Lichtsteiner: „Egy szinten vagyunk a Barçával és a Bayernnel”

lichtsteiner_stephan_golorom_fules.jpgStephan Lichtsteiner véleménye szerint a Juventus már nincs megilletődve a Bajnokok Ligájában, mivel a csapat ugyanazt a szintet képviseli, mint a Bayern München és a Barcelona.

A svájci szélső idén januárban betöltötte harminckettedik életévét, azonban továbbra sem tekinthető lassúnak a Serie A szélsői között, ami a komoly edzésmunkának köszönhető.

„Jó edzéseket végzünk, nagy megbecsülést jelent ebben a mezben játszani és nyerni.” - nyilatkozta a svájci válogatott a La Gazzetta dello Sport számára. „Jellemezzem három szóban Massimiliano Allegrit? Kiváló, intelligens és nagyon emberi.

Taktikai tekintetben végül is tulajdonképpen mindig ugyanaz a feladat függetlenül attól, hogy a négy- vagy ötvédős felállást alkalmaz a csapat. Idén nagyobb magabiztosságra volt szükségünk védekezés során.”

A bajnokság lényegében mostanra véget ért, hiszen a Juventus előnye behozhatatlan, ám a BL-kiesés és a tavalyi döntőbeli vereség továbbra is fájó pont az egykori Lazio játékosnak.

„Mindkét eredmény sajnálatos, azonban a berlini meccs legalább döntő volt. Most is mérges vagyok amiatt, ahogy a dolgok alakultak Münchenben, és rossz látni, hogy az Atlético és a Real jutott a döntőbe. Mindazonáltal azzal vigasztalom magam, hogy a meccsek segítettek növelni az önbizalmunkat a jövő tekintetében.

Fontos lépést tettünk jó irányba, és most úgy érezzük, hogy egy szinten vagyunk a Bayern és a Barcelona csapatával. Kicsit féltünk a németek elleni első meccs első félidejében, de aztán a meccs alakulása nyomán megváltozott a hozzáállásunk.

Valami helyére pattant a fejünkben, és tudtuk, hogy mit kell tennünk a visszavágó tekintetében. Most már nem vagyunk szégyellősek, és másképp közelítjük meg a nagy csapatok elleni meccseket.

Semmiről sem mondanék le a BL-győzelemért. Én mindent meg akarok nyerni..

Hogy mi hiányzott a Juventusnak a sikerhez? Ha egy csapat eljut erre a szintre, minden a részleteken múlik. Tavaly a Barcelona jobbnak bizonyult nálunk, ezúttal azonban nem volt szerencsénk a Bayern ellen.

Azonban korábban kellett volna jobb helyzetbe hozni magunkat. Ha megnyerjük a csoportot, akkor könnyebb ellenfelet kapunk a csoportkör után.”

A harminckétéves futballista már ötödik évét tölti a Juventusnál, és ugyanennyi bajnoki címet is nyert, azonban a siker ellenére Massimiliano Allegri legutóbb arról beszélt, hogy nem szabad túl sokáig folytatni az ünneplést, mivel a Coppa Italia döntője még hátravan.

„Teljesen egyetértek Massimiliano Allegrivel. A meccsen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, de nem félünk az Olasz Kupa döntőjének a tekintetében. A Milan elleni meccsre koncentrálunk, akik továbbra is nagyszerű csapatot alkotnak, bár most nehéz időszakon mennek át.

Véleményem szerint még három-négy évet képes vagyok ezen a szinten futballozni, és szeretnék a Juventusnál maradni. Amennyiben a klub is itt kíván tartani, miért ne fejezném be itt a karrierem?”

A futballista 2015 végén szívműtéten esett át, aminek a következtében a szezon egy részében nem volt bevethető.

„A helyzet segített megérteni azt, hogy az élet minden pillanatát ki kell élvezni. Nyomás alatt vagyunk, és mindig győznünk kell, azonban gyakran elfelejtjük, mekkora öröm is a pályán lenni. Nem élvezzük az élet apró örömeit.

Bármit elérhetünk, de nem felejthetjük el, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra változhatnak.

Roger Federer hét wimbledoni kupája? Remélem, hogy ennél több scudettót sikerül nyernem, azonban neki is azt kívánom, hogy ne álljon meg ennyinél.

Az álmom a Bajnokok Ligájának a megnyerése. A magánélet tekintetében boldognak mondhatom magam, hiszen van egy szép feleségem és két gyerekem. Csak jó egészséget kívánok magamnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr58702086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watakuki 2016.05.10. 16:21:40

Igaza van.
Sajnos fáj kimondani, de egy alap kezdőben ő a leggyengébb láncszem.

Rocky80 2016.05.10. 18:03:23

@Watakuki:

Attól függ mi számít alap kezdőnek nálunk(?)... ;-)

Véleményem szerint jobbhátvédnek kiváló, a világon a legjobbak között van, de:

Manapság már minden játékosnak kicsit univerzálisnak kell lennie, vagyis neki is segítenie kellene a támadásokat (ahogy teszi is) és ebben sajnos nem jeleskedik...

Mondhatnám úgy is, hogy azóta hogy láttam nálunk Alex Sandrot (vagy Dani Alvest fénykorában) azóta már nem olyan jó nekem Lichtsteiner...

Sajna ő még egy old-school játékos és CSAK jobbhátvédnek klasszis, a támadó feladatok nem az ő asztala.

Ja meg nem szeretem hogy zizi. Többször is villanhatott volna neki a sárga (piros...) csak a bírók tolerálják valami miatt.

ToTTy-Juve 2016.05.11. 07:49:34

Nahát! Agya is van :D Szerintem óriási arc és én kedvelem a játékát. Amiért pedig a támadások segítése jobban lejön Cuadradonál az azért van, mert rengeteg szabadrúgást hoz össze, míg a svájci nem az a fetrengős fajta.

Rocky80 2016.05.11. 09:07:23

@ToTTy-Juve: Láttad már Lichtit jól beadni?... Komoly a kérdés.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása