Buffon: „Nem szabad félnünk”

buffon_gigi_bl-sajtotajekoztato_oltonyben.jpgGigi Buffon véleménye szerint a Juventusnak kevesebb félelemmel kell a pályára lépnie a Bayern München ellen, mint a torinói meccs első félidejében, illetve nem szabad foglalkozni a sérültekkel.

„A Bayern elleni meccsen lehetőségünk van arra, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.” - mondta az Öreg Hölgy hálóőre a sajtótájékoztatón és a Mediaset Premium számára.

„Arra kell törekednünk, hogy jobban kezdjük a mérkőzést, kevésbé aggódjunk és kevésbé féljünk az első meccshez képest, és reménykedjünk, hogy az események majd nekünk kedveznek.

Egyértelmű, hogy jobb véget érhet ez a meccs, mint a legutóbb, amikor itt voltunk… Remélem és hiszem, hogy így lesz. A saját teljesítményemet figyelmen kívül hagyva, ha visszaemlékszem a két meccsre és arra, ahogyan zárult a Bajnokok Ligája sorozat, az a Bayern bárkit megvert volna.

A rendkívül erős csapatok, amelyek nagy presztízzsel bíró sorozatok esélyeseinek számítanak 20/25 kezdőcsapatbeli játékossal kell, hogy rendelkezzenek.

Gyakran a mentalitás, a harmónia és a kereten belüli kölcsönös tisztelet jelenti a különbséget két csapat között. Remélem, hogy holnap jó pillanat lesz annak bizonyítására, hogy mi beleillünk ebbe a leírásba. Hosszabb távon megérezzük egyes játékosok kimaradását a csapatból, azonban rövid távon ki tudjuk váltani egyesek hiányát.

A Bayern egyértelműen a legerősebb csapat, ezt mutatja az utóbbi öt év is. Holnap viszont az dönt, hogy az illető estén ki játszik jobban. Torinóban jobbak voltak nálunk egy órán keresztül, aztán valami változott, és képesek voltunk visszajönni a meccsbe egy szinte reménytelen helyzetben, amelyből nem sokan álltak volna fel.

Ezt az érzést kell ismét alapul vennünk, tudnunk kell, hogy megvan bennünk a minőség, a kellő tulajdonságok és a tehetség arra, hogy nagyon megnehezítsük a Bayern továbbjutását.

Nem lennék mérges, ha kiesünk, csak az a fontos, hogy milyen módon esünk ki, ha kiesünk. Büszke lennék, ha kiegyensúlyozott harcot vívnánk, és ha megismételnénk az első meccs utolsó félórájában mutatott teljesítményt, még ha nem is jutunk tovább, mivel ez már a fejlődés jele lenne.

Ez olyan, mintha elődöntőt vagy döntőt játszanánk, mivel az ellenfél ehhez méltó szintet képvisel. Holnap az a fontos, hogy a Juventus bizonyítsa méltó voltát egy ilyen összecsapáshoz. A döntetlen nem volt jó ezúttal, de ha a jövő szezont nézzük, tudni fogjuk, hogy egy szinten vagy közel egy szinten vagyunk a kiírás megnyerésére esélyes csapattal.”

A kapitánynak vigasztalnia kellett azokat, akik nem játszhatnak holnap, illetve Mario Mandžukić a csapatért hozott áldozatos munkával példát mutat-e a keret számára?

„Bizonyos pillanatokban nincs szükség szavakra, mivel a csalódottság annyira nyilvánvaló, hogy elég egy vállveregetés. Sajnáljuk, hogy néhány játékos nem utazhatott a kerettel, azonban fel kell épülniük, és minél hamarabb rendelkezésre kell állniuk, mivel a szerdai összecsapás után fontos mérkőzések várnak ránk, és a bajnoki címért zajló verseny teljesen nyitott.

Mario példát mutat határozottság és a csapattal való együttműködés tekintetében. Amikor az emberek arról kérdeznek, hány perce nem kaptunk gólt, akkor el kell mondani, hogy a csapat többi tagja nagyon komoly munkát végez ezért, és Mario az első védőnk.

Rendkívül fontos, hogy valami átkattanjon egy játékosban ahhoz, hogy képes legyen átjutni az akadályon, és egy kis extra teljesítménnyel szolgáljon.”

Gigi Buffont mindössze négy perc választja el attól, hogy ő legyen az a kapus, aki a leghosszabb ideig nem kapott gólt Serie A meccseken, amit el is érhet a Torino elleni vasárnapi találkozón, azonban a Bajnokok Ligájában a védekezés kevésbé hatékonynak bizonyult mostanában.

„Most nem gondolok a rekordra. Ez olyan helyzet, amelyet különben rendkívüli nyugalommal élek meg. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, nem hiszem, hogy a Juventus túl sok gólt kapott volna a többi csapathoz képest. Nagyon nehéz hat-hét mérkőzést lehozni kapott gól nélkül, mivel minden esetben a legjobbakkal mérkőzik meg az ember, és olyan futballisták vannak a pályán, akik bármikor lerázhatják a védőt.

Ez ugyanakkor azt is mutatja, hogy a Juventus futballistái rendkívüli minőséget képviselnek, hiszen rekordot állítottunk be az olasz bajnokságban, és az utóbbi két szezonban nekünk volt a legjobb vagy második legjobb védelmünk Európában, ez pedig jelent valamit.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr698480442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.16. 11:09:28

Miért is kéne félnünk akárkitől? Nem verekedni fogunk, meg nem is orkok ellen játszunk, akik bárdokkal, meg kardokkal támadnak ránk... Amíg fociztam (bal hátvéd), ilyen soha eszembe sem jutott. Ha arról volt szó, aprítottam bárkit.:D
Este föl kell menni a pályára és legyalulni őket. Mondjuk gáz a sok sérült. Vagy ők mind félnek tőlük és nem mernek játszani?:D

pedronegroo 2016.03.16. 11:21:22

Ha a futball világában egyszer betiltanák a közhelyeket akkor végre beszélhetnénk a futballról is. :)

Kukszi 2016.03.16. 11:38:52

@pedronegroo: +1

De akkor Csank Janinak nem lenne miről mesélnie :D

Az öregeken sok múlhat! Mennyire tudják megnyugtatni a többieket, vagy épp feltüzelni.
Szerintem

JuventusFanatikus 2016.03.16. 12:33:57

Már nagyon várom a meccset!Egy Bayernos haverommal fogom megnézni, úgyhogy érdekes lesz.Én nagyon bízom a fiúkban és remélem az "öregeknek" sikerül feltüzelni a csapatot.Tegnap azt hittem agyf@szt kapok a sok sérülttől, de sikerült lenyugodnom.Mindent bele fiúk sikerülni fog!Én meg mindig hiszek a továbbjutásban, mert nem mindig az erősebb jut tovább.De kell hozzá:rengeteg szerencse, egy jó taktika, bátorság és rengeteg akarás.Ha nem sikerülne a továbbjutás, akkor is megleszek elégedve a csapattal, mert Torinoban megmutatta, hogy megtud fordítani egy meccset.Bízzunk a Juveban, mert ez egy szurkoló dolga és reménykedjünk a legjobban, mert a remény hal meg utoljára!
FORZA JUVE!!!!!

szabo2323 2016.03.16. 12:51:31

Igazából én is próbálom nézni a pozitív dolgokat. Dybala nincs de valószínűleg meg is ették volna a védők vagy a középpályások szóval nem oszt nem szoroz,hogy van vagy nincs. Marci egy rakás szar ha tetszik valakinek ha nem nincs formában.És ő se az a játékos aki eldönti a meccseket. Ciellinivel meg szerintem lehet,hogy csak hátrább lennénk az ő játékában meg mindig benne van a nagy csapatok ellen a kiállítás. Szerintem Hernanes a kezdőben lesz mert nem lesz aki pontrugásból gondot tudna okozni. Legalább mer húzni egy két cselt Marcival ellentétbe. én is el voltam tegnap keseredve de szerintem az lenne a nagyobb baj,ha valamelyik szélső sérült volna le.

MdewC 2016.03.16. 13:19:40

@JuventusFanatikus: tapasztalatból mondom, meccs előtt ne koccintsatok... ;) (utoljára amkor én is így néztem meccset a német fan cimborámmal, akkor a 27. mp-ben gólt kaptunk.)

Magyar Közöny 2016.03.16. 14:46:20

Szerintem a következő lesz a felállás:
Buffon
Lichti-Barzapapa-Bonu-Evra
Hernanes
Khedira Sturaro Pogba
Mandzu Morata
Csereként meg Cuadra, Sándor Sándor, Zaza.

Pekáry 2016.03.16. 15:04:05

@szabo2323: Ennyi erővel Xavi vagy Pirlo is szar volt, hiszen nem is cselezett sokat és nem is döntötte el a meccseket.
Miért van az, hogy midenki a sokat cselező, rengeteg gólt rúgó szélsőket favorizálja!?
A szélsőknek az a dolguk, hogy lerázzák a védőket, aztán beadják a labdát vagy jó helyzetben gólt rúgjanak.
Kell ehez egy középpályás, aki észreveszi a helyzetet és megindítja a támadót.
És ez még nem minden!
Vannak védők akik, azért vannak, hogy ne kapjon a csapat gólt.
Vannak csatárok is! (azta!)
Nekik az a dolguk, hogy megzavarják a védelmet, helyzetbe kerüljenek és gólt rúgjanak. (hűha!)
A többi posztot megtudod keresni az interneten (google).

szabo2323 2016.03.16. 16:27:19

@Pekáry: Na azért szerintem Marci messze van nagyon Pirlotól és Xavitól és fontos meccseket tudtak el dönteni ha egy kicsit vissza emlékezel. Szerintem egy hajtós középpályás de szerintem ennél a szintél nem lesz jobb. és talán azért szeretik az emberek azokat a játékosokat akik tudnak cselezni mert nem tudod kitalálni,hogy mit fog csinálni ellentétbe azzal a játékossal aki csak passzol. ja és szerintem azt is meg nézheted hány gólpasszt adott. Szerintem nem akkora kulcsfigura mint te gondolod.

biancineri101 2016.03.16. 16:37:09

@pedronegroo: Az már igaz!
De amíg a labda gömbölyű és a játék 90 percig tart, addig bármi megtörténhet!

MdewC 2016.03.16. 18:32:23

@szabo2323: sokkal nagyobb annál, mint amennyire alul értékeled.

babo0410 2016.03.16. 18:58:49

@szabo2323: Marchisio tud nagyon is meccseket eldönteni. Tud ő varázsolni, ha az kell. De jelenleg nem ezt várja el tőle az edző. Ő az, aki a kp-s védekezésért feelős. Láttuk mi van akkor, ha ő és Khedira is hiányoznak. Kell ő a kp-re, hogy ne rohanjanak át rajta.

Rivendell 2016.03.16. 19:04:59

@babo0410: láttuk a hazai mérkőzésen,mikor mind2 kezdő volt.....köszi de inkább Khedirat is hagyták volna otthon. Nem kell holgy 1x legyenek kezdők,Marci kéne az igaz.

MDaniel98 2016.03.16. 19:19:00

Mondjuk Buffon tuti nem rakja tele a gatyát, neki ez csak 1 BL-meccs a sok közül, amit le akar hozni 0 kapott góllal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása