Bonucci: „Mindig hálás leszek Conténak”

bonucci_leonardo_adidas_mezben.jpgLeonardo Bonucci véleménye szerint védőtársa, Andrea Barzagli mindenki számára követendő példa.

A bianconero csapat mindössze tizenöt gólt kapott huszonhét bajnoki mérkőzésen a szezonban, így elfogultság nélkül kijelenthető, hogy a Bonucci - Barzagli - Chiellini védőhármas kiváló munkát végez.

„Sok bajnokkal játszhattam, és próbálok mindenkitől ellopni valami titkot.” - mondta Leonardo Bonucci a Total Italian Football számára.

„Azonban a pályán a leginkább Andrea Barzagli játékát szeretem figyelni. Egyszerűen verhetetlen a közvetlen párharcokban, bámulatos teljesítményt nyújt edzésen, és meccsen mindig száz százalékot hoz.

Véleményem szerint Andrea mindenki számára követendő példa.”

Az Öreg Hölgy viharos szezonkezdeten van túl, azonban a legutóbbi tizenhét bajnokin nem kapott ki, és meg is nyert ezek közül tizenhatot.

„A fordulópontot a Sassuolo elleni 1-0 arányú vereséget eredményező meccs hozta. Komoly érzelmi sokk volt ez a vereség, és ekkor váltunk ismét a rég megszokott csapattá.”

Az olasz válogatott védőt arról kérdezték, milyen hatással volt Massimiliano Allegri és elődje, Antonio Conte az ő karrierjére.

„Massimiliano Allegri? Ő rendkívül intelligens, és tudja, hogyan kell kezelni a keretet. Nyugalmat biztosít, illetve összefogja a keretet, és nagyon jó tréner taktikai szempontból.

Ami Antonio Contét illeti, szerencsém volt megismerni őt egy rosszul sikerült év után, amikor heted lett a Juventus.

A Juventus sikere Antonio Conte számlájára is írható, aki meghonosította a győztes mentalitást és a szakmai tudást, így fejlesztve a mi tulajdonságainkat.

Ez kritikus fontosságú lépés volt a karrieremben, és mindig hálás leszek neki mindazért, amit megtanulhattam a pályán és pályán kívül az ő vezetése alatt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr668434102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.03.02. 13:21:22

Egy újabb "coming out" (Pirlo után) Conte felé. Örülök hogy ilyen nyilatkozatokat is lehet olvasni és legalább a játékosok tisztában vannak Conte jelentőségével ha már a valamiért a szurkolók körében megosztó lett a Juventus-t a poraiból feltámasztó "ex-mester".

FeriGjuve 2016.03.02. 16:37:27

@pedronegroo: Szerintem ezekből a szurkolókból van kevesebb. :)

pedronegroo 2016.03.02. 16:42:01

@FeriGjuve: Ezek szerint nem sűrűn jársz ide. :)))

FeriGjuve 2016.03.02. 16:46:17

Tényleg nem,de lehet hogy pont ez miatt. :)))

sleepy8 2016.03.02. 16:50:30

@pedronegroo: Feltámasztotta a csapatot, megnyerte a bajnokságot, de ennél többre nem volt képes. A jelentősségét szerintem mindenki elismeri, de azért tett/nyilatkozott olyan dolgokat amik miatt "megosztó" lehet.

Személy szerint elismerem a munkásságát, köszönjük szépen, de Allegri-t nem cserelném vissza Mr. 10€-ra.

babo0410 2016.03.02. 16:52:58

@pedronegroo: Én imádtam Conte-t, de a távozása körüli felhajtás és az, hogy egyre inkább világossá válik, hogy a magas elvárásai miatt távozott, ez számomra kissé unszimpatikussá teszi. A BL-ben nem tudott mit felmutatni, de elvárta, hogy igazoljunk neki nagy neveket, drága játékosokat. És ezt folyton világgá is kürtölte. Meg hisztizet, hogy nem kap nagy neveket. Én nagyon kedveltem Conte-t, mint edző, még mindig elismerem, és sokra tartom. De emberileg sokat esett a szememben. Én örültem volna, ha marad, de ma már úgy vagyok vele, hogy jót tett a váltás, mert Conte-val a BL-ben nem tudtunk volna mit kezdeni. Legalább is olyan jók, mint Allegrivel, nem lettünk volna. Imádtam Conte-t, mikor elment, nagyon csalódott voltam. Ma már nem bánom, és inkább örülök, hogy távozott. A hisztii nem hiányoznak. Türelmetlen volt, és amint láttuk, az edző is tud tenni azért, hogy nagyobb neveket kapjon. Pl. a BL-ben jól szerepel. Akkor a vezetőség az edző által keresett plusz pénzt kvázi neki költik el. Azaz ha Conte megkereste volna a rávalót, kapott volna nagy neveket. De ő ehelyett inkább hisztizett, hogy miért nem kap klasszisokat. Allegri meg nem hisztizett, hanem tett érte, hogy jól igazolhassanak neki. És érdekes Marotta sokkal jobban igazol, mióta Allegri az edzőnk. Ez abból adódik, hogy Allegri nem rak le listát a vezetőség elé irreális nevekkel. Egyedül egy tkp-t kért, aki minőségben előrelépés. Sajna nem volt a piacon számunkra megszerezhető. De a többi posztra tudtunk jó játékost igazolni. Ez a különbség Allegri és Conte között. És ezért tisztelem jobban Allegrit. Emellett Conte munkásságát is elismerem, és jó edzőnek tartom. De sajna ő is az a fajta, aki akkor tud nagyon jó lenni, ha csilliárdos kirakatcsapatot kap (illetve ez majd kiderül a köv szezonban). Ezért örülök annak, hogy Allegri itt van.

pedronegroo 2016.03.02. 17:12:13

@babo0410: Én nem látom azokat a dolgokat amit Te. A bajnokságban az erősebb keret ellenére is gyengültünk. Persze Allegri is nyeri a scudettokat csak nem két utcahosszal mint Conte-val. A BL-ben pedig pont a múlt héten ismét a Bayern mint 3 évvel ezelőtt mutatta meg hogy ugyanott vagyunk ahol voltunk. Ha neked az fejlődés hogy a bajorok még mindig feltörlik velünk a padlót....
Nagyobb nevek jöttek ez elég relatíve ha figyelembe vesszük hogy Tevez, Pirlo, Vidal meg távozott. Szóval ehez vajmi köze van Allegri-nek, azért nyúltunk mélyebben a zsebbe mert több klasszis távozott többek között lehet pont Allegri miatt. (mind három játékosnak voltak összezörrenései Maxi-val ezek tények, lehet hogy nem e miatt távoztak de biztos hogy nem istenítették a "mestert")
Utolsó pár mondatodat meg olvasd vissza mert hatalmas baromságokat tartalmaz, már bocs de pont Conte az aki szarból várat épít és Allegri az aki Ibra-Thiago Silva-val a fedélzeten 8 pont előnyről el tud bukni egy bajnokságot. Annyi a mentségére legyen hogy Conte verte meg és jobbtól ki kapni nem szégyen és nekünk mégis csak Vucinic, De Ceglie, Matri féle klasszisaink voltak!

biancineri101 2016.03.02. 17:18:24

@babo0410: +1
Én is hasonlóan látom a dolgot. Conte szarból várat épített, amit soha nem felejtek el neki. A vele szerzett első bajnoki cím a kedvencem, pedig már rég drukkolok a csapatnak.
Az viszont nem világos számomra hogy miért kellett távoznia, miért nem volt jó neki a keret. Ha azt hitte ezek tényleg csak 10€-ós csávok akkor elég nagyot tévedett és akkor jól jártunk hogy jött Allegri aki nem becsülte alé a keret erősségét.

pedronegroo 2016.03.02. 17:20:16

@pedronegroo: De nem szeretnék már ebből megint vitát. Ha Ti másként látjátok azon én úgy se tudok változtatni, de bocsássatok meg ha én Pirlo vagy Bonucci szavaira jobban adok, részemről ennyi, Conte vs. Allegri jelenleg 2:0. :))) Majd ha valamelyik játékos nyilatkozatában Allegri mellett kardoskodik módosítjuk az eredményt. :)

babo0410 2016.03.02. 17:37:33

@pedronegroo: Conte a bajnokságban jól összerakta a keretet, de aztán nemzetközi szinten semmit nem tudott kezdeni. A Bayern felmosta velünk a padlót, mint 3 éve? Szerintem pont nem. Anno Conte nem volt hajlandó észrevenni, hogy a támadásaink mind Pirlon mennek keresztül, és őt meg simán kikapcsolták. Nem is volt kb egy darab támadásunk sem. Pirlot simán kikapcsolták a játékból. Állandóan elszórta a labdákat. Allegri ezzel szemben a 2. félidőre felrázta a csapatot, tudott váltani. Még ha kényszerből is, de remekül cserélt. Pont nem törölte fel velünk a Bayern a padlót, hiszen felálltunk, és vesztes helyzetből hoztuk vissza a reményeinket.
Szerintem egyáltalán nem Allegri miatt távoztak ezen játékosok. Pirlo is elmondta már, hogy úgy Tévez idén amúgy is ment volna, a Boca győzte meg, Vidal meg a régi álmát váltotta valóra a klubváltással, és a balhéi nagyobb szerepet játszottak a távozásban. És ha nem lett volna ekkora bevételünk, elhiheted, hogy pl. Sandro 26 millióért biztosan nem érkezett volna. És nagy eséllyel Dybala-ra se lett volna 32+8 milliónk. Itt azért, hogy mélyebben tudtunk a zsebünkbe nyúlni, az is kellett, hogy Allegri BL döntőbe jusson. Tulajdonképpen a BL pénzeket költöttük igazolásokra. máskülönben más játékosok érkeztek volna, nem Dybala 32+8-ért meg Sandro 26-ért.
Egyébként Bonucci ugyanúgy dicséri Allegrit is, mint Conte-t. De tényleg ne vesszünk ezen össze. ;)

Rocky80 2016.03.02. 17:40:11

@pedronegroo: Én csak azt látom, hogy a "csapatotnemtudépíteni" Allegri, ezzel a jelentősen megfiatalított kerettel 3 pont előnnyel vezeti az olasz bajnokságot, amikor

1. mindenki azért rimánkodott év elején, hogy ebben az átmeneti évben legalább BL-t érő helyen legyen a csapat;

2. hasonló keretátalakítás után kíváncsi vagyok hány csapat produkálna akár csak megközelítő eredményeket;

3. a BL-ben az első mérkőzés után harcban vagyunk a továbbjutásért a világ második legjobb csapata ellen;

4. a kupában kb. 1% esély van arra, hogy ne döntőzzünk.

A BL-ben ezt az első meccsen elért döntetlent nem is értem hogy lehet összehasonlítani a három évvel ez előtt történtekkel, amikor 1. ez egy kialakuló csapat; 2. ott ha jól emlékszem kikaptunk az első meccsen...

Az meg hogy számon kéred a két utcahossz előnyt a bajnokságban a csapatátalakítás ellenére... Minimum érdekes.

Kb. abban fog különbözni az idei szezon a tavalyitól az eredményeket tekintve, hogy max. nem BL döntőzünk. De még ez sem biztos! :D

Ez aztán a visszaesés! Nem beszélve arról, hogy a csapat a játékosok képességei és további fejlődése alapján sokkal de sokkal többre hivatott.

Ezek után Contézni... hát nem tudom.

pedronegroo 2016.03.02. 17:43:55

@babo0410: Annyira tudtam hogy ezt fogod mondani! :) Neked szíved ügye a csapatot megvédeni ha labdába se rúgunk 60 percen keresztül hazai pályán, mert te megmagyarázod hogy ez a taktika része volt és nem a bajorok fociztak le minket. :) Komolytalan veled bármilyen vita is ne haragudj. Amúgy peace! :)

babo0410 2016.03.02. 17:46:15

@babo0410: Jó a fele meg kimaradt. Na szóval Pirlo is elmondta már, hogy idejét érezte a váltásnak, mert ezen a szinten úgy érezte ennyi volt. Ezért ment el. Ha maradt volna Conte, akkor se hiszem, hogy sokat játszhatott volna már. Szerintem félt is, hogy a padra szorulna már egyre inkább.

babo0410 2016.03.02. 17:49:15

@pedronegroo: Szerinted hol írtam hogy a taktika része volt, hogy elbasztuk a meccset? Pont azt írtam, hogy Allegri felismerte, hogy baj van, és váltott. Azaz a sz.rból visszahozta a meccset, ezért nem tudták felmosni velünk a pályát. Az akkor lett volna, ha sima 2-0, vagy még emellé lőnek is még párat. Allegri váltott, és visszahozta a reményeket.

alexGicamo 2016.03.02. 17:58:27

Bonu mindkét mester jó tulajdonságait emelte ki ,ami természetes . Egyet is értek vele . Valamelyik szurkolótársam poénból egyszer azt írta, nekünk mindkettő szaki kéne : Conte a bajnokságra, Maxi a BL-re ! :D

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Grinta 2016.03.02. 19:26:13

Édes Istenem megint ez a melyik tett többet játék...miért kellene mindig különbséget tenni,vagy rátronfolni a másikra?Mindkettő elismerést érdemel.Nem is tudom miről vitatkoztok

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása