Marotta: "Nem könnyű a Juventusnál jobb csapatot találni Európában "

marotta_beppe_sajtotajekoztato.JPGA Juventus igazgatója, Beppe Marotta az Inter elleni fölényes Olasz Kupa-diadalt megelőzően nyilatkozott a csapat mesterének, Massimiliano Allegrinek esetleges távozásáról, hiszen a szakembert a napokban hírbe hozták a hullámvölgyből kiutat kereső Chelseavel.

"Úgy gondolom, hogy az edző mindig fontos tényező egy sikeres klubnál, ezért a klubnak segítenie kell abban, hogy elérje a célokat." - nyilatkozta Marotta a Rai Sport munkatársának.

"Kiválóan alkalmazkodott a Juventusnál talált környezethez, s az előző szezonban elérte a céljait. Idén nagyon jó munkát végez, ráadásul egy olyan csapattal, amely igen sokat változott. Örömünkre szolgál, hogy az edzőnkről ilyen lelkesen beszélnek külföldön is, de nem hisszük, hogy ez bármi módon megzavarná őt. 

Mindenesetre nem könnyű a Juventusnál jobb csapatot találni Európában, s a történelmünk beszél helyettünk. Allegri teljes mértékben elkötelezett a filozófiánk és a céljaink mellett, most az érdemek jelentős része őt illeti, ahogyan a klubot is, amiért őt választotta.

A csapat és az edző a klub tükre, s úgy hiszem, hogy az érdemeket meg kell osztani mindannyiuk között. Soha sem volt kétségünk a játékosaink minőségét illetően. Az utóbbi időszakban számos játékos tért vissza a sérülésből, s az újonnan érkezők is felismerték, hogy mit is jelent ezt a mezt viselni. Ennek a nyomása kihatással volt rájuk kezdetben, azonban mostanra túltették magukat rajta." 

Marotta megerősítette a pletykákat, amelyek szerint a Juventusnak szóbeli megállapodása van a Chelseavel Juan Cuadrado ügyében, s megpróbálja Torinóban tartani a kolumbiai játékost.

"Kölcsönben szerepel nálunk. Taktikai szempontból nagyon más, mint a többi játékosunk, így teljesen természetes, hogy beleillik a csapatba.

Szóbeli megállapodás köttetett, amely szerint opciós vételi jogunk van a Chesleatől, így majd meglátjuk mi történik. Elégedettek vagyunk azzal, amit a pályán, illetve azon kívül mutat, így egészen bizonyos, hogy megpróbáljuk a következő szezonra is Torinóban tartani."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr628323864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2016.01.28. 08:48:06

Az utóbbi időben, mintha beleszürkült volna Cuadrado ebbe a Juventusba, vagy csak egyszerűen a többiek játszanak jobban, és nem magaslik ki igazán a kolumbiai. Azonban valóban színfolt a többi játékos között. Kíváncsi vagyok, milyen megállapodás születik végül a Chelsea és a Juve között.

danimester1 2016.01.28. 09:20:45

Szerintem azért még van jobb csapat nálunk Európában,de nagyon jó úton haladunk a legjobbak felé-közé.Ezt már csak minőségi-top igazolás(ok)al lehet fokozni amit említett Beppe,ennek adhat nyomatékot a nyáron,ezzel is itt tartva Allegri-t.Igaza van abban is,hogy a sérültek visszatérése is lendített a csapaton,Marci főleg és Khedirára sem lehet panasz.Szerintem a kolumbiait érdemes lenne megtartani,mert csereként és akár kezdőként is lehet számítani rá.Igaz ez sokban függ majd az árától,nem hiszem,hogy egy szezont még kölcsönadnák,így csak a megvásárlásával tarthatjuk itt.
OFF: a tegnapi meccs után az (S)inter szurkolók Conte-t látnák szívesen "Mancs" helyett...:-)
Nekem nem tűnik reálisnak és ha Conte elvállalná,akkor azzal magát és a Juventust is szembeköpné.Ámbár Antonio képes furcsa dolgokat csinálni,elég csak a távozására gondolni...
ON és elnézést az OFF-ért,de nem bírtam benntartani...:-)

Trieszt120506 2016.01.28. 09:24:43

@venember83: Utóbbi időben elég keveset volt a pályán, szerintem Allegrinek ezzel az izgága, és kicsit fegyelmezetlen játékkal lehet a baja, de ez a mérkőzés talán meggyőzi, hogy rangadókon is döntő tényező lehet a kolumbiai.
Jelenleg egy igazi Jolly Joker, jaj annak az ellenfélnek, aki Lichtsteinerre készül egy héten keresztül, majd a kezdés előtt egy órával meglátja Juant a kezdőnkben. Rá nem árt duplázni, mert egy az egyben bárkit elver.

pedronegroo 2016.01.28. 10:02:37

Cuadrado-nak több lehetőséget kell adni aztán majd meglátjuk. Engem mondjuk eddig nem győzött meg, bár szerintem Allegri faszsága volt hogy a szezon elején a kolumbiaitól várta a csodát de szerencsére a csapat meggyőzte hogy jobb lesz nekünk a 3-5-2. Ebbe a rendszerbe kötöttebb a szerepe a szélsőnek több védekező feladattal ezért nem véletlen hogy inkább a svájci expresszt favorizálja Allegri. A lényeg ha 3-5-2-höz tud alkalmazkodni akkor lehet gondolkodni a leigazolásán.

Egyet értek Marotta-val, nagyon összeállt a csapat rég voltunk már ilyen erősek. Jól jelzi ezt hogy a cserejátékosainkért is sorban állnak és repkednek a 20-30 milliók (Morata, Sturaro, Zaza, Rugani) és akkor Dybala-ról Pogba-ról még nem is beszéltünk. Idén BL-t kell nyerni nincs mese!

2016.01.28. 10:02:55

Elég szürke Cuadrado mostanság és eddig nem győzött meg, hogy marasztalnunk kellene, továbbá remélem h nem 20 misi környéki az az összeg, mert ismerve magunkat minden további nélkül elfogadjuk azt is, ha a teljesítmény nem is indokolná.

keshudioo 2016.01.28. 10:31:04

20 milliót én is sokallnék Cuadradóért (mondjuk 15 a plafon), de nem annyira értem a negatív hangokat. Azon kevés játékosaink közé tartozik, aki bele mer menni az 1-1 elleni küzdelmekbe, és igaz, hogy egyetlen csele van, de a lendületével szinte mindig megnyeri a párbajait. Szükségünk van egy ilyen játékosra a jobb oldalon, mert Lichtsteiner már nem fiatal, na és ő sem az eszéről híres, a kolumbiai viszont egy fokkal technikásabb nála. Én szeretném, hogy leigazoljuk.

Faterom pl. Juve-szurkolóként is borzasztóan kritikus a játékosokkal szemben, állandóan meg kell védenem a fél csapatot, ha közösen nézünk meccset, de Cuadradóban kifejezetten szereti, hogy tökösen belemegy a párharcokba, és nem hátrafelé passzolgat, mint sokan.

Nincs a csávóval semmi baj, kezdőként és csereként is sok benne a lendület és a lelkesedés (Spirito Juve? Grinta? Szeret focizni,az tény.), kellenek az ilyenek, még ha nem is egy Aranylabda-jelöltről van szó.

Hogrin 2016.01.28. 11:33:16

Cuadradóhoz még annyit hozzátennék, hogy nem hinném, hogy 20 alatt meg tudnánk szerezni szerintem ez a minimum de inkább több. A Chelsea nem akarja nagy bukóval eladni az biztos és 20 misiért sorban állnának érte a kérők, talán ha ő maga is nálunk akarj folytatni az javíthatja az alkupozíciónkat.

Nathas 2016.01.28. 11:48:10

20 alatt biztosan nem adják, mások is figyelik a játékát.
Nekem úgy tűnt, az utóbbi időben kevesebbszer húzta meg a szélén, inkább vissza passzolt vagy befelé tolta, pedig kevesen tudják sprint közben tartani vele a lépést.

Nathas 2016.01.28. 11:48:52

@Nathas: ha egyáltalán az új edző meg akar tőle válni!

RuidaRobert 2016.01.28. 12:10:14

Mindenképp kell Cuadrado. Méghozzá azért, amit Marotta is kiemelt. Taktikai szempont: nincs olyan játékosunk aki szélső. Ő az egyetlen. Morata egyértelműen nem az és hiába gondolkozunk Berardiban, ő sem az, hiába játszatja ott folyamatosan Di Francesco.

Már pedig, ha visszatér Pereyra akkor nem biztos, hogy CSAK 3-5-2-ben tervez Allegri.

Piettro85 2016.01.30. 12:08:34

Cuadot meg kell tartani, dupla annyit tesz hozzá elöl, mint Lichit, aki már nem mai gyerek, plusz a szíve... 20-25M ért meg jobb szélsőt nem találunk, Berardi egyáltalán nem biztos igazolás, meg amit nyilatkozik, arról le lehet szűrni,hogy nem itt fog kikötni... Pereyra meg inkább középen hasznos,nem lenne jó alternatíva a helyére, a jobb szélre, vagy engedjük vissza, és fizessünk ki 40M-t egy bizonyított emberkére.
Mandzsu 18M-ja mellé röhögve kifizetném,aki 25 percet úgy volt a pályán legutóbb,hogy nem hallottuk a nevét sem. Hátrapasszos Pideonból már a herém kivan, Cuadradot meg kell tartani, Pogi mellett az egyetlen aki előre képes játszani 1:1-ben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása