Marotta: "Nem áll szándékunkban eladni Dybalát"

marotta_beppe_sajtotajekoztato_1.jpgA Fiorentina elleni diadalt megelőzően, a Juventus igazgatója, Beppe Marotta nyilatkozott a Dybala esetleges klubváltásával kapcsolatos pletykákról, valamint a formáját kereső Álvaro Morata szerződéshosszabbításáról.

"Ő egy olyan játékos, aki fejlődik, s még nem érte el képességei csúcsát, mivel olyannyira fiatal." - nyilatkozta a Mediaset Premium munkatársának Marotta Dybaláról, akit az olasz sajtó már szóba hozott az FC Barcelonával.

"Hétről hétre megmutatja, hogy mire képes, azonban nem áll szándékunkban eladni sem idén, sem az elkövetkező évek bármelyikében. Rengeteg pénzt fordítottunk rá, s azt az alapot jelenti, amire a jövőben építhetünk."

Álvaro Morata egyelőre sikertelenül keresi tavalyi önmagát, azonban a klub a napokban 2020-ig meghosszabbította a spanyol támadó szerződését, de a Real Madrid továbbra is visszavásárolhatja korábbi játékosát.

"Nem igazán jelent változást, azonban, ha velünk marad, helyénvaló, hogy pénzt fordítsunk egy olyan játékosra, aki jelentős minőséget képvisel. Amint lehetséges, tárgyalni fogunk a Real Madriddal, hogy megoldást találjunk a helyzetre, s minden világossá váljék. 

Bízunk benne, hogy eltávolíthatjuk ezt a záradékot. A Real Madrid teljesen tisztában van azzal, hogy ő egy olyan játékos, aki egy ígéret volt, de mostanra minden tekintetben sztár vált belőle."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr548170880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.12.14. 08:42:56

Az a baj hogy nagy ívben tojik mindenki arra hogy mi a szándéka Marotta-nak. Realitás az ha a Barca elkezdi megkörnyékezni Dybala-t azt komolyan kell venni! És az is a realitás ha a kis argentin így folytatja biztos nem innen fog nyugdíjba menni. A kérdés már csak az hogy meddig marad... Nagyon csúnya volna ha 1 év után elvinnék remélem ezt Marotta is érzi!

Rivendell 2015.12.14. 08:58:13

Morata és a sztárság.....

Juvegaspy 2015.12.14. 09:01:05

Dybalanak meg kell hosszabitani a szerzodeset 1evvel es nemi fizuemeles mellett lefixalni egy 150millio euros kivasarlasi arat!

szabo2323 2015.12.14. 09:51:28

Nálunk meg az összes olasz klubnál egy baj van! Nem tudunk egy Rela,Barca,Psg stb szintű fizetést megengedni a játékosoknak. Márt minőségi játékost tudunk venni nem ez a baj,hanem nem tudunk versenyezni a fizetésekkel. Innen aki el megy már csak nagyobb fizetés miatt teszi 90% ban szerintem.

KysBé 2015.12.14. 10:01:02

@Juvegaspy: Ha egy 22 éves semmit nem bizonyító taknyost csak fizuemeléssel tud itt tartana Marotta, akkor nagyon-nagy baj van!!!

DegerFaCan 2015.12.14. 10:13:49

@szabo2323: ezért kell hogy mást képviseljünk. ha valakinek fizetsz a pénzért, ne számíts rá hogy legközelebb ingyen megteszi... ezért kell az hogy mi ha valaki menni akar menjen tényleg nem adunk neki több pénzt ha marad mert akkor borul az egész.

Lásd Buffon, Bonu, Barza Chiello Marci. akkor se mennének el (de máshol ugyanez mondjuk Müller), ha négyszer annyit adnának.
ezt a vonalat kell követnünk, bizalmat szavazni a játékosoknak, testileg lelkileg építeni fel és nem kiszipolyozni -> így lehetünk egy új bayern, ott is a mentalitás az ami adja a csapat stabilitását.

A Juve vonzó máris a fiataloknak is, mert itt nem neked kell lenni a megmentőnek minden meccsen, lásd Dybala akiről tökre levették az elején a felelősséget, bár ez a csapat teljesítményének rovására is ment, de most már szerintem belenőhet a szerepbe, nem féltem a kihívásoktól úgy mint az elején.

Pogba ugyanez volt, alig hittem el hogy Conte nem kezdeti, elképesztő dolgokat művelt. neki is most az a baja hogy minden meccsen szinte minden támadásnál neki kell húznia a váratlant előre, rajta fut át minden és ez fel fogja őrölni ha valaki nem fogja semlegesíteni. egy jó Leminára, vagy egy még jobb irányítóra (box-to-box, regista stb), hogy le lehessen tenni őt is a padra, ne szipolyozzuk ki.

na kicsit bő lett de még mondanék még többet is :D

keshudioo 2015.12.14. 10:35:24

Nagyon csipem a kis kolykot, remelem meg jo ideig elvezhetjuk a jatekat (nem titkolom, akar orokre is elneznem Juve mezben, ha szepen lassan beerik a srac).

Ellenben Pogbat baromi rossz nezni, szornyu teljesitmenyt nyujt meccsrol meccsre. Ha jobban jatszik, az is messze van attol, amit o valojaban tud. Kezdek elgondolkodni azon, hogy 100 millioert menjen, amig nem esik teljesen vissza a teljesitmenye.

Moratat meg en sosem tartottan igazan jo jatekosnak. Fontos golokat szerzett tavaly, de nem feltetlenul az egyeni kepessegei, hanem inkabb a csapatmunka vittek elore. Befejezo csatarnak nem eleg pontos, szelsonek nem eleg gyors vagy technikas, illetve eleg darabos a mozgasa. Birom amugy a fejet, de ha a Madrid vissza akarja vinni 30-35 millioert, nyugodtan mehet, annyira nem jelent nagy fegyvertenyt.

Apuleius 2015.12.14. 10:49:23

@keshudioo: Dybalával ugyanígy érzek, Pogba ügyében viszont nem értek egyet veled. Tény és való, hogy a teljesítménye messze van a korábbi években megszokottól, de az a helyzet, hogy jelenlegi formájában is fontos kulcsjátékos. Az első góllal végződő támadásban is benne volt, a második gól előtt pedig pazar labdát adott Dybalának stb. Szerintem összességében van baj a Juventus középpályájával, s Pogba gyengébb játéka inkább következmény, mint ok. Lehet persze azzal jönni, hogy nagy rá a tízes mez meg minden, de ez egy csapatjáték, s nyilván más egy olyan középpályán szerepelni, ahol Pirlo vagy Vidal játszik az ember mellett, mintha egy láthatatlan Khedirával, vagy Sturaróval kellene ütőképes csapatrészt alkotni. Lehet és minden bizonnyal kell is kritizálni Pogbát, de szerintem ez egy összetettebb történet.

Pavel1988 2015.12.14. 11:09:54

Dybalával kapcsolatban nekem még mindig vannak fenntartásaim. Jól lövi a gólokat, gólpasszok száma is rendben van de nekem úgy tűnik könnyen beleszürkül a mezőnybe és nem tudja kizökkenteni a csapatot ha éppen akadozna a gépezet.
Nagyon szépen bemutat 1-2 cselt de a végén vagy hosszan veszi át a labdát vagy elakad az utolsó emberben.

Gyorsan teszem hozzá, hogy tudom új szerepkört tanul még, de sztem ez nincs összefüggésben az ilyen banálisnak mondható hibáival. Viszont a fiatalságára és tapasztalatlanságára rá lehet fogni, remélem kijavítja ezeket idővel. Na akkor lesz Ő igazi sztár, de valószínűleg soha nem lesz Messi vagy Ronaldo szintű labdarúgó.

keshudioo 2015.12.14. 11:11:14

@Apuleius: "Pogba gyengébb játéka inkább következmény, mint ok"

Igazad lehet, Apuleius, mindazonáltal én nem érzem úgy, hogy anyagilag képesek lennénk megtartani Pogbát. Szerintem a bomba ketyeg az ő ügyében, kérdés, hogy mikor igazol el rekordösszegért. Hozzáteszem, amennyire biztos voltam Vidal maradásában, annyira biztos vagyok Pogba távozásában, nyilván, én is tévedhetek, és ebben az esetben inkább szeretnék tévedni. Az viszont tény is való, hogy a jelenlegi középpályánk egészen nevetséges mind papíron, mind teljesítmény szempontjából.

Nyilván, egy ideális jövőben Pogba maradhatna a 10-esünk, aki akár csapatkapitányként sikerre viszi a klubot, Dybala pedig az új sztárcsatárunk. Én is ezt szeretném, nagyon is, kérdés, mennyire van a dolognak realitása. :-)

keshudioo 2015.12.14. 11:16:47

@keshudioo: "jelenlegi középpályánk egészen nevetséges mind papíron, mind teljesítmény szempontjából"

inkább úgy kellett volna fogalmaznom, hogy a középpálya nevetséges papíron (a tavalyihoz képest), teljesítmény szempontjából pedig még inkább.

igazából én csak azt nem akarok, hogy Pogba teljesítménye annyira visszaessen, hogy aztán nevetséges összegért vigyék el. ha már elmegy, akkor menjen csilliókért, vagy ne menjen sehova. és ebben az esetben igazából az okozat lényegtelen, nem fogja azt mondani a Barca évek múlva, hogy oké, Pogba szarul játszik 3 éve, de van benne potenciál, nesztek itt van 150 millió, mert mi nem tudjuk hova tenni.

venember83 2015.12.14. 11:29:20

Jó olvasni, hogy Dybala alapember a jövő Juventusa számára, de Marotta helyében belevontam volna az illető mondatba Pogbát is, már csak marketing miatt is. Ha már viszik, vigyék drágábban. Hiba volt kihagyni Polpót.

Apuleius 2015.12.14. 11:29:51

@keshudioo: Én is azt a forgatókönyvet tartom valószínűnek, hogy Pogba hamarosan távozik, s igencsak meglepne, ha nem a Barcelona lenne a következő csapata.

Mindamellett én nem gondolom, hogy lényegtelen volna, mi az ok, mi az okozat. Pogba jelenleg a Juventus egyik kulcsjátékosa, elemi érdeke a klubnak, hogy tisztában legyen az ok-okozat kérdésével, akár hosszabb távon meg kívánja tartani a franciát, akár már beletörődött a távozásába, s csillagászati bevételt remél a továbbadásából. A középpálya az, ahol a Juventus jelentősen meggyengült, s persze szép volna, ha Pogba mindenki más helyett is focizna, s csúcsformában pörögne, de szerintem ez nem reális elvárás. Ha Khedirát kicserélnénk egy formában játszó Vidalra (persze ehhez előbb meg kellene találni Khedirát), elképesztő változást tapasztalnánk összességében.

kozagaha 2015.12.14. 11:30:51

Nem lenne értelme elmennie:
- Más csapatnál Barca vagy Real valószínűleg padozna
pl.: Pedro, Sandro, Chicharito és ezek elég jó játékosok
Itt kulcsember.
- Ezért jelen pillanatban itt többet tud fejlődni és megfelelő rutint szerezni.
- A csapatnak is rossz lenne, mert simán benne van Dybalában hogy később ennél jóval többet fog érni.

keshudioo 2015.12.14. 11:32:38

@Apuleius: "persze ehhez előbb meg kellene találni Khedirát" :-DD

Egy jó irányító sem ártana Pogba mellé, mert az kiderült, hogy hiába képes irányítani, mégsem ez az igazi szerepköre. Pogba nagyon sok mindenben jó, de az igazi képességei odavesznek, ha a középpálya közepére van láncolva, és az a feladata, hogy "csak" osztogasson. Neki tér kell a futáshoz, labdaszerzéshez, előretöréshez, sokkal több ő ennél, ami a képességeit illeti. Az utóbbi meccseken jobban is szerepel, kicsit lazább pozícióban játszhat, illetve, ha Marchisio irányít mellette.

keshudioo 2015.12.14. 11:34:11

@kozagaha: ha megveszik Pogbát 100 millió euróért, nem fog padozni. nem hasonlítanám az általad említett játékosokhoz, egyértelműen több náluk.

Apuleius 2015.12.14. 11:36:13

@keshudioo: Pontosan így van, tökéletesen egyetértek.

venember83 2015.12.14. 11:37:29

@keshudioo: szerintem Dybalára gondolt a kolléga, nem Pogbára.

keshudioo 2015.12.14. 11:39:31

@venember83: @kozagaha: Ebben az esetben én kérek elnézést, kicsit elvittük más mederbe a beszélgetést, félreértettem. A csatáros hasonlít is helyénvaló így. :-)

Dybala biztosan padozna, azért messze nem jár ott, mint Suárez vagy Neymar, Messi pedig egyértelműen kirobbanthatatlan.

delpi0823 2015.12.14. 11:59:52

Pogba sztem a nyaron majdhogy nem 100% hogy tavozik a barcahoz a kerdes csak az lesz hogy mennyiert.Remeljuk javul a formaja(hala istennek sztem mar most javuloban van)es meg egy jo eb szereplessel meg feljebb viheti,ha kapunk erte egy 100ast abbol azert lehet igazolni minosegi kozeppalyast nem is egyet.

kozagaha 2015.12.14. 12:23:25

@keshudioo: Dybalára gondoltam. :D
Pogba annyiért mehet, csak akkor valaki hasznosat kell helyette szerezni.

MdewC 2015.12.14. 12:47:15

Dybala nem megy sehova, szvsz nem is akar. Itt fog bizonyítani nálunk. És még csak a varázs gömböt se vettem elő. :D

pedronegroo 2015.12.14. 13:31:33

@delpi0823: A Barca helyében én azt a 100 milliót Veratti-ra költeném sokkal jobban járnának vele!

pedronegroo 2015.12.14. 14:15:40

@Apuleius: Ha Barca akkor egy mutató ami igazán számít, a sikeres passzok. Pogba: 84.7 %, Veratti 93,3%. Én hiszek a számoknak! :) És nem arról van szó hogy ki a jobb játékos hanem hogy ki illene jobban a Barca-hoz.

.Bulldeo 2015.12.14. 15:05:04

@pedronegroo: Pogba egy masszív, dinamikus ízt vinne a Barca játékába, Verratti meg egy lenne a sok közül. Összeállíthatsz egy csapatot statisztikai mutatók alapján, na az olyan is lesz..

pedronegroo 2015.12.14. 15:40:37

@.buldeo: "Pogba egy masszív, dinamikus ízt vinne a Barca játékába" - ne haragudj de ezen jót mosolyogtam :) a Barca az elmúlt hetekben többször is prezentálta a tökéletes játékot ebből Pogba csak elvenni tudna hozzá tenni nem, pont az említett mutatója miatt.

Apuleius 2015.12.14. 15:41:01

@pedronegroo: Én is hiszek a számoknak, de Pogba sokkal inkább beleillik a Barcelona játékába, mint Veratti.

.Bulldeo 2015.12.14. 16:10:52

@pedronegroo: milyen mutatója? ha egy statisztikai/mérési számot önmagában megpróbálsz értelmezni, akkor merem ajánlani Achilleus és a teknős esetét, biztos nagy igazságokra fogsz rájönni a tanulmányozása közben;)
Pogba játékán látszik, hogy a vérszegény, lomha juvés támadást látva néha elgurul a gyógyszere, és kapura szánva kirúgja a stadionból a lasztit. Az nem jó. Meg megindul egy kontrával, és előrefelé van egy ember akinek passzolni tud. Jelenleg nincsen körülötte egy olyan játék, amiben ideálisan tud mozogni. Egy vonalban a deffenzív Juve középpályásokkal nem azt játsza, amit kellene. Verratti azt játsza, amit tud. A két helyzet nem ugyanaz, a két statisztikai számot az ötödik osztályos matematika tankönyv alapján összevetni meg butaság.

pedronegroo 2015.12.14. 16:28:11

@.buldeo: Írtam is hogy Pogba-nak ez a retro olasz foci nem fekszik és ez nyilván lefelé ront a mutatóján de ez még nem indokolja a labda eladást a stadionból való kirúgást meg pláne nem. Ezek pont olyan dolgok amit a Barcaban tilos csinálni. Amúgy meg az elmúlt években se voltak jobbak a passz mutatói így ez egy konzekvens teljesítmény, érték tőle és nyugodtan összevethető Veratti ugyanezen mutatójával. Ha tetszik hanem ebben még bőven van mit fejlődnie ha a Barcaban akar játszani.

.Bulldeo 2015.12.14. 16:38:02

@pedronegroo: az senki sem állítja, hogy nincsen hova fejlődnie. nagyon is van. ha a barca meg akarja venni, az sem jelenti azt, hogy szerintük egy kész játékost vennének. hanem hogy felépítik, és olyan focistát kapnak cserébe, amilyet nagyon nehéz lenne a piacról beszerezni.
amikor mi megvettük Dybalát, az sem azt jelentette, hogy nincsen hova már fejlődnie. nagyon is van. work in progress.

MDaniel98 2015.12.17. 17:41:29

Bármit mond is Marotta, és bármennyire is javultak a gazdasági mutatóink az elmúlt 2 évben, nem tudom elképzelni, hogyha a Juventus jelenleg 65-70 millió €-s ajánlatot képes lenne elutasítani - Dybaláért, teszem hozzá.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása