Dybala: "Marchisio azt mondta nekem, hogy mindent meg kell nyernünk"

dybala_paulo_csikosban_fut.jpgPaulo Dybala mélyreható interjút adott a La Repubblica munkatársainak, melyben elmondta milyen érdekes dolgokat hallott csapattársától, Claudio Marchisiotól.

A 21 éves támadó a talján napilapnak olyan témákról beszélt, mint az olasz életmód és olasz, illetve lengyel felmenői, Lionel Messi és a Juventus győztes mentalitása.

"Magamévá tettem a győzelem iránti szenvedélyt, ami egy furcsa és nehéz dolog." - magyarázta az ifjú argentin.

"A berlini döntő után (amit még a lelátón ugyan, de már a Juventus játékosaként tekintett meg Dybala - a szerk.) a csapattal felszálltunk a repülőre, ahol nagyon szíven ütött valami. Marchisio odajött hozzám, hogy bemutatkozzon, majd ezt mondta: 'készülj fel, jövőre mindent meg kell nyernünk'.

"Hihetetlen volt. Épphogy lejátszották a Bajnokok Ligája döntőjét és ahelyett, hogy a jól megérdemelt pihenőjükre gondoltak volna, már a következő évad járt a fejükben." - számolt be friss élményeiről a dél-amerikai játékos.

"Talán ezzel a rövid kis történettel tudom a legjobban érzékeltetni a Palermo és a Juventus közötti különbséget."

Dybala ezután a Juventus játékrendszerében betöltött szerepéről is beszélt, mely valamelyest eltér attól, amit a Palermoban játszott.

"Iachini azt akarta, hogy én legyek a fő támadó, míg Allegri kicsit hátrébb játszat. Így többet érintkezik a lábammal a labda. Ahogy Palermóban Vázquezzel, úgy itt Morataval működöm együtt.

Reméltem, hogy legalább tizenöt gólt összehozok ebben a szezonban, de mivel már lassan tíznél járok, így azt hiszem meg kell változtatnom ezt a számot. A tervezetthez képest előrébb tartok.

A családom sokszor őszintén megmondja azt, amit mások nem mernek. Annak ellenére, hogy nem vagyok önkritikus, felismerem azt, amit rosszul csinálok. A testvérem ad egy taslit, ha szükségem van rá. " - viccelődött a játékos.

"Gustavo 35 éves, Mariano 32. Mindketten nagyon jól fociznak, de nem volt meg bennük a bátorság és a szenvedély, hogy mindenüket feltegyék erre, és kövessék ezt az álmukat. Bennem ez megvan."

La Joya az olasz és lengyel felmenőiről valamint arról a döntéséről is beszélt, hogy miért az argentin nemzeti tizenegyet választotta.

"Száz százalékig argentinnek érzem magam, annak ellenére is, hogy voltak más nemzetiségű felmenőim is. Amikor döntenem kellett, nem haboztam, nem kalkuláltam semmivel. Tudtam, hogy olaszként vagy adott esetben lengyelként kisebb konkurenciával kell majd szembenéznem, de én Argentínáért akartam játszani. Sosem tettem fel ezzel kapcsolatban kérdéseket, és nem is akartam meggondolni magam.

Nem lennék boldog a nemzeti csapatban, ha nem érezném teljesen magaménak, ha hallanám a himnuszt és azt gondolnám, hogy az nem az enyém, ha látnám a színeinket és azt hinném, hogy azok nem tartoznak hozzánk.

A barátomnak, Franco Vázqueznek olasz édesanyja van. Én csak olasz útlevéllel rendelkezem, köszönhetően a dédanyámnak, akiről sajnos semmit sem tudok. Vázquez olasznak érzi magát, én nem.

A fiatalt argentint, sokszor honfitársához szokták hasonlítani és az 'új Messiként' emlegetni, erről is megvan a véleménye.

"Tanulmányoztam Messit. Találkozni vele az egyetlen olyan álmom, ami még nem vált valóra, ugyanis amikor behívót kaptam a válogatottba, ő nem volt ott.

Nekünk, argentinok számára Messi referenciapontként szolgál. Maradonaval ellentétben ő még nem nyert világbajnokságot és sokan épp emiatt támadják.

Nem szeretem az összehasonlításokat. Volt egy Maradonank, most van egy Messink és panaszkodunk? Kritizáljuk Messit, mik vagyunk mi, őrültek?

Eljön a nap, amikor Messi visszavonul, így hát élvezzük ki, amíg játszik. Örüljünk Aguero és Di Maria játékának is. Velük edzeni rendkívüli élmény volt.

Ha Messivel játszanék, még akkor is neki passzolnám a labdát, ha öt ellenfél veszi körül." - fejezte be az interjút a torinóiak tehetséges játékosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr218195914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

börb 2015.12.24. 18:17:14

A Messi-s résznél nem tudtam elég magasra emelni a szemöldököm :P

GZolee80 2015.12.24. 23:03:07

Remélem nem megy el a Barcába másodhegedűsnek a kis argentin az MSN mögé , cserének vigyék Cuadradót, neki úgy is jobban menne a 2-3 gólos előnyöknél a meccs utolsó 20-30 percében a közönségnek cselezgetés. Dybala maradjon itt és legyen tagja a DMB-nek vagyis a Dybala-Morata/Mandzu-Berardi támadó hármasnak.

patrik1112 2015.12.25. 00:16:46

Szerintem még jó pár évig itt lesz, valahogy úgy érzem őt nem fogja elcsábítani a pénz.. remélem igazam lesz :) a Marcis rész azért elég komoly, profi hozzáállás! amit meg Messiről mond nem kell olyan nagy dobra verni, a fiatalabb argentínoknak ő a példaképe, mégiscsak a világ legjobbja..Forza Paulo!

MDaniel98 2015.12.25. 18:23:38

Minden argentin támadónak Messi kb. Isten, nem kell ezen csodálkozni, ha nekünk lenne ilyen kaliberű játékosunk, akkor mindenki őt nyalná körbe, aztán, ha valakinek még erre ráépül a Barca-komplexus is az tényleg el van veszve.:) Szerintem Dybalánál ez a helyzet, de szerintem még 2-3 évig semmiképpen se esélyes a Barcára, ha meg akkor az lesz elkérünk érte 100-at, azt pá.:)

Rocky80 2015.12.25. 20:26:06

@Juventus FC 15: 100 az kevés lesz... fél év alatt nőtt 20 millióval az értéke... most vmi 60m emlegetnek.

babo0410 2015.12.26. 01:36:19

Nem szabad elengedni, és jelenleg nem is reális. Értük pofátlan összeget kell kérni. Messi mindenkori ára + 50%. Máris nem lesz aki ajánlatot tegyen értük. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása