Guardiola: "A holnapi mérkőzés olyan lesz, mint egy döntő"

guardiola_pep_bayern.jpgA Bayern München mestere, Pep Guardiola úgy véli, hogy a Juventus és a bajor sztárcsapat holnapi mérkőzése egy döntővel ér fel mindkét fél számára.

"Ez egy nagy mérkőzés, mindkét csapat számára olyan, mint egy döntő." - nyilatkozta Guardiola a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"2:2 volt az első mérkőzésen, mi pedig bízunk abban, hogy a saját játékunkat nyújtjuk és jó eredményt érünk el. A saját játékunkra kell összpontosítanunk. A 2:2 jó eredmény volt. Természetesen jobban örültem volna 0:5-nek, azonban 2:2 lett a vége, s elégedettnek kell lennünk ezzel az eredménnyel.

Tudom, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése az egyik cél, elfogadom ezt a feladatot és az ezzel járó nyomást. Próbáljuk meg, mérkőzésről mérkőzésre haladva, a jövőbe tekintve. Ha holnap nem nyerünk, majd elválik. Tudjuk, hogy képesek vagyunk a jó eredményre, s fejlődnünk, fejlődnünk, fejlődnünk kell.

Győztes mentalitással rendelkezünk, s majd meglátjuk mi történik."

Guardiolát arról is megkérdezték, hogy vajon teljes kerettel készülhet-e a holnapi összecsapásra.

"Csak keveset edzettünk ma reggel, mert erősen havazott, s ez veszélyeztette a játékosainkat. Holnap remélhetőleg mindannyian készen állnak majd.

A Juventus mindig ugyanolyan, ilyen a csapat szelleme. Talán Morata játszik majd Mandžukić helyett, vagy talán mindketten játszanak. Marchisio nem játszik majd, de aztán Hernanes játszott az első mérkőzésen. 

Chiellini nem játszott Torinóban, így nem hiszem, hogy túl sok változtatás lesz az első mérkőzéshez képest. A Juventus ugyanaz az erős csapat marad, amely előtte volt. Játszottam az olasz bajnokságban, így ismerem az olasz mentalitást.

Rengeteg címet nyertek ezzel a kerettel és ezzel a mentalitással. Akár ott lesz Marchisio, akár sem, ugyanaz a csapat, ugyanolyan veszélyes marad.

Hatalmas bajnokok, s ki fogják várni a lehetőségeiket. Nagyon erős a védelmük, de a támadórészlegben is megvan a minőségük, hogy megbüntessék az ellenfelet, s ezt nagyon jól alkalmazzák Olaszországban. Támadások tekintetében is Olaszország egyik legjobb csapatáról van szó. 

Azt követően, hogy játszottunk ellenük, a véleményem nem változott róluk, csak még jobb lett, a Juventus egy nagyon erős csapat."

A 2:2-es első mérkőzés után Guardiola izgalmába vajon aggodalom is vegyül-e a visszavágóra készülődve?

"A Bajnokok Ligája soha sem jelent aggodalmat számomra. Sajnálom, de abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy holnap megtapasztalhatom ezt a mérkőzést. Európa szemei ránk szegeződnek majd, s ez nagy örömöt okoz számomra, soha sem jelentett aggodalmat.

Tudom, hogy képesek vagyunk a győzelemre, ahogyan képesek vagyunk a vereségre is. Ha veszítünk, az elkövetkező napok nehezek lesznek, ha nyerünk, már a szombati mérkőzésre gondolunk majd.

Nem játszhatunk le kilencven percet úgy, hogy végig az eredményre gondolunk, azt tesszük, amit tennünk kell, úgy, ahogyan arra képesek vagyunk. Nem csak a támadásban, de a védelemben is jól kell teljesítenünk, előnyt kovácsolva az erősségeinkből."

Arjen Robben sérülést szenvedett a tegnapi edzésen, vajon ott lehet a Juventus ellen?

"Még nem tudom. Bízom benne, de nem tudom."

A Bayern München mestere vajon milyen játékot vár a Juventustól az Allianz Arenában?

"Ehhez bele kellene látnom Max Allegri fejébe... Nincsen határozott válasz erre a kérdésre. A Juve számos tekintetben veszélyes csapat. Irigylem a Juve védelmének erejét, a képességet, hogy akár tíz emberrel is őrizzék az eredményt. Bonuccival, Barzaglival, Hernanesszel... Conte szemléletmódja beépült a játékosok felfogásába.

Arrigo Sacchi véleménye Allegriről? Nagyra tartom Maxot és Arrigót, ezért nem válaszolok erre a kérdésre."

A Juventus veterán klasszisa, Gigi Buffon mindössze négy percre jár attól, hogy új ligarekordot állítson be a Serie A-ban.

"Kiváló játékos, aki hosszú ideje játszik a legmagasabb szinten. Megtiszteltetést jelent számomra, hogy találkozhatok vele, de bízom benne, hogy holnap sok gólt rúgunk majd neki!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr578479894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.03.15. 16:34:17

Nekem szimpatikus Guardiola és sztem nagyon jó edző. Amit a Barcelonánál végzett az pedig igazi futballtörténelem. Allegri után szívesen látnám őt a Juventus kispadján!

szabo2323 2016.03.15. 16:50:49

Remélem Robben nem épülfel a holnapi napra.

Lisandro 2016.03.15. 17:47:44

Hát én nagyon letörtem a sérülések miatt.Sajnos fel kell készülnünk a legrosszabbra:-((
Bár nagyon bízom benne,hogy valami csoda folytán tovább jutunk,de ezzel a kerettel,s felállással....;
Szerintetek van így esélyünk??

danimester1 2016.03.15. 18:10:59

A sérülések miatt egyre kevesebb az esélyünk,de amíg van remény küzdeni kell akárkik lépnek holnap pályára.Tisztában vagyok az erőnkkel és az ő erejükkel,az a 2:2-es döntetlen nem kényszeríti őket semmire,sőt kényelmes helyzetben várhatják a meccset.Ettől függetlenül biztos vagyok benne,hogy nem döntetlenre fognak játszani.Jelenleg mi vagyunk rosszabb helyzetben a hiányzók miatt és ha kiesünk,akkor is elmondhatjuk,hogy visszaszereztük a becsületünket és a tiszteletet nemzetközi szinten is.Ma már nem tesznek ki semmilyen mémet,hogy könnyű ellenfelek vagyunk.

SzDöme 2016.03.15. 18:15:08

a sérülések miatt is annyira esélytelenek vagyunk, hogy már ez lehet az esélyünk :D

Emil Tavasz 2016.03.15. 18:44:44

Itt megint a jobb csapat jut tovább, az pedig a németek. Bár ne így lenne?!

2016.03.15. 22:14:12

Legalább lehet majd mire fogni a vereséget/kiesést...:D Egész kerettel is qrva nehéz dolgunk lett volna, de így? Ha vmi csoda nem történik, csak formalitás lesz a holnapi meccs.
Ha már kizúgunk, akkor vmi szoros meccsen tegyük, vagy egy döntetlennel.
De bármi megtörténhet.

MDaniel98 2016.03.16. 19:01:57

@Rikoo: Nem tudom én nagyon nehezen tudom elképzelni őt a mi padunkon.

Rivendell 2016.03.16. 19:03:31

Guardiola és a Juve? hol a hánytató vödör....ide nem kell

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása