Buffon: "Büszke vagyok"

Buffon Gianluigi_tobbiekkel es szuperkupaval.jpgA tegnapi napon csapatunk két veterán játékosának szerződését is meghosszabbította, melynek apropóján az egyik érintett, Gianluigi Buffon büszkeségének adott hangot, egyúttal kifejezte azon szándékát, hogy szeretné elhódítani tizedik Scudettóját.

"Rövid leszek és tömör." - kezdte a hivatalos bejelentés utáni sajtótájékoztatóját a hálóőr.

"Büszke vagyok arra, hogy a klub és a Juve közössége bizalmát fejezte ki irányomba ezen tettel. Szeretném kihangsúlyozni azt a tényt, hogy erősségünk az egységességből fakad, abból, hogy együtt küzdünk azért, hogy még tovább fejlődjük és elérjünk olyan célokat mint a Bajnokok Ligája győzelem.

Úgy gondolom a csapattársaimmal együtt el tudjuk hódítani ezt a tróeát, s ez a csodálatos klub mindent biztosít számunkra. A végső igazság az, hogy egy játékos csak akkor tudja kihozni magából a legtöbbet, ha csapatban dolgozik, és ha vannak olyan emberek a színfalak mögött akik teszik a dolgukat.

Úgy gondolom mindenki ismeri a juvés múltamat, csak remélni tudom, hogy karrierem a legjobb módon fog végződni, még több sikerrel.

A legutóbbi alkalommal, amikor a szeződéshosszabbításomat ünnepeltük, Agnelli elnök úrral és Giorgio Chiellinivel ültem itt. Az elnök úr ma ismét itt van, Chilellinit azonban Barzagli váltotta.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy megoszthatok ilyen lényeges dolgokat a csapattársaimmal, ugyanis hiszek benne, hogy van egy kötelék ami egységbe kovácsol bennünket a pályán és azon kívül egyaránt.

A tizedik Scudetto? Őszintén szólva, majd meglátjuk, hogy fog ez a két év eltelni. A következő szezonhoz nagyon alázatosan állunk majd hozzá. Ha minden úgy megy, ahogy én és az egész Juve-család reméli, nagyszerű szezonunk lesz, a tízes pedig egy csodálatos szám.

Ez lesz a tizenhatodik idényem a Juvénál, s ezalatt az idő alatt 9 bajnokságot és egy másodosztályú bajnoki címet nyertem. Ezek rendkívüli számok, nekem is, de mindenekelőtt a csapat számára."

A Juventus ebben az idényben sorozatban ötödik bajnoki elsőségét ünnepelhette, ezzel kapcsolatban arról érdeklőtek az újságírók Bufonnál, hogy mi a különbség csapata és a Serie A más gárdái között.

"Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb dolog az, hogy ezek a srácok igazán ismerik, hogy mit jelent az, hogy Juventus, mit jelent az, hogy a Juvénál játszhatnak, hogy a csapat mezét viselhetik és hogy a klubot képviselhetik a pályán és azon kívül.

Hiszek a srácokban. Erősségünk az öltözőszobában van, amikor pedig ez a pályán is megjelenik, meglátjuk mi történik majd.

Segít-e, hogy a csapatban viszonylag sok az olasz játékos? Mint ahogy már említettem, jó, ha van egy kemény mag, egy biztos pont, akik átadhatják mit jelent a Juvénál lenni."

A korát meghazudtoló formában védő kapus az Aranylabda szavazást megelőzően még a bővített listán sem kapott helyet. Vajon ez fájó emléket hagyott Buffonban?

"Hogy őszinte legyek semmi igazságtalanságot sem érzek az Aranylabda kapcsán. Tisztában vagyok azzal, hogy lenyűgöző karrier van a hátam mögött, tudom azt is, hogy párszor méltán közel kerültem ahhoz, hogy elhódítsam ezt a díjat. Azt is tudom viszont, hogy ha nem nyerek, az azt jelenti, hogy nem tettem meg mindent. Ebben az esetben csak magamat tudom hibáztatni, hiszen jobban kellett volna cselekednem bizonyos szituációkban." - vélekedett túlontúl kritikusan magával szemben a Kapitány.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr118707834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2016.05.12. 10:30:06

Imádom ezt az embert <3 ! Büszke is lehet igazán van mire. És elég elszomorító, hogy a világ legjobb kapusa nem kap helyet egy ilyen listán.

Rocky80 2016.05.12. 12:20:00

Ez a kemény amikor az egész világ a listára követeli, ő pedig annyira szerény hogy így nyilatkozik. EZ hozzáállás, igaz Coman? A kis hülyegyerek meg lenyilatkozza hogy nem érzi hogy bizonyítania kellett volna nálunk...

Drughi Di Bianconeri 2016.05.12. 13:04:37

Grande Gigi <3

Magával ragadó a méltóság,a sportolói-,és emberi nagyság.
Csak szuperlatívuszokban lehet Róla beszélni,példaértékű minden sportolónak,és drukkernek a világban !

A valaha volt legjobb kapus.

Az meg a valaha volt legnagyobb szégyen,hogy nem szerepelt a 23-as listán...

Remélem nyerünk Veled/Neked 1 BL-trófeát !

Forza Capitano !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása