Pogba: „Egyértelműen többé nem hibázhatunk ennyit”

pogba_paul_fekete-arany_mezben.jpgPaul Pogba a Carpi elleni 3-2 arányú győzelmet követően elégedetten nyilatkozott, ám azt is beismerte, hogy saját magának nehezítette meg a meccs utolsó perceit a Juventus.

A címvédő a mérkőzés elején hátrányba került a védelem rövidzárlatának és Marco Borriellónak köszönhetően, azonban a torinóiak 3-1-re megfordították a meccset, majd a hosszabbításban az eredmény Leonardo Bonucci öngóljával 3-2-re módosult, és az egyenlítés lehetősége is megcsillant a hazaiak előtt.

„Mindannyian nagyon örülünk ennek az alapvető és megérdemelt győzelemnek, még ha meg is nehezítettük a saját életünk a mérkőzés végén.” - mondta Paul Pogba a Sky Sport Italia stábjának nyilatkozva.

„Ez semmiképpen sem történhet meg még egyszer. Most előttünk a karácsonyi szünet, azonban a pályára visszatérve alázatot kell tanúsítsunk, illetve tudnunk kell, hogy még semmit sem értünk el a szezonban. Továbbra is hosszú út áll előttünk.

Hogy kinek ajánlom a gólom? Saját magamnak, mert tisztában vagyok azzal, hogy képes vagyok hatékonyabban segíteni a csapatot az újabb scudetto begyűjtésében.”

A Juventus a borzasztó szezonkezdet után nagyszerű periódust zárt le a Carpi elleni győzelemmel a karácsonyi szünet előtt, hiszen sorozatban hét bajnokin győzedelmeskedett az Öreg Hölgy, és így az Inter vasárnap esti kudarcának is köszönhetően már csak három pont választja el a címvédőt a tabella első helyezettjétől.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr778187666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2015.12.21. 10:02:27

Végre az igazi Pogba van már a pályán!Csapasd Polip:)

Szili072 2015.12.21. 10:52:47

Igazad van,reméljük a pályán is ezt látjuk jövőre!

pedronegroo 2015.12.21. 11:52:28

Nem tudom, de én továbbra se esem hasra a mi Polipunktól. Év elején azt mondta hogy majd ő átveszi Vidal melóját. Egyelőre mind gólokban mind védekezésben elmarad tőle. Tudása meg van hozzá viszont nem egy vezér típus meg sokszor túlbonyolítja. Most már évek óta itt van és én nem látok rajta komolyabb fejlődést, amit most tud azt már mikor érkezett akkor is tudta. Ja pesze még mindig csak 22, érnie kell, az meg évekbe telik.

Viszont aki sokat fejlődött az Allegri, ezt el kell ismernem. Már nem is annyira hiányzik Conte. Maradt a 3-5-2 és most már dühkitörései is meg vannak, csak így tovább! :)

venember83 2015.12.21. 12:03:56

@pedronegroo: a Juve szinte összes akciógóljából kiveszi a részét kulcspasszokkal, gólpasszokkal vagy épp ő szerzi a gólt. Ez azért korántsem rossz, azt meg persze nem lehet tudni, mennyire fejlődhet még, így jó pénzért el lehet adni majd a nyáron.

Apuleius 2015.12.21. 12:29:12

@pedronegroo: @venember83: Abszolúte egyetértek venember83 kollégával, én is pont ezt gondolom Pogbáról, s őszintén szólva elképesztően túlzónak érzem a vele kapcsolatos kritikus hangokat. Tény, hogy nincs csúcsformában, de továbbra is azt gondolom, hogy összességében a Juve középpályájával van gond. Pogba gyakorlatilag minden támadásban benne van, gólpasszokat ad, góllal végződő támadásokat indít stb.

"Év elején azt mondta hogy majd ő átveszi Vidal melóját. Egyelőre mind gólokban mind védekezésben elmarad tőle."

Gondolom erre a nyilatkozatra gondolsz:

juventuz.blog.hu/2015/07/31/pogba_en_leszek_az_uj_vidal

Szerintem azért ez a nyilatkozat nem erről szól.

pedronegroo 2015.12.21. 15:45:31

@venember83: @Apuleius: A lényegi mondanivalóm az lett volna hogy amikor kellet volna bizonyítania (szezon eleje) akkor csúnyán felsült. Ezek tények. Az hogy most megy neki ilyen szempontból nem mérvadó.

venember83 2015.12.21. 15:55:41

@pedronegroo: a szezon elején tulajdonképpen mindenki szarul teljesített lényegében, így meg nemigen várható el senkitől a jó forma, főleg teljesen felfordított csapattal. Mindegy, értem, hogy mit akarsz, de nem verném el rajta az egész balhét.

pedronegroo 2015.12.21. 16:01:54

@venember83: Nem is akarom elverni rajta a balhét. Egyszerűen ő nem vezére a csapatnak ezt állapítottam meg vagy nem kulcsjátékosa. Nézd meg Marcit mikor visszatért az milyen hatással lett a csapatra pedig ő nem egy 100 milliós játékos.

MDaniel98 2015.12.21. 16:07:18

Ha azt vesszük, hogy Pogba egy 100 milliós játékos (amit tiszteletreméltó ügynöke sem felejt el hangsúlyozni) akkor a hátára kellett volna venni a csapatot akkor, amikor láthatóan semmi sem jött be, ehhez képest talán ő nyújtotta a képességeihez képest leggyengébb teljesítményt. Ezzel számomra azt bizonyította be, hogy a 10-es mez túl nagy teher (volt) számára, valamint, még nem kész játékos (utóbbin nem lepődtem meg, igen kevesen tudták 23 évesen a vállukra venni a csapatukat). Kiváló képességei vannak, a csapattal egyetemben az ő játéka is kezd egyre jobb lenni, de még ez sincs azon a szinten, ahogy Pirlo és Vidal oldalán tudott teljesíteni. Szvsz. kicsit túlértékelt, túlhypeolt is, bár a mai elszálló árak mellett már ezt is nehezebb megítélni, mint mondjuk 7-8 évvel ezelőtt. Szerintem, ha a nyáron befut egy 100M körüli ajánlat, akkor el kell adni, mert ennyi pénzből lehetséges a pótlása, és még marad is a pénzből.

Rocky80 2015.12.21. 16:33:11

@Juventus FC 15:

Szerintem ez a "hátára vesz egy csapatot" dolog nem függ össze a játékos értékével.

Pirlo és Tévez például abszolút képesek rá, korukból-képességeikből és tapasztalataikból fakadóan, pedig értéküket tekintve már nem érnek sokat.

De ha vesszük a világ legdrágább és legjobb játékosának tartott Messit, nem képes rá, hogy az argentin válogatottat egy nagy tornagyőzelemhez segítse, pedig ha az árát nézzük, neki kellene a legalkalmasabbnak lennie erre a szerepre.

Szóval ez a két dolog nem feltétlenül jár kéz a kézben, egy játékos árát nem ez határozza meg, noha nyilván dob az árán ha képes rá.

Pogba pont nem ilyen. Pech. Ettől ő még megéri ezt az összeget.

Inkább az számít, hogy ki mennyire vezér típus. Ez meg az ártól független.

west30 2015.12.21. 16:42:30

@pedronegroo: Hogy lehet valaki nem kulcsjatekos,ha szinte minden percet vegig jatszott eddig a szezonban,sot meg csak alternativaja sincs,es a golok kb 70%-ban benne volt?Mit kellene meg csinalnia egy viharvert kozeppalyan,ahol ketten vannak a Marchisioval,mert a vezetoseg baszott az egeszre nyaron,es lyukasan hagyta Vidal tavozasa utan.Persze lehetne jobb Pogba,de az eredmenyek inkabb ot igazoljak egyelore,az erosen kritizalokkal szemben.

MDaniel98 2015.12.21. 16:44:04

@Rocky80: Arról nem tehet Messi, hogy Higuaín balfasz és nem tudja berúgni az ajtó-ablak helyzetket, amiket Messiék teremtenek neki (Messi a Copán ás a VB-n is visszavontabb szerepkörben játszott).

Pogba szerintem nem vezértípus. Pont ezért pótolható (ha nem is könnyen).

Apuleius 2015.12.21. 16:46:33

@pedronegroo: Nem igazán értem az érvelésed, miszerint "amikor kellet volna bizonyítania (szezon eleje) akkor csúnyán felsült". Mitől számít jobban Pogba megítélése szempontjából a szezon eleji negatív szereplés, mint a mostani pozitív? Azt sem értem, hogy mitől logikus "hogy most megy neki ilyen szempontból nem mérvadó". Ez egy csapatjáték, az akkori szereplés ugyanúgy mindenki sara, ahogyan a mostani győzelmi sorozat is mindenki érdeme. Én nem érzem, hogy Pogba személy szerint felsült volna. A tények valóban tények, viszont az azokból levont következtetések már nem azok. Nem akarok vitatkozni, elfogadom a véleményed, viszont az általad tényeknek nevezett dolgok, szerintem nem tények. Az tény, hogy szezon elején a csapat kritikán alul teljesített, ezt néhányan azzal magyarázzák, hogy Pogba felsült, néhányan Allegri kudarcáról beszéltek, mások a támadórészleget hibáztatták, megint mások Vidal, Tévez és Pirlo távozása mögött látták az okot.

Rocky80 2015.12.21. 17:07:00

@Juventus FC 15:

Ez már kicsit off, de:

Ha Higany helyett Tévez játszik, Argentína világbajnok. Ezért is utálom, mint a sz..t, egy lomha gyökérnek tartom - akárhány gólt is rúgott a pályafutása alatt; aki a legfontosabb pillanatokban betlizik.

Nem örülnék ha eladnánk, szeretem az ilyen "látványos" játékosokat, értük szeretek focit nézni igazán, Dybala is ilyen például. Csak ne menjen a csapat rovására, ne öncélú trükközgetés legyen. :-)

.Bulldeo 2015.12.21. 18:39:04

@Juventus FC 15: hogy jön ide Messi? egy pályája csúcsán lévő játékost hasonlítasz össze az ifjú polipharcossal. az egyikre rá van szabva egy csapat, a másik gyakran más feladatot lát el, mint amihez a leginkább ért, és egy kreativitásában legyengül középpályán kell hozni a teljesítményt. Két különálló életút. Arról nem beszélve, hogy az érvelés fals, miszerint Messi a hátán vitte az Argentin válogatottat. Szerintem meg szenvedett, mert ő csak egy játékot tud játszani, és neki az a bizonyos csapat kellett volna, amit köré építettek Barcelonában. Messi pont arra egy jó példa, hogy az ő félautista zsenije nem jön elő, csak ha az egész csapat az ő szája íze szerint van összeállítva. Pogba szenvedett a szezon elején a megborult csapattal, szerinted Messi egy hasonló helyzetben brillírozott volna? (mondjuk ha elhagyná a csapatot Iniesta, Busquets és Suarez. Neymart meghagyom neki. Úgy is összezuhanna)

Juve82 2015.12.22. 12:02:56

Én speciel főként tőle kapom azt az utóbbi időben, amitől leülök minden meccsen a tv elé. Nagyon sajnálnám, ha eladnánk! Szerintem üde színfoltja a csapatnak. Csak tőle látok olyan megoldásokat a csapatban amitől mosolygok még akkor is ha épp nem lesz gól! Öröm nézni a passzait és a cseleit...no meg időnként a lövéseit is :)! És igen egyedül nyilván kevés a csodához, de ezért csapatjáték a foci!

Rocky80 2015.12.22. 12:29:15

Egy sótlan csapatnak nincsenek szurkolói. Kell valaki, aki az új szurkolóinkat "bevonzza". Már pedig nálunk Pogba, Dybala és Cuadrado a só.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása