Allegri: „Nem gyengítettek minket a sérülések”

allegri_massimiliano_bl-sajtotajekoztato_oltonyben.JPGMassimiliano Allegri a keddi sajtótájékoztatón bővebben beszélt Paulo Dybala helyzetéről, illetve azt mondta, hogy véleménye szerint a Juventus a sérülések nyomán nem gyengébb csapattal vág neki a Bayern München elleni összecsapásnak.

„Úgy kell a Bayern ellen pályára lépnünk, hogy nem gondolunk az eredményre. Először is kiváló eredményre kell törekednünk, aztán meglátjuk, hogy az mire elég. Le kell ráznunk magunkról a nyomást, és ki kell használni a lehetőségeket.

Az ellenfél általában a meccs hetven százalékában irányítja a találkozót, azonban már láttuk, hogy vannak gyenge pontjaik, és az első meccsen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk kihasználni ezeket.”

A tegnap számos rossz hír látott napvilágot, hiszen kiderült, hogy a Bayern ellen sérülés miatt nem játszhat Paulo Dybala, Claudio Marchisio, illetve Giorgio Chiellini sincs olyan állapotban, hogy a pályán segíthesse csapatát.

„Paulo Dybala izomproblémával küzd. Nem képezi a keret részét, mivel nem akartam, hogy kiessen egy hónapra, és ezzel a szezon hátralevő részét kockáztassam. Amennyiben velünk tartott volna, nagyon valószínű, hogy játszatnánk, és ez óriási kockázat lenne, ezért inkább nem neveztem a keretbe.

Mindazonáltal ennek ellenére a holnap pályára lépő futballisták olyan jellemzőkkel bírnak, amelyek egyértelműen biztosítanak némi előnyt számunkra.

Mario Mandžukić az egyik kiváló játékosunk, mivel nyomás alatt tartja az ellenfelet, és rendkívül karakteres futballista. Két napot kihagyott, ma vett részt első edzésén, és holnap reggel kiértékelem, hogy megfelelő állapotban van a játékra vagy sem.

Hallottam, hogy egyesek szerint tragédia ez a sok sérülés. Szerintem az életben a tragédiák egyéb eseményeket takarnak. Sajnálatos, hogy nincsenek velünk a játékosok a sérülések miatt, azonban ez erős keret, és mindössze két vagy három játékos hiányzik a csapatból.

Paulo Dybala remélhetőleg vasárnap játszhat, aztán következik a válogatott meccsek miatt a szünet, így ezt követően várhatóan visszatérhet Giorgio Chiellini és Claudio Marchisio is.

Álvaro Morata jó állapotban van jelenleg, és nagyon nehéz döntés lett volna őt kihagyni a kezdőből, ezért a sors közbeavatkozott és kisegített.

Hernanes? Még nem döntöttem a kezdők tekintetében. Ami Alex Sandrót illeti, ez attól függ, hogy Mario Mandžukić vagy Simone Zaza fog-e játszani. Remélem, hogy az éjszaka segít dönteni a kérdés tekintetében, de mivel kétlem, hogy aludnék az éjszaka, valószínűleg nem fog segíteni.

Hogy mire gondoltam, amikor tájékozódtam a sérülésekről? Hogy valakit választanom kell a meccsre, különben csak kilenc futballistával lépünk pályára.

A Bayern München a Barcelonával és a Real Madriddal karöltve Európa legjobb csapata, ezért annyi a feladatunk, hogy pályára lépve jó futballal szolgáljunk.

Amikor a Bajnokok Ligájában játszunk, saját magunkért és Olaszországért tesszük, mivel jót tenne az olasz futballnak, ha még egy BL-hely elérhető lenne. A kiírás egyik elméleti esélyese ellen az a feladat, hogy jó teljesítménnyel egy kétmeccses párharcot egyetlen találkozóra korlátozzunk. Ezt tettük, most pedig nyernünk kell, vagy legalább 3-3 arányú döntetlent kell elérnünk, mintha döntőt játszanánk.

Kiváló minőséget tükrözve kell játszanunk, illetve a védelemnek nagyon szervezetten kell futballoznia, mivel az ellenfél kivételes támadórészleggel bír. A mérkőzés lényegében döntővel ér fel, a két fél közül az egyiknek ki kell esnie, és mi reméljük, hogy ők lesznek azok.

Nem értek egyet azokkal, akik szerint a Juventust meggyengítették a sérülések. Megfelelő jellemzőket mutatunk majd ahhoz, hogy megnehezítsük a Bayern továbbjutását.

Úgy gondolom, hogy a Bayernnek nagyon nem szabad lebecsülnie a Juventust, mivel a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között vagyunk, és mindkét fél tudja, hogy egy futballmeccsen bármi megtörténhet.

Az első mérkőzésen nem a Bayern esett össze, hanem a Juventus reagált nagyszerűen a helyzetre. A támadási és védekezési jellemzőik alapján kizárt, hogy 0-0 legyen a meccs vége.

Ami az első találkozón történt, csak azt bizonyítja, hogy egy meccsnek soha nincs vége, és hogy a Bajnokok Ligája teljesen más, mint a Serie A.”

Antonio Conte kedden bejelentette, hogy az Európa-bajnokság után nem kíván a válogatott élén maradni, és várhatóan a Chelsea csapatához csatlakozik a tréner. Mi a véleménye Massimiliano Allegrinek minderről?

„Az olasz edzők nagyon jó minőséget képviselnek. Néhány kivételes egyéniségtől eltekintve, mint például Pep Guardiola és José Mourinho, a legjobbak között vagyunk. Azt nem tudom, hogy Antonio Conte a Chelsea csapatához igazol-e, de ha igen, akkor biztos vagyok a sikerében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr938486130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2016.03.16. 09:08:48

Muszáj ezt nyiltatkoznia, mert a csatába nem indulhatsz felemelt kezekkel.
(Még akkor sem ha sajnos tényleg meggyengített minket a 3 sérült játékos).
Ettől független bízom a csapatba mert bàrmi megtörtènhet!

Lord Viktor 2016.03.16. 09:17:58

Nagyon remélem, hogy Allegri kitalál valamit, mert az esélyeink így nem a legjobbak. Azért a BL-re mindig előhúz valamit a kalapból, ezt már a milanos időszakában megmutatta.
Engem egyébként az b@sz fel még mindig, hogy mi itt szopunk, a City meg simán kiverte a Kijevet. Nem fér a fejembe, hogy a fenébe lehet azt összehozni, hogy megelőz minket a csoportban az a csapat, amit oda-vissza megvertünk.

Rikoo 2016.03.16. 09:32:18

@Lord Viktor: Morata elintézte a sorsunk...

sleepy8 2016.03.16. 09:38:03

@Rikoo: Megkapta a sorstol a lehetoseget, ma javithat.

Apuleius 2016.03.16. 09:38:19

@Rikoo: Szerintem nem érdemes pont Morata bénázására hivatkozni, még akkor sem, ha azokat a helyzeteket valószínűleg még Padoin is gólra váltotta volna. Úgy érzem, inkább a Mönchengladbach elleni meccseken ment el az első hely, hatalmas luxus két döntetlent játszani a csoport utolsó helyezettjével.

Rivendell 2016.03.16. 09:43:51

Én mondjuk Dybalat vittem volna,max félidőben csere,vagy pont fordítva...őt becserélni 60. perc körül

1 hónap kihagyás se lett volna nagy kaland,pont a válogatott kihagyás miatt.

remélem Sandro kezdeni fog,jobbban reménykedem 1 olyanban,hogy Sandro+Evra is kezd és a másik oldal is Lichti + Cuad.Eleve jobb lenne stabilabban nekivágni és ez bőven adna stabilitást,helyzetünk még így is lenne,láthattuk hogy sebezheztő a Bayern és ha nem találnának be,nem lennék abba biztos,hogy nem kezdenének el idegeskedni a nézők miatt,mert ők tuti elvárják a győzelmet.

Buffon-Barza-Bonu-Lichti-Evra-Cuad-Sandro-Hernyo-Sturaro-Pogba-Mandzu

nálam első a stabil játék lenne +,hogy a széleken gyors támadni is képes játékosok legyenek.Ami még oké lenne,hogy Hernyo ki/nem kell irányító/ és mondjuk még 1 csatár be

Rivendell 2016.03.16. 09:44:51

Na gyerünk srácok,itt az idő megmutatni,hogy mekkora a tartás.

Paris Hamilton 2016.03.16. 10:06:58

Tudom hogy a Bundesliga más mint a Bl, de ha a Mainz-nak sikerült nyerni Münchenben, akkor nekünk miért ne sikerülhetne? Remélem hogy mindenki tudása legjavát adja és sikerül valahogy továbbjutni ebből a párharcból. Nem mi vagyunk az esélyesek, de meg kell próbálni.

Rikoo 2016.03.16. 10:09:28

@Apuleius: esetleg a hazai meccsben volt több. Idegenben még bravúr is volt az x főleg, hogy több, mint félóra emberhátrányban volt a csapat. Pont előtte volt edzőváltás náluk és azóta szárnyalnak. 5 forduló után 0 ponttal álltak most pedig BL pozícióban vannak. És a Bayernt is verték 3-1-re!!

Apuleius 2016.03.16. 10:12:01

@Rikoo: Lehet keresni és találni kifogásokat, de szerintem az nem fér bele, hogy egy csoportelsőséger törő csapat a végül utolsó helyen végző ellen csak két pontra képes. Félre ne értsd, ezzel nem akarom lesöpörni az érveidet.

Rikoo 2016.03.16. 10:27:23

@Apuleius: Nem kifogásnak mondom csak jelen esetben nem a Bate Borisov jött a 4.kalapból, hanem a Bundesliga tavalyi 3. aki a Bayern Münchent oda-vissza verte 2015-ben. A Sevilla ellen Moratanák több helyzete volt, mint a németek ellen az egész csapatnak a két meccsen. Ami tavaly bejott és meneteltünk vele a döntőig az most kimaradt és valószínűleg a nyolcaddöntő a végállómás most. Persze ne legyen így. De idén mind a két sorsolásnál látszódott, hogy nem lesz olyan szerencsénk, mint tavaly volt.

Magyar Közöny 2016.03.16. 10:34:05

Idén elszórakozták a fiúk a csoportelsőséget, már rég 8 között lennénk, ha jobban koncentrálnak (lásd city, akik 2x kikaptak tőlünk, aztán ott vannak a 8 között: hányinger kerülget).
2 legerősebb közül megkaptuk az egyiket, már az is nagy szó, hogy hosszú évek után 2-2-es döntetlent értünk el ellenük (ezt meg a bajorok szórakozták el, sima kiütéses győzelem lett volna már Torinóban, ha nem ekkora a mellényük)
Szoros meccset el tudtam volna képzelni, ha nincs ennyi sérült a kezdőből.
Így azonban benne van -sajnos- egy nagy zakó is, a továbbjutásra minimálisak az esélyek.
Csak ilyen 5-0-ás bayern gálameccs ne legyen, mert az borzasztó lenne.
Jó lenne a sintérek 6 évvel ezelőtti forgatókönyve, akik ráadásul rosszabbul álltak a visszavágó előtt, de a realitás talaján maradva (és emlékezve az első 60 percre) ez a csapat mindent meg fog tenni, hogy leforrázzon minket.
Ők minden évben a Bl-cím esélyeseként indulnak, ami azért nem a véletlen műve.
Forza Juve

Apuleius 2016.03.16. 10:40:30

@Rikoo: Én mondjuk a BATE Boriszovot sem sajnálnám le, az utóbbi években megmutatták, hogy az nagy hiba.

"A Sevilla ellen Moratanák több helyzete volt, mint a németek ellen az egész csapatnak a két meccsen."

Ez igaz, s pont ez a lényeg. A hiba nem csak a kihagyott helyzetekben, hanem a ki nem alakított helyzetekben is keresendő. Leginkább a Mönchengladbach elleni két meccsen, magyarán, amit írsz, nem csak Morata kritikája a Sevilla elleni meccsen, hanem az egész csapaté is a németek ellen. Te előbbiben látod az okokat, én inkább az utóbbiban. Mindettől függetlenül igaz, hogy még a Sevilla ellen is lazán bebiztosíthattuk volna az első helyet, ha Morata csak olyan formát mutat, ami akár a megyei bajnokságban elvárható volna egy csatártól.

"s valószínűleg a nyolcaddöntő a végállómás most."

Ezt a félmondatot inkább észre sem vettem :-)

Rikoo 2016.03.16. 11:44:47

@Apuleius: azért ezt utána írtam: "Persze ne legyen így." :D
A lényeg, hogyha ma ki is esnénk büszkék legyünk a játékosokra, egyénileg jobb játékosok vannak a Bayernbe, de, ha ma mindenki 15 kilométert fut és szakadt mezzel jön le akkor azt mondom így ki lehet esnie a Juventusnak.

RuidaRobert 2016.03.16. 13:05:54

Nem tudom, hogy csak erőltetett optimizmus vagy sem, de úgy gondolom, hogy kifejezetten jól jöhetünk ki abból, hogy Dybala kidőlt.

Az első meccsen mezőnyben teljesen eltűnt, igaz a helyzetét szépen kihasználta.

4-3-3 (Cuadrado és Morata a két szélen, ami gyakorlatilag 4-5-1 lesz védekezésben) talán nyerő lehet, a spanyol pedig sokkal hasznosabb, ha védekezni is kell, illetve a kezdősebessége jobb, mint Dybalának, aki gyakorlatilag senkit se fut le, max lecselez. Ez pedig a kontráknál pláne jól jöhet.

Quentin_KR 2016.03.16. 15:33:46

Elsőre furán hangozhat, de ha hamar lesz gól, lőjük azt mi vagy a bajorok, akkor szinte 100% hogy kiesünk. Minél tovább marad 0:0 annál jobbak lesznek az esélyeink.... Forza Juve!

Lord Viktor 2016.03.16. 15:45:02

@RuidaRobert: Legyen igazad, Morata most bizonyíthat.

MDaniel98 2016.03.16. 19:11:05

@Lord Viktor: Morata dupla, a Reak meg tényleg elviszi a nyáron.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása