Buffon: "Ez a csapat az első Juventusomra emlékeztet"

buffon_gigi_bl_sajtotajekoztato.jpgA Juventus csapatkapitánya és veterán klasszisa, Gigi Buffon a kellő tiszteletet érzi a Sevilla ellen, azonban a csoport első helyéről kíván továbblépni a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

"Nagy tiszteletet érzünk a Sevilla iránt." - nyilatkozta Buffon a mérkőzést megelőző hétfői sajtótájékoztató alkalmával. "Egy olyan csapatról van szó, amely az elmúlt évek során szinte elképzelhetetlen eredményeket ért el az európai színtéren.

Ugyanakkor mi sem kis cél érdekében játszunk. Egy nagy célért, hiszen, habár már továbbjutottunk, ami a szándékunk volt, most, hogy még nagyobb lehetőség adódott előttünk, kár volna nem kihasználni, s bánkódni a mérkőzés után."

A Juventus tavaly a csoport második pozíciójából lépett tovább, majd egészen a berlini fináléig menetelt. Vajon a csapatnak nincsen félnivalója az egyenes kieséses szakaszban?

"Fogalmazzunk úgy, hogy egy bizonyos Juve, a megfelelő mentalitással, önteltség vagy arrogancia nélkül, olyan Juve, amely mindenkinek feladhatja a leckét, s ezt már bebizonyítottuk tavaly. Idén, nem úgy, mint más években Európában, a megfelelő válaszokkal álltunk elő a kritikus pillanatokban.

Ez volt a leginkább megnyugtató dolog, s arra emlékeztetett, hogy még a legnehezebb pillanatokban is egy jó csapat vagyunk, még akkor is, ha negatív perióduson, átalakuláson megyünk keresztül. Ha valaki nyer a Manchester City otthonában, ha kapott gól nélkül legyőz egy olyan csapatot, mint a Sevilla, az azt jelenti, hogy jó csapatról van szó. Ezt követően, talán rá kellett találnunk némi folyamatosságra, de bízom benne, hogy mostanra ez sikerült.

Itt vagyok már egy ideje, s ez a mostani csapat úgy játszik Európában, ami nagyon hasonlít az első Juventusra, amelynek tagja lehettem, arra, amely komoly menetelés után eljutott a manchesteri döntőig."

Buffon a címvédő FC Barcelonát nevezte meg a sorozat legnagyobb esélyesének, de bizonyos abban, hogy a fináléig még bármi megtörténhet.

"Ki az esélyes arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját?  Nehéz volna válaszolni, mert egy évben a tizenegy hónap izgalommal teli pillanatokat, nagyszerű meccseket és lelkesedést hoz majd, míg mások számára a dolgok egy kicsivel halványabban alakulnak majd. 

Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban senki sem esélyesebb a trófeára a Barcelonánál, de ha visszagondolnak az előző évre, decemberig a Barcelona nagyon erős csapat volt, félelmet keltő kerettel, azonban nem tündököltek. Talán ebben az időszakban a Bayern München vagy a Real Madrid látszott esélyesnek a Barcelona előtt. Ez azt jelenti, hogy tizenegy hónap alatt sok minden változhat az esélyek tekintetében. Pillanatnyilag egyértelműen a Barcelona a legerősebb, mind a spanyol, mind az európai csapatok közül.  

A rendkívül gyengén rajtoló Juventust sokan már temették, azonban a csapat győzelmi sorozatot indított, s továbbjutott a Bajnokok Ligájában is. Vajon a vetélytársak ismét tartanak a Juventustól?

"Fogalmam sincsen, nem vagyok ott mások öltözőjében, s ahogyan azt elmondtam a Lazio elleni meccs után, ha ránézünk a tabellára, azt láthatjuk, hogy még mindig csak az ötödikek vagyunk. Ez pontosan mutatja, hogy még van hova kapaszkodnunk. Ehhez folytatnunk kell azt az utat, amelyre nagyjából egy hónappal ezelőtt léptünk. A többiek gondolatait nem ismerem."

A Sevilla elleni mérkőzésen a játékosok egy régi ismerőssel is találkoznak majd, hiszen az andalúz együttesben ott lesz Fernando Llorente, aki tavaly még a zebracsíkos mezben szerepelt, s hétfőn rendkívül szimpatikus nyilatkozattal emlékezett egykori csapatára.

"Fernando egy olyan fickó, akiről mindannyian szép emlékeket őrzünk. Nagyszerű emlékeket hagyott hátra, mivel egy kiváló ember, s a góljai, valamint a csapat iránti alázatossága lehetővé tette, hogy fontos eredményeket érjünk el. Nagy öröm lesz ismét találkozni vele."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr638147970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2015.12.08. 16:48:40

Veregesd majd meg Lóri vállát Gigi, ne szomorkodjon, hogy nincs meg nekik az európa liga :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása