Allegri: „Tiszteljük a Chievót”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_4.jpgMassimiliano Allegri a vasárnapi mérkőzés előtt megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Juventusnak továbbra is koncentrálnia kell a Chievo ellen, illetve üdvözölte a visszatérő Roberto Pereyrát.

A mérkőzés 12.30-kor kezdődik, és élőben közvetíti a DigiSport 1.

A bianconero csapat egy győzelemmel beállíthatná az Antonio Conte idején elért tizenkét meccses győzelmi sorozatot.

„Az foglalkoztat, hogy a szezonból tizenhét meccs van hátra. Megnyerhetünk sorozatban nyolc meccset, azonban mindez lényegtelen, amennyiben nem tudjuk megvédeni a címünket.” - mondta a tréner a sajtótájékoztatón.

„A Chievo nagyon szervezett és okos futballt játszik, így minden bizonnyal nem lesz egyszerű a feladatunk.

Leo Bonucci játszani fog, azonban Giorgio Chiellini tekintetében holnap döntök, Martín Cáceres elég jó állapotban van a Coppa Italia meccset követően, valamint Andrea Barzagli és Daniele Rugani kiváló állapotnak örvend. Jó, hogy végre több védő közül válogathatok.

Sérülés miatt kiesett Mario Mandžukić és Kwadwo Asamoah. Remélhetőleg Mario Mandžukić visszatérhet a Bayern elleni mérkőzésre, de ha nem, akkor a visszavágón számíthatunk majd rá. Semmi értelme csatárt igazolni csak az igazolás tényéért. Remélhetőleg egy hónapon belül fel fog épülni.

Álvaro Morata gólt szerzett, és vállalta a tizenegyes jelentette felelősséget, azonban az elmúlt pár héten az edzésen is látszott már, hogy jó formában van, és magabiztosabb volt a kapu előtt.

Azokat a futballistákat kell pályára küldenem, akik leginkább megfelelnek a meccs adta kihívásoknak. Simone Zaza rendelkezik a legjobb mérkőzésenkénti gólaránnyal, és Mario Mandžukić kiesésével több tér nyílik a többieknek, hogy megharcoljanak a helyért.

Az utolsó percben igazolt futballistánk Roberto Pereyra, mivel felépült, és a csapat rendelkezésére áll. Ő rendkívül támadó szellemiségű középpályás, így vele további taktikai opciók nyílnak meg.

A keretben versenyhelyzet van a kezdőcsapatba kerülésért, így ha valaki egy meccsen nem teljesít, akkor azt kockáztatja, hogy a következőt kihagyja.

Nem hagyhatjuk, hogy elterelődjön a figyelmünk, különösen mivel két ponttal le vagyunk maradva a Napoli mögött. Tulajdonképpen ez lesz az első alkalom, hogy a korábban kezdődő mérkőzés miatt egy győzelemmel időlegesen átvehetjük a vezetést a tabellán.

Tisztelnünk kell a Chievo csapatát, és ugyanez igaz a Genoa és később a Frosinone együttesére. A tabella első helyére jutáshoz megadott számú pontot kell elérnünk. A holnapi mérkőzésre úgy tekintünk, mint amelyen kötelező a győzelem.

Nagyon felelősségteljes srácok alkotják a keretet, a céljaink pedig rendkívül egyértelműek. Kétlem, hogy megengedhetjük magunknak a koncentrációs szint csökkenését.

Majd holnap a pályán a játék megmutatja, hogy megérdemeljük-e a győzelmet, azonban azt semmiképp sem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz hozzáállással vágjunk bele a meccsbe.”

A szakembert folyamatosan faggatták a Chelsea és Manchester United vonatkozású pletykákról, és hogy mennyire biztos, hogy a következő szezont is a Juventus padján kezdi meg.

„Erről a klubot kell megkérdezni. Nekem szerződésem van, azonban a Juventus akár holnap kirúghat. A feladatra kell koncentrálnunk, nem pedig arra, amit a lapok írnak. Versenyben vagyunk a bajnoki címért, az Olasz Kupáért, és jó lenne ismét eljutni a BL-döntőbe, illetve még jobb lenne megnyerni azt.”

A Juventus szerdán 3-0-ra tiporta el az Inter csapatát a Coppa Italia elődöntőjének első találkozóján, ezért feltevődik a kérdés, hogy az Inter versenyben lehet-e még a címért.

„Ne feledjük, hogy pár hónapja ugyanez a kérdés a Juventus kapcsán merült fel. A helyzetet kiegyensúlyozottan kell értékelnünk, a Juventus nagyszerű meccset játszott egy jó Inter ellen, és nem szabad a végeredményt csak egyik csapat hibájának vagy a másik csapat nagyszerűségének tulajdonítani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr648332420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2016.01.30. 17:30:16

Jó lenne, ha csak pár órára is, de a tabella élén látnánk a csapatot, nem mostanában volt erre lehetőségünk.

Grinta 2016.01.30. 17:43:29

Ezek a kötelező tiszteletkörök,sok embernél lehet kivágják a biztosítékot,de csak ez lehet a garancia arra,hogy az ilyen "kisebb" meccseket,ne vegyék félvállról a keret tagjai.Ezt sulykolni beléjük,nap mint nap

Devilke Balla 2016.01.30. 17:47:50

megnéznék amugy egy 3-4-2-1-et Dybalával meg Pereyrával Zaza mogott.

danimester1 2016.01.30. 17:50:24

Igaza van a mesternek tiszteljük a Chievo-t.Remélem megtiszteljük őket (is) egy hármassal!:-)

Rikoo 2016.01.30. 18:08:11

Engem nagyon boldogít, hogy végre egy intelligens és tipikus olasz taktikus az edzőnk. Ami külön öröm, hogy végre a keretünk is erős és ahogy mondta versenyhelyzet van sok kiváló játékos között. Az elmúlt 10 évben ilyen Nem volt.

Rikoo 2016.01.30. 18:08:11

Engem nagyon boldogít, hogy végre egy intelligens és tipikus olasz taktikus az edzőnk. Ami külön öröm, hogy végre a keretünk is erős és ahogy mondta versenyhelyzet van sok kiváló játékos között. Az elmúlt 10 évben ilyen Nem volt.

TYUKI 2016.01.30. 19:30:35

Remélem ő lesz a mi Fergusonunk! Forza Allegri mesterúr! Ő ide az ideállis manager! Forza JUVE!

Shyr Kahn 2016.01.30. 23:34:36

Kifejezetten idegesít a lassan rendszeresnek számító kérdés a Chelsea és MU kapcsán. Miért menne gyengébb csapatokhoz? Csak azért, mert a PL hypolva van és nagyobb fizut kapnak a játékosok, nem jelenti azt, hogy a feltételek és a szakmai stáb is jobb. Sztem ez tisztán látszik az utóbbi másfél év alapján. A Juve vezérkara pedig nem fogja kirúgni, hacsak nem kezdjük el produkálni azt, amit az év elején (ennek majdnem zéró esélye van)... erre mérget lehet venni.

szabo2323 2016.01.31. 10:03:44

Szerintem Allaegri okosabb és tisztelet tudóbb mint Conte. És tudja nagyon jól ha 2 éve mikor hozzánk jött a kutyának sem kellet volna és valószínűleg valami közép csapatnál sínylődne a mai napig.Szerintem nem az az ugrálós fajta edző,legalább is remélem és kitart a klub mellet.

kozagaha 2016.01.31. 10:22:03

Nem hiszem hogy Allegri mostanában távozna. Amit Conte épített azt már rég átépítette és a mostani keretnek is letette az alap pilléreit, ilyen állapotban nem hagynáitt a csapatot amikor még van hova fejlődni. Ki tudja meddig juthatunk...
Remélem Allegrivel a csúcsra!

kozagaha 2016.01.31. 10:23:23

Arra akartam kilyukadni hogy biztos ő is be akarja fejezni amit elkezdett ;)

Grinta 2016.01.31. 10:26:40

@Shyr Kahn: Ez azért nem ennyire egyszerű kérdés,tudod jól Te is.Egy játékos miért megy gyengébb csapathoz,mikor erősebb is keresi..?Szakmai kihívás is szerepet játszik ebben sokszor.Hogy velem legyenek sikeresek.Mindkét csapatnál lenne tennivaló,és lehet kipróbálná magát,egy számára idegen futballkultúrában is.De félreértés ne essék,nagyon kedvelem Max-ot,és remélem sokáig Velünk marad!Forza Juve

KysBé 2016.01.31. 10:52:57

Az már rég rossz, ha egy Juve kaliberü klubnak holmi Allegri lelépésétől kell rettegni!!!!
Ez élete lehetősége!!!
Innen már csak lejjebb lesz neki!!!

Rivendell 2016.01.31. 11:10:00

@KysBé: milyen téren? ha megy,akkor anyagiak terén pl tuti feljebb vezet számára az út.

Ne feledd ha valaki megbukik 1 angol top csapatnál,még akkor is átveszi az illetőt 1 angol középcsapat.

Apuleius 2016.01.31. 11:12:41

@KysBé: Rettegni nyilván nem kell, ahogy a régi szép közhely szól: senki sem pótolhatatlan. Ez a "holmi Allegri" egyébként első évében bajnoki címet nyert, vele húsz év után Olasz Kupa-győzelmet aratott a Juventus, s tizenkét év várakozás után bejutott a BL-döntőjébe. Idén gyakorlatilag ott vagyunk a kupadöntőben, két pontra vagyunk az első helytől, s a Bayern München ellen kipróbálhatjuk hol tartunk Európában. Lehet a végtelenségig recsegtetni a dögunalmassá vált, elakadt lemezeket, de lassan eljön a pillanat, mikor más hangon, némi tisztelettel kellene beszélni. Lehet, hogy Te tömegesen látsz olyan szakembereket, akik borítékolhatóan hoznák Allegri eredményeit, én azonban sajnos nem rendelkezem ilyen éles szemmel.

Grinta 2016.01.31. 11:20:50

@Shyr Kahn: Még annyit szeretnék hozzáfűzni a mondanivalódhoz..hogy írhatnál rendszeresebben is!!Régen is kedveltem a hozzászólásaidat(mikor még csak olvasója voltam a blognak),még akkor is ha esetleg nem is értünk egyet,mert jó meglátásaid vannak!Vitapartnernek sem vagy utolsó,ami csak előrevisz

Apuleius 2016.01.31. 12:53:57

@KysBé: Segíts már kérlek, hol írtam olyat, hogy "attól félek, a sztáredző lelép". Előre is köszönöm!

A gondolatod második felét őszintén szólva nem is értem. Attól félnék, hogy Te tömegesen látsz megfelelő alternatívákat? Mi van? A hozzászólásom egyszerű, érthető magyar nyelven íródott, annyit szerettem volna mondani, amit leírtam, nem mást, amit valamiért megpróbálsz belemagyarázni, de se füle, se farka.

venember83 2016.01.31. 14:49:03

@KysBé: próbáld még egyszer, de kulturáltabban, kérlek. Ha nem, akkor nem hozzászólást fogok törölni.

Rivendell 2016.01.31. 15:08:49

@KysBé: van 1 olyan érzésem,hogy elszúrták a vasárnap déli ebédet,vagy rossz nóta szólt hozzá,pedig asszonykának a nézése + a járása csak rendben lehetett.

babo0410 2016.01.31. 15:31:20

@KysBé: Csak kérdezem, semmi rossz indulat, de ha szerinted sem Dybala, sem Allegri nem méltó a Juventushoz, akkor ki lenne az az edző, vagy játékos? Nagyon érdekelne.

venember83 2016.01.31. 16:20:03

KysBét kitiltottuk, le lehet cuppanni a srácról. FYI.

Devilke Balla 2016.01.31. 17:43:37

@venember83: for good? vagy csak ideiglenesen?

KINGovHELL 2016.01.31. 17:49:09

@venember83: Bőven megérdemli, amit kap. :) Egyébként is sokkal nagyobb gyökér, mint ahogy az emberek állnak hozzá.

Shyr Kahn 2016.01.31. 22:23:11

@Grinta: Igaz. Igen, tudom, hogy nem egy tényezős az egyenlet, de reménykedem abban, hogy nem akar kihívásokat keresni külföldön, hiszen ebben az esetben még akár igazam is lehet (bár tudjuk, hogy az információ töredékével rendelkezünk, úgyhogy szinte akármi megtörténhet és annak az ellenkezője is).

Köszi, valószínű írnék többször, ha lenne rá időm :( azért néha így is sikerül hozzászólást küldeni, ami talán hosszabb távon is állandósulhat :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása