska a zsebemben. Kíváncsi lennék hány nagy klub fogott mellé már játékosokkal...Real, Barca, Man United.....ezeknél a csapatoknál talán még hosszabb lenne a névsor, mint nálunk.
Majd "Itt jön képbe Mourinho, aki pont megfelelő embernek tűnik ahhoz, hogy a viselkedési gondokkal küzdő és még mindig kissé éretlennek tűnő Pogbából igazi aranylabdást csináljon". Hányszor volt Pogbának viselkedési gondja? Hányszor szakadt el nála a cérna? Viszont érdemes lenne visszatekinteni Mourinho korábbi csapataira (Chelsea, Real), s megnézni, hogy hány "idegbeteg" (Pepe...) játékosa volt a pályán.
Az, hogy kissé éretlen ezzel nincs is gondom. 23 éves. Az a kérdés, ilyen teher mellett, ilyen életkorral kik és hányan előzik meg.

Az indexes cikk író jobb lett volna, ha kevesebbet közöl, s azt legalább alaposan.

rockitbaby 2016.08.09. 10:51:52

@Forza Juve: Azért azt se felejtsd el, hogy a középpálya így most baromira gyenge lett hirtelen. Pogba mellett sem volt az igazi, de nélküle minimum három ember kellene és akkor még azt figyelembe sem vettem, hogy Pereyra-Hernanes-Asamoah hármas is távozhat. Az egykoron legerősebb csapatrészünk lett a leggyengébb per pillanat. Az érte kapott összegből símán ki kell, hogy tudjuk fizetni Sissoko-t és/vagy Witselt, de talán az és lenne a legideálisabb. Ekkro azt mondanám, hogy nem gyengültünk sokat. De még mindig kellene valaki a védelem elé.

Igen komoly gondban vagyunk,és bár bízok Marotta-ban, de tavaly nyáron megmutatta, hogy nyomás alatt, kényszer szituációban nem volt a helyzet magaslatán. Cáfoljon rám, nagyon szeretném, de valahogy a BL-t így álomnak érzem jelenleg. Van kb két hete ezen javítani.

Juve82 2016.08.09. 10:55:59

@venember83: Én úgy gondolom, hogy vele együtt idén nagyot alkothattunk volna. (Persze nem kizárt, hogy nélküle nem). Akkor ha a csapat jól menetelne a bl-ben talán nagyobb esélye lett volna rá, mint így hogy el sem indul. De lehet én látom rosszul. Nyilván nem egy évre ment és később bármi lehet ott is, de én akkor sem tartom ezt jó döntésnek.

Leram7 2016.08.09. 10:56:54

Sajnálom, hogy elment. Az szép távoli góljai megmaradnak bennem.

Kicsit több pénzt is kaphattunk volna érte.

Sajnálom Pogbát is, mert nem lesz jobb neki szakmailag az MU-ba. Anyagilag jobb lesz az biztos.

Sürgősen pótolni kell! - amennyire lehet.

Apuleius 2016.08.09. 10:57:54

@Tony.: Sajnos minden szavaddal egyet kell értsek.

Továbbra sem értem, hogy miért mondtunk igent egy 105 millió eurós ajánlatra, szerintem több is lehetett volna Pogbában (tudom, valakinek Malackát is ki kellett fizetnie). Maga a disznópofa mondta néhány évvel ezelőtt, hogy Pogba kétszer annyit ér, mint Bale, ehhez képest most "bagóért", szinte féláron elmegy.

Zsöné 2016.08.09. 10:59:43

@pedronegroo: Egy az egyben egy korosodó játékosra! Pogba árából minimum 2 top kategóriás, fiatal játékost kellet volna hozni! Ezt csúnyán elb@szták Marottáék!

mpite 2016.08.09. 11:04:20

@ovaentat besök: „Köszönöm minden szurkolónak, akik kommenteltek az átigazolásommal kapcsolatban, időt szakítottam rá és mindet elolvastam, ugyanakkor a szerződés miatt nem volt lehetőségem válaszolni Nektek.
Nagyon sokat gondolkoztam, hogy elfogadjam-e ezt az ajánlatot, szükség volt is rá, sokat dolgoztunk vele. Nagyon hosszú és unalmas volt a várakozás, mindent figyelembe kellett vennem.
Nehéz elmagyaráznom a döntésem okát pár szóban, a szívem döntött.
A Juventus mindig a szívemben marad, már most hiányzik és mindig hiányzozni fog. Mindig hálás maradok a klubnak, a csapatnak, a szurkolóknak. Remélem, hogy megértitek és tisztelitek döntésemet. A baratság arról szól, hogy megértsd a másikat.
Minden tisztelettel köszönök mindent azoknak a kluboknak is, akik érdeklődést mutattak irántam. Gracias, köszönöm!
Mikor 18 éves voltam, Manchester elhagyása egy közös döntés volt a klubbal, ez volt a helyes döntés. Most itt az idő, hogy visszatérjek és újrakezdjem a Manchester Unitednél, Old Trafford, érkezem!”

pedronegroo 2016.08.09. 11:07:51

@Zsöné: Én nyár elején kis naivan azt hittem hogy a következő egy-két évben letaroljuk európát: Morata, Cuadrado, Pogba, Dybala, Pjanic, Sandro, Marci, BBC, Buffon...

mpite 2016.08.09. 11:15:40

Azok a fránya sérülések ne lennének amúgy. Asamoah a felkészülési időszakban kíválóan teljesít Pogba posztján, de Marchisio sérült, és Asamoah és Khedira sem egy életbiztosítás. Lemina, Sturaro, Pjanic nem annyira sérülékeny, de életveszély lenne így nekivágni a szezonnak.

Én nem is Pogba pótolhatatlanságában látom a fő problémát, mert létszámban és kis visszaeséssel ugyan de szerintem minőségben is (Khedira-Pjanic-Marci, vagy Asamoah-Pjanic-Khedira ütős lenne) megvagyunk, de hogy nem lesz 2 folyamatos hónap, hogy ez a 4 játékos mind egészséges lesz, az biztos.

Gabuero9 2016.08.09. 11:16:01

Szerintem egyszer meg visszater 30 evesen.

Iden ki szerettem volna menni ( ki is fogok ) hogy lassam pogbat meg juventust nos ez elobbirol ugynezki lemaradtam, ahogy vidalrol is :( ez van jo a csapatunk nem kell buslakodni mutassuk meg pogbanak es vidalnak hogy hibaztak. Morata is nagy kedvencem volt o sajnos nem tehetett rola.

Egy 4eves juve korszak lezarult orulok hogy megelhettem. Most uj jatekosokkal megkezdodik egy masik. Forza Juve!

Mitya10 2016.08.09. 11:20:20

A szíve döntött? Hát ink mint az esze de ez sehogy sem stimmel... nem utálom mert 1 ostoba éretlen hülye gyerek döntését látom akit 1 dagadék irányit mint 1 távir.autót. talán ennyire nem is vágytam még BL győzelemre mint idén istenem ha sikerülne és láthatnám a fejét :) meg kell mutatnunk neki megkorát tévedett !

Zsöné 2016.08.09. 11:29:54

@pedronegroo: Sokan voltunk így vele...

Szili072 2016.08.09. 11:35:31

Köszönjük Polip amit a Juvéért tettél és sok sikert a MU ban.Nem volt már kihívás neki a serie a a bl győzelemhez valljuk be szerencse is kell.(a 4 közé jutás a realitás ,attól kezdve bármi lehet).Nagy elégtétel számára most sztárként játszani ott,ahol nem bíztak benne és valószínüleg a manchesteri élet (hétköznapi)tetszett neki legjobban a régi barátok miatt.A juve jól járt nem ér ő 100 miskát.Jöjjön még egy jó kp.és nem is fog hiányozni.

venember83 2016.08.09. 11:38:58

@Apuleius: mert a játékos menni akart.

Apuleius 2016.08.09. 11:42:10

@venember83: Igen ezért ültünk le egyáltalán a tárgyalóasztalhoz, de ez nem predesztinál senkit semmire a vételár tekintetében.

2016.08.09. 11:44:20

@pedronegroo: Nem kell temetni a szezont még, majd ha kizúgunk a csoportkör után, akkor kell aggódni.

delpi0823 2016.08.09. 12:02:37

@babo0410: Te mirol beszelsz babo?Egy ilyen jatekost ennyi penzert nem eladni lett volna bun kb a felet se eri amit adtak erte.Ez a gyerek semmi tobb mint egy felkapott bohoc az idetlen frizuraival meg a gusztustalan oltozetevel sztem egyaltalan nem is illet a Juventushoz.Most oszinten hol van o Zidanehoz kepest hat meg se kozeliti a szintjet es soha nem is fogja.Hatalmas uzletet kotott marrotta.Pjanic siman van olyan jo jatekos mint palika hanem jobb.

ovaentat besök 2016.08.09. 12:03:19

@mpite:
Nagyon köszönöm a munkád. Tehát megtudtuk az "igazságot". A nagy szív az, ami döntött. :O

Zsöné 2016.08.09. 13:01:10

Azért az érdekes, hogy Pogba még pletyka szinten sem merült fel (vagy lemaradtam róla) a Psg-nél. Akár játékos csere formájában (Verratti + Matuidi)
Ugyan az igaz a Realra is (Rodrigez + Isco).
Bármelyik variációval jobban jártunk volna szerintem.

Azt kell mondjam, hogy hamarabb fogok megbarátkozni Alvessel, mint a 90 millás rozmárral!

JuventusFanatikus 2016.08.09. 13:18:41

Ha már elvileg Higuaínt kilóra vettük, akkor ezt kellett volna csinálni Pogbanál is, csak Raiolat kellett volna lemérni.:)Akkor most 105 millió helyett 150 millió ütné a Juve markát.:)media.giphy.com/media/eS5kSa19VTTtC/giphy.gif
Amúgy Raiolanak ez a mercato nagyon bejött:
Eladta őket:
-Pogba
-Mkhitaryan
-Ibrahimović
És még lehet, hogy Matuidit és Balotellit is.

Zsöné 2016.08.09. 13:25:17

@JuventusFanatikus: Gusztustalan állat ez a Raiola, de nagyon jól csinálja.

The king of alibis 2016.08.09. 13:25:32

Nah, akkor gyorsba Witsel és Matuidi utána meg már csak a létszámfelettiektől kell megszabadulni. Köszönjük Pál az elmúlt 4 évet, de most qrva sz@rul döntöttél. Ennyit ér, ha valakit irányítani tud egy dagadt törpe.

babo0410 2016.08.09. 13:38:16

@delpi0823: Felkapott bohóc? Ez majd kiderül. De ahogy sokan ide is leírták hatalmas marketing értéke van. Sok kisgyerek miatta kezdett nekünk drukkolni. Az ilyen játékosokkal lehetne visszajutni oda ahol 20p6 előtt voltunk, de még inkább oda ahova Moggi akarta a Juventust emelni.

giorgio007 2016.08.09. 13:49:23

egy irodaházban vagyok az indexesekkel, ha gondoljátok nagyon szívesen tarkón baszom ezt a cikkíró gyereket egy tarajos süllel

Leram7 2016.08.09. 13:56:54

@Zsöné: Hát igen, ilyen súlyban a Higuain Pogba csere most nem tűnik olyan jó bulinak.

Ha jön Higany és marad Paul, az más helyzet.

Anno Costa is erre fogta a góltalanságot.
www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3265374/Diego-Costa-admits-overweight-start-season-Chelsea-striker-backs-underfire-boss-Jose-Mourinho.html

2016.08.09. 14:00:04

Nagy kedvencem volt,világklasszis játékos,de végül csak igaza lett a kollégámnak,aki főként a hülye hajviseletei miatt azt mondta,hogy ez a gyerek egy buta bantu majom! Remélem bebuktok a Murinnyóddal meg az Imbramihovicsoddal együtt! Hosszú,hasznos életet!

venember83 2016.08.09. 14:04:55

@giorgio007: ha az alábbi cikkre gondolsz, akkor nem érdemes.
index.hu/sport/futball/2016/08/09/pogba_minden_idok_legdragabb_jatekosa/

Mindig is voltak hülyék, akik nem láttak tovább az orruknál, és most a szurkolók nagy részénél is ez a helyzet, hiszen csak spanyol és angol csapatok/bajnokság a menő. Ha szóba kerül az olasz liga vagy netán a Juventus, mindenki csak legyint. Megtehetik, ilyen időket élünk, de attól még igazuk nem lesz. Előbb-utóbb hátha sikerül BL-t nyerni, bár ezeknek az embereknek az sem lenne bizonyíték, csak egy méltatlanul bemákolt kupa lenne, ahogyan a görögök is EB-t nyertek.

Apuleius 2016.08.09. 14:19:52

@giorgio007: @venember83: Mérhetetlenül színvonaltalan írás, s nem csak azért, mert végtelenül ostoba elfogultsággal ír az egész ügyről, s mert láthatóan fingja nincs a sportágról, de tényszerű ökörségek is vannak benne. Ha valaki nekiül, hogy megírjon egy ilyen okádékot, legalább vehetné a fáradságot, hogy vagy megnézi a statisztikákat, vagy ha nem teszi, inkább hagyja ki a cikkből.

"első szezonjában még csak 9 meccsen kezdett, de legalább ennyiszer be is cserélték "

Ezzel szemben a valóság:
www.transfermarkt.com/paul-pogba/leistungsdaten/spieler/122153/plus/0?saison=2012

Shankin 2016.08.09. 14:41:18

Pogba egy felkapott bohóc, aki ilyeneket takarodjon oda ahová gondolom. Miatta érte meg leülni meccset nézni a semleges szurkolóknak, mert ő játszódta a focit. Bebizonyosodott, hogy a Juventus nem TOP klub, mert a legnagyobb értékét megint nem tudta megtartani. Továbbá nagyon fáj, hogy amit érte kaptunk, majdnem egészben egy fejben nagyon gyenge csatárba forgattuk. A középpâlyánk, ami az elmúlt években TOP3 volt a mezőnyben jelenleg egy játékoson (Pjanic) és egy súlyos sérülésből épülgető játékoson(Marchisio) kívül közepes játékosokból áll. Akikkel még szóba hoznak egytől egyig középszer, talán Matuidi jobb egy fokkal. Hatalmas csalódás számomra ez a Mercato.

TYUKI 2016.08.09. 14:43:10

Te is meg vidal csak a hirnév miat jöttetek a Juvéba! Nyomorultak!

danimester1 2016.08.09. 14:56:57

Most hogy már lecsengett ez a Pogba ügy felsóhajthatunk.Arra pedig kíváncsi leszek ki-kik érkezhetnek még a hátralévő időben akik érdemben is képesek lesznek emelni a csapat színvonalát.Pogba korrektül elbúcsúzott,szerintem nem érdemes haragudni rá,mert ő felvállalta,hogy neki már gyerekkorában is MU-s pizsamája volt.A sikerek amit el akar érni majd az idő megadja rá a választ,hogy helyesen döntött vagy sem.Itt gyakorlatilag megnyert mindent,ezért tudom elképzelni,hogy "szakmai" szempontból akart menni,mert a jelenlegi Mu keretben nem erősebb a miénknél. Úgy gondolom,hogy a Serie A marketingben és pénzben nem tudja még felvenni a versenyt az angollal,de még a spanyollal sem,a fizetésekkel meg pláne nem.Nem utolsó sorban ha tetszik ha nem el kell fogadnunk és a mai világot már nem az érzelmek hanem a pénz irányítja értem és tudom,hogy így sem lesznek már anyagi gondjai,de ezt a pénzt mi nem tudtuk volna megadni neki és nem is akartuk.Azt se felejtsük el ha valaki menni akar azt nem szabad tartóztatni,ezért is hangoztatta Marotta többször is a "játékos döntése".Innentől nekünk a megfelelő játékosokat kell megtalálnunk és felkészülni a következő szezonra és a lehető legtöbbet kihozni belőle főleg a BL-ben.

Drughi Di Bianconeri 2016.08.09. 15:14:09

Hát eljött ez a nap is :(

Úgy gondoltam,hogy felkészültem erre a bejelentésre,mikor Pjanic után Higuain is hivatalossá vált - hiszen biztos voltam a következményben - , de most mégis csalódottan bámulok a monitorra.
2 nyári mercato alatt teljesen szét lett szedve a BL-döntős Juve világverő középpályája,ezt még emésztenem kell.

Lehet,hogy nem volt igazán vezér-karakter, gyakran csapongott a teljesítménye,néha feleslegesen a látványra ment,de: Hiányozni fog !
Imádtam a nagy bombáit,a labdakezelését/átvételeit,a passzait,a (sikeres) cseleit.
Jelenléte volt a pályán termetével és stílusával, na meg a gólörömöket követő hülye táncokkal és persze az elmaradhatatlan idióta frizurákkal.
1 igazi "sztár" volt,aki jó eséllyel az elkövetkezendő 10 évben benne lesz az UEFA: Év csapatában, és mindez nincs többé :(

Nem olvastam végig a kommenteket,csak 1-2őt,de láttam 1 olyan példát,amit én már hónapok óta csak feltételesen mondogatok:
Sok kisgyerek/fiatal valószínű,hogy előbb tudja,hogy ki Pogba,mint a Juventus,mert 1 sztárjátékosról beszélünk,aki szurkolók millióit vonzza a klubhoz.
(Hozzáteszem; szvsz. Vidal nagyobb őrt hagyott,mint Pogba fog,annak ellenére,hogy Pogba sem ehet 1:1ben pótolni igazán)

A középpályás sorunk, ki merem jelenteni : gyengült, mert OK,hogy érkezett Pjanic,aki talán lehet olyan hatékony,mint Pogba(sőt),de messze nem azzal a jelenléttel és teljesen más stílusban.A többiek meg ugye maximum vízhordó, szürke eminenciások.

A védelmünk a világ legjobbja, a támadósorunk csillog-villog,de az a csapatrész,amelyik még 2 éve úgy nézett ki,hogy Vidal-Pirlo-Pogba(+Marchisio) mostanra sehol sincs,nagyon remélem,hogy ennek nem lesznek drámai,súlyos következményei.

Személy szerint nem értem sem azokat,akik Pogba-t, sem azokat,akik a MU-t fikázzák.
Pogba: a híresztelések szerint már tavaly ment volna, csak a Barca 85 M-s ajánlatát kevésnek találtuk, illetve Pogba megkapta a 10es mezt (ami,ha jól tudom a maradása egyik feltétele volt).

MU: Rendben,hogy SAF távozása óta mélyponton vannak, és inkább csak az elköltött font százmilliókban jeleskednek,de a mostani igazolásokkal és Mourinhoval újra elérhetnek 1 győztes útra,igaz,hogy a mostani PL-ben szinte bárki lehet bajnok és még a BL-hely sem garantált,Mikhtaryan ,Ibra,Pogba ide vagy oda.
1 hosszútávú projektbe kezdenek,Mou 4 játékost kért,meg is kapta őket,nyilván idő lesz,amíg összeállnak,de óriási potenciállal bírnak, és azért ne csináljatok úgy,mint,ha a Felcsútra igazolt volna,a MU-t lenézni nem tisztességes (utálni már más kérdés: ki nem állhatom őket :D ).

Ami az egészben persze zavaros és kétséges: szinte nyílt titok volt,hogy Pogba leginkább a Real-ba menne - erre több oka is lett volna - , de a Real se nekünk,se Pogbanak (és a maffiózó Raiolanak) nem adott volna annyit,mint a MU.
Raiola 1 igazi pszichopata, hatalommániás,manipulátor,akinek az ügyfelei nem a legintelligensebbek (és még finoman is fogalmaztam),könnyen manipulálható,egomán kisfiú többnyire.

Innen Mi,Juventinok úgy érezzük,hogy óriási szakmai visszalépés ez számára,ami valóban tartalmaz valóságot,de jóval árnyaltabban,mint ahogy itt-ott elhangzik.
Valóban, a MU idén csak EL csapat, mi meg a BL-ben indulunk,de:
Mi garantálja,hogy idén majd most megnyerjük azt , akár Pogbaval, akár nélküle ?
Annyiszor láthattuk már,hogy nem mindig a legjobb-legerősebb-legszebb nyer,a miénktől erősebb keret is égett már le, ahogy gyengébb is nyerte meg a címet.

Az olasz bajnokságban már mindent megnyert Palika,amit meglehet,évek óta nincs komolyan vehető kihívónk,szvsz. idén sem lesz.
A PL jóval izgalmasabb,érdekesebb (=nem jobb!),minden szempontból fejlettebb bajnokság,ahol a 20. helyezett meccsein is kint van 30-40 ezer ember,a korszerű,fejlett stadionban, és ahol a 20. helyezett is megverheti az 1-őt, az elmúlt évek új struktúrájú TV-s pénzei okán pedig ténylegesen: BÁRKI lehet bajnok, lásd: Leicester-Ranieri.

Ennek ellenére úgy gondolom,hogy a BL-helyet elfogják érni,és mivel számunkra nem garantálja SEMMI,hogy Mi most idén megnyerjük,ezért nem gondolnám _akkora_ szakmai visszalépésnek tőle.
Tény és való: Mou 4-2-3-1ében 1 helyen van posztja: ott,ahol SOHA nem alkotott maradandót,vagy akár a közepesnél jobbat,de tán' a portugál felméri azt,hogy a világ legdrágább játékosa miatt érdemes lehet átalakítani a kezdőfelállást.
Szvsz. ha a Real-ba megy,talán valamennyien kevésbé frusztráltan vesszük tudomásul,mert akkor azt hiszem senki nem kérdőjelezi meg,hogy a pénzen kívül,szakmailag is előrelép és tán' reálisabb esélye van BL-t nyerni.

Aranylabdás nem lesz SOHA, ez nem reális egyik klubban sem,amíg nem lő 40-50 gólt/szezont,pár éve erről szól.

Részemről kívánom neki,hogy elérje a céljait,sok sikert az új kalandhoz Polpo (de SOHA ne ellenünk),legyen az Old Traffordon is sok #Pogboom#PogDance#DabDance :)

Én meg szomorkásan nézek vmi "best of Pogba Juventus" videót és izgatottan várom az új igazolás(oka)t !

FORZA JUVE !

delpi0823 2016.08.09. 15:28:01

@babo0410: Miert most hol vagyunk az utobbi evekben?Nem tudom te mit nezel meg hagyjad mar azt a moggis faszsagot vele a seria bbe jutottunk marrottaval meg az elitbe kicsit van kulonbseg a ketto kozott.Moggikad is lenyilatkozta hogy ennyi penzert siman eladta volna palikat hulye aki nem tette volna ezt meg a realis erteke max 60 millio egyesek nem tudom itt a blogon hol elnek tobbet is leakaszthattunk volna meg stb mire? egy olyan jatekosert aki a szezonba rugott 10 golt meg volt 12 golpassza azert nem kell hasra esni a blbe meg rendre egy foss volt.

Barolo4 2016.08.09. 15:52:14

@danimester1: +1@Drughi Di Bianconeri: +1
Nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy többet is kaphattunk volna érte.... persze, ha egy zseniális szezont futott volna még, akkor talán, de erre hol a garancia? Egy közepes szezon és egy gyenge Eb után tudtuk ennyiért eladni, ami szerintem egy kockázat csökkentésként és úgy, hogy ezt nyilván ő és az ügynöke kérte teljesen ok. Az érvei is érthetőek és a búcsúzása is korrekt volt.
Az idő sok mindent eldönt majd, de az jól látszik, hogy a Juve magától már nem igazán tud nagyobb csapat lenni. Ahhoz, hogy még jobbak legyünk vicces módon az olasz bajnokságnak és a riválisainknak kellene sokat erősödnie (mondjuk, ha a legjobbjaikat hozzuk el, az nem annyira segítség :)). Furcsa helyzetben vagyunk, mert ha Pogba 2 hónapja megy el, és az összes igazolásunk utána jön, akkor most mindenki azt mondaná, hogy zseniális mercátonk van, bár kicsit későn áll össze a csapat. Most bőven időben vagyunk és nyilván mindenki számolt Pogba elmenetelével, most még is mindenki lyukasnak érzi a kp.-t és sokkal nehezebben értékeli az érkezők igen veretes listáját. Félreértés ne legyen.... a kp-nk szerintem sincs kész és amúgy is messze a leggyengébb/sebezhetőbb csapatrészünk, de ha már senki sem érkezne akkor is erősebbnek érzem a keretet mint tavaly. Amit még várnék az egy top kp érkezése (pl. Isco, Verratti stb.), de erre persze kevés a garancia, pedig ezzel lehetne most rendet rakni a fejekben. Ha viszont gyengébb töltelék ember fog jönni, akkor max. 1 kellene a többit inkább oldjuk meg házon belül.
Köszönjük Pogba egy élmény volt téged nézni! Nagyon sajnálom, hogy elmész, de én már az eb döntőn 'elengedtelek' és bár továbbra is a szurkolód maradok, szerintem te most vagy/voltál a csúcson. Forza Juventus!

Zsöné 2016.08.09. 16:00:24

@Drughi Di Bianconeri: Nagyon jól összefoglaltad! Gratula és +1

Zsöné 2016.08.09. 16:02:52

@m.martin91: Jólértem, hogy 78 milla Eurt kaptunk Pogbáért?

mpite 2016.08.09. 16:09:40

@m.martin91: Akkor húzták-húzták az ügyet Raiola díjának kifizetése miatt és végül csak Marotta pucsított be, ezt jól értem?

Zsöné 2016.08.09. 16:10:59

@mpite: Ha ez igaz el kell zavarni marottát!!!!

Juveboy92 2016.08.09. 16:11:16

@Juveboy92: levolt már egyszer vezetve hogy a 2 pénzügyi év alatt fizetendő 52,5-52,5m amortizációköltségével és hátramaradott fizetéséből jön ki a 72,6 m..

Juveboy92 2016.08.09. 16:12:44

Acc profit for this year: €52.5m
Gross wages[w/t bonuses]: ~€9.6m
Amortization fee: €10.5m

4Evorg 2016.08.09. 16:13:50

Pogba már elkezdte a bohóckodást:

www.youtube.com/watch?v=5Jfn-U6EGzU

(Rövid véleményem a stroyval kapcsolatban: Jó játékosnak tartom, aki szerintem megéri az érte kiadott összeget. Nem fogom kutyázni, de csalódtam benne és szerintem buta döntést hozott.)

4Evorg 2016.08.09. 16:25:47

@Juveboy92: Fingom sincs ki ez, igazából hang nélkül is néztem a videót. Alatta a komment mondjuk mindent visz:

"So this is what united medical looks like?"

:D

4Evorg 2016.08.09. 16:26:29

@Juveboy92: Ja, az "story" akart lenni. :D

FeriGjuve 2016.08.09. 18:20:20

@Drughi Di Bianconeri: Nagyjàbol mindent elmondtàl ès egyet èrtek szinte minden szóval.Tisztàn làtó Bianconeri vagy. :)

babo0410 2016.08.09. 18:38:08

@delpi0823: Akkor tisztázzunk valamit. Én Moggit sose kedveltem, de legalább volt egy világos terve, hogy a világ legerősebb klubja legyünk. Nem óhajtom Moggit védeni mert sose kedveltem.
Másrészt meg ott vagyunk bizonyos tekintetben a top4 között. De néha úgy érzem, hogy a vezetőség ennek nincsen tudatában. A Juve is vonzó klub, a Juve is képes BL döntőbe jutni, a Juventusnak is vannak fiatal tehetségei. De sajnos Pogba nyilatkozatát olvasva az az érzésem, hogy a vezetőség nem tett meg mindent a maradásáért. Szándék szerintem volt arra, hogy maradjon, de ezért nem lett minden megtéve. Pedig az ilyen játékosokkal lehetne a népszerűségünket növelni, hiszen a kissrácok az ilyen média által felkapott játékosok miatt kezdenek el Juve meccseket nézni. A többség, és főleg manapság elsőre nem a csapatot kezdi el nézni, nem a csapatért kezd el rajongani, hanem egy játékosért. De ha az a játékos túl hamar megy el, akkor a gyerekek nem fogják a csapatot megkedvelni, és a kedvencükkel együtt mennek tovább. Remélem a vezetőség felfogja ezt, és legközelebb nem az azonnali rekord összeget fogja választani, hanem a későbbi nagyobb bevételt. Mert Pogba ehhez is hozzájárult volna.

babo0410 2016.08.09. 19:02:19

@m.martin91: Ez úgy kamu ahogy van. Ennyiért nem adtuk volna el. Pláne, hogy tavaly ennél többet utasítottunk el. És mindenhol azt írják, hogy a Unitednek vagy 140 milliójában lesz Pogba mindennel együtt.

patrik1112 2016.08.09. 19:40:46

Ez a 78 millio csak valami rossz vicc ugye?

Drotkoszoru 2016.08.09. 21:27:03

Örülök, hogy véget ért a nyár leghosszabb szappanoperája, őszintén szólva elég unalmas volt már olvasni/hallani az egymásnak ellentmondó híreket napról-napra. Köszönöm Pogbának az elmúlt 4 évet és azt, amit szeretett klubunkért tett! Emellett ő is köszönettel és hálával tartozik a Juventusnak, mert itt lett belőle ember és profi játékos, legalább ugyanannyit kapott ő is ettől a csapattól, várostól, mint amennyit ő adott, sőt még többet is (ezt mondjuk nem is mulasztotta el megköszönni). 4 évvel ezelőtt ingyen érkezett (vagyis pár százezer €-s nevelési költségért), 105 millió €-ért távozott, ami további 5 millióval nőhet bónuszok formájában. Emellett (bár erről ellentmondásos hírek keringenek, főleg a gazzettás cikk zavart be, bár kétlem, hogy az igaz lenne) az MU fizette Raiola 20-25 millió €-s sikerdíját, amivel összességében belekerült 130 millió €-jába a Manchesternek a francia. Legyünk őszinték, ennyit nem ér. Szeretem a játékát, de reálisan ő egy 60-70 millió €-s labdarúgó (hozzáteszem, Higuaín sem ér 90 milliót, reálisan ő is kb. 50). Szögezzük le: nem mi akartuk Pogbát eladni, hanem a francia akart távozni, így ha már mindenképp mennie kellett, a lehetőségekhez képest óriási üzletet kötöttünk (konkrétan világrekord). Továbbmegyek: ennyi pénzért, így hogy ő akart távozni, EL IS KELLETT ADNI. Azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyire okosan költötte el a vezetőség az érte kapott összeget (szerintem is túlárazott volt Higany és én se feltétlen őt vásároltam volna meg ennyiért), de ez már egy másik téma.

Pogbát nem szeretném köpködni, de mondjuk nem is tudom teljes mértékig megérteni. Nincs azzal baj, ha valaki távozni akar, de szakmai szempontból az MU jelenleg visszalépés a Juvéhoz képest (nem lenézve a Unitedet, mert tradicionális nagycsapatról van szó és nem kizárt, hogy pár éven belül visszatérnek a szűk elitbe, ettől függetlenül, amit leírtam tény, jelenleg gyengébb csapat, mint a Juve). A Barcát, a Realt, a Bayernt még megértettem volna, talán ez a 3 csapat amelyik szakmai szempontból előrelépés, vagy szinten tartás, de az MU nem az. Pogba állítása szerint BL-t, illetve Aranylabdát akar nyerni; erre elmegy egy olyan csapatba, amelyik az EL-ben játszik, egy olyan klubba, ahol 4 éve nem kellett, ahol semmibe se nézték. Egy olyan csapatba, ahol várhatóan Mourinho a 4-2-3-1-ben védekező középpályásként számol vele, messze a kaputól, nem az ideális posztján (láthattuk a francia válogatottban is, hogy mennyit ér ott). Hogy fog azon a poszton gólokat lőni, gólpasszokat adni, meccseket eldönteni, Aranylabdát nyerni? Lelke rajta, az ő döntése/élete, majd az idő eldönti, kinek volt igaza; mindenesetre azt hittem, hogy okosabb srác ennél, de úgy tűnik, hogy Raiola őt is zsinóron rángatja. Ha kicsit gonosz lennék azt mondanám, hogy sikert kívánok neki, remélem boldog lesz Manchesterben a heti 300 ezer fontjával, a csütörtöki EL meccsekkel, aztán őszinte lesz a mosolya, ha ne adj Isten a Juve nélküle behúzza a BL-t jövő júniusban. :) Rosszat egyébként tényleg nem kívánok neki, mert továbbra is bírom, mint játékost, de csapatszinten remélem nem sok sikert ér el. Na nem azért, mert vele lenne bajom, csak az MU-t kb. annyira utálom, mint az Intert, így nem tudnék nekik szurkolni, annak ellenére, hogy Mourinhót és Pogbát is csípem.

A csapat jövőjéről is szót ejtve: Nyilván én sem örülök neki, hogy a tavaly júniusban a Barca ellen pályára lépő 4 tagú középpályánkról 3 távozott (Vidal, Pirlo, Pogba), egy pedig jelenleg sérült (Marchisio), de nem is látom annyira sötéten a dolgokat, mint itt egyesek. Szerintem érkezni fog Matuidi (nem érdekel mit nyilatkozik a PSG elnöke), ő és Pjanic ketten bőven pótolni fogják Pogbát, sőt még erősödünk is (ahogy a többi poszton is, de ez megint más téma, majd a mercato zárásakor levezetem részletesen, hogy látom a posztokat, érkezőket, távozókat). Sajnálom valahol Pogba távozását, de tartom, hogy közel sem pótolhatatlan. Vidal eligazolása sokkal nagyobb érvágás volt tavaly, mégis túléltük. Az új érkezőknek természetesen idő kell, hogy beépüljenek, de szerencsére azért idén nem volt akkora volumenű játékosmozgás, mint tavaly, a csapat gerince adott, a tavalyi igazolások is beépültek már nagyjából, így most Allegrinek nem kell a nulláról kezdeni és teljesen új csapatot építenie. Hasonlóan csúfos szezonkezdés sem várható, mint amilyen tavaly volt. Remélem a BL-ben nem kerülünk megint halálcsoportba, csoportelsőként továbbmegyünk, aztán tavaszra beépülnek az újak, összeáll a tökéletes csapat, Marchisio formába lendül és az egyenes kieséses szakaszban hasítani fogunk (persze ez, mint mindig: függ a sorsolástól, pillanatnyi formától, szerencsétől, hiányzók, sérültek számától, időjárástól, pálya állapotától -lásd Galata elleni meccs-. A BL sajnos már csak ilyen lutri). Mindenesetre a jelenlegi keretünk alapján is top 4, top 5-ös csapat vagyunk, ha érkezik még egy minőségi középpályás, akkor még inkább ott leszünk, szóval én nagyon nem aggódok, már most is remek csapatunk van.

ToTTy-Juve 2016.08.10. 00:00:10

Stílusosabban távozik, mint Higu :) Sok sikert Polip!

delpi0823 2016.08.10. 03:20:22

@babo0410: Te alomvilagban elsz ember a vrzetoseg mindent megtett azert hogy ez a bazari majom itt maradjon palika a penzt nrzte ebnyi a tortenet mi soha a bufos eletbe bem tudtunk volna nrki 13 millios fizut adni de annyit mint higanynak biztos adtak volna.Kerdem en palika mit nezet hanrm a penzt?ilyen keret neki nem volt eleg a maradashoz?ugyan mar eselye lett volna ezzel a csapattal boven blz nyerni rhelyrtt elment egy olyan csapathoz aki meg a blben sem indul.Semmi tobb ez rgy buta majomnal doha nrm is fog aranylqbdat nyrrni megnyugtatlak mrg mirlott krtsegbr esnel.

venember83 2016.08.10. 08:16:11

@Juveboy92: remélhetőleg lesz valami hivatalos nyilatkozat a klub részéről, amivel tiszta vizet öntenek a pohárba. Ha nem, az is egy válasz sajnos.

Rivendell 2016.08.10. 08:46:16

@delpi0823: mit tett meg? élő szerződése van 2020-ig,ha azt mondják maradsz,akkor marad....ergo semmit nem tettek meg,csak ki kellett volna,hogy nyissák a szájukat. Ez a csapat a Juventus és nem 1 Udine stb

Juveboy92 2016.08.10. 08:50:10

@venember83: nem kell ahhoz közleményt kiadnia a Juventusnak hogy bizonygassa az igazát csak elég ránézni a kiadási oldalra ...ha igaz lenne hogy csak 72,6 ot kaptunk akk az 2 pénzügyi időszakra 36,3 plusz a Morataból befolyt összeg 2 részletben 15 és a kiadási oldal 45 plusz 11,5 plusz Pjanic ha részletben is 16 Lemina 9 Benatia 3 cirka 85 millió...
www.juventus.com/media/native/investor-relations-docs/english/price-sensitive-press-releases/2015-2016/comunicato%2006072016%20morata%20eng.pdf
egyébként Morata is erre az évre 19,3 m pozitiv pénzügyi mérleget okoz akkor ezek szerint gondolom 6-8 járt az ügynökének meg 2-4 Moratanak a 30ból és még véletlenül se a fennmaradó fizuja és az amortizáció

JuventusFanatikus 2016.08.10. 10:15:34

@babo0410: Abban igazad van,hogy a gyerekek egy játékos miatt szeretnek meg egy klubbot.Én Pirlo játékára figyeltem fel és ő miatta néztem a Juve meccseket.De mikor Pirlo elment, én nem követtem volna sehova, hiába a kedvenc játékosom, mert beleszerettem a Juventusba és nincs az a klub vagy játékos aki miatt ezt klubbot elhagyjam.
Szóval akik Pogba miatt néztek Juve meccset és sikerült megszeretnie a Juventust akkor nem biztos, hogy követik Pault Manchesterbe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása