Tuchel: „Bátorság szükséges a Bayern elleni sikerhez”

tuchel_thomas_uvolt_a_partvonalon.jpgA Borussia Dortmund mestere, Thomas Tuchel a legutóbbi Bayern München elleni meccs után javaslatokkal szolgált a Juventusnak a bőrgatyások legyőzése érdekében.

A két csapat a német bajnokságban a minap este 0-0-ra zárta meccsét, és ennek köszönhetően a bajorok előnye a tabellán változatlan maradt.

Vannak esetleg valamilyen tanulságok, amelyeket levonhat a Juventus a bajnokságbeli meccsből, miután Torinóban 2-2-vel végződött az Öreg Hölgy és a Bayern München összecsapása?

„Kiválóan játszottunk az első félidőben, ebben pedig segítségünkre voltak a nagyszerű szurkolóik is.” - mondta a Borussia Dortmund trénere.

„Jól védekeztünk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Ahhoz, hogy sikert érhessen el ellenük egy csapat, bátorságra van szükség, illetve ki kell szabadulni a letámadásuk alól.

Ez nem egyszerű, azonban ez az egyetlen módja a sikernek. Hosszabb időn át birtokoltuk a labdát, és nem álltunk messze a gólszerzéstől, azonban végül ez nem sikerült.”

A Juventus az Allianz Arena gyepén mérkőzik meg a Bayern München együttesével március tizenhatodikán.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr948447746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2016.03.06. 11:12:20

ÁMEN!!!! Nem kib.szott 11 emberrel védekezni mint az 1. félidőben!!! Játszani kell, mert tudunk, és gólokat lőni, és persze nyerni!!!
Forza Juve!!!!

Devilke Balla 2016.03.06. 12:36:56

@juve1986: amugy olyan rohadtul kiváncsi vagyok,hogy mi lett volna akkor,ha nem állunk be védekezni,s kapunk 2-3kontragólt,akkor most milyen szoveg menne itt.. Hulye kókler,a Bayern ellen nem lehet ilyen nyiltan játszani,mé nem védekeztunk jobban,stb.blabla.... utólag marha konnyu okosnak lenni...

Grinta 2016.03.06. 12:58:19

Amúgy pedig amennyit láttam a tegnapi Bayern meccsből,hát kurva jó csapat.És nem csak a pozíciós játékban,hanem akkor is amikor terület van.Nagyon nehéz lesz,nem lehetetlen de nehéz.Ha ne adj isten kiesünk(papírformának érzem)akkor sem történik tragédia.Mégha mindenki a triplázásról is beszél.Forza Juve

babo0410 2016.03.06. 13:16:26

@Devilke Balla: Úgy kell játszani, mint az odavágón a 2. félidőben. Bátrabban, de a védekezésről nem megfelejtkezve. Mint láttuk, az nem működik, hogy visszaállunk, és majd kontrából. Az eddig senkinek nem jött össze ellenük. Nyomást kell gyakorolni rájuk úgy, hogy közben a védekezés is stabil maradjon. Feljebb kell tolni a védelmet, mert ha annyira hátra szorulunk, mint Torinóban, akkor megint kapunk pár gólt.

Mixbetegállat 2016.03.06. 13:32:14

Az eszem azt mondja rommá vernek minket.A szívem hogy nyerünk..

Cannavaro 2016.03.07. 13:18:29

@Devilke Balla: Láthattad hogy ez nem ment!!! Juventus, és nem atalanta!!!!!
Tavaly BL döntőztünk, idén is helyre állt már a rend, nem kéne a Byern ellen sem főleg hazai pályán 33 emberrel védekezni, és igen okos vagyok utólag, mert láttam(Te nem?)hogy ez nem vált be! Ha most is ugyanúgy játszunk kiesünk, és még azt sem mondhatjuk, hogy legalább megpróbáltuk!
Meg kell nyerni és Úgy ahogy az első meccsen egész egyszerűen a Byern ellen nem lehet, mert gólt így is úgy is kapunk de nem mindegy mennyit rúgunk! Játszani kell ahogy tudunk és akkor is csak lesz ami lesz mintha feladnánk a játékot és abban bízunk hátha egy kuva kontra beakad!
Te azt akarod látni amit az odavágón???? Én nem hiszem!

Devilke Balla 2016.03.07. 13:45:22

@juve1986: itt nem azon van a hangsuly.. Persze,megleptuk a 2ik félidoben a bayernt,mert 1-0-ál már ki kellett jobban nyilnunk,ami miatt tulajdonkép kaptuk a 2ik gólt is. Lekontráztak (mert nem volt osszeállva a védelem) attól fuggetlenul,hogy szabálytalanság tortént . 2-0 után meg már a bayernnek sem volt olyan nagyon fontos hogy rugjon még 3-at,de ezzel nem a játékunkat akarom lenézni. De most komolyan azt gondolod,hogy Allegria azt kérte mindenkitol,hogy amint sikerul megszerezni a bayerntol a labdát,adjuk el,meg rugjuk fel a picsába?? Allegri választja a taktikát,ez eddig rednben van,még ugy ahogy irányitja oket meccs kozben,de a tobbi a játékosokon mulik. Ha Te vagy a Juve edzoje,ahol a világ legjobb játékosai játszanak a csapatodban,Te nem várnád el toluk azt,hogy 3 pontos passzot végre tudjanak hajtani? A taktika vhogy ugy lehetett,hogy megszerezzuk a labdát,aztán kontrázunk,mert van két hendikepes kozépso védo a bayernnél. A baj ott volt,hogy ehelyett ugy rugdostuk el a labdát ahogy értuk...

Cannavaro 2016.03.07. 19:52:42

@Devilke Balla: Én azt hiszem hogy 0-0 volt az alap koncepció, és ennek áldoztuk be azt, hogy esetleg oda is tennénk magunkat támadásban, és elkezdenénk játszani, csak ez már 20 perc után látszott hogy nem fog menni! de dívik nálunk ez a (végül is bejött)védekezzünk halálig és majd úgyis bepottyan egy, taktika!
Én nem hiszem, hogy ne tudtunk volna ennél többet, csak "túlbiztonságiztuk" a mccset!
Nem, nem gondolom, hogy kérte hogy ne passzoljunk 3 pontosat, csak ez a befosós játék úgy ránk húzta a bajorokat, hogy nem csoda hogy elkezdtünk kapkodni, és a játék is pontatlan lett!!

Devilke Balla 2016.03.07. 23:13:39

@juve1986: nemtudom, a 0-0 sem sokkal jobb eredmény mint a 2-2,igyis ugyis golt kell rugnunk idegenben. Ne érts félre,én se azt akarom,hogy igy álljunk vissza,meg jobban orultem volna,ha támadunk elejétol,azt nyerunk 3-0-ra. De már emlitettem a meccs után is,Guardiola nem hulye,elemezte a meccseinket,és még én mint mezei szurker is látom hogy hogy játszunk.. Buffon általában kipasszolja a jobbján levo hátvédnek,nagy ritkán passzol a másik felére. Ha a Bayern játékosai lefogják a zónákat,és 1-2játékos letámadja Stefit,nemtud mit csinálni,vagy Buffonnak passzol vagy elrugja elore... Ha meg Buffon rugja elore az esetek 90%-ban Pogbát keresi. Mindegy,ussuk a hulye németeket idegenben,azt kész. Senki sem verhetetlen,Allegri is tudja mire számítson,meglehet az. Ha meg nem sikerul,akkor ott a bajnokság meg a kupa,aztán ugy is szép évet zárunk.

epaska 2016.03.08. 00:05:35

Ha az elején rúgnánk egy gólt felőlem a kapuba is beálhat a csapat csak húzzuk ki végig. De azt se bánom, ha hasonló meccsen lesz 3-3 az eredmény.

Egyébként az biztos, hogy nagyon kemény meccs leszez a számunkra. Fel van adva a lecke. Én nem tudom mi lenne a megfelelő taktika, nem vagyok profi edző, nem is akarok itt okoskodni. Én úgy gondolom, hogy alapból nem a játékosok minőségével van a gond, hanem a játék sebességében, amiben az olasz foci jelenleg elmarad a németek sebességétől. Nem regen a Dortmund szétfutotta a Reált a BL-ben. Ott sem a játékosok minőségével volt gond. Rengeteg labdát adunk el, főleg a Blben. Egyszerűen nem vagyunk hozzaszokva a gyors labdajáratáshoz. Egyébként amíg a Napoli, Roma féle csapatok ellen sem vagyunk képesek dominálni, (értsd: nagyobb %-ban labdát birtokolni, folyamatos nyomás alatt tartani őket.) addig, nem kell csodát várni a BLben sem. Sebesség, sebesség és sebesség. Ez az amire nem vagyunk rákényszerülve olaszban...
Remélem kijön a lépes és beletaposunk a bőrgatyások lelkivilágába!
Forza Juve!

Devilke Balla 2016.03.08. 13:10:55

@epaska: Valóban,de a bayern sincs rákényszerulve. Az a baj,hogy az olaszok szeretnek ráérosen játszani,hisz megtehetnénk mi is,hogy gyorsan járatjuk a labdát,ennek semmi koze az ellenfélhez,csak el vagyunk kényelmesedve,mert minek eroltessuk magunkat ha nem kell...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása