Raiola: „100 millió nem elég Pogba leigazolásához”

raiola_mino_mikrofonok_elott.jpgMino Raiola nemrégiben több témakörben is nyilatkozott, így beszélt Paul Pogbáról, a maradást tanácsolta Simone Zazának, illetve Álvaro Morata helyzetét is megemlítette az interjúban.

A játékosképviselő hosszabb interjút adott a Tuttosport munkatársának, és a legfőbb téma az Öreg Hölgy legértékesebb játékosának a jövője volt, a szakember pedig komoly transzferre számít Paul Pogba kapcsán.

„A Juve húzta a legváratlanabbat azzal, hogy ragaszkodott Paul Pogbához. A Manchester United pedig komolyan túlárazta Anthony Martialt a nyolcvanmilliós átigazolással, tehát a Monaco nagyon jó üzletet kötött.

Hogy mik az esélyei annak, hogy Paul Pogba jövőre is Torinóban kezdi a szezont? Még nem tudjuk. Paul fog dönteni a beérkezett ajánlatok függvényében, illetve az érzései alapján. Már ebben a helyzetben volt most nyáron is.

A játékos fejlődött, és így az értéke is nőtt, szóval szerintem százmillió euró nem lesz elég a kivásárlásához. Ez Andrea Agnelli elnök úron múlik.

Nem állíthatom bizonyosan, hogy csak azért, mert Paul a maradás mellett döntött, ezzel tulajdonképpen bizalmát fektette a klubba. Ne feledjük, hogy a klub is komoly befektetést hajtott végre vele, hiszen sok millió eurótól esett el a játékos maradásával.

A Juventus és Paul Pogba között erős a kötelék, Paul pedig olyan ember, aki a szívével gondolkodik. Úgy érezte, hogy nem lett volna helyes döntés a távozás, és végül is igaza volt. Maradt a csapatnál, és segített a Juventusnak felülkerekedni a szezon eleji nehézségeken, még ha a szurkolók igazságtalanul is fütyülték. Sokan megrogytak volna ebben a helyzetben.

Paul Pogbát ez a negatív kritika nem zavarta, engem azonban igen. Mindazonáltal ezek nem fogják befolyásolni a júliusban esedékes döntéseket. Nem vagyunk gyermekek, nem a bosszúval foglalkozunk.

Nem sokan hívtak Paul Pogba ügyében, mivel kevesen engedhetik meg őt maguknak, ő egy korlátozott darabszámú Ferrarihoz hasonlítható. Hogy a Barcelona van-e a legjobb helyzetben? Nem, az egyetlen esélyes a Juventus.”

Mino Raiola nem mutatott túl sok érdeklődést az Aranylabda kapcsán: „Ez nem tekinthető reális díjnak, különben Zlatan Ibrahimović legalább egyszer megnyerte volna, mivel ő az utóbbi tíz év legjobb csatára. Mindenhol bizonyította értékét, míg Leo Messi és Cristiano Ronaldo ugyanazoknál a top kluboknál játszott, ahol bajnokok támogatják őket.”

Az újság munkatársa természetesen a kérdéses sorsú Simone Zaza kapcsán is kikérte a transzferguru véleményét.

„Én azt tanácsolnám neki, hogy maradjon a Juventusnál, és játsszon gyakrabban, a csapatnak hinnie kell benne. Az összes kiváló kilences titka az, hogy meggyőzi a csapattársakat, hogy bízzanak meg benne, tehát ez olyan dolog, amit az edző nem követelhet másokon.”

A Juventus másik kérdőjele a csatársorban Álvaro Morata, akit a Real Madrid rögzített feltételek teljesítése esetén visszahívhat, ezért Mino Raiolát arról kérdezték, hogy szerinte hol lesz a futballista a következő szezonban?

„Szerintem a Realnál. Oscarnak harminc százalék esélye van arra, hogy a Juventushoz csatlakozzon, míg Henrikh Mkhitaryan esetében a torinói átigazolás valószínűsége ötven százalék.

A bajnokságot a Juventus fogja megnyerni, mivel a címvédőé a legerősebb csapat. Azonban számomra nagyon kellemes meglepetés Paulo Sousa, Maurizio Sarri és Siniša Mihajlović eredményessége. Roberto Mancini csapata pedig arra az Interre emlékeztet, amikor még náluk játszott Ibra.”

Az interjú során felmerült az olasz edzők jövője, Mino Raiola pedig azt mondta, hogy nem lepné meg, ha Antonio Conte visszatérne egykori sikerei színterére.

„Szerintem José Mourinho a Manchester Unitedhez kerül. Massimiliano Allegrit már akkor érdekelte az angol futball, amikor az AC Milan csapatát irányította. Szerintem egy Premier League-ajánlat esetén elgondolkodna a váltáson. De természetesen ez a Juventuson is múlik.

Rendkívül nagyra tartom Antonio Contét, szerintem ő bárhol megállná a helyét, azonban a munkaadójának mindenképpen lehetővé kell tennie, hogy a tréner korlátlanul kifejezhesse önmagát.

Nem lepne meg egy visszatérés a Juventushoz. Antoniót elvittem a Milanhoz, és nem is álltunk messze a megállapodástól. 2014-ben azt mondtam neki, hogy ekkor kell a Milanhoz csatlakozni, mivel a Juventusnál körülbelül négy meccsen irányíthatja a csapatot.

Rám cáfolt, már két edzést követően kilépett. Ez az ötlet azonban már a múlt, a milánóiaknak teret kell hagyniuk a kiváló Siniša Mihajlović számára.

Nagyon remélem, hogy Antonio Conte távozik a válogatottól az EB után. Egy hozzá mérhető ember nem lehet egy olyan borzasztó szövetségi elnöknek a szolgája, mint Carlo Tavecchio.”

Jelenleg úgy tűnik, hogy a szezon végén Carlo Ancelotti fogja váltani a Bayern München padján Pep Guardiolát, és a szakember ezt sem hagyhatta szó nélkül.

„A Bayern javulni fog. Pep Guardiola kiváló edző, azonban bonyolult ember. Egyszerűen nem tud egyetlen klubnál három évnél többet tölteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr808216312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2015.12.31. 14:48:22

Ez az eddigi legértelmesebb és legérdekesebbb interjú tőle. Köszönjük a fordítást!

ToTTy-Juve 2015.12.31. 15:08:31

Addott is, meg űrt is hagyott néhány kérdés után. Nagy politikus lehetne belőle, de lehet jobb helyen van most :D

MDaniel98 2015.12.31. 19:50:19

Rendkívül érdekes, és ebben az esetben nem is bicskanyitogató nyilatkozat. Raiola meglepett.

danimester1 2015.12.31. 20:41:12

Szerintem nagyon jól látja a dolgokat.A nyár vízválasztó lesz a klubnak az biztos,mind az edző mind a játékosok tekintetében.

2016.01.02. 13:48:13

Vegre egy korrekt interju tole es ugy hiszem ajanlatban nem lesz hiany, de befolyasolo tenyezo lesz h mit nyerunk iden.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása