Lippi: "A Juventus képes megtartani fontos játékosait"

marcello_lippi_profil.jpgTíz évvel a 2006-os világbajnoki címet követően, az akkori csapat mestere, Marcello Lippi úgy véli, hogy az olasz labdarúgás színvonalának növelése érdekében, változásokra van szükség az itáliai pontvadászatban.

"Mindössze annyit kellene tenni, hogy a klubok elnökei megegyeznek egymással, maximum öt külföldi játékos lehet egy csapatban, a másik hatnak olasznak kell lennie" - nyilatkozta Lippi a Rai Uno mikrofonjainak. 

"Tudom, hogy ez képzelgés csupán, de ez az egyetlen lehetséges megoldás. Mindenki azt mondja, hogy túl sok a külföldi. Megállapodást kell találni.

Lippi szerint az a tény, hogy a Juventus képes lehet megtartani egyik legnagyobb értékét, Paul Pogbát, fontos jele és mérföldköve a klub építkezésének és folyamatos erősödésének.

"Még ha a klub tárgyalóasztalhoz is ül, hogy egyeztessen Pogba 80 milliós eladásáról, ez annak a jele, hogy az érdeklődők nagyon is tudatában vannak, hogy a Juventus milyen szintekre lépett.

Látva a Bajnokok Ligája-döntőjét néhány nappal ezelőtt, sajnálkoztam a Juventus miatt, mert könnyedén ott lehettek volna. A jövőt illető kilátásaik jók, ez a keret folyamatos és állandó fejlődést mutatott.

Ennek jele, hogy nem szándékoznak leülni, s tárgyalni a fontos játékosaikról. Úgy érzik, elérték azt a szintet, hogy Európa négy legnagyobb csapatának egyikévé váltak, így képesek megtartani a játékosaikat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr448760560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2016.05.30. 17:10:29

Maximálisan egyet értek vele. Elnézve a döntő siralmas színvonalát, még mindig a mi Bayern elleni meccsünket tartom a legjobbnak az egész idei sorozatban.

pedronegroo 2016.05.30. 17:19:24

"A Juventus képes megtartani fontos játékosait" - erről azért szó sincs. Aki menni akar azt szépen elengedjük. Szerintem Pogba is csak akkor marad ha látja hogy a klubvezetés komolyan gondolja a BL álmokat különben szépen odébb áll mint Zidane vagy Vidal és e miatt nem is lehet rájuk haragudni.

Juve82 2016.05.30. 17:21:29

@pedronegroo: Valahol igazad van, de személy szerint borzasztó nagy csalódásként érném meg, ha ő most távozna!

Dartagnanxy 2016.05.30. 17:53:01

Zidane nem azért ment el, mert a Juventusszal nem nyerhetett volna BL-t. Azért ment el, mert kurvaskoat fizettek érte és a Juventus nem egy hulibuli spanyol csapat, hanem egy üzleti alapon működő vállalkozás. Zidane eladása jelentette az állandóságot, hiszen az érte kapott pénzből több poszton tudtunk erősíteni.

pedronegroo 2016.05.30. 19:35:53

@Dartagnanxy: A google a barátunk:

"Zidane egyébként az 5-ös mezben fog játszani, és évente 5 millió dolláros fizetést tehet majd zsebre. "Számomra óriási megtiszteltetés, hogy a Real Madrid mezét magamra ölthetem, türelmetlenül vártam ezt a pillanatot – fogalmazott a francia. – Kifejezetten örülök annak, hogy a világ egyik legnagyobb csapatában folytathatom pályafutásomat, és bízom benne, hogy itt meg tudom szerezni azokat az európai trófeákat, amelyeket a Juventusszal nem sikerült megszereznem. Alig várom, hogy kifussak a Santiago Bernabéu gyepére, ahol még sohasem futballoztam" – fejezte ki örömét Zidane. "

Apuleius 2016.05.30. 19:46:45

@pedronegroo: Nem akarok nyelvészkedni, de Zidane (legalábbis a nyilatkozatnak ebben a magyar változatában) nem azt mondja, hogy a Juventusnál reálisa nem nyerhetett volna BL-t, s ezért áll tovább. Annyit mond, hogy reméli, itt sikerül megnyerni azt, ami a Juvéval nem sikerült. Néhány éven belül lejátszott két döntő után kicsit furcsa is lett volna, ha nem erre gondol.

Dartagnanxy 2016.05.30. 20:15:26

@pedronegroo:
Zidane a világ legjobb játékosaként igazolt a Real Madridba, értelemszerű, hogy rengeteg pénzt keresett és értelemszerű, hogy meg akarta nyerni azt a BL-t, amit a Juventusszal nem sikerült.
De nem úgy ment el, mint Vidal, aki azt mondta, hogy "BL-t szeretnék nyerni, ezért igazolok a Bayernbe" - Vidal csak a Bayernnel tudta elképzelni a BL-győzelmet, Zidane pedig egyszerűen meg akarta nyerni a serleget továbbra is, miután a világ második legjobb csapatába igazolt.
A Juventusből akkor nehezen mehetett volna el kizárólag a BL-győzelmet kajtatva, lévén a BL-győztes Juventusba igazolt korábban és ezután még két döntőt játszott zsinórban fekete-fehérben. Az a Juventus minden évben a BL esélyese volt.

A Juventus Zidane-ért rekordpénzt kapott, és abból a pénzből igazolta le a klub a rákövetkező évek Juventusának gerincét.
Zidane 2001-ben, tehát 29 évesen igazolt a Realhoz, egy évvel később már 30 éves lett volna, akkor már nem kaptunk volna érte rekordösszeget. Tökéletes ütemérzékkel adta el a klub Zidane-t.

Lippi maga nyilatkozta, hogy Agnelli egyszer elment hozzá és közölte vele, hogy el fogja adni Zidane-t, mert az érte kapott pénzből újraépíti a csapatot. A Zidane-ért és Inzaghiért kapott pénzből vették meg Buffont, Nedvedet, Thuramot és Salast.

Tehát lekezelőnek tűnően idetett idézeted, bár tartalmazza, hogy Zidane a Reallal IS a BL-t szeretné megnyerni (ami hiányzott a vitrinjéből), de a távozásának nem az volt az oka, hogy a Juventusszal nem tudta elképzelni a BL-győzelmet (ahogy ezzel szemben Vidal valószínűleg úgy volt vele, hogy a bivalyerős, guardiolás Bayernnel menni fog, ami a Juvéval nem fog menni belátható időn belül), hanem az volt az oka, hogy sok pénzt kaptunk érte, utolsó esély volt ennyiért eladni, és egyébként Zidane sem bánta a távozást, hiszen sok pénzt keresett, és amint saját maga fogalmazta: "Örülök annak, hogy a világ egyik legnagyobb csapatában folytathatom pályafutásomat".
Mi a fenében bízott volna, ha nem abban, hogy rommá nyeri magát a Reállal is?!

Másfelöl Zidane jópár évet lehúzott a Juvéban, és az utolsó évében elég szarul ment neki és a klubnak is (magukhoz képest). Zidane is türelmetlen volt, a BL csoportkörben estünk ki, Zidane pedig le is fejelt valakit eközben (el is tiltották). Jót tett neki és a klubnak is a váltás - ami bármelyik munkahellyel megtörténhet.

De azt állítani, hogy Zidane távozása Vidal sutyerák távozásához hasonlítható, elég furcsa. Vidal azt nyilatkozta utána, hogy "egy álom vált valóra, előre szeretnék lépni a karrieremben, fejlődni szeretnék", "A Bayern a világ legjobb klubja". Mindezt úgy, hogy egy héttel előtte még szivecskéket küldözgetett a Juventínóknak.

Zidane számára kizárólag a Real Madrid jelentett előrelépést, akkoriban az volt a galaktikus team (nézzük csak meg, kikkel játszhatott együtt Zidane, ilyen listát manapság is csak a Real, Barca kettős tud felmutatni). De nem degradálta a Juvét a nyilatkozataival.
Zidane eladása kölcsönösen előnyös volt kluboknak és játékosoknak egyaránt.

Vidalhoz még annyit, hogy míg Zidane mindent megtett a Juventusért és akkor ment el, amikor már úgy érezte, hogy ennél ez nem lesz jobb (az érte kapott pénzből lett csak jobb, hiszen a Milan elleni döntőt Nedveddel tuti megnyerjük). Vidal ezzel szemben úgy ment el, hogy a Juventus épülő csapat volt, és idén vele a sorainkban valószínűleg a Bayernt is megcsapjuk - figyelembe véve, hogy pont ellenünk játszott a legjobban a szívecskekirály.

pedronegroo 2016.05.31. 10:21:50

@Dartagnanxy: Semmi lekezelő szándék nem volt a hozzászólásomban csak próbáltam valami konkrétabbat, mondhatni tényeket prezentálni a mondandóm alátámasztására. Bár ezen a Zidane nyilatkozaton el lehet nyelvészkedni de az sehogy se jön ki belőle hogy mi akartuk eladni a francia klasszist. Azzal meg nagyon nem értek egyet hogy a Juventust valamiféle profit orientált üzleti alapon működő vállalkozásként említsük. A Juventus-nak nem a profit a célja (a gazdasági egyensúly igen) hanem a trófeák gyűjtése és nem a legjobbjainak az eladása hanem a megtartása. Mi nem valami közép-kis csapat vagyunk akik minden évben kiárusítják a legjobbjaikat minél magasabb profit reményében. Még a sóher Marotta is elmondja mindig hogy az értékeinket megtartjuk nem kiárusítjuk. Egy nagy klubnak nem is lehet mást kommunikálni a világ felé, nem volt ez máshogy Moggi idején se. Anno rendszeresen lenyilatkozta hogy nem szándékoznak eladni Zidane-t (természetesen nem is mondhat mást egy ekkora klub vezetője a presztízs miatt) amikor meg eladták azt mondta hogy Zidane magasabb fizetést akart ezért távozott(szerintem ez is csak kifelé való kommunikáció része volt). Ami tény hogy Zidane menni akart, hogy miért azon lehet elméleteket gyártani, ahogy én is tettem a francia nyilatkozatára hivatkoza, vagyis hogy neki már akkor csak egyetlen trófea hiányzott és az a BL serleg. Ez természetesen nem jelenti azt hogy a Juventusnál ne lett rá volna esélye, de Zizu nem volt hülye gyerek osztott szorzott és megállapította a tényt hogy a Real nyeri a BL trófeákat a Juve meg elbukja. Továbbá ő is mint szinte az összes játékos szerette volna a Real mezét magára húzni. És hát azóta is Madrid az otthona, nyert velük három BL-t mi meg azóta se egyet se. Meg a Real-Zizu kapcsolat már rég meg volt mikor még Moggi-éknak halvány lila fingjuk se volt az egészről. Történetesen az első lépést Perez tette meg egy UEFA-s díjkiosztón ahol ott volt a francia is. Egy szalvétát adott át Zizu-nak amin egy kérdés szerepelt, hogy akarsz e a Real-ban játszani. Hát itt kezdődött. Nekem valahogy sehogy se jön ki az a verzió hogy Moggiék mozgatták volna a szálakat. Persze szép summát leakasztott a Real-ról. És hogy mennyire nem vagyunk üzleti vállalkozás az is jól mutatja hogy ezt a pénzt még azon a nyáron elköltöttük az utolsó fillérig és nem olcsójánosokra, nem utolsó sorban azért mert a Juventus trófeákat akar nyerni és a szurkolókat is ki kellett engesztelni a Zizu eladásával keletkező elégedetlenség miatt. Bocsi hogy ilyen hosszan írok rövidebben nem ment és szívesen elolvasom hogy te milyen tényekre alapozod az állításaidat.
Ja a Vidal-os érvelésedet se igazán értem. Ő is BL-t akar nyerni mint minden játékos de ránk egy rossz szót nem mondott azóta se. Azért meg van egy álma és azt követi nem lehet rá haragudni. És jelen állás szerint én is arra fogadnék hogy a következő 5 évben a Bayern fog BL-t nyerni a Juve pedig nem. És meglátod hogy Pogba is e miatt fog cserbe hagyni minket.

Dartagnanxy 2016.05.31. 11:11:33

@pedronegroo: Egyetértünk.
A Juventus, mint üzleti vállalkozás témához: ezt úgy értettem, hogy a Juventus - szemben más európai topklubokkal, mint például a Barca és a Real, akik lényegében nem a piacon megszerzett jövedelemből vásárolnak, vagy a City és a Chelsea, akik a mágnásaik lóvéját tapsikolják el, a Juventus a saját maga által megtermelt pénzből tud a piacon mozogni - a Zidane pénzt elköltöttük egyből teljes egészében, de csak azért költöttük el, mert ugye volt. A Barca, Real, City, Chelsea négyesnek nem kell eladnia, hogy vehessen.
Tehát nekünk fontos, hogy üzletileg sikeresek legyenek a játékosvételek.
Így értettem, nem úgy, hogy a Juventus egy középcsapat, aki játékosokat nevel ki az elit számára.

Zidane-nak a Real az otthona, de a jótéknysági meccseken, ahol Real - Juve öregfiúk tolják egymás ellen, rendre mind a két csapatban játszik egy félidőt. Mindig lehetett érezni a tiszteletet a Juve felé.

Vidalra egyszerűen haragszom, mert nyomatta a süket dumát, aztán meg ellépett és 1 héttel később már Bayern volt a szívecske. Mint a randi, ahol azt mondja a csaj, hogy "nem vagyok képes egy kapcsolatra még", majd egy hét múlva feleségül megy a gazdag szomszédodhoz. Egyszerűen nem tűnik egyenesnek a kommunikáció. Zidane esetében ez egyenes volt - a Juvés kapcsolata kissé kifulladt, jelezte, hogy elmenne a Realba és el is ment - rekordért (tehát tényleg nem jártunk vele szarul).

Jelen állás szerint én arra fogadok, hogy a következő öt évben mi nyerünk BL-t és Vidal nem. ;)

pedronegroo 2016.05.31. 13:25:21

@Dartagnanxy: Még annyit hozzá tennék hogy én szívesen látnám Zidane-t mint edzőt a Juveban. És erre elég reális esély is van, mivel Perez előbb-utóbb őt is kibassza bármekkora kedvenc és élő legenda a juvés múltja miatt meg ugye adott a dolog. Nem azért akarnám mert akkora tapasztalt vagy klasszis edző de egy próbát mindenképp megérne veszíteni nem veszítenénk vele semmit. Zizu egyet tud de azt nagyon, hogy hogyan kell nyerni. Ne meg példakép minden élő futballistának, tisztelik, felnéznek rá, vakon követik. Allegri legkésőbb jövő nyáron úgyis távozni fog szerintem mert a Bl-ben nem fog tudni előre lépést mutatni.

Dartagnanxy 2016.05.31. 13:33:57

@pedronegroo: Túlzásnak érzem, hogy nem veszíthetnénk vele semmit. Sztem a Realnál pont azt bizonyítja, hogy nem túl acélos edzői múlttal is lehet nyerni egy ilyen milliárdos csapattal. Borzalmas fosadék, amit a Real mutatott az elmúlt hetekben, és a BL-döntő is az elmúlt évek leggyengébbje volt. Zidane-nak még sokat kell tanulnia, hogy a Juvéban lehessen edző.
Ha már ex-játékosok közül akarunk válogatni, szívesebben látnám Deschamps-ot.

De addig örüljünk, hogy van egy zseni Allegrink. :)

pedronegroo 2016.05.31. 13:46:04

@Dartagnanxy: Hogy nem veszítenénk vele azt úgy értem hogy max nem nyerjük meg a bajnokságot ami nem lenne akkora tragédia a BL-ben meg max ugyanúgy nem nyernénk, viszont ő biztosan tudja hogy kell BL-t nyerni míg Allegri nem. A BL-ben mi is rendre mutatunk gyalázatos játékot így ez nem lehet kifogás vele szemben. Továbbá Benítezt azért mégis simán überelte, pedig a pincér nem kezdő a szakmájában és nyert ezt azt.

Deschamps-ot nagyon adnám!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása