Allegri: "Kizárólag a győzelem lehet a cél a Carpi ellen"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_3.jpgA Juventus az esztendő utolsó mérkőzését vívja az újonc Carpi otthonában, s Massimiliano Allegri úgy véli, ha csapata nem tudná megszerezni a győzelmet, azzal kárba veszne az utóbbi hetek nagyszerű győzelmi sorozata.

"Ez lesz az utolsó mérkőzés 2015-ben, amely tele volt elégedettséggel, azonban mindez mostanra már csak a múltat jelenti. Jól akarjuk zárni az évet, s minden bajnoki mérkőzés nehéz." - nyilatkozta Allegri a Carpi ellen mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Pozitív eredmények sorozatával érkezünk, de ne feledkezzünk meg arról, hogy rengeteg pontot veszítettünk olyan csapatok ellen, mint az Udinese, a Chievo, a Sassuolo vagy a Frosinone. Győznünk kell, s kizárólag a győzelem lehet a cél számunkra. 

Mikor olyan gyorsan kapaszkodik valaki, ahogyan mi tettük, a kapaszkodás egyszerűbb, mint a negyedik helyről a harmadikra, vagy a másodikról az elsőre kerülni. Holnap meg kell szilárdítanunk a helyzetünket, azután vakációra megyünk, majd újra felvesszük a harcot az élmezőnnyel, máskülönben minden, amit az elmúlt két hónapban tettünk, veszendőbe menne.

Morata jó teljesítményt nyújtott a Torino ellen, s nagyon magas technikai szinten játszott, ami ígéretes a jövőre nézve. Már csak Mario Lemina és Roberto Pereyra hiányzik.

Már megvan a fejemben a felállás, de a legfontosabb kérdés a pszichológiai hozzáállás lesz. Egyáltalán nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz felfogásban álljunk hozzá ehhez a mérkőzéshez. A karácsony előtti utolsó mérkőzések mindig tartogatnak rejtett veszélyeket. Mivel a csapatom rendkívül felelősségteljes emberekből áll, bizonyos vagyok abban, hogy a felfogásunk megfelelő lesz.

Amikor a Juventus visszatér arra a helyre, ahol általában tartózkodni szokott, természetes, hogy a többi klub elkezd aggódni. Nincsenek titkok, minden csak a kemény munkán áll. Igaz, hogy a srácok fantasztikus fordulatot műveltek, azonban az is igaz, ha nem nyerünk holnap, az élmezőny megléphet előlünk."

Allegrit megkérdezték a listavezető Interről, valamint az AS Roma vesszőfutásáról is, mivel a fővárosiak hamarosan új edzőt kereshetnek maguknak.

"A szezon még nem ért véget, s az Inter nem hódította el a Scudettót. Erős keretük van, egy edzőjük, aki trófeákat nyert korábban, s az egyetlen csapat az élbolyban, amely nem szerepel Európában, ami némi előnyt jelent számukra.

Két olyan év után, amikor még az Európa Ligában sem szerepeltek, képesek voltak építeni a csapatot. Nagyon fizikális, kemény játékosaik vannak, akik képesek szállítani az eredményeket.

A Roma egyáltalán nem szállt ki a versenyből, hiszen a labdarúgásban gyorsan megváltozhat minden. Ott vannak a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között, s minden esélyük megvan rá, hogy ismét beleszóljanak a versenybe. Látva, hogy a mostani szezonban miként alakulnak a dolgok, úgy gondolom, hogy az utolsó játéknapon, vagy talán az azt megelőző fordulóban dől majd el a bajnoki cím sorsa."

Vajon miként élte meg Allegri a 2015-ös évet, s vajon nem tartott-e attól, hogy elveszíti a Juventus kispadját?

"Hiszek abban, amit csinálok. A labdarúgás lehetővé teszi, hogy ez a meggyőződés háromnaponta kiállja a próbát. Az volt a célunk, hogy fejlődjünk, s mindenekfelett az, hogy létrehozzunk egy keretet, amely a legutóbbi időkig nem volt teljesen homogén. Mostanra a csapat fizikálisan is jó formába került.

Daniele Rugani jó teljesítményt nyújtott a Torino ellen. Nem tudom, hogy holnap játszani fog-e, azonban bebizonyította, hogy nagyon is számolhatok vele. Olyan játékosok vannak előtte, mint Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini vagy Martín Cáceres."

A Chelsea megvált a klublegendától, vajon Allegri számított-e José Mourinho menesztésére?

"Az ember pályafutása során sajnos előfordul ilyesmi. Mourinho rengeteget nyert már, s mindenhol eredményesnek bizonyult. Talán szüksége van két-három hónapra, hogy pihenjen és helyrerázódjon."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr988184380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2015.12.19. 21:09:09

Caceres? :D dzsízösz krájszt :D

MDaniel98 2015.12.20. 18:50:15

Szegény Rugani, amikor olvassa ezt a nyilatkozatot, vajon mire gondolhat?:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása