Buffon: "Mint egy elődöntő!"

Buffon Gianluigi.jpgA Juventus klasszis hálóőre és csapatkapitánya, Gianluigi Buffon is nyilatkozott a sajtónak a ma esti Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Állítása szerint ez minimum egy elődöntőnek beillő nehézségű párharc lesz a Bayern Münchennel a továbbjutásért.

„Elég bonyolult mérkőzésre számítok, ugyanis tiszteljük a Bayernt, egy nagyon erős ellenfél gyenge pontok nélkül. Azonban mi is fejlődünk és az utóbbi, győzelmekkel tűzdelt 4-5 évben erős pozíciót építettünk fel Európában is.” – vélekedett Buffon a két csapatról.

Az ellenfelek a 2012-2013-as szezon tavaszán találkoztak legutóbb, akkor a negyeddöntőben a Bayern kettős győzelemmel jutott tovább Antonio Conte Juventusán. Gigi szerint most nem lesz olyan egyszerű dolga a bajoroknak.

„Összehasonlítva a 3 évvel ezelőtti párharccal, most jobban tisztában vagyunk a saját erőnkkel és a Bayern által képviselt minőséggel is. Amikor legutóbb találkoztunk, azt hittük, hogy könnyebb feladat lesz annál, mint amilyen nehéznek végül bizonyult, később kiderült, hogy gyakorlatilag verhetetlenek voltak.” – mondta, utalván arra, hogy a német alakulat abban az évben meg is nyerte a Bajnokok Ligáját. „Otthon és idegenben is kikaptunk 2-0-ra, viszont a kritikák ellenére nem tartom azt olyan rossz eredménynek annak fényében, hogy olyan csapatokat, mint például a Barcelona, 3-4 góllal vertek meg.

A Juvéhoz hasonlóan a Bayern is dominál hazájában, de velünk ellentétben ők mindig ott vannak az európai trófea 2-3 legnagyobb esélyese között. Ha rosszul megy nekik, akkor is eljutnak az elődöntőig, ritkán omlanak össze. Az utolsó 5-6 év alapján ott vannak Európa legjobb három klubja között.

Mi ezzel bár tisztában vagyunk, de egyben egy jó cél számunkra továbbjutni és utána kedvező esélyekkel folytatni. Kielégítő siker lenne. Bár ez még csak a nyolcaddöntő, de elődöntőnek beillő erősségű. Két kiegyensúlyozott találkozó megfelelő lenne, a megerősítése lenne annak, hogy jó munkát végzünk.”

buffon_gigi_bl_sajtotajekoztato_2015.jpgA bajorok menedzserének, Pep Guardiolának a távozása már biztos, a Manchester City kispadjára ül le a következő szezonban. Buffont arról is kérdezték, hogy ez vajon hatással lesz-e az ellenfélre a mai találkozón.

„Ha a Bayern olasz klub lenne, azt mondanám, hogy igen, negatívan hatna az egész csapatra a szezon hátralévő részében. Viszont pár éve tanúi lehettünk, amikor Jupp Heynckes volt távozóban náluk, és szó szerint elsöpörtek minket, úgyhogy inkább tegyünk úgy, mint ha Guardiola élete végéig irányítaná őket!”

A Juventus az előző szezonban eljutott a Bajnokok Ligája döntőjéig, ahol 3-1-re kikapott a Barcelonától. Gigit arról is kérdezték, hogy mi változott azóta?

„A játékosok változtak, több az energia, de kevesebb a tapasztalat, az érkezők fiatalabbak és frissebbek. Úgy vélem, az Edző átadta azt a magabiztosságot, ami kellett a nehéz szezonkezdet után. Azt gondolom, hogy ez a csapat remek potenciállal rendelkezik a jövőt illetően.”

A távozott tapasztalt játékosok között ott van az az Arturo Vidal is, aki ma este ellenfélként tér vissza  a Juventus Stadiumba. Vajon Buffonnak mi a véleménye róla?

„Arturo Vidal a csapatunk egyik kulcsjátékosa volt négy éven keresztül és nagy sikerekhez segített hozzá minket, Kingsley Coman pedig egy udvarias fiatalember, aki remekül beilleszkedett itt. Bár a pályán ellenfelek lesznek, nyilvánvalóan a lefújás után ugyanúgy barátok leszünk, mint eddig.”

A Juventus 15 meccses győzelmi sorozatot produkált a Serie A-ban, azonban ez pénteken megszakadt a Bologna elleni gól nélküli döntetlennel.

„Még sosem láttam olyan csapatot, amely mindig csak nyer.” – mondta Buffon. „Ez jó dolog, mert a játék örömét adja az, hogy minden meccs 0-0-ról kezdődik és meg kell találnod azt az erőt, amivel leküzdheted az akadályokat. A másik jó dolog, hogy minden következő megmérettetés egy új lehetőség is egyben, és mi lenne nagyobb kihívás, mint legyőzni a Bayern Münchent?”

Buffon Gianluigi_tobbiekkel es szuperkupaval.jpgVajon ha a Juventus most kiesik és a Scudettót sem sikerül megvédeni, Torinóban csalódásként élik majd meg a szezont? Buffon erre a kérdésre is frappánsan válaszolt.

„Akkor marad az Olasz Kupa, a Szuperkupát pedig már megnyertük, szóval az se lenne olyan rossz! Szerintem ki kell értékelni mindent. Ha egy kiegyensúlyozott párharcot sikerül vívnunk a Bayernnel – továbbjutástól függetlenül – illetve a végsőkig versenyben lennénk a Napolival hat fordulós hátrányból, akkor az nem hiszem, hogy katasztrófa lenne.”

Vajon mi Gigi véleménye kapustársairól?

„Sok kapussal találkoztam hosszú karrierem során és őszintén szerencsésnek érzem magam, hogy megcsodálhattam pár rendkívül megbízható és minőségi hálóőrt. Manuel Neuer is köztük van, vitathatatlanul bátran játszik, kulcsfigura. Mondjuk mikor kapusokról beszélek, mindig Iker Cassillas, Petr Cech, Oliver Kahn és ilyen nevek jutnak eszembe, úgyhogy nehéz az ilyen dolgokat megítélni, főleg korszaktól függetlenül.”

Buffon ebben a naptári évben eddig összesen egyetlen gólt kapott.

„Bevallom őszintén, észrevettem, hogy nem kaptam gólt egy ideje... Ez azt jelzi, hogy remek a védekezési mechanizmusunk, ami túlmutat azon, hogy van egy jó kapus és egy jó védelem. Sokat segít, ha vannak egyének, akik megbízhatóak és magas minőséget képviselnek, viszont ahogy mondani szokták, ha kevés gólt kapsz, az annak a jele, hogy az egész csapat azon dolgozik, hogy semlegesítse az ellenfél támadásait.

Van különbség számomra egyébként abban, hogy három vagy négy védővel játszunk. Ha négyen vannak, többet avatkozom lábbal játékba, míg ha három, akkor általában Leonardo Bonucci átveszi ezt a szerepemet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr628412690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.02.23. 14:46:19

Hogy nyerünk az nem kérdés, de én szeretek "stílusosan" nyerni. :) Így remélem Buffon a kapunak dőlve, a kivetítőn a barátok közt-öt bámulva egyik kezében pizza a másikkal pedig a bajorok szemét kivédve unott pofával fogja tölteni a 90 percet. Ja és 2:0 lesz a vége, egy Mandzu fejessel és egy Vedel öngóllal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása