Megvan a megegyezés Dani Alves és a Juventus között

alves_daniel_barcelona.jpgSzámos olasz és spanyol forrás is megerősítette, hogy Dani Alves három évre szóló szerződést fog aláírni a Juventus csapatával.

Az üzlet létrejöttét várhatóan pár napon belül hivatalosan is bejelentik, hiszen a játékos június ötödikéig tudja csak felbontani a Barcelonával meglévő szerződését.

A Juventus évente 5 millió eurót fog fizetni a brazil hátvédnek, nem számítva a bónuszokat.Egyes források szerint a szerződés három évre szól, máshol arról számolnak be, hogy csak két évre, de opciós joggal a plusz egy éves meghosszabbításra.

Mindenképpen bravúros tettnek számítana ingyen leigazolni Alvest, még akkor is, ha a játékos már 33 éves.

A Juventus élénken érdeklődik a játékos csapattársa, Javier Mascherano iránt is, de a hírek szerint a Barcelona csak 30 millió euróért válna meg tőle, míg a Juve ajánlata várhatóan nem megy 20 millió fölé.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr58756872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsöné 2016.05.29. 22:29:01

Jót fog tenni a csapategységnek, ha kiderül az 5 millás fizuja.
Buffon, Marci, Chiellini, Bonucci biztos őszintén fog mosolyogni....

Grinta 2016.05.29. 22:50:40

Látszik mennyire ismered a csapatunkat,és ezt a négy játékost,illetve ezen játékosok karakterét...egy szavuk se lesz

m.martin91 2016.05.29. 22:51:19

@Zsöné: Kételkedem benne, hogy valóban 5 millió lesz a fizetése. Legutóbb még 3,5 millió + bónuszokat olvastam. Lesz ebben még kanyar.

Forza Juve !!! 2016.05.29. 23:06:53

@m.martin91:
Remélem jön majd a csavar és a sinterbe igazol :D

Drughi Di Bianconeri 2016.05.29. 23:09:46

@Zsöné: Chiello legutóbbi nyilatkozatából pont az tűnik ki,hogy örülne neki és "tárt karokkal" várja.

Akiket felsoroltál pont nem olyanok,eleve olaszok,ízig-vérig elkötelezettek a Juventus iránt,Ők nem elsősorban a pénzért vannak itt. (Remélem Bonuccit nem csábítja el Guardiola :/ )

Az a helyzet,hogy ilyen kivénhedt zsoldosokat,mint D.Alves,Khedira stb. csak magas fizetéssel lehet szerződtetni,mert az átigazolások nem kerül pénzbe(Khedira ugye 4.5 M-t keres,ami röhejes :D ).

Továbbra sem tartom jó megoldásnak D. Alves szerződtetését,33 éves,kiöregedett,formán kívül van,védekezni nem tud (és soha nem tudott) a beadásai meg pontosan olyanok,mint Lichtsteineré... - az már csak a személyes véleményem,hogy egy kiállhatatlan,suttyó,színészkedős,flegma paraszt.

33 évesen,5 M-s fizuval,3 éves(!!!) szerződés : 15 M egy olyan játékosnak,akiben maximum 1 év van - hát nem tudom.

Persze jobb,ha szépen-lassan meg barátkozunk a gondolattal,mert egyre komolyabbnak tűnik ez a dolog.

Az szvsz. elég vszínű,hogy a BL-ben instant upgrade lesz,de meglehetősen rövidtávon.

Eleve óriási hiány van szvsz. TOP,vagy legalább tehetséges jobb hátvédekből jelenleg.

Neki nem örülnék,de Mascherano-nak annál inkább: viszont 30 M-t már nem ér meg,pláne,hogy 20-ért vették :D
Max. 15-öt adnék érte (hogy maradjon pénz Pjanicra :3 ).

kovta23 2016.05.29. 23:27:24

@Drughi Di Bianconeri: Azzal egészíteném ki tökéletes hozzászolásod,hogy Alves olyan szenpontból is lutri hogy nem játszott olasz ligában csak a spanyoloknál ahol a védekezés egy vicc, főleg a barcánál akik kb 80 percig birtokolják a labdát amikor meg véletlenül odakeveredik egy csapat a kapujuk elé annak gól is a vége... Ráadásul egy olyan poszt ahol fizikum kell és hát nme fiatal. Meg egy bunkó p...
Amúgy erre a posztra Bellerin a legjobb választás lenne...
Mascerano tényleg jó és sokaoldalú játékos de már nem ér 30 misit. Akkor maradjon az indián...
Oda egy jővőt jelentő játékos kell

2016.05.29. 23:31:13

Amugy csurhetjuk-csavarhatjuk az elemzeseket, sajnos pontos kepet addig ugysem kapunk mig palyara nem lep nalunk Alves. :D
Abban bizhatunk h Marotta ilyen igazolasai rendre bejonnek, de jovore oda kell csapni es jobb oldalra is vmi fiatalt hozni.

Juveboy92 2016.05.29. 23:44:12

@hellan: vagy kinevelünk eggyet -> Pol Lirola ...és addig Alves 2-3 évig elszaladgál a jobb szélen Lichtivel és remélhetőleg Cuadradoval ...

sleepy8 2016.05.29. 23:55:53

@Juveboy92: Pont ezen gondolkodtam én is, mert ugye a Spanyol elvileg Allegri kérésére kapott szerződést. Amíg tapasztalatot szerez, addig Alves tobb mint kielégítő.

Azért az idei statjai alapján mindent lehet rá mondani, csak azt nem hogy kiégett volna.

Rikoo 2016.05.29. 23:59:59

@Drughi Di Bianconeri: +1. Úgy néz ki ezekben a játékosokban egyetértünk. Yaya Tourét is és Dani Alvest is borzasztó igazolásnak tartanám. Sem a személyiségük, sem a játékstílusuk nem való a Juventusba. A nevetséges fizetésekről meg nem is beszélve...
Mascheranónak én is örülnék.

Leram7 2016.05.30. 00:01:06

Alves jó, de ha választhatnék, akkor inkább Cuadrado.

Pjanic + Cuadrado + Berardi, ha Morata megy.

Juveboy92 2016.05.30. 00:02:02

@sleepy8: megy el Sassuoloból Vrsaljko kölcsön is lehetne adni nekik a spanyolt

delpi0823 2016.05.30. 00:09:21

@Drughi Di Bianconeri: Hat ahogy elnezzem tegnap a bl dontobe ezt a danilo gyereket hat nem csodalom hogy nem jatszik a realba hat Alves meg 40evesen is jobb lesz mint az a nyomorek ,carrasco ugy forgatta hogy azt se tudta milyen rendezvenyen van.Szemely szerint orulok alves erkezesenek o az a fajta jatrkos akiben meg 3 jo ev is benne van siman szzem nagyon nagy uzletet kotott marrotta.

Juveboy92 2016.05.30. 00:12:59

@Leram7: az általad felsoroltak inkább támadó szellemű jobb szélsők, míg Alves wingback ...ettől független maradjon Cuadrado is :)))
@Rikoo: elég furcsa ennek a 2 játékosnak a megítélése , eggyesek Mascheranot a hátuk közepére se kívánják , Alvest szívesen látnák...mások meg épp fordítva ...kinek a pap, kinek a papné...
egyébként Alvessel kapcsolatba deja vum van, ugyanígy szétoffolta Evrat is a fél csoport h egy nagyképű suttyóparaszt de azért Alves még mindig elég jó Barcába , és ahogy fentebb említettem ha addig Lirola felnő a feladathoz nem bánnám Alvest jobb szélen 2 évig ...így több marad más igazolásokra ...Mascherano más tészta érte fizetni kell és nagyon nem mindegy mennyitmert az nem hosszú távú befektetés lenne max 12-15 öt szabad adni érte 3-4 milliós fizuval, mert azért ő nem ingyen érkezne mint Alves és ezért viszonylag magas fizut kell adni brazilnak hogy hozzánk jöjjön...de szerintem Mascherano nem fog érkezni Alves annál inkább, de mit bánom én ha ez közbe azt eredményezi hogy zsebbe nyúlunk egy kreatív kp-ért :)))

Drughi Di Bianconeri 2016.05.30. 00:31:17

@kovta23:
"nem játszott olasz ligában csak a spanyoloknál ahol a védekezés egy vicc, főleg a barcánál akik kb 80 percig birtokolják a labdát amikor meg véletlenül odakeveredik egy csapat a kapujuk elé annak gól is a vége"

- ha reálisan belegondolunk a bajnokságban van kb. 4-5 meccs,ahol védekeznünk kell (feltéve,hogy nem sz@runk bele magasról a meccsbe,mint pl.: a Milan ellen kupadöntőn) így ez még önmagában nem is "akkora" probléma D.Alves kapcsán.
Viszont tudvalévő róla,hogy Ő igazából egy full-támadó szélső,aki szeret elől ragadni,és maga mögött hagyni 40-50-60 méteres(!) folyosókat,ez pedig a BL-ben egy jól kontrázó csapat ellen életveszélyes.
Idén valóban nem volt annyira gáz,de az azt megelőző 2 éve vmi csapnivaló volt.
Nem véletlen,hogy leigazolták tavaly nyáron A.Vidal-t a Sevillatól,aki aztán vhogy mégis egy viszonylag jobb teljesítményt hozott ki a brazilból,ezért egész évben Ő játszott.

Mascherano szvsz. középpályásnak jönne: eleve ott lett/volt klasszis és egy vezér,védőnek sem rossz,de a középpályára ráférne egy instant erősítést jelentő,sokat tapasztalt,vezér-karakterű klasszis !
Ha jön: ott lesz a helye (Khedirának és Hernyónak meg a lelátón).

@Rikoo:
vissza +1 :)

@delpi0823: Ne is mond,Danilo 1 bohóc,örülök,hogy már nem hallani róla.
Érthetetlen számomra,hogy lehet ilyen hamar ennyit visszaesni,a Porto-ban kib@đzott jó volt (egyesek szerint még A.Sandronál is jobb) a Realban viszont egy megveszekedett forintot nem ér - igaz nem is kapott annyi lehetőséget,de ez nem lehet véletlen.
Abban is egyetértek,hogy D.Alves nyilván 50szer jobb,még öregen/formán kívül is,mint Danilo,de attól még nem tartom se nem jó igazolásnak,se szimpatikus embernek/játékosnak.

delpi0823 2016.05.30. 00:39:21

@Drughi Di Bianconeri: Szemelyesen nem ismeri egyikunk se egyik jatekost se te csak azt latod amit a media mutat es az alapjan iteled meg.Sztem alves egy nagy moka mester es ha nyulatkozik is neha olyanokat sztem azt viccbl teszi.Sztem jot tenne a csapatnak ha erkezne mint ahogy Chiellini is mondta persze tiszteletben tartom a velemenyed te igy latod,de azert abban egyetertunk szzem hogy legyen inkabb nekem igazam es illeszkedjen be jol a csapatba es persze nem utolso sorban jatszon kurva jol es legyen nagy hasznara a csapatnak.

MdewC 2016.05.30. 01:05:17

Írtam egy hosszú kommentet, erre nem küldi el. :(

Lényeg:
- szvsz így Cuad megy, ami nem jó.
- Alves álljon be a sorba. (Hajtson, ne b.ziskodjon, akkor talán nem lesz gond. Vegyen példát Evraról.)
- ingyen nem rossz, sőt.
- így a kp-n ne spóroljunk, de Marci épüljön fel.

MdewC 2016.05.30. 02:00:33

Csak felvetés:

Mi van, ha így Lichti megy és Cuad marad?

Zsöné 2016.05.30. 07:41:32

@Grinta: Ja, Mert te minden nap velük sörözöl....

rockitbaby 2016.05.30. 08:18:50

@Drughi Di Bianconeri: Nagyrészt egyetértek veled, de én úgy látom, hogy Licthsteinerhez képest két dologban lenne csupán előrelépés: meg mer és tud is csinálni egy cselt, és a beadásai még mindig ezerszer jobbak, mitn a svájcié. Ezen felül igazából semmi előny nem származik belőle. Ahogy írtad is a BL-ben azt az elölragadós stílusát kőkeményen büntetni fogják, a kora miatt én maximum 1+1 opciós szerződés kötnék vele. A fizetés jó kérdés, mert abból az összegből inkább tartsuk meg Cuadrado-t és neveljünk belőle jobbunkót.

A BL-ben pont inkább a védekezéssel nyerhetünk, mert skoszor hajlamosak vagyunk felvenni a kisebb kutya szerepét, és kontrára játszani. Ebben pont nem lenne jó, bár helye lenne futni, de labdavesztésnél a -1 ember katasztrofális is lehet. Én még mindig azt mondom, hogy amennyiben Alex Sandro a favorit bal oldali, akkor nem gond, ha a jobbon kicsit feladjuk a támadást a stabilitás kedvéért. Ebben talán jobb lenne Darmian, mert ő védekezni azt tud. Ha mindkét szélső védő támadó felfogású, akkor Bonu-ék igen komoly bajban lesznek hátul egy rossz passz után.

Grinta 2016.05.30. 08:29:38

@Zsöné: Mégis Te találgatsz,miként reagálnának...

Juvegaspy 2016.05.30. 08:44:36

@Grinta: ne kezd el vele mert beperel :)

2016.05.30. 10:35:15

Alves-ben jó 2-3 év tutira van és bírja a tempót is bőven, ami mondjuk Serie A-ban nem mindig lesz egetverő.

Őt megítélni, hogy milyen az alapján, amit a média mutat a világ baromságai közé tartozik és sokan még mindig nem tanultak belőle, lásd pl. Tevez igazolása előtt anyám mekkora hiszti ment h tuti balhés lesz, hát megnézhettük h valójában mókamester az argentin is és vezér, csak megfelelő légkör kell hozzá.

The king of alibis 2016.05.30. 11:13:15

Évente 5 milláért ez a nagyarcú czigó? Hánynom kell.

JuventusFanatikus 2016.05.30. 11:29:07

Úgy látszik ő lesz Marotta idei ingyen igazolása.Nekem nem szimpatikus, de ha a vezetőség szerint Dani Alves a megfelelő játékos erre a posztra, hát legyen.Remélem sikerül valahogy megkedvelnem.A legnagyobb bajom evvel az igazolással, hogy Cuadrado szinte biztos, hogy távozik.Kár érte, nagyon megkedveltem.

Roli984 2016.05.30. 12:48:47

Egyébként Ő adta Messinek a legtöbb gólpasszot, és Cuadradoval ellentétben védekezni is tud.

Spider81 2016.05.30. 14:47:39

Lichtsteiner koveti Conte-t es 11 millio euro fejeben 3 evre ir ala a londoni kekekhez!
Hivatalos bejelentes azutan lesz miutan Dani Alves alairja a 2+1 eves szerzodeset!

Drughi Di Bianconeri 2016.05.30. 14:48:09

@delpi0823:
Ez igaz, nem ismerjük személyesen őket, de én nem is D.Alves nyilatkozataiért rühellem - történetesen szvsz. nem is az a túl sokat nyilatkozós fajta, meg eleve: engem általában nem érdekel ki-mit nyilatkozik.

Én sokkal inkább a PÁLYÁN tanúsított viselkedését gyűlölöm,igazi suttyó,reklamálós,színészkedős,nagyképű,flegma paraszt, egy brazil bohóc.

Ez a "3 jó év" erősen kétséges: a Barca-sok (Többsége) már 2 éve elküldené :D

@rockitbaby: Mivel nagyjából egyetértünk,ezért csak egyetlen dolgot írnék:
D.Alves beadásai nem jobbak,mint Lichtsteiner-é,hanem ugyanolyanok,sőt...

Eleve,ha racionálisan belegondolsz,a Barca-ban jelenleg csak Suárez az játékos,aki miatt "érdemes beadni",előtte meg Zlatan volt ilyen.
De ott ugye inkább kicsiben oldják meg - de látva D.Alves beadási kísérleteit, nem is baj :D

Egyébként érdekesség: a legtöbb gólpassz Messinek nem Xavi,nem Iniesta,hanem D.Alves adta az elmúlt években !

Ez a cselezési kérdés: OK,nyilván ebben a műfajban sokkal jobb,mint Stefi,de akkor már inkább maradhatna Cuadrado,aki gyorsabb és többet cselez mindkettejüknél.

Ha már muszáj jönnie, és megszoknunk a féreg pofáját és az idióta frizuráit,akkor én is kb 1 éves szerződést kötnék vele,nem 3 évest...

Zsöné 2016.05.30. 15:17:05

@Spider81: Most már Asa mellett Lichtit is akarja?
Cserébe mi Cuadradot akarjuk.

rockitbaby 2016.05.30. 15:40:18

@Drughi Di Bianconeri: Mondjuk az igaz, hogy a tiki-taka labdajáratásra épül és nem beadásokra, de még talán a Sevilla-nál ezekkel sem állt hadilábon. Legjobb emlékeim szerint. Persze szó se róla, kijöhetett a formából, ha nem használja, de talán egy kis ismétlés, vagy a Pogba féle edzés után is maradok és gyakorolok megoldaná.

A másik, mi sem annyira építünk a beadásokra, talán ezért is merült fel ő, mint lehetőség. Mondjuk ha csak Conte óta nézzük a dolgot, bőven lett volna kik miatt használni, de ez megint egy olyan dolog, amit jobb nem itt és most elkezdeni :) Dybala fix kezdő és ha marad Morata, valamint elkapja a fonalat, akkor talán nem is klell megemelni a lasztit. Nem tudom. Az a baj, hogy rengeteg a lehetőség, de igazából fogalmunk sincs, mit akar az edző. Egy tuti, egyszerre két támadó felfogású wingback/szélsővédő nem lesz a pályán, így szeritem inkább kellene Licthi utódban gondolkozni, mint egy Alex Sandro kategóriában a másik oldalra. Szerintem két név lenne jó jobb oldalra: Darmian vagy Vrsaljko.

A cselezés pedig csupán azért, mert brazil. Náluk még a védekező középpályás is minimum 2 csellel indít - kivéve Melo.

Rocky80 2016.05.30. 17:48:12

@Spider81: Kövezzetek meg, de én örülök ennek a hírnek.

Cannavaro 2016.05.30. 18:04:13

@Drughi Di Bianconeri: "Én sokkal inkább a PÁLYÁN tanúsított viselkedését gyűlölöm,igazi suttyó,reklamálós,színészkedős,nagyképű,flegma paraszt, egy brazil bohóc."
Ez mondjuk, ha nem vagy elfogult, Lichtire is ugyanígy igaz... A brasil-on kívül! Állandóan reklamál, és színészkedik, meg bunkózik az ellenfelekkel is! :)
Én Alves-nek örülök, Ő nagyon jó léesz ott jobbon!
A BL ben nagyon hasznos lesz a rutinja miatt, és ha Alle azt mondja akkorm igenis védekezni fog, amit Cuad- tól csak jobban csinálhat!

Grinta 2016.05.30. 21:14:12

@Juvegaspy: Nem aggódok...Berlusconi is megmondta...a polgári perek 8 évig tartanak :D:D

Zsöné 2016.05.30. 21:42:16

@Grinta: Mo.-n ez átlag 4,5 hónap.

Grinta 2016.05.30. 22:01:43

@Zsöné: Igen??Talán egy éve olvastam egy cikket arról hogy az Európai Bíróság figyelmeztette Magyarországot,hogy nem képes elfogadható határidőn belül ítéletet hoznia,forrás talán az MTI volt...nem gondolnám hogy ebben jelentős előrelépés történt volna,és ez 4,5 hónap lenne,de lehet Te ezt is jobban tudod

Zsöné 2016.05.30. 22:13:11

@Grinta:
". Például a polgári és kereskedelmi ügyek befejezéséhez szükséges időtartam tekintetében Magyarország a harmadik helyet foglalja el az Európai Unióban, 100 nap alatti ügyintézési átlaggal"

" a túlnyomó részük első fokon egy évnél rövidebb idő alatt befejeződik, és ha másodfokra vagy az Ítélőtáblára kerülnek, akkor is véget érnek összesen két éven belül. Vannak persze eltérések, nem mindegy, milyen típusú perről van szó

Mo. a két éven túli gazdasági perek elhúzódása miatt lett elmarasztalva még 2014-ben.
Azóta egy kicsit javult a helyzet.

jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/egyre-rovidebbek-a-perek

Ezek 2014-es adatok - fissebbet nem találtam, de kiindulásnak jó lehet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása