Morata megy, Berardi jön

berardi_domenico_fut.jpgA Real Madrid állítólag el akarja adni Álvaro Moratát az Arsenalnak, így a Juventus azon igyekszik, hogy megkösse az üzletet a Sassuolo játékosa, Domenico Berardi ügyében.

A La Liga óriásklubjának opciós joga  van a csatár visszavásárlására 30 millió euró ellenében, és a spanyol klub a szombati BL-döntő után meg is fogja hozni a döntését. A La Gazzetta dello Sport a mai napon arról számolt be, hogy a madridi gárda egy 60 millió eurós ajánlatot kapott az Arsenaltól a spanyol csatárért.

Ennélfogva a madridiak úgy határoztak, hogy kifizetik a Juvénak a záradékban foglalt összeget, amelynek célja az, hogy ezt követően tovább tudják adni a támadót az angol bajnokságba. Ez olyan megoldás, amiről maga Morata is azt nyilatkozta, hogy nem igazán töltené el örömmel.

Az Öreg Hölgy most arra készül, hogy biztosítsa Berardi leigazolását, így gondoskodva arról, hogy a támadósor létszáma fel legyen töltve a spanyol játékos távozása után.

Az olasz U-21-es válogatott játékos árát 25 millió euróban határozták meg. A Juventusnak most magával a játékossal kell megegyezésre jutnia. A Sassuolo a következő idényben az európai kupaporondon szerepelhet, s Berardi szoros kapcsolatot ápol a klubbal és Eusebio Di Francesco vezetőedzővel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr358745568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watakuki 2016.05.25. 16:08:40

Szeretném, ha azok akik szerint Berardi nem fogja tudni helyettesíteni Moratát, azok kifejtenék, miért nem.
A serie A ban nagyságrendekkel jobb mutató, egy rosszabb csapatban.

Lehet mondani, hogy egy BL meccsen kevés lesz, de erre semmi jel nem mutatkozott eddig tekintve, hogy eddig nem volt esélye ott játszani. Morata sem volt nagy BL menő, amikor idekerült, mégis jól nyomta ott nálunk.

Szó mi szó, tökéletes csere plusz még olasz is.

Rikoo 2016.05.25. 16:11:28

@Watakuki: ezek a dolgok csak utólag derülnek majd ki. Lehet, hogy ő lesz a csapat legjobbja, de az is lehet, hogy fél év után megunja a padozást és el akar menni.

Juventino86 2016.05.25. 16:18:16

Nem Berardi játéktudása az, ami miatt sokakban - bennem is - kételyek merülnek fel. A játékrendszerünk az, amibe nem illik annyira bele. Ő tipikusan az a játékos, aki egy 4-3-3-ban érzi jól magát. 3-5-2-be egy inverz szélső nehezen illeszthető bele. Ráadásul Allegri célja a 4-3-1-2 trequartistával. Ott se lenne hely Berardinak, mert ha mondjuk őt akarnánk trequartistának használni, akkor a játéka összeakadhatna Dybalával. Szerintem a csapatnak most nem egy szélsőre, hanem egy klasszikus irányítóra van szüksége. Csatárként max. pedig Dybala cseréjeként jöhetne szóba nálam. Lehet, hogy páran azt fogják mondani, hogy túlságosan a formációk felől közelítem meg a dolgot, de szerintem ezt is figyelembe kell venni.

hurbiny3k 2016.05.25. 16:26:15

@Juventino86: Szerintem Berardi bőven jó "2.Dybalanak" Zaza oldalán..

The king of alibis 2016.05.25. 16:29:47

Megfelelő lenne. Aztán még Dzádzá helyére Batshuayi és készis a csatársor

Pavel1988 2016.05.25. 16:29:54

Egyrészt Berardi eddigi pályafutása során szélsőt játszott, ilyen poszt nálunk nincsen.
Berardi maga nyilatkozta, hogy Interes és nem szeretne a Juvéba igazolni. Ezzel szemben Moratanak minden vágya, hogy itt maradjon és padozni is hajlandó ahogy láttuk (ez sem elhanyagolható).

A legfontosabb pedig az, hogy Morata az aki eldönti a necces meccseinket, benne van meg az a plussz ami nagyon ritka a csatároknál. Serie A-ban nem tud kiemelkedően játszani a kis csapatok zárt védelme ellen, de amint teret kap rendre megveri az emberét.

Amúgy meg Morata már bevált, nagyon hasznos és jó játékosunk. Berardi pedig egy zsákbamacska aki vagy elbírja majd ezt a mezt vagy nem. Nem állítom, hogy nem válna be de ezerszer rizikósabb, mint itt tartani a spanyolt.

Zárszóképp: szerintem egy sassouluban nem nehezebb gólt szerezni az olasz bajnokságban, mint a Juventusban.

Piettro85 2016.05.25. 16:31:29

Pletykaaaa.. sem a real,sem az arzén honlapokon még csak szó sincs ilyesmiről..remélem ha mégis erősködik a margit, Morata megmakacsolja magát és nem fog sehova se aláírni:D

pedronegroo 2016.05.25. 16:31:47

"Morata megy, Beradi jön" - szerintem még azt is hozzá tehetjük hogy Morata helyére. Én ezt a forgatókönyvet tartom a legvalószínűbbnek. Az hogy a Sass-ban a szélen játszott a fiatal olasz attól még nem egy tipikus szélső. Arra kíváncsi leszek hogy a padot mennyire fogja tolerálni, mert alapból Dybala-Mandzu kettős lesz a kezdő. Viszont egy Berardi-Zaza kettős alternatíva már csak azért is mert ismerik és érzik egymást nagyot szólhat. Ha Zaza kapja a pontos lasztikat akkor nem szarozik Berardi meg pont ezekben a zsugákban nagyon erős.

pedronegroo 2016.05.25. 16:35:44

@Pavel1988: Azt nem tudhatjuk hogy Morata mennyire akar maradni. Azt meg kizártnak tartom hogy a padozást fogja választani a Juve-ban ha valamelyik angol topcsapat kezdőjátékosnak akarja mondjuk dupla fizetésért.

Roli984 2016.05.25. 16:38:12

@Pavel1988: +1
Berardi góljai jelentős számát tiziből szerezte, sok a sárga és piros lapja. Idei teljesítménye elég harmatos volt. Ettől még beválhat, de Moratáról biztosan tudjuk hogy bevált. nem lenne előrelépés egy ilyen csere. Ha jön akkor remélem Mandzsu helyett.

Mixbetegállat 2016.05.25. 16:43:05

@Pavel1988: Nem akarlak nagyon megijeszteni, de Morata úgy néz ki visszamegy Madridba, és a Juve nem fogja tudni ezt megakadályozni.

mpite 2016.05.25. 16:49:09

Nekem Berardival nem a tehetsége miatt van bajom. Azért vannak kétségeim vele kapcsolatban, mert egy nagyon forrófejű játékosról beszélünk, aki a játék hevében bármikor ki tudja magát állíttatni, ezt egy Juventus szintű csapat nem engedheti meg magának, akár a teljes BL-szezon elmehet rajta.

De nem is ez a fő gond, hanem, ha egy játékos ennyire nem tudja kontrollálni az érzelmeit (=nincs annyira profi, mert egy profinak ezt tudnia kell kezelni), akkor egy bevallott sinteresről én nehezen képzelem el, hogy úgy ténylegesen odatenné magát a Juventusban. Pláne, ha padoznia kell.

Nem azt mondom, hogy így lesz, de én emiatt jobban aggódok, minthogy ne tudnánk neki helyet találni.

juve28adam 2016.05.25. 17:00:47

Morata mehet, Berardi meg ne jöjjön.

Rivendell 2016.05.25. 17:26:27

végre:DDD

kiv leszek azért arra,hogy ki lesz idén a nagy durranás.

nem véletlenül akarjuk az argentint,valakire nagyon bespórolunk megint.

Arsenal...miből? 60m...most vettek németből 40m körül...100m 2 játékosra? mikor az életbe nem nyernek még csak bajnokságot sem,de a BL top8 is mindig szopacs

Rocky80 2016.05.25. 17:42:45

@Watakuki: Elég sok érv elhangzott, nem?

Röviden és tömören:

-Morata MÁR bizonyított a legfelsőbb szinten (Bayern elleni második meccs);

-nem mindenki Dybala, hogy amit megrúg meg kioszt a Palermoban, azt tudja a Juventusban is;

-fegyelmezetlen;

-nem lehet tudni, bírja-e a padozást;

-a játékrendszerünkbe nem biztos, hogy beilleszthető (mondjuk ennek Allegri nagy mestere).

Szóval járt utat járatlanért el ne hagyj.

Drughi Di Bianconeri 2016.05.25. 17:45:22

Egyesek itt elfelejtik azt,hogy Morata egy SENKI volt,mielőtt hozzánk jött.

Ő volt az a "szomszéd kissrác",akit néha beküldött 10 percre az éppen aktuális edző,amikor volt 1-2 helyzete,azt elb@szta és ennyi.

MI neveltük Őt olyan játékossá,akit több PL klub is meg akar szerezni magának.

Azon még mindig csak röhögök,hogy egyesek szidják a Real Madridot,de emberek:
Marrotta/Paratici kötötte meg így ezt az üzletet,ne a Real tehessen már róla,hogy mi ebben a transferben egy német kiscsapat szintjéig mentünk le kutyába !

Morientes maradni akar,Allegri is marasztalná,Marrotta szavai már nem egyértelműek:
abból számomra az jön le,hogy még további 10-15 M-ig elmennénk,de az a maximum.

Azt pedig nem fogja elfogadni a Real,ha a PL-klubok adnának érte 50-60 M fontot is.

Berarditól itt ódzkodnak egyesek,mert Inter-nevelés és Inter-drukker,meg "lutri",gyerekek már ne haragudjatok,de menjetek a picsába.

Ki a f@szom volt az a Morata,mielőtt elhoztuk ?!

A tizedét nem tette le az asztalra olyan idősen,mint Berardi.
Berardi idei szezonja magához képest gyenge volt,de még ez is olyan,mint amiket egy tőle jóval rutinosabb/tapasztaltabb csatár hoz,akkor is elfogadható.
Viszont az első 2 Serie A szezonjában hozta Messi statjait (ugyanilyolan idős korukat,szinte teljesen pontosan hasonló statokkal),nehogy már ne legyen ez elég b@ssszátok meg !

Az,hogy hova illeszthető:
- Di Francesco egy szvsz. túlértékelt középszerű bohóc,akit az egyének vittek el a 6. helyig,ezzel EL-selejtezőig.
- az ember csak és kizárólag szélen használta Berardi-t,hogy "kijöjjön" a 4-3-3, ámde:
- Berardi nem klasszikus szélső erényeket tudhat magáénak,se nem vonal-,se nem inwerted winger értelemben,Berardi egy igazi 10-es játékos: támadóközéppályás és/vagy Secunda Punta

Egy napon kiváló irányító lesz belőle,aki ráadásul elég gólérzékeny is.

Meg mi az,hogy nem férnének el Dybala-val ? :D
Baj az,ha a kezdőnkben van 2 fifikás,technikás,okos,kreatív focista ? :D

Drága Jó Istenem...

Cuadrado MEGY, nem fogunk szélsőkkel játszani,Allegri vágya a 4-3-1-2, ez elég valószínű,a trequartista posztra akár Berardi akár Dybala megfelelő lehet,akár cserélgethetik a helyüket.

Zaza maradjon , mert 1 év alatt csak nem felejtették el egymást,egyébként,ha 10-15 Mból meg lehet oldani (és nem 20-30ból,mert annyit nem ér),akkor maradjon Morata: én Mandzukicot küldeném el leginkább,ha rajtunk múlik...

Juventino86 2016.05.25. 17:53:22

Ketten szerintem akkor sem férnének el egyszerre a pályán. Gondoljunk bele, mindkettő ballábas játékos, ez már eleve meghatározza, hogy a pálya melyik részén szeretik mondjuk kérni a labdát, és onnan hova tudnak forgatni.Ebből a típusból pedig egy kell egyszerre a pályára. Hasonló a két játékos stílusa, viszont mivel nem a védekezés az erősségük, nagy luxus mindkettőt a pályán tartani. Berardi remek játékos, de szerintem a csapatnak most nem rá van szüksége. Nem beszélve arról, hogy sosem válna belőle olyan játékos, aki a spirito-t magáénak érzi.

MdewC 2016.05.25. 18:07:33

Almát a körtére, biztosat a bizonytalanra.
Sajnos a Madrid nem hülye, a helyükben vinném Moratat. De megkérném az árát.

MdewC 2016.05.25. 18:11:18

@MdewC: illetve nekem nem Berardi képességeivel kapcsolatban vannak kétségeim, hanem, hogy egyáltalán szeretne-e itt játszani.

niccolo 2016.05.25. 18:14:48

@Rocky80: +1!!!! Szó szerint egyet értek az általad leírtakkal.

Piettro85 2016.05.25. 18:22:57

Ki a f*sz volt Morata előttünk? Ne hülyéskedj ember...

Válogatottság
2009 Spanyolország Spanyolország U17 6 (2)
2010 Spanyolország Spanyolország U18 2 (3)
2010-2012 Spanyolország Spanyolország U19 13 (11)
2013-2014 Spanyolország Spanyolország U21 13 (13)

2010–2013 Spanyolország Real Madrid B 83 (45)
2011–2014 Spanyolország Real Madrid 37 (10)

Szerintem pont nem gyenge mutatók,ha nem nálunk,akkor teszem azt a PL-ben teljesedett volna ki... Bohóc interes Berardit meg mindenki aláírná a helyére... FM2015-ben jól muzsikált elismerem,EB -n meglátjuk komolyabb szinten hogy ficánkol.. benne van amúgy a keretbe?:D Ja hogy nincsen, mert olyan neves játékosokat nem tudott kiszorítani mint Pellé, meg Immobile, akik mint köztudott "csatárzsenik"... de ide kell 1-2. számú támadónak.. röhög a májam:D

Juvegaspy 2016.05.25. 18:23:01

En is alairom h Morata bizonyitott a BL-ben iden az elso felevben szornyu formaban volt utana belejott. Egy dolgot azert nem kene elfelejteni ha Dybala nem serult valszeg nem is kezdett volna a Bayern ellen.
en is szeretnem ha maradna de nem lesz, lenne nalunk kezdo, a 2 csatar Dybala es Mandzsu. Remeljuk nem lesz annyi serules se jovore.

hurbiny3k 2016.05.25. 18:28:46

@Piettro85: Mondjuk utóbbi info Contet jobban minősíti, mint Berardit.. Montolivo jobban teljesítene Pirlonál?? Nálam nem teljesít jobban..

Piettro85 2016.05.25. 18:45:33

@hurbiny3k: jogos észrevétel, viszont a példád nem jó.. Pirlot már 37 évesen EB-re cipelni? Fenomén,de szvsz. 2 éve nem játszik már európai szinten -mondom ezt úgy hogy hatalmas kedvencem- akárcsak anno ADP, nála is megvan az ok,miért nem játszik már itt,kiöregedett:/
Montolivót meg talán Padoinnal van egyszinten a szememben,őt se értem miért erőltetik évek óta ( nyilván most a normális KP-k sérülései miatt) Conte nem mer újat húzni,belőle kinézem hogy Aquilani lesz a következő,ha ebből a keretből kidől valaki:/

doki0326 2016.05.25. 19:19:04

Értem én hogy Moratanak nincs beleszólása hogy vissza vigye a margit!De ha elakarja tovább adni máshová az már egy külön szerződés abba igazán van beleszólása!!!Ha Morata nem akar egyik csapathoz se menni baszhatják szerintem!Tehát ennek szerintem hogy egyből eladják máshová semmi értelme!!!Ez mind csak arról szól hogy mi fizessünk még többet érte!!!Én erre a következtetésre jutottam nem tudom nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban

hurbiny3k 2016.05.25. 19:20:06

@Piettro85: Igen, ezzel nehéz vitázni, csak Montolivo-utálatom olyan szintekre rúg, hogy az 50 éves Pirlot is előbb kivinném, mint őt.. De ez már tényleg más lapra tartozik..

pedronegroo 2016.05.25. 19:26:59

@doki0326: Egyet értek. Madrid vissza viszi mert erre van opciója amit 2 éve Morata is vállalt. Tehát szépen visszamegy Madridba, de onnan kilóra nem adhatják el, minden érdeklődő klubnak mind a játékossal mind a munkaadójával meg kell egyezni. Ha valamelyik nem sikerül akkor nincs üzlet. Ha Morata csak hozzánk hajlandó jönni akkor a Madrid szépen elfogadja a 40 millás ajánlatunkat és ennyi.

Watakuki 2016.05.25. 19:42:15

@Rocky80:
Sajnos az, hogy Morata távozni fog, az legkisebb mértékben sem rajtunk múlik. Egyébként megjegyezném, hogy Morata maradásának én is örülnék, csupán semmi esélyt nem látok.

Az hogy Berardi állítólag interes, egyenesen nevetséges indok ellene. Ha csakis tiszta Juve szívű játékosokat vehetnénk, a fele csapatunk most nem lenne itt. Ha jön, és az lesz a legnagyobb probléma, hogy nem fogja ünnepelni az Inter elleni gólját, én azt el tudnám viselni.

Azt meg, hogy hogyan fogja bírni a padozást, senkiről sem tudjuk így látatlanba. Talán bírja, talán nem... De ezt egy igazolásról sem tudjuk ilyenkor elmondani :D

Egy pozitívum mellette, hogy összességében alig fizetnénk érte pár milliót, hisz tavaly nyáron profitot is láttunk már belőle.

Te kit hoznál Morata helyére ,ha távozna?

Hoods. 2016.05.25. 21:23:28

Mar nem azert, de biztos Morata is nemet fog mondani egy dupla/tripla fizura csak azert mert nalunk akar jatszani. Valoszinu..

Zsöné 2016.05.25. 21:32:57

@Juventino86: Szia! Csak nem egy új Admin? Mit lehet tudni Rólad?
Remélem jó híreket hozol :)
(Nem, nem. Padoin marad )

Type-R 2016.05.26. 00:41:12

@Juventino86: Üdv a klubban, szép munka!

vizi8 2016.05.26. 09:14:34

Ha jól emlékszem 25 misit ajánlunk a Realnak, ez az az ár amit kaphatnak pluszban az Arsenáltól is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása