Del Piero: „A Roma rosszul kezeli Totti helyzetét”

del_piero_kezfogas_tottival.jpgA Roma kapitányának, Francesco Tottinak a jövőjével kapcsolatos kérdőjelek kapcsán Alessandro Del Piero úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a klub nem úgy kezeli a helyzetet, ahogyan az elvárható lenne.

A farkasok 39 éves kapitánya lassan karrierje végéhez ér, és természetesen sokan hasonlították az ő helyzetét a Juventus ikonjának a búcsújához.

Mindazonáltal a Juve-legenda hibásnak tekinti az összehasonlítást.

„Klubjaink számára mindketten jelképek voltunk, és számos győzelmet és rekordot testesítettünk meg.” - mondta Alex Del Piero a Sky Calcio Club műsorában. „A karrierünk során számtalanszor megmérkőztünk egymással, így egyszerű minket összehasonlítani, ám a történetünk különbözik.

Különbözött a klubok hozzáállása és az, ahogy mi értelmeztük a helyzetünket. A Juventus határozott volt az én esetemben, és októberben bejelentették a vezetők a döntést, miszerint nem újítják meg a szerződésem, azonban az AS Roma még mindig nem hozta meg a végső döntést.

Még mindig a lehetőségeket latolgatják, és talán az egyértelműség hiánya a probléma. Francesco külföldi kalandba is kezdhetne, de nem hiszem, hogy ez megtörténne.

Manapság, ha egy klub hozzá mérhető kinccsel rendelkezik, jobban kell kezelnie a helyzetet, ezt pedig gyorsan kell tennie, mivel mindegyik futballistának csak az a célja, hogy játszhasson.”

Természetesen az Öreg Hölgy ikonja is elismerően nyilatkozott Francesco Totti legutóbbi mérkőzése kapcsán, amikor a padról beállva két gólt is szerezzen, amivel a 2-1-es vereséget 3-2-es győzelemmé varázsolta.

„A Torino elleni góloknál úgy tűnt, mintha valaki szeretne visszaadni valamit neki. Meg vagyok győződve arról, hogy az egész helyzetet átitatta valami romantika.

A Torino ellen kivételes volt Totti, két érintésből két gólt szerzett. Csodálatos, romantikus történet kerekedett így.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr138662362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2016.04.26. 09:41:41

Mindig is fájt ez a Del Piero-Totti párhuzam. Sikereket tekintve ég és föld a két játékos, emberileg meg Totti egy dupla nulla.

giorgio007 2016.04.26. 09:50:33

Ugyan miért fog el a fortyogó undor, amikor meghallom ezt a szót, hogy Totti? Del Piero húgymeleg lábvizébe sem léphetne ez a suttyó.

pedronegroo 2016.04.26. 10:57:19

Tottinál jobban csak Hosszú Katinka tud jobban irritálni a sportvilágban. Francesco egyébként csak simán buta és ebből adódik a türhősége amúgy szerintem "ártatlan".

Rocky80 2016.04.26. 11:13:32

@pedronegroo: Katinka meg miért irritál? Azért mert ki meri nyitni a száját?

pedronegroo 2016.04.26. 11:22:36

@Rocky80: egy idegesítő picsa, nincs olyan nap hogy ne jelenne meg a médiában, ráadásul magát tolja mintha olyan kurva fontos volna meg bárkit is érdekelne hogy aznap mit csinált, mit sütött, hol volt, mikor sz..t stb.. én ezt nem tudom megemészteni ez nem sport csak marketing "everybodyvannabeIronLadybullshit". Az úszószövetséggel folytatott harca hidegen hagy pontosabban nem látok bele a szituba.

venember83 2016.04.26. 11:22:49

@Rocky80: max. Dühöngőben, kérlek, jó?

Rocky80 2016.04.26. 11:49:08

@pedronegroo: ezt az önfényezést nem tudtam, azt hittem a balhéra gondolsz.

@venember83: igenis értettem.

Apuleius 2016.04.26. 12:02:14

@pedronegroo: "Francesco egyébként csak simán buta és ebből adódik a türhősége amúgy szerintem "ártatlan"

Az egyik kedves ismerősöm évtizedek óta olasz szinkrontolmácsként dolgozik, s ő mesélte, hogy Totti ostobasága annyira legendás Olaszországban, hogy ott, az itteni rendőrviccek mintájára, Totti-viccek is vannak.

Lord Viktor 2016.04.26. 13:35:07

@pedronegroo: Katinka a Facebook oldalán "reklámozza" magát, az szerintem belefér. Az, hogy a magyar újságírás még a külföldinél is pocsékabb és felvesznek minden apró marhaságot, amit ő posztol a saját oldalán, az nem az ő hibája szerintem.

A cikkhez pedig annyit, hogy valóban eltér a két helyzet. Nálunk a vezetők eldöntötték, hogy max. úgy kell Del Piero, hogy ritkán, a padról beszállva segítse a csapatot. Ő pedig kijelentette, hogy rendszeresen szeretne játszani, így az lett a vége, hogy távozott.
Tottinál pedig egyrészt a Roma vezetősége sem tudja szerintem, hogy mihez kezdjen vele, másrészt meg Spalletti nyilván nem fogja rendszeresen játszatni, mivel nem lehet 39 évesen rá építeni a csapatot.
Totti viszont (a tőle megszokott paraszt módon) nem azt mondta, hogy ő rendszeresen játszani akar, hanem hogy ő a Romában akar rendszeresen játszani. Ebből kerekedett az egész balhé, hogy nem teljesítik a mindenható akaratát és mekkora tiszteletlenség ez. Nyilván sokat tett le az asztalra, de irreális elvárnia, hogy többet játsszon, szerintem egyébként ha többet játszatnák, akkor sokkal szarabb lenne, mint így, időnként beszállva. Hiába, csak a focihoz ért, a bonyolultabb folyamatokat átlátni nem igazán megy. Ha egyszer edzőnek megy, szerintem kb. Maradona karrierútját fogja befutni.

pedronegroo 2016.04.26. 13:51:57

@Apuleius: És még akkor lehet hogy az olasz rendőrök ki kérik maguknak. :))) Totti egy műveltségi vetélkedőben(ez már így leírva eleve science fiction) az 500 forintos kérdésnél elhasalna ezzel szerintem még a Róma drukkerek is tisztában vannak. :)

Grinta 2016.04.26. 17:15:06

Nem igazán értem ezt a Totti ellenességet.Nem egy okos gyerek az biztos,de sokat adott a Calcio történelméhez.Nem véletlenül beszélnek róla tisztelettel,a mi legendáink is.Klubikonnak számít,én tisztelem őt.Nagy játékos,kezd kiveszőben lenni az a játékintelligencia ami benne rejlik.Ami a jelenlegi helyzetét illeti nem lehet okos az ember,mert Dzeko jelenleg 0,Totti pedig már nincs megfelelő fizikai állapotban ahhoz hogy teljes meccseket játsszon.Ő nem csere típus.Viszont ha játszik hozza magát,így kérdéseket vet fel folyamatosan.

babo0410 2016.04.26. 17:24:37

@Lord Viktor: Leírtad amit skartam. Főleg a Capitanoval kapcsolatban 1000%-ig egyezik a véleményünk. Sajnálatos, hogy Ale elment, de talán mind a két félnek ez volt a legjobb döntés. Járhattunk volna mi is úgy, mint a Roma.

keshudioo 2016.04.26. 17:48:28

@Grinta: en peldaul a palyan mutatott jellemet, allandoan hisztijet, aljas taposasait, rugasait, pofazasat, kopkodeset nem tudom hova tenni. Kicsit olyan szerintem, mint CR; neki fontosabb az egoja, mint a csapata, es De Rossihoz hasonloan o is idegbeteg.

Grinta 2016.04.26. 18:26:20

@keshudioo: Én mindezeket értem,de egy 20 éves pályafutásból ragadsz ki elemeket.Crnél többre tartom,bár az egóval nyilván nem tudok vitatkozni.Az viszont nem lehet véletlen ha a Bernabéu megtapsol.Nem sok játékosnak adatik meg.Csak a legnagyobbaknak jár.Klasszis

MdewC 2016.04.26. 18:33:10

@pedronegroo: Radjat kérné telefonos segítségnek, na ott kezdődnének a bajok, pedig a felezést már ellőtték... :DDD

keshudioo 2016.04.26. 18:43:02

@Grinta: teljes mertekben elfogadom, amit irsz, es azt is, hogy Totti egy klasszis figuraja a Calcionak. En csak szimplan nem szimpatizalok vele. sikereit tekintve az a hibaja, hogy egy orok masodik (vagy sokadik) csapatban focizik. Masreszrol a klubhuseget en is dijazom, kedvelem az ilyen figurakat, ott van pl Di Natale, aki tobbszor kerestek meg nagy csapatok. Ettol fuggetlenul en tenyleg nem tudom kedvelni Francescot. Nem tehetek rola. De Rossit pl kedvelem.

Grinta 2016.04.26. 21:57:07

@keshudioo: Pedig De Rossit idegbetegnek tartod...Én is kedvelem amúgy,Florenzivel együtt,ha már római kötődésű ikonokról beszélgetünk.

keshudioo 2016.04.26. 23:16:03

@Grinta: Idegbetegnek, de Tottit aljasnak és rossz szándékúnak is. Én ezt Danielén nem vettem észre, ő csak egy kemény védekező középpályás. Attól még idegbeteg mindkettő, pl. egy rangadón mindkét játékosban benne van a piros lap. De Rossit szeretem a válogatottban. Tottinak ez a Roma körüli hisztije csak megerősített abban, hogy egy primadonna. Del Piero továbbállt, mert látta, hogy a klub és az ő érdekei nem egyeznek meg. Totti meg 39 évesen megsértődik, ha nem kezdhet, és már hetek, sőt hónapok óta mindenhonnan a Totti sztori folyik annak ellenére, hogy Spalletti kezdi összekapni a Romát. De Totti nem mondja azt, hogy "igazad van mester, nekem az epizódszerep jut, akkor keményen dolgozom tovább, aztán ha kellek, itt vagyok".

Talán Rudi Garcia (?) nyilatkozta, hogy Tottinak saját irodája is van.

Egyszerűen a hideg kiráz tőle.

Grinta 2016.04.26. 23:25:23

@keshudioo: De valamiért csak játszatja...felsőbb utasításra nem hiszem hogy berakná.Esetleg szurkolói nyomás?Del Piero story sem volt annyira egyszerű,csak a múlt megszépíti a dolgokat.Volt ott is sértődés.

venember83 2016.04.27. 08:53:47

@Grinta: párszor már nyilatkozta, hogy hazai pályán teljesen megváltozik a légkör, ha beáll Totti, a nézők sokkal jobban buzdítják a csapatot. Emellett azért Totti tud futballozni, szóval ez a két tényező már elég lehet azokra a fél-/negyedórákra, amiket kap a csapatkapitány a meccs végén mostanában.

keshudioo 2016.04.27. 09:11:19

@Grinta: Persze, nyilván. De Alex azóta sem szólt egy rossz szót se a klubra, mert tiszteli annyira a közös múltat. Talán soha nem is tudjuk meg a távozásának körülményeit. Totti körül meg már teljesen elbulvárosodott a helyet. :(

alexGicamo 2016.04.27. 18:45:22

Szerintem, Totti és a kedvenc játékosom közt akkora a különbség, mint Pamela Anderson és az atomfizika között ... Én nem hasonlítanám össze őket .

Kicsit talán ellentmondásos lesz, amit írok, de remélem,érthető . A mai fociban igen ritka a klubhűség, így ezt Totti részéről én is igencsak díjazom , DE a szememben olyan játékos nem válhat legendává, akiben nincs meg a kellő alázat mind a játék, mind pedig a klubja iránt . És ennyi !
AESSANDRO DEL PIERO ÖRÖKRE !!! :)
FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

2016.04.28. 17:42:21

Totti egy világklasszis,ezt tagadni nem lehet. Vannak olyan pozitív vonásai,amik példaértékűek,de ez nem változtat azon a tényen,hogy egy tirpák...köpköd,hisztizik,bírózik,kötekszik,aljas sunyi patkány.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása