Ügynöke szerint Zaza torinói jövője bizonytalan

zaza_simone_lo.jpgSimone Zaza ügynöke elismerte, hogy kliense jövője bizonytalan a bajnokcsapatnál, ugyanis a csatárnak folyamatos játéklehetőségre van szüksége annak érdekében, hogy behívót kapjon az olasz válogatott Európa Bajnokságra készülő keretébe.

Zaza a tegnapi, Torino elleni Coppa Italia mérkőzés alkalmával kétszer is megzörgette az ellenfél hálóját, ezzel hozzásegítve csapatát a 4-0-ás sikerhez. Ennek ellenére a játékos nyári érkezése óta nem igazán élvezte Massimiliano Allegri vezetőedző bizalmát, így az újságokban többször is szóba került távozása a klubtól.

Az Öreg Hölgy csatárai közül a kopasz csatár rendelkezik a legjobb gól/perc mutatóval, s ügynöke igyekezett is kihangsúlyozni ezt a tényt.

"Ez már igaz volt a mérkőzést megelőzően is, de kétségtelen, hogy egy jelentős statisztika." - mondta Christian Maifredi a Tuttomercatowebnek.

Az ügynököt ezután a játékos jövőjéről kérdezték, mellyel kapcsolatban azonban nem adott teljességgel megnyugtató választ.

"Hogy maradni fog-e? Ez egy nehéz kérdés, ugyanis Conte szavai egyértelműek voltak - csak azon játékosok kapnak meghívót az EB-keretbe, akik játszanak a klubjukban. Ha nem lenne jövőre Európa Bajnokság, más lenne a helyzet." - vélekedett Maifredi.

"A kölcsönadás lehetősége? Erről a klub dönt és nem én. A játékos mindent megtesz, hogy több lehetőséget kapjon és remélem Allegri ismét játszatni fogja az év utolsó meccsén, a Carpi ellen.

A nyár folyamán számos érdeklődést kaptunk és ha valaki a nemzeti tizenegy tagja, viszont a klubjában nem kap elég lehetőséget, természetes, hogy szóba kerünek olyan nagy bajnokságok, mint a Premier League. Azonban jeleneg azt mondhatom, hogy nem tárgyalunk senkivel."

A játékos jövőjével kapcsolatban a Juventus vezetőedzőjét is megkérdezték, aki igyekezett lehűteni a kedélyeket.

"A versenyhelyzet jót tesz a csapat számára, hiszen enélkül nem tudunk jó eredményeket elérni." - mondta a tréner a Gazzetta dello Sport munkatársainak.

"Januárban még akkor sem áll módunkban kölcsönadni, ha maga a játékos kifejezetten kéri azt. Simonénak harcolnia kell a helyéért és meg kell szoknia a versenykényszert."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr68180368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2015.12.17. 19:01:34

Jelenlegi csatár erősorrend szerintem: 1. Dybala 2-3. Mandzu és Zaza 4. Morata

Ez alapján nem szabad eladni, sem kölcsönadni. Szerintem benne sokkal jobban megvan az a tulajdonság, ami egy jó csatárt jellemez: vagyis amikor odakerülök, akkor berúgom; mint Moratában. Pedig nem olyan technikás, nem olyan labdaügyes talán, mégis valahogy jobb "végrehajtó".

Lehet, hogy csak az emlékeim csalnak, de Moratának sok olyan gólja volt, hogy valaki kidolgozta neki a helyzetet és neki csak be kellett rúgni; Zazában jobban érzem azt hogy "megcsinálja" magának és be is rúgja.

Persze nyilván lehet, hogy csak Morata rossz szériája miatt érzem így.

Illetve úgy gondolom, hogy a lesajnált-ekelábú-bohóc-kiscsapatból jövő Zaza; akiről azt gondoltuk, hogy nem Juventus szint; felnőtt a feladathoz és bebizonyította, hogy igenis van itt keresnivalója, nem csak 4. számú csatárként lehet vele számolni. Ha valaki akármikor beáll és gólt rúg, illetve ha lehetőséget kap, akkor él vele - valahogy azt érzem vele kapcsolatban, hogy ez nem csak egy jó széria: ezek nem véletlenek. Lehet jobb játékos, mint gondoltuk. Játszatni kell többet, nincs mese.

Tegnap mind a két gólja nagyon szép volt. A másodiknál rafinéria - csibészség - merészség - higgadtság: mind benne volt a gólban, nagyon tetszett.

Szerintetek?

Forza Juve *o* 2015.12.17. 19:13:04

most egybol mondjatok Zaza milyen jo mert most lott ket golt....
Morata jobb meglatszik rajta a real neveles ,a techinka,az ugyesseg amibol jelenleg nem mutat sokat de a real ellen emlekezzunk milyen cseleket vagott meg a ket fontos gol azert az nem a semmibol jott

Rocky80 2015.12.17. 19:17:36

@Forza Juve *o*: Nemcsak a mostani két gólja miatt mondom, már ez előtt a meccs előtt is vitatkoztam valakivel, hogy simán elfér a keretünkben. Most már lassan azt karcolgatja, hogy kezdőcsapatba kerüljön...

A szezon legnagyobb meglepetése a teljesítménye.

Bár ott tartanánk, hogy Morata is csúcsformában van és ki maradjon ki a szupernégyesből! :D

MDaniel98 2015.12.17. 19:19:59

Zaza mozgása BTW elképesztően béna, de 73 percenként csak összehoz egy gólt, és ezt a mutatót egy csatár esetében nem hinném, hogy tovább kellene magyarázni. Ha el/kölcsönbe szeretnénk adni, akkor egyértelműen egy PL csapatot kell találni, tele vannak lével mindenkit megvesznek válogatás nélkül és a mi drága Simeonénk játékstílusa is ott tudna leginkább érvényesülni.

m.martin91 2015.12.17. 19:29:37

Zazának egyértelműen maradnia kell, jelenleg Mandzukic-csal harcolhat a kezdőbe kerülésért. Morata nagyképű és formán kívül van, egyébként is úgy gondolom, hogy csereként hasznosabb, mikor már a horvát szétszedte az ellenfél védőit.

.Bulldeo 2015.12.17. 19:36:54

@Rocky80: lehet, Dybalához hasonlóan Moratát is hátrébb kellene vonni. Ő is kifinomult, technikás játékos, kicsit finomkodó jófiú, Mandzu és Zaza meg a verőemberek. A pubertás Dybala és nehézsúlyú horvát adnak ki egy jó párost, illetve a Morata-Zaza duó is jól megérti egymást. Utóbbiakat ilyen felállásban többet kéne tesztelgetni.

www.facebook.com/Juventus/videos/1262824347078125/?theater

Glivenko 2015.12.17. 19:39:14

@Rocky80: Szerintem a Carpi ellen jöhetne egy Dybala-Zaza-Morata hármas is. Dybala pár lépéssel hátrébb, a csatárok mögött lenne.
Zaza jó csatár, de szerintem még mindig ő a 4-es a csatárok közül. Dybala zseni, ezt látjuk, Mandzu tapasztalt és f*szfej, a semmiből is gólt lő, Morata technikásabb, ügyes játékos, de mintha mindig csak az egyik "vége lenne bekötve": vagy jól mozog és előkészít, cserébe kihagy mindent, vagy nem túl látványosan játszik, de gólt lő. Zaza pedig nem annyira ügyes, mint mondjuk Dybala és Morata, de ugyanolyan f*sz, mint Mandzu, és valami megmagyarázhatatlan okból gólt is szerez. Szerintem a jó megoldás az lenne, ha a sok meccs miatt gyakrabban lenne rotálás. Ez amiatt is jó lenne, hogy nem lenne mindenki túlterhelve, és így talán a sérülés esélyét is lehetne csökkenteni, másrészt mindenki érezné, hogy lehetőséget kap. Az én elvem az lenne, hogy 3 meccs alatt minden csatár legfeljebb 2-szer lenne kezdő. Lehet, hogy ha jobb helyzetben leszünk a bajnokságban, akkor Allegri könnyebben rotál majd. :)

szeszterciusz 2015.12.17. 19:41:34

Maradjon csak itt ! Cserének jó nagyon is . Nem egy cselgép , de a kaput eltalálja és eléggé jól kihasználja a helyzeteit ! Nem szarozik :) Én komálom

Rocky80 2015.12.17. 19:49:08

@Juventus FC 15: szerintem Inzaghi sutább volt és mégis mindent berúgott. Szóval a gólérzékenység az nem "jó mozgás" függvénye, márpedig Zaza gólérzékeny, ehhez nem férhet kétség.

sleepy8 2015.12.17. 19:52:18

Eddig se volt vele semmi bajom, de tegnap megvett kilóra. Ez egy vadállat, nem találok rá jelzőket. Nagyon remélem hogy itt tudjuk tartani, és beletörődik hogy rotálás van, mert nagyon rég volt ilyen 3.-4. számú csatárunk.

Rocky80 2015.12.17. 19:54:05

Milyen jól állunk csatárposzton: a 30-35 milliós Morata a cserecsatár! :D Ja kérem, ez a Juventus!

Morata meg csak belendül a Bayern elleni meccsekig és akkor Isten irgalmazzon nekik! :D

Rocky80 2015.12.17. 19:55:43

@sleepy8: Tényleg a szezon legkellemesebb meglepetése! Én már a hétvégi meccs előtt is komáltam.

Annyiban viszont nem értek egyet veled, hogy lassan 2.-3. számú csatár... Szerintem a nagy csapatok ellen sem szarna be, szóval ugyanúgy szállítaná a gólokat mint Mandzu.

kozagaha 2015.12.17. 19:58:53

Nem hiszem hogy kölcsönadnák, vagy el:
-most érkezett és jól illeszkedett
-egész sok lehetőséget kap nála jobb szintű csatárok mögött is
-nagyon sok a sérülés mostanában ezért kulcsfontosságú lehet egy jó cserecsatár

Cserecsatárnak meg aligha lehetne jobb a csapatban:
-nem technikás, de viszonylag gyors
-elég erős is (termetre meg mindenhogy)
-nem szarozik, ha kell lő és általában kaput is talál (gólerős)
-agresszív nem lehet megállítani max. egy piros lappal (mert ez egy állat :D)

Összegezve: amikor játszani látom mindig az jut eszembe mintha amerikai focit játszana, de hasznos tagja a csapatnak. :)

The king of alibis 2015.12.17. 20:47:46

Mindent elmond az olasz válogatott erejéről, hogy ez az ekelábú reményeket táplál az iránt, hogy ott lehet az EB-n.

The king of alibis 2015.12.17. 20:49:27

@Glivenko: Ez egyértelmű. Carpi ellen elő kell venni a 4-3-1-2-t. Buffon - Lichti, Bonu, Chiello, Sandro - Khedira, Marci, Pogba - Dybala - Morata, Dzádzá

Watakuki 2015.12.17. 20:57:33

Szerintem nem szabad eladni, mert ő látszik rajta, hogy nagyon hajt, és nekem nagyon szimpatikus. Korábban már említettem, hasonlít Bödére a magyar válogatottból.

Watakuki 2015.12.17. 20:58:26

Amilyen magától értetődően, és profin lőtte be mindkét gólját.... öröm volt nézni.

KysBé 2015.12.17. 21:01:15

Ha valaki sz@rul játszik, akkor azt nem lehet szídni. Ellenben ha valakinek van egy jo(bb) meccse - csak a bírónak köszönhetően maradhatott a pályán - azt le kell sz.pni.

Rikoo 2015.12.17. 21:07:39

@Rocky80: azért óvatosan azzal, hogy Zaza kezdő lesz komoly meccsen.

Hogrin 2015.12.17. 21:54:17

@Rikoo: +1

Azért kíváncsi lennék a véleményekre ha kezdő lenne egy komoly meccsen és mondjuk a 20. percben villanna a piros és belefutnánk egy nagy pofonba miatta.
Amit tegnap művelt azt nem lehet ám mindenhol "eladni"!

Rocky80 2015.12.17. 22:15:11

@Rikoo: pedig az alapján amit eddig letett az asztalra, ez kellene legyen a következő lépés a fejlődése érdekében. "Jól van Zaza, csereként jó vagy, kiscsapatok ellen kezdőként szintén, nézzük mi újság a magasabb szinteken". Vagy te azt mondanád neki még nem az ő szintje? Akkor mit rakjon le még az asztalra hogy komolyan vegyük?...

Rocky80 2015.12.17. 22:19:14

@Hogrin: Nyilván ezt Allegri is tudja, gondolom fel is hívta a figyelmet rá. Csak halkan jegyzem meg, hogy Vidal az utolsó meccsein szinte mindig a piros körül táncolt, pedig ő öregebb is, tapasztaltabb is... nála jó volt hogy harcos, meg pitbull, akkor szeressük ezt Zazánál is. ;-)

Rocky80 2015.12.17. 22:23:07

@KysBé: ez az egy jobb meccs kb. a sokadik nála...

Te még Dybalánál is azt mondod, hogy lassan felül kell vizsgálnod a véleményedet róla...

Próbálj meg pozitívabb lenni, hidd el jó lesz.

Leram7 2015.12.17. 22:55:56

Ennyiből még nem kell túlimádni és lesajnálni sem.

Nagyon tetszettek a góljai és a mentalitása.

Nem egy Tevez, de el kell ismerni, hogy eddig élt a kevés lehetőségével és szép gólokat is szerzett. Folytassa így vagy ennél is jobban. Remélek kezd a hétvégén.

Barolo4 2015.12.17. 23:25:33

@Rocky80: +1
@Leram7: +1
Zaza szerintem soha sem lesz kiemelkedő csatár, de 4.-5. pozícióba tökéletese lenne, még egy mostaninál erősebb Juventusba is. Csak akkor engedném el, hogy ha min. 1 nála jobb csatár érkezne, ez pedig nem valószínű jelenleg. Értem én, hogy többet szeretne játszani, de azért ez a mostani helyzet nagyjából várható volt, amikor ide érkezett (sőt, kvázi örülhet, hogy a spanyol maga alatt van). Szerintem neki ez a pályafutása csúcsa, sokkal többet nem fog sehol sem keresni, nálunk erősebb csapat kizárt, hogy elvinné, csak és kizárólag meg a játékpercek miatt eligazolni balgaság lenne a részéről fél év után. Ez szerintem csak a nyomás gyakorlás része a ügynökétől. Forza Juventus!

Mitya11 2015.12.18. 11:10:40

@Rocky80: velem veszekedtél :$ :D

Cannavaro 2015.12.18. 11:28:14

Nem hiszem hogy igazából el akar menni, max egy kicsit nyavajognak az ügynökkel, hogy többet játsszon! :)
Aminek én személy szerint örülnék, akár Mandzu rovására is, aki fontos gólokat szerzett, de Zaza ezen a meccsen a tombolást leszámítva, klasszis teljesítményt nyújtott!
Én az elejétől támogattam, és láttam benne az igazi régimódi nagydarab olasz csatár feeling et, mint pl: Vieri volt És a mozgás meg főleg az az első gól az meg egy az egyben Trezegól volt!!!!! :) Remélem sok évig látjuk még Juve mezben, mert ilyen "csere" csatárunk nem nagyon lesz mégegy!
Emlékezzünk a Vuci, Q, Matri, Gio csatársorra.... Abban Ő most elsőszámú lenne magasan!

Rocky80 2015.12.18. 11:32:12

@Mitya11: látod hogy jobb mint gondoltad? :D még rúg vagy huszat és te is elfogadod...:D

Mitya11 2015.12.18. 11:35:00

@Rocky80: nem tagadom meglepett így elismerem hogy kevesebbre tartottam mint ami :) deee azért én még várnék vele 1 kicsit ennek ellenére legyen úgy ah irtad :)

niccolo 2015.12.18. 18:18:42

@Rocky80: +1.Egyet értek azzal amit irtál Zazáról és megtartásáról,plusz hozzá tenném,hogy olasz! Amúgy jól játszott,határozott volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása