Agnelli: „A saját sikerünkkel foglalkozunk, nem a bajnokság szintjével”

agnelli_andrea_2.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli egy hosszabb interjúban számos témát érintve beszélt az európai futballban tapasztalható változásokról, illetve arról, mit tesz klubja annak érdekében, hogy továbbra is győztes maradhasson.

Az Agnelli család közel egy évszázada tulajdonosa a Juventusnak, az aktuális elnök pedig a Sky Sport Italia munkatársának adott hosszabb lélegzetvételű interjút.

„Erős szálak fűznek Torino városához, komoly befektetéseket hajtottunk végre a régióban, és én, a Juventus, valamint a csoport, amelyet képviselek, a továbbiakban is folytatni kívánjuk együttműködésünk a város intézményeivel.

Hogy megvásárolhatnánk-e egy külföldi klubot? Ez is egy lehetőség, amelyet kiértékelünk, azonban a kérdés nincs napirenden.”

A héten kínai csoportok akár véglegesíthetik is az Inter és Milan csapatának az átvételét, miközben az AS Roma együttese amerikai tulajdonban van.

„Az 1990-as évekhez képest a futballklubot rengeteget változtak. Ma a Juventus globális dimenziójú jelenség, egy olyan üzlet, amelynek nő a bevétele, az alkalmazottainak a száma, illetve erősödik márkaként, miközben megőrizte stabilitását pénzügyi és adminisztratív tekintetben.

Ha háromévente tőkeemelést kellene, hogy kérjük, az azt mutatná, hogy rosszul vezetjük a klubot. A Juventus kapcsolata az Exxor csoporttal kiváló és egészséges, de a klub nem igényel folyamatos befektetéseket.”

A riport során természetesen felmerült az idei szezon ügye is, amely nehezen indult, azonban végül megtalálta a győztes utat a csapat.

„A szezont egy trófeával indítottuk, aztán egy másikkal zártuk: ez a Juventus legkomolyabb idei eredménye. A Juventusnál dolgozóknak csak a győzelemmel szabad foglalkozniuk, tehát nem foglalkozhatunk azzal, hogy a Serie A mennyire versenyképes, ez maradjon az újságírók témája.

A többi bajnokságot megtekintve szerintem normális, hogy általában egy klub emelkedik ki az országban a sikereivel. Németországban ott a Bayern München, Franciaországban a PSG, míg Spanyolországban a Real Madrid-Barcelona kettőse bír vezető szereppel. Minket ez nem érdekel. Számunkra az a fontos, hogy a Juventus győztes legyen.”

Számos klubvezetés kiemeli a Serie A csapatok, illetve a Premier League, La Liga és Bundesliga együttesei számára rendelkezésre álló bevételek közötti óriási különbséget.

„2006-ban összeomlásnak lehettünk szemtanúi, és onnan kezdve az olasz futball elvesztette a vonzerejét. Aztán globális szinten kimaradt pár alapvető lehetőség kihasználása. Gondoljunk csak arra, hogy a Barcelona vagy a Bayern München miképpen vonzott be tőkét helyi és nemzetközi szinten.

Nem elég, hogy azt gondoljuk, hogy egyes ad hoc szabályok bevezetésével képesek vagyunk tükrözni mindazt, ami Németországban, Angliában vagy Spanyolországban történik.

Úgy kell eljárnunk, ahogy a spanyolok, és védelemmel kell szolgálnunk a csapatok számára. Ha az ember egy terméket szeretne eladni külföldön, akkor nem foglalkozhat a taktikával és technikával, mert a vevő gólokra és parádés ollózásokra kíváncsi, ehhez azonban erőforrások és bajnokok kellenek.

Amennyiben mindenki számára egyenlő lehetőségeket kívánunk biztosítani, illetve védelemmel kívánunk szolgálni, akkor ne adjunk el álmokat a szurkolóknak Bajnokok Ligájáról és világbajnokságról.”

agnelli_pogba_dab.jpgPaul Pogba nyári távozásával kapcsolatban Andrea Agnelli a maradás mellett emelt szót, bár azt is elismerte, hogy ebben a tekintetben nem ő hozza meg a döntést.

„Szurkolóként azt mondom, hogy ő nem eladó. Vezetőként pedig azt mondom, hogy erről Beppe Marottával kell beszélni, mivel ő kezeli az átigazolási ügyeket.

Alapvető fontosságúnak tekintem, hogy hét, nyolc vagy kilenc olasz futballista legyen a keretben.

Ők azok, akik képesek átérezni az öltöző hangulatát, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatják el a stadiont anélkül, hogy felfigyelnének a szurkolók reakciójára.

Az identitás és kultúra kérdése mellett ők átérzik az öltözői hangulatot. Például a csapat száz százalékosan megértette, milyen tragikus helyzetben volt a csapat a szezon elején, és a sikerek nem érkeztek volna ezen alapok megléte nélkül.

A játékosok valószínűleg továbbra is kimentek volna szórakozni a feladatok elvégzése helyett. Ami a teljes keret meglétét illeti, ez a Juventus az utóbbi évek legerősebb csapata. A beilleszkedési és összehangolódási folyamat a szezon elején elkerülhetetlen volt, csupán nem gondoltuk, hogy ilyen sokáig eltart, azonban végül olyan eredmény született, amire mindannyian számítottunk.”

Érkezésekor számos kritika érte az Antonio Conte távozása után kinevezett Massimiliano Allegrit, azonban az utóbbi évek eredményei, különösen a BL-meccseken elért sikerek azt mutatják, hogy jó döntés volt a tréner szerződtetése.

„A kapcsolat Massimiliano Allegrivel kiváló, azonban igaz volt ez Antonio Conte esetében is, mivel gyerekkorom óta átélhettem, hogyan működnek a dolgok az öltözőben, és tudtam, hogyan kell kezelni a helyzetet.

Olyan igazgatóink vannak, mint Giuseppe Marotta, Pavel Nedvěd és Fabio Paratici, akik közvetlen kapcsolatban vannak a csapattal, ezért én mindig teljes bizalommal hagytam őket munkálkodni.

Számomra a legnehezebb időszak az a hat hónap volt, amikor a csapatnak nem volt edzője, mivel Antonio Contét felfüggesztették hosszú időre. Öt év után az emberek megfeledkeznek erről, de az nagyon nehéz időszak volt. Én mindig megvédtem Antoniót, attól a pillanattól kezdve, hogy őt választottam.”

Az Öreg Hölgy egykori játékosát, edzőjét és a jelenlegi szövetségi kapitányt azzal vádolták, hogy elmulasztotta értesíteni a megfelelő szerveket egy potenciális bunda ügyében még amikor a Siena csapatánál munkálkodott, azonban a szakembert a bíróság egy polgári per nyomán felmentette a vádak alól. Mindazonáltal a Juventus kapcsán továbbra is sokan mocskolódnak és bírók általi támogatásról beszélnek.

„Ez olyan klisé, ami soha nem fog megváltozni. Része a hagyománynak, és nem zavar. Olyasmi, mint a szurkolók által adott becenevek vagy gúnynevek.

Régen ugyanezt állították az AC Milan csapatáról is. Azonban rendkívül egyszerűen megfogalmazva, ha egy csapat az idő kilencven százalékában az ellenfél tizenhatosában támad, akkor valószínűleg több tizenegyeshez jut, mint az ellenfél, amely csak az idő tíz százalékát tölti támadással.

Hogy létezik-e a Juve-stílus? Őszintén mondhatom, hogy nem tudom, ez mire vonatkozik. Ez valamilyen öltözék vagy frizuratípus? A Juve-stílus maga a győzelem, szóval igen, továbbra is létezik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr758765274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dante01 2016.06.01. 12:58:45

A Juve-stílus maga a győzelem, szóval igen, továbbra is létezik.”

babo0410 2016.06.01. 13:45:43

"A Juventusnál dolgozóknak csak a győzelemmel szabad foglalkozniuk, tehát nem foglalkozhatunk azzal, hogy a Serie A mennyire versenyképes, ez maradjon az újságírók témája."
Ez ellentmond a korábbi kijelentéseinek, mert korábban azért harcolt a Serie A felemelkedéséért is. És szerintem most is azon vagyunk, hogy a bajnokság színvonala is nőjön, mert ez nekünk is érdekünk. Ha erősebb, színvonalasabb a bajnokság, akkor mi is erősebbek leszünk. Ha erős csapatok ellen kell játszani, akkor jobban fel tudunk készüni a BL-re, mint egy olyan bajnokságban, ahol 38 meccsből 20-at el lehet lazsálni, és fél gőzzel megnyerünk. Akkor a BL-ben se fogunk úgy küzdeni, mert ehhez leszünk szokva, azaz nehezebb lesz felpörögni.
Azt viszont jó olvasni, hogy nem az Exxor csecsén akarunk lógni, hanem saját lábon akarunk állni, de ezt Andrea elnök úr mindig is fontosnak tartotta. Így lehetünk a későbbiekben igazán sikeresek majd.
Annak nagyon örülök, hogy kiemeli az olasz játékosokat, szerintem is nagyon fontos, hogy mindig sok olasz legyen a csapatban. Ők adják a csapat identitását, és ettől leszünk igazán olasz, igazán Juve.

"VINCERE NON È IMPORTANTE. È L'UNCA COSA CHE CONTA"
Gipampiero Boniperti

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VOa7FlsGiVs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

venember83 2016.06.01. 13:47:37

@babo0410: a Juve egyedül nem képes egy bajnokságot felemelni, ez eddig is nyilvánvaló volt. Nyomhatja bele a pénzt az olasz játékosokba és futballba, ha azt nem befektetik a célklubok, hanem elherdálják. A Serie A jobb sorsra érdemes, de ehhez másnak is tennie kell. Teljes mértékben igaza van.

babo0410 2016.06.01. 15:56:42

@venember83: Nem is erről van szó. Nem nekünk kell egy magunkban felemelni a bajnokságot. De mint Agnelli az olasz csapatok képviselője, harcolnia kell a reformokért. A szövetség tudna egy halom reformmal javítani a bajnokság színvonalán. Ilyen pl. az ificsapatok elindítása a B és C ligákban, amit pl. korábban a szövetség ellenzett, most úgy tűnik mégis hajlanak bevezetni. Vagy ott van az olasz ligában nevelkedett és a saját nevelésű játékosok kötelező száma. Ez mind-mind segítene az olasz focinak újra felemelkedni. És a klub tudh harcolni ilyen, és ehhez hasonló reformok bevezetéséért. És ilyen reformok mellé lehetne támogatókat szerezni más klubok közül is szerintem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása