Dybala: "A Juve egy szinten van a Barcelonával és a Real Madriddal"

dybala_paulo_golorom_morataval_1.jpgA Juventus ifjú argentin támadója szerint csapata Európa szűk elitjébe tartozik, csakúgy mint az FC Barcelona vagy a Real Madrid, a Juventust pedig pusztán a balszerencse akadályozta meg abban, hogy megnyerje a Bajnokok Ligája serleget a tavalyi szezonban.

A Juventus hazája bajnokságában már évek óta dominál és halmozza a bajnoki címeket, az európai áttörés azonban még várat magára.

Az elmúlt szezonban például egy rendkívül izgalmas meccsen, a hosszabbításban maradt alul a Bayern Münchennel szemben.

"A Juventus egy nagyszerű csapat, csakúgy mint a Real Madrid, a Bayern München vagy a Barcelona." - kezdte a játékos a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatát.

"Két évvel ezelőtt közel álltunk a győzelemhez a döntőben, míg a tavalyi idényben a Bayern ellen csupán harminc másodperc hiányzott a továbbjutásunkhoz, szóval híján voltunk a szerencsével."

Daniel Alvés a Barcelonától távozva hamarosan aláír a Juventushoz, mellyel kapcsolatban Dybala kifejtette, alig várja, hogy együtt játsszon a brazil védővel.

"Sokszor láttam őt játszani, hiszen figyelemmel követem a Barcelona meccseit, s emlékszem, hogy nagyon jól összejátszottak Lionel Messivel, igaz ami igaz nagy az összhang köztük.

Dani egy nagyon technikás játékos, sokat segíthet nekünk védekezésben és támadásban egyaránt, s azt is remélem, hogy segít nekem abban, hogy sok gólt lőjek."

Dybala nem csak Dani Alvés érkezését üdvözölte, hanem szeretettel fogadta a csapat másik új igazolását Miralem Pjanićot is, aki a Romától érkezett 32 millió euró fejében.

"Az ő leigazolása kicsit meglepetésszerűen hatott. Pár napig nem olvastam a híreket, aztán amikor visszatértem a csapathoz, már le is igazoltuk őt. Persze abból a szempontból semmi újszerű nincs ebben a dologban, hogy sok játékos szeretne itt játszani."

Az argentin játékos mindemellett Paul Pogba esetleges távozásával kapcsolatban is kifejtette véleményét.

"Pogba maradása biztos. Hallottam a pletykákat, ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy velünk marad. Nem beszéltük persze erről, de ezt érzem."

Az ifjú argentinnal kapcsolatban Spanyolországban sokan úgy gondolják, hogy ő lehet Messi örököse.

"Csupán egy éve csatlakoztam a Juventushoz és sosem gondolkoztam a távozáson. Nagyszerű első szezonom volt, melyben megnyertem a szuperkupát, az olasz bajnokságot és az olasz kupát. Torinóban szeretnek a szurkolók és én is boldog vagyok itt, nem gondolok semmi másra.

Egy kis városban születtem, ahonnan nagyon nehéz igazi sztárrá válni, így létfontosságú volt, hogy továbbálljak a fejlődésem érdekében. Ezek a dolgok megváltoztattak engem Palermóban és most a Juvénál is. Sokat fejlődtem a másodosztályban is Guiseppe Iachini kezei alatt."

Vajon Javier Mascherano érkezésére is számíthatnak a zebramezesek szimpatizánsai? Dybala honfitársával kapcsolatban is kifejtette a véleményét.

"Már játszottam együtt vele a nemzeti csapatban. Szeretek a legjobb játékosokkal együtt szerepelni." - méltatta Mascheranót La Joya.

Nem csak érkeztek, de távoztak is játékosok már a klubtól, hiszen a Real Madrid élt visszavásárlási jogával és 30 millió euró átutalása fejében visszarendelte Álvaro Moratát Madridba.

"Nagy veszteség ez számunkra, figyelembe véve azt amit a csapatért tett, s amilyen kapcsolat volt köztünk. Egy nagyszerű ember és egy nagyszerű barát, nagyon sokat segített nekem a beilleszkedésben."

Az interjú során persze nem maradhatott szó nélkül a jelenleg is zajló Európa-bajnokság, s az olasz válogatott szereplése, akik csoportelsőként jutottak tovább és az egyenes kieséses szakaszban a spanyol válogatottal néznek farkasszemet.

"Olaszország sok helyen megváltoztatta a csapatát az Írország elleni mérkőzés előtt, a spanyolok elleni meccs pedig nagyszerű összecsapás lesz. Nagyon remélem, hogy szórakoztató lesz és sok gólt láthatnak a nézők.

Természetesen szurkolok az olasz válogatottnak és a csapattársaimnak. Bízom benne, hogy Zaza és Álvaro is betalál.

Moratát mondjuk kicsit sajnálom, hiszen az edzéseken viccesen mindig azt mondta, hogy nem szeretne Chiellini ellen játszani, mert fél tőle." - nevetett Dybala.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr408838704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása