Marotta: „Morata maradni akar, Ibra viszont nem érkezik”

marotta_beppe_sajtotajekoztato_2.jpgA Juventus vezetője, Beppe Marotta az Empoli elleni mérkőzés előtt a csatárhelyzetről beszélt, és elmondta, hogy Álvaro Morata maradása nem az Öreg Hölgy kezében van, és nyáron Zlatan Ibrahimović nem ölti fel a Juve mezét.

„A részletekre kell figyelnünk, nem szabad semmit sem alábecsülnünk, különösen azokat a mérkőzéseket, amelyek papírformának tűnnek. A ma esti mérkőzés két csapata között nagy a különbség a tabellán, azonban nem vehetjük félvállról az Empoli csapatát.” - nyilatkozta a klubvezető a Mediaset Premium számára.

„Álvaro Morata helyzetét már illusztráltam, Damoklész kardja lebeg a fejünk fölött miatta. Álvaro Morata elmondta, hogy maradni szeretne, és mi tisztában vagyunk azzal, hogy számunkra ő nem egy ígéretes futballista, hanem a valóság.

Ezen fiatal futballisták köré akarjuk építeni a csapatunkat, és megtesszük, amit lehet, de a végső szót a Real Madrid mondja ki.”

A nyáron várhatóan Zlatan Ibrahimović elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát, azonban Giuseppe Marotta kizárta a Juventushoz való visszatérés lehetőségét.

„Ő rendkívüli bajnok, azonban saját filozófiát és stratégiát követünk. Eddig a fiatalokra koncentráltunk, és megpróbálunk tovább haladni ezen vezérelv mentén.

Zlatan Ibrahimović ráadásul egy olyan tekintélyes szerződéssel rendelkezik, amelyet egyetlen olasz csapat sem képes pénzügyileg vállalni. Akár a PSG csapatánál is maradhat, mi azonban más filozófiát követünk.

Véleményem szerint az olasz klubok felgyógyulásához szükséges a nevelőakadémiák felé fordulni, és vissza kell térjünk a múltbeli időkhöz, amikor nagyobb volt a verseny a válogatott mezekért.

Olaszországban vannak olyan csapatok, ahol tizenegy idegenlégiós található a kezdőben, és ez nem helyes. Javulnunk kell, én támogatom az olasz termék megközelítést, és véleményem szerint jelentős európai profilt úgy érhetünk el, ha olasz játékosokra alapozunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr398555530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2016.04.03. 11:10:33

Amennyiben nem csak azt mondja amit hallani szeretnénk,hogy "Eddig a fiatalokra koncentráltunk, és megpróbálunk tovább haladni ezen vezérelv mentén.",akkor a nyáron zsebbe kell nyúlni,mert a fiatalabb csatárok nem olcsóak.Főleg igaz ez ha Morata és ne adj Isten Pogba is távozik.Rögtön több feladat lesz és mindenhova fiatal minőséget igazolni nem lesz egyszerű,pláne nem akkor ha a kiszemeltjeink kiválóan teljesítenek az EB-n.Viszont a többször hangoztatott "olasz termék","támogatni kell az olasz focit" elv alapján tartok tőle,hogy a ligából is szemezgetni akar(nak).Szerintem az európai elithez csak úgy tudunk tartósan csatlakozni ha klasszist(okat) fogunk igazolni.Nem azt akarom mondani,hogy csak klasszisok legyen (reklám-divatcsapat),mert kell a rutin,de klasszisok nélkül egyszerűen nem fog menni hosszabb távon,a kiegészítőkkel meg jól állunk.Ibra pedig már kiöregedett,de ettől függetlenül világklasszis és bárhol megállná a helyét még egy szezonban.Az már más kérdés,hogy őt ismerve nem fogadná el az epizód szerepet,magas a fizetése,amit ha lejjebb is engedne nem tudnánk és nem is akarnánk teljesíteni,ezért zárja ki a lehetőségét az érkezésének.->szerintem<- Beppe hajrá a nyáron mutasd meg a klasszisodat és villants egy-két nagyot!!

babo0410 2016.04.03. 11:17:35

@danimester1: Mert klasszis olasz fiatalokat nem tudnánk találni? És az miért kéne baj legyen, ha a fiatal olasz tehetségeknek is meg akarjuk adni a lehetőséget? Szerintem az olaszok között is vannak olyan jó játékosok, mint a külföldiek között? Miért nem hiszünk az olasz utánpótlásban? Én kifejezetten csalódott lennék, ha nem adnánk lehetőséget újabb fiataloknak megmutatni a tudásukat. És ez nem kell azt jelentse, hogy nem érkezik minőség. Már eleve az olasz is lehet az. Hol lett volna a spanyol válogatott évekig, ha a Barca vagy a Real nem ad lehetőséget a fiatal spanyoloknak? Most, hogy nem kapnak annyi lehetőséget, látjuk mire mennek. Szerinte meg kell nekik is adni az esélyt.

babo0410 2016.04.03. 11:38:39

Ja még annyi, hogy én Mandragora-t is meg szeretném nézni mit tud nálunk. Láttam összefoglalókat a Pescara meccseiről. Nem ügyetlen. És ugye Verrattit is ők nevelték ki.

rockitbaby 2016.04.03. 11:51:38

@babo0410: Az olasz utánpótlás nagyjából Marci és De Rossi éveiben volt utoljára értékelhető. Azóta nem jött ki olyan játékos, akire nyugodt szavvel azt mondhatnánk, hogy klasszis. Akik olaszoknál még ifinek számítanak, máshol már több éves tapasztalattal rendelkeznek. A legtöbb klub inkább igazol drágábban, semmint bevessen 1-2 fiatalt, és valjuk be mi is más fiataljaival kérkedhetünk csak. Valami olyan szinten elromlott a csizmán az akadémiákkal kapcsolatban, hogy csak csuda. Egy kb olyan totál reset kellene, mint amit a németek csináltak a bukott EB után. Az is egy marha hosszú projekt volt, de beért a gyümölcse.

A jó játékos és a klasszis között minimum két kategóriányi szakadék tátong. Ha azt akarják, hogy megint Totti, ADP, Neste, Maldini féle olaszok rohangáljanak nemzeti mezben, valamint ne a külföldi sztárcsapatok sztárjátékosai legyenek, akkor az egész szövetségnek kell tolni egy újratervezést. Mert még a legolaszabb olasz csapat sem támaszkodik a saját fiataljaira, és akkor azt még nem is vettem számításba, hogy azok jó része nem is olasz.

Az esélyt meg kell kapniuk, ez igaz. De az első csapathoz vezető útnak nem annak kellene lennie, hogy primaver 23-24 éves korig, majd 2-3 év kölcsön, aztán pad és talán kezdő. Az első és talán legkomolyabb lépcsőfok az lenne, ha végre az ifi csapatok nem külön ligában szerepelnének. Ez úgy egy 5 éves viszonylatban már mutatna előrelépést.

Akkor a cikkre is: azt eddig is sejtettük, hogy Morata sorsa nincs a kezünkben, de így kimondva valahogy kicsit rosszabb az érzés. Mintha elfogadnánk, hogy az erősebb kutya b.szik, és mivel mi nem azok vagyunk, beérjük azzal, ami marad. Ibra még mindig képes lenne teljesíteni a legmagasabb szinten, és vele garantáltan nem lenne gond a bajnokság. Azonban a csapat nem biztos, hogy elbírna egy ekkora egót jelen pillanatban.

babo0410 2016.04.03. 12:23:33

@rockitbaby: Verratti, Zaza, Berardi minimu ott vannak, mint nagyon jó játékosok, Verratti is klasszis lett, és szerintem most is vannak olyan olaszok, akik klasszisok lehetnének, csak a lehetőség kéne nekik.

Zsöné 2016.04.03. 12:30:06

@rockitbaby: Marchisio mint klasszis.... Bruhahhahaha
Ha nincs Calciopoli akkor Empolinál rohad meg.
Szégyen, hogy ilyen peremember a Juve "sztárja"!

sleepy8 2016.04.03. 12:47:53

@Zsöné: Ezért az Olaszok felakasztanának..

Zsöné 2016.04.03. 12:52:05

@sleepy8: Állíts sorrendet légyszi:
Pogba, Pirlo, Vidal, Marci

alexGicamo 2016.04.03. 13:25:12

@sleepy8: Az k*rva élet !!! Ilyet mondani egy saját nevelésű játékosunkról, aki a középpályánk meghatározó spílere ... szentségtörés !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

delpi0823 2016.04.03. 13:30:57

@Zsöné: Te vagy egy szegyen hogy igy nyiatkozol egy Juventus jatekosrol aki eleg sokat letett az asztalra es o igenis klasszis a sajat posztjan.

MVPP 2016.04.03. 13:55:23

@Zsöné: Te ezt komolyan gondoltad? Bár az eddigi hozzászólásaid alapján erre könnyű választ adni.

rockitbaby 2016.04.03. 14:12:21

@babo0410: Verratti igen, ő klasszis. Zaza bizonyítgat, Berardi pedig egyelőre pont olyan jó teljesítménnyel bír, mint az évekkel korábban általad az egekbe magasztalt, majd óriásit zuhanó Giovinvo. A jó játékosok annyira elegendők, mint a Milan és az Inter helyzezése. Mi ennél jogosan rakjuk magasabbra a lécet.

Az általad leírtak még mindig nem érvek arra, amit én hoztam fel. Ha akarsz egy kis ízelítőt, hogy hol áll per pillanat az olasz utánpótlás, akkor javaslom elevenítsd fel a németek elleni barátságos meccset. A jó játékosok pont erre elegek. 1-2 klasszissal nem mész semmire, csak ahogy Senna mondta : "Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít". A győzelemhez több kell.

Rikoo 2016.04.03. 14:18:37

@babo0410: borzasztó gyenge az olasz utánpótlás már u-15 szinten is. Ezt Nem mi mondjuk hanem ezek tények. 1-2 játékost lehet találni akik talán kiemelkednek, de nincsenek egész generációk úgy, mint régen. Ez nem bizalom kérdése, ez pénz és az a rendszer megváltozásának kérdése...

Rivendell 2016.04.03. 15:33:05

tehát Cavani off,kivétel ha távozik Mandzu,mivel 2 koros csatár minek:D

babo0410 2016.04.03. 16:41:33

@rockitbaby: Akkor még pár név, akik nagyon jó fiatal olaszok: Donnarumma, El Shaarawy, Perin, Rugani, Mandragora, Gabbiadini, Darmain, Bernardeschi, Sturaro, Ganz, Soriano, és ha nincs a sérülése akkor szerintem Mattiello is remek játékossá érett volna. Szerintem pont most kezd az olasz utánpótlás újra feljavulni, és pont ezt kell kihasználnunk. Szerintem most van egy pár agyon nagy tehetség az olaszoknál is, csak bízni kell bennük. Szerintem lesz még nálunk bőven fiatal olasz a keretben, akik élni is fognak a lehetőséggel.

rockitbaby 2016.04.03. 18:31:25

@babo0410: Nem érted a lényeget. Persze, ők mind jó játékosok. De nem klasszisok. Holott más csapatoknál ennyi idősen van aki BL döntőt játszik és nyer. Az olasz csapatoknak nem elég a jó játékos. Az a padon fog megrohadni a legtöbb esetben. Rugani a legjobb példa erre. Kiváló szezon az Empoli-ban, majd itt alig kap lehetőséget. Ha meg kap is, akkor pedig lámpalázas és hibát hibára halmoz. Ettől még nem rossz játékos, de így nem fog több lehetőséget kapni. Így ellenben nem is fejlődik. Az utóbbi években nagyon kevés olyan játékos jött ki az akadémiákról, aki akár csak a közelébe érhetne a pl 2006-os VB győztes olasz kerettagoknak. Nem is kapják meg a lehetőséget, de ez nem csak a klubok hibája. A jó játékos marad a szimpatikus csere. Csak a kiváló, de még inkább klasszis kerülhet be. Persze mindent el kell kezdeni valahol, de maradjunk annyiban, hogy Dybala-hoz hasonló kaliberű olasz játékos már régen került elő. Aki egy jobb szezon után tud magasabb szinten is kiemelkedni. Verratti ilyen még. És ez egészen addig, amíg az ifik csak ifikkel meccselnek, így is marad. Egy Juventus primavera csapatnak már az is bőven előrelépést jelentene, ha nem az Inter ifivel játszanának, hanem teszem azt az Inter nagycsapatával. Korán megszokják a nyomást, jobban bírják a terhet és könnyebben eljuthatnának a felnőtt csapatok kezdőibe.

Szóval a jó játékos nem elég per pillanat egyetlen olasz csapatnak sem. Ennyivel csak a kispad jut nekik.

Akkor a nevekről: Donnarumma egészen kiváló képességű, talán benne inkább látom a Buffon géneket, mint Perinben, de maradjunk annyiban mindkettőnek bőven kellenek még években mérhető tapasztalat. És nem középcsapat kapujában. El Sharawy most megtalálta a helyét, és jól is jön a válogatottnak, de a Milannál is így kezdte, várjunk még, potenciál van benne. Rugani, Mandragora dettó, mint Perin és Donnarumma, annyi különbséggel, hogy Mandragora hamarabb lesz meghatározó szerintem. Gabbiadni csere csak a Napoli-ban, így nem sokat fejlődik, csakúgy, mint Sturaro. Soriano a hígfos Sampból nem tud kiemelkedni, annak ellenére, hogy lenne benne lehetőség, de sanszosan bennemarad. Darmian pocsék döntést hozott a ManU-val, gyakorlatilag megrekedt, kellene neki egy Juventus mentőöv. A többiek pedig még mindig a berobbanás kapujában állnak. De akkor nézd máshonnan. Az általad felsoroltak életkora per pillanat kecsegtető, de Buffon, Totti, Pirlo, Maldini, Nesta, Gattuso, Del Piero stb mind ebben a korban már bőven többek voltak, mint egy egyszerű jó játékos. A jelenlegi fiatalok nemminőségben sehol nincsenek a korábbi években megszokottakhoz. Az igaz, hogy javulás már látható, de ez nem fog azonnali hatással lenni a cspatokra és a válogatottra. Az általad felsorolt nevek nagyjából 5 év múlva lesznek a stabil kerettag státuszban, amit kiérdemeltek. De a FIGC eredményt most vár. Ördögi kör.

ToTTy-Juve 2016.04.03. 18:35:59

Tehát jól selytettem, Morata dönthet a sorsáról és nagy valószínűséggel marad. Hurrá!:)
Az nyilatkozat utolsó részével nagyon egyetértek, kb 10 posztal ezelőtt, pont ezt írtam
@rockitbaby: minden jó, amit leírsz, csak van egy olyan érzésem, hogy te elvárod egy 20-22 évestől, hogy klasszisként érkezzen, pedig ez még Pogbának sem, és Dybalának sem sikerült. És nálam Marci mellett Chiello és Bonu, is klasszis, szóval azért születték még De Rossiék után is belőlük :)
A játékosok (mármint az igazán tehetségesek) legkorábban és 24-26 évesen válnak klasszissá, addig bizonyítaniuk kell, nem megy az egy csapásra. Csak sajnos mivel az olasz fiatalokat a nagyobb klubbok kölcsönadják, sokkal később derül ki valakiről (vagy ki sem derül) hogy az. Kellene a B-csapatos rendszer, akik vitézkedhetnének a ligákban

rockitbaby 2016.04.03. 19:23:00

@ToTTy-Juve: Persze, jogos, amit leírtál, de akkor is tartom magam, hogy az, ha egy játékos nem kap elég lehetőséget nem feltétlenül csak a csapat hibája. Pogba most 23 szóval ő pont nem volt jó váalsztás, és Dybala sem, mert 22 éves és már a BL-ben is bontogatta a szárnyait. A gond az, hogy míg a legtöbb esetben ezek a 20-23 éves srácok az olaszoknál még ifinek számítanak és még úgy is kezelik őket, máshol már bőven BL-ben játszanak és bizonyítanak. Bonu, Chiello és De Rossi is a 24-25 éves korára érett bele a saját csapatába, de maradjunk annyiban, hogy azok az idők már nagyon messze vannak, mikor Nesta sérülése nem okozott akkora godot, metr jött Materazzi és a többi már történelem. Most ha lesérül Bonu, vagy Barza esetleg Chiello, mind a Juve, mind a válogatott meg van lőve. A legutóbbi Eb ezüst csapatnak nincs pótlása, semmilyen szinten.

Nem azt várom el, hogy klasszis legyen egy fiatal, de zongorázni lehet a különbséget Verratti és Soriano között. Utóbbi még mindig szenved, és még abból a Samp-ból sem tud felfelé kilógni, előbbire pedig már egy szezon másodliga után láthatóan fényesebb jövő várt. Be is jött neki. Ilyen játékosok nincsenek. Rugani ígéretes, sőt kiváló szezon után rohad a padon. Ez a gond, hogy nincs olyan fiatal, akire azt mondhatnánk, hogy oké, 20 éves, nincs tapasztalata, gyakorlatilag sehol, de ennek ellenére a kezdőben a helye. Nincs olyan játékos, akiért a gólzsákod is eladod. ADP és Trez érkezése is egy igen kiváló csatár távozását jelentette. De nem érdekelte őket, mert a lehetőségek bennük határtalanok voltak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása