Marchisio helyettesét keresi a Juve

kante_n_golo.jpgClaudio Marchisio sérülését követően a Juventus helyettest kereshet az olasz válogatott helyére, és az opciók között felmerült N’Golo Kanté a Leicester csapatából, a Manchester City együttesétől nyáron valószínűleg távozó Yaya Touré vagy az olasz bajnokságot jól ismerő Lazio futballista, Lucas Biglia.

Az olasz válogatott középpályás a Palermo elleni vasárnapi fölényes győzelem során elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, és ezért hosszú hónapokig nélkülözni kényszerül őt csapata.

A Tuttosport mai cikke szerint ez arra kényszerítheti a bianconero együttest, hogy a nyáron az átigazolási piacon keressen megoldást valamely első osztályú központi középpályás megszerzése révén.

A napilap értesülései szerint a vezetők listáján az első számú jelölt a Leicester csapatával idé kiváló idényt futó N’Golo Kanté, a huszonöt éves francia válogatott kivásárlási ára pedig egyes becslések szerint húszmillió euró.

További opciót jelenthet a nyáron minden bizonnyal komoly megújuláson áteső Manchester Cityből szinte biztosan távozó csapatkapitány, a harminckét éves Yaya Touré, illetve honi viszonylatban a Lazio kapitányát, Lucas Bigliát szemelték ki a szakemberek.

A Borussia Dortmundban futballozó İlkay Gündoğan régóta kiszemelt célpontja a Juventusnak, azonban a német válogatott szinte bizonyosan a Manchester City mezébe öltözik a nyáron, az angol csapattal pedig az Öreg Hölgy nem tudja felvenni a versenyt pénzügyileg.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr768643548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mahiro 2016.04.19. 11:08:02

Véleményem szerint a tökéletes ideiglenes megoldás Yaya Touré lenne, többszörösen bizonyított, tapasztalt játékos és ingyen elhozható (ami kifejezetten fontos annak tükrében, hogy irányítóra szeretnék elkölteni a kis spórolt pénzüket, legalábbis ajánlom :D), ráadásul egy két jó szezon még benne van a lábában.

Ha Marcsi rendbe jön és minden okés a játékával akkor cserének tökéletes lesz Touré, ha ne adj isten nem lesz többé formában, akkor meg köv nyáron az ő helyére is nézni kell valakit :/.

pedronegroo 2016.04.19. 11:13:25

A felsorolt nevek közül Touré-ra szerintem jó esélyünk lehet. Nagy fogás lenne amennyiben megérti mint ahogy más ex klasszisok (pl.Tevez,Evra) hogy ide nem levezetni jönnek a játékosok hanem újjászületni! Ha ezzel tud azonosulni akkor az mindkét félnek gyümölcsöző lenne.

Kanté most fel van kapva, ha vált akkor árverseny lesz így nekünk ez felejtős.
Biglia-ba nem tudom mit látnak de talán ő amolyan Marchisio féle de egy Lazio-ban nem egy topcsapatban.

Amúgy meg egész nyáron mivel több top klubnál is nagy változások lesznek jó esélyek nyílnak a "kukázásokra" amiknek Marotta a nagy mestere! Én optimista vagyok hogy megszerez egy-két játékost akik hozzá tudnak tenni az amúgy se gyenge keretünkhöz. Toure, Cavani...

Rikoo 2016.04.19. 11:16:11

Kantét vhogy meg kell szerezni!! Nálam a lista első helyén szerepel. Fantasztikus labdaszerző középpályás, nagyon hasonlít Makelelére. Marchisiot házon belül kell pótolni.
@Mahiro: még viccnek is rossz...

Rivendell 2016.04.19. 11:23:48

húha,ha már a vezetőség is helyettest keres,akkor nagy itt a baj...Marci szerintem vasárnap kettétörte a további pályafutását.

ezek közül? Berardi

tudom nem is volt a felsorolásban,de bakker olasz csapat vagyunk s nálunk kell,hogy játszanak a nagy olasz tehetségek,mikor akarunk mi olasz kezdőt igazolni,ha nem akkor mikor a világ 1ik legnagyobb tehetségét hozhatnánk el,aki történetesen olasz is + a csapatával is jó a viszony és nem mellékesen a poszthoz kellő tulajdonságokkal rendelkezik.

pedronegroo 2016.04.19. 11:26:41

@Rikoo: Kanté szerintem inkább Vidal utódnak volna megfelelőbb mint sem Marci pótlására.
És mi most elsősorban Marchisio posztjára keresünk valakit. Erre sokkal megfelelőbb lenne Toure szerintem, egyrészt sokkal tapasztaltabb nem egy szezonos mint Kanté továbbá 33 évesen is jobbak a statjai mint a franciának és nem utolsósorban ingyé volna így maradna pénz más top játékosra. Kanté ahogy te is írtad labdaszerzésben viszont az egyik legjobb jelenleg.

pedronegroo 2016.04.19. 11:30:12

@Rivendell: Berardit szerintem hozzuk, de biztos nem Marci posztján fog játszani, ahhoz nagyon gyengén védekezik és se nem higgadt se nem kellően tapasztalt. Berardinak a támadósorban a helye mivel iszonyat jó lába van és nagyon érzi a kaput.

Marci már nem lesz ugyanaz aki volt...

venember83 2016.04.19. 11:31:52

@Rivendell: minimum hat hónap kihagyás, ami azt jelenti, hogy legjobb esetben ősszel játszhat, azonban láthattuk, hogy sokan már korántsem voltak képesek ugyanolyan teljesítményre visszatérésük után, mint a sérülés előtt. Quaglia meg Isla ugrik be hirtelen.

@pedronegroo: két legyet egy csapásra? Amúgy sem árt egy Vidal típusú játékos egy csapatba. Ha meg érkezik egy trequartista, egy jó kreatív középpályás, akkor minden bizonnyal változik a játékstílus is valamennyire.

Rikoo 2016.04.19. 11:35:37

@pedronegroo: utolsó mondatomban írtam, hogy házon belül kell pótolni Marcit. Kanté box-to-box teljesen. Óriásit csalódnék, ha Yaya Tourét Juventus mezben kellen láznom, de szerencsére erre semmi esély nincs.

pedronegroo 2016.04.19. 11:35:56

@venember83: Na jó, ébredjünk fel. Pogba-Touré-Kanté középpálya??? Nem akarsz te sokat egy kicsit? :)

És Asa se lesz már a régi...

pedronegroo 2016.04.19. 11:37:24

@Rikoo: Ok, de mi bajod Touré-val? A tudása és tapasztalata megkérdőjelezhetetlen.

Rikoo 2016.04.19. 11:44:28

@pedronegroo: Pl. hogy az utolsó másfél évben úgy mozog, mint most Pirlo New Yorkban. Borzasztó lassú és körülményes, rengeteget fejlődött vissza, nincs is kedve az egészhez. Ha láttad, hogy játszott ellenünk nincs is miről beszélni. Biztos vagyok benne, hogy idősebb 33-nál. Fizetése 20 millió nálunk kaphatna 4-et kb. így nem is fog nálunk játszani. Egyébként is kellene vmennyit fizetni érte.
Egyébként Mandragora Marci posztján játszik. Felkészülés alatt ki lehet próbálni, hátha tényleg akkora tehetség.
Szerintem fontosabb Kanté és egy igazi klasszis csatár szerződtetése.

pedronegroo 2016.04.19. 11:52:04

@Rikoo: De írtam hogy csak akkor kell ő nekünk ha elfogadja hogy ide nem levezetni jönnek a játékosok. Semmit nem jelent hogy mostanában nem csúcsformában játszik ha ő akarja akkor itt újjászülethet csak rajta múlik a tudása meg adott. Abból meg nem lehet kiindulni hogy ellenünk hogy játszott az csak egy meccs és amúgy meg hozza a kötelezőt.
A fizujáról meg annyi mintha olvastam volna hogy őt már nem a pénz motiválja, nyilván már tele van mivel az egyik legjobban fizetett játékos jelenleg. Ingyen jönne így 4-5 millás fizut megkapná. Pirlo sokkal lepukkantabb volt mikor idejött, aztán Tevezt is megneveltük, stb...

Zsöné 2016.04.19. 11:52:34

@Rikoo: Valamiben egyetértünk.
Én azóta rühellem Toure-t, amióta besírt, hogy a klubja elfelejtette szülinapján felköszönteni. Hisztizett mint egy kisgyerek. Aztán kapott néhány millát és minden ment tovább..

m.martin91 2016.04.19. 12:06:15

Kanténak és Yaya Tourénak gyakorlatilag semmi köze Marchisio posztjához, ők nem védelem előtti játékosok. Biglia már inkább, de hát ő is már 30, sok értelme nem volna a leigazolásának.

2016.04.19. 12:16:08

@m.martin91: Ha onnan nézzük, hogy Marchisio posztja sem a jelenlegi (Pirlo helyettesítése), akkor innen nézve még passzolhatnak is. :D

m.martin91 2016.04.19. 12:22:35

@hellan: Igen, ez igaz, viszont Marchisio rendelkezik azzal a karakterrel, ami ahhoz a poszthoz kell, ráadásul ő ki is lett próbálva Pirlo idejében, így nem volt zsákbamacska, mindenki tudta, hogy ha Pirlo távozik, Marchisio veszi át a helyét. Az a baj, hogy valójában egyetlen egy játékos sincs a keretünkben, aki nem kényszerből játszana ezen a poszton, talán egyedül Hernanes érezheti otthonosan magát, bár ő is inkább előrébb szeret játszani. Baromi kíváncsi leszek, hogy a nyáron akarunk-e majd igazolni egy játékost Marchisio helyettesítésére, vagy esetleg megadjuk a lehetőséget Mandragórának. Középszert nincs értelme igazolni, akkor már inkább játsszon a fiatal.

Pavel1988 2016.04.19. 12:43:48

@m.martin91:

Pontosan, ők Vidal posztján játszanak. Marchisio legjobb utóda Xakha lenne a Gladbachból, de neki nagyon felnyomták az árát így kb nincs rá esélyünk.

Johannes Geis viszont lenyűgözően játszik ezen a poszton a Schalkeba, én idén irreális összegért is hoznám.

Il Principino 2016.04.19. 13:02:31

Verrattit ide nekünk!Sajnos álom kategória,pedig tökéletes Marci utód lehetne...

biancineri101 2016.04.19. 13:16:21

@kg19850508: Igen és Messi jöhetne Cuadrado helyett és akkor már csak a másik oldalra kellene egy szélső mondjuk CR és akkor már kész volna a csapat :D

Leram7 2016.04.19. 13:30:02

Szinte nulla rá az esély.

25M a kivásárlási ára, fantasztikus szezonja van, jó korban van és olyan poszton játszik, ahol a Real, MU, MC, Chelsea is igazolni fog.

.Bulldeo 2016.04.19. 13:38:12

@kg19850508: Hát szerintem Verratti nem illene erre a posztra, ahogy az új Pirlo elnevezés is nagyon sántít vele kapcsolatban. Verratti nem elég megfontolt a kp vezetésére, sokkal jobban él, ha van mellette egy rutinos vezér. Pl. a Pogba-Marchisio-Verratti egy jó hármas lenne, de én őt középre nem tenném be. (Videók alapján Mandragorában már sokkal inkább megvan ez a vezér jellem, de hát azok csak videók.)

Juveboy92 2016.04.19. 14:14:20

@.Buldeo: az a baj Mandragoraval mint ami Verrattival ...2. osztályból Serie Aba vezér szerepet hirtelen nem aggathatunk rá...Verratti is a PSGbe nem egyből klasszissá nőtte ki magát hanem klasszisok voltak körülötte akik felhúzták , de egyébként videok alapján valóban jól osztogat csak a Juvenál sokkal kevesebb területet hagynak neki az ellenfelek szóval őtis fokozatosan kell beépíteni mint Ruganit tanulva a többiektől...egyébként nagyon nem kell belemerülni a cikkbe amit írnak mert Marchisio még csak most jött ki a kórházból de a Tuttosport már tudni véli...XD
Ettől független nyáron biztos hogy igazolni fogunk egy kreatív kpt ...Di Marzio nagyon sokszor írja André Gomest úgyhogy úgy néz ki ő lesz az idei nyár Julian Draxlere...csak akkor őt sikerüljön is leigazolni minél hamarabb, egyébként mióta kókler Neville felállt a Valencia padjától megint azr a szintet hozza amiért olyan sokra tartják ...ő viszont Draxlerrel ellentétbe képes egész kpt bejátszani szóval tőlem jöhet :)

.Bulldeo 2016.04.19. 14:20:55

@Juveboy92: Nem is gondolom, hogy Mandragorára kellene bízni a középpályát, csak azért említettem őt, hogy a vezér attitűd független a kortól, a 22 éves, de már rutinosabb Verrattiban kevésbé látszik, mint videók alapján a 18 éves Mandragorában.

m.martin91 2016.04.19. 14:44:51

@Juveboy92: Az a baj az André Gomes-sel, hogy ő egészen pontosan Pogba pozíciójában játszik. Nem kimondottan irányító középpályás. Őt Pogba távozása kapcsán hozzák szóba velünk, azaz, ha Pogba távozna, vele pótolhatnánk.

Juveboy92 2016.04.19. 16:39:30

@m.martin91: én úgy olvasom mint szimpla érkező Pogba nevet sose latom...trequartista poszton ...na mindegy akkor hozzuk el Goretzkat :)))

Rivendell 2016.04.20. 08:37:03

Kanté minek? akkor már ide 1 Seria A-ban legjobb vkp Allan kellett volna,aki olcsóbb is volt 3 korrekt Udinei szálunk is van.Nem sok árharcot nyertek meg ellene a játékosaink,eléggé kitűnik idén is a Napoliból

Ádám.84 2016.04.20. 09:57:33

@Rivendell: egyetértek, Vidal távozása után azonnal le kellett volna rá csapni

Nathas 2016.04.20. 12:06:02

Szerintem Touré ingyen nagyon is jó lenne, feltéve hogy van kedve itt újrakezdeni. Nem értem ezt a zsoldos témát, a Barcából anno kiszorult (vagy inkább nem volt stabil kezdő), erre a City (sok más jó játékossal együtt) leigazolta és jól keres.

Kanté szerintem most megfizethetetlen, nem érdemes komolyan agyalni rajta.

André Gomes megérne egy próbát, kérdés, hogy van-e kedve Olaszországhoz.

Mandragora pedig biztosan nagy tehetség, de ha egy Barca, BM, Real, PSG ellen egy szerencsegyökér nevezetű 18 éves sihederrel állnánk fel, szerintem a hasukat fognák a nevetéstől.

Rivendell 2016.04.20. 15:44:17

@Nathas: Yayat hogy akarjátok ingyen? élőszerződése van még 1 évig,csak jövőre jár le

Nathas 2016.04.21. 12:52:12

@Rivendell: Nem arról volt szó, hogy szerződést bontanak vele (is)? Bár, hogy ezekből a hírekből mi az igazság.. :)

Drughi Di Bianconeri 2016.04.21. 12:54:11

@Rivendell: Yaya kijelentette,hogy ha Pep lesz az edző,akkor távozik.

De nekem úgy sem kéne...

pedronegroo 2016.04.21. 13:27:15

@Rivendell: Nem akar Pep-el dolgozni így távozni fog. Így esélyes hogy ingyen is el lehet hozni és a pletykák szerint hozzánk szívesen jönne a City meg nem fog "pár millán" szarakodni amit esetleg elkérhetnének érte.

Rivendell 2016.04.21. 13:33:53

Azért Tevez se ingyen volt,pedig ő még balhézott is

Nathas 2016.04.21. 15:28:53

@Rivendell: Lehet, hogy Touré sem lenne ingyen, csak nem lenne drága - már ha igazak a pletykák. Így maradna pénz a többi posztra is (mert van hová tenni az ajrót).

Drughi Di Bianconeri 2016.04.21. 15:35:30

@Nathas: "csak nem lenne drága"

Ja, mindössze évi 20 M-t keres az a drága,alázatos sportember ! :D

Megpróbálok ignorálni innentől mindenféle Yaya Touré kommentet (ha már nincs némítás),mert már kajak rosszul vagyok,ha rágondolok Juve-mezben (a MOSTANI Yaya-ra).

:D :D

Nathas 2016.04.22. 10:14:46

@Drughi Di Bianconeri: Ez a 20 millió egészen biztos? És azt is tudván tudod, hogy nem engedne a jelenlegi fizetési igényéből, vagy csak gúnyolódsz, mert az nem túl bonyolult?
Egyébként egy kis fikció miatt ne legyél kajak rosszul, ezt senki sem szeretné.

Nathas 2016.04.22. 10:29:50

@Nathas: Ui: arra gondoltam, hogy a 20 misiben minden reklámbevétel is benne foglaltatik. Egyébként meg, senki sem azt mondta, hogy mindenáron harcolni kell érte, de ha van kedve értelmes feltételek közt csatlakozni, akkor valószínűleg nem járnánk vele rosszul.

Drughi Di Bianconeri 2016.04.22. 10:30:32

@Nathas:
Rosszul mondtam, szegény Yaya "csak" heti 220 ezer fontot keres, de amikor leigazolták még a világon TOP 10es keresetű focistája volt (most sincs sokkal alatta sztem).

Ez euróban kb 15 M évente (de lehet,h. még több),nyilván eljönne évi 3-4 M euróért :D

Ebbe semmi nem gúnyolódás,Ti örülnétek neki,a neve és a múltja miatt, én majdnem annyira rosszul viselném,mint Khedira-t.

Az ilyen 40 éves,kiégett,demotivált,zsoldos,nagy keresetű focisták igazolása mindig is milánói szokás volt,hagyjuk meg ezt nekik.

Nathas 2016.04.22. 13:00:55

@Drughi Di Bianconeri: Felteszem itt nem Evra-ra, Tevez-re és Pirlo-ra gondolsz.
Alapvetően egyébként én sem hiszem, hogy rá kellene fókuszálni, de kíváncsi leszek, hogy mennyiből lehet a nyáron gazdálkodni, és hogy az a pénz mire lesz elég.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása