Allegri: "Be kell biztosítanunk a csoportelsőséget"

allegri_massimiliano_bl_1.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri nem tartalékol a Fiorentina elleni bajnoki mérkőzésre, s a győzelemért, valamint a csoport első helyéért küldi pályára csapatát a Sevilla elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

"Egyáltalán nem a Fiorentina elleni meccsre gondolva állítom majd össze a csapatomat, s ennek egy fontos oka van." - nyilatkozta Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával. "Kezdjük a legfontosabbal: be kell biztosítanunk az első helyet, mivel az első hely rendkívül fontos, legfőképpen a sorsolás miatt.

A Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München biztosan elsőként végez, s jelen pillanatban ezek a legerősebb csapatok Európában, s ez azt jelentené, hogy elkerüljük őket.

Azután van egy másik fontos célunk: veretlenül zárni az első kört. Ez lehetővé tenné, hogy elsőként végezzünk. Ezért azt gondolom, hogy holnap a lehető legjobb hozzáállást mutatjuk majd. Egyáltalán nem gondolunk a Fiorentina elleni mérkőzésre, négy napunk lesz, hogy felkészüljünk ellenük, s lesznek visszatérő játékosaink. Jelen pillanatban csak az adott mérkőzésre szabad gondolnunk, mert folytatnunk kell a pozitív eredményeket hozó sorozatot.

Holnap négy középső védő áll a rendelkezésemre: Barzagli, Bonucci, Chiellini és Rugani. Négyük közül hárman játszani fognak. Mindannyian jó formában vannak, így holnap majd eldöntöm, hogy Rugani játszani fog-e."

Betegsége miatt, Mario Mandžukić nem tarthatott csapattársaival, de Allegri bizonyos abban, hogy így is erős kerettel készülhet a Sevilla ellen.

"Nem aggódom. Mandžukić ma reggel lázasan érkezett, s úgy tűnt számomra, hogy kockázatot jelentett volna, nem csak saját maga szempontjából, hanem mert megfertőzhette volna a csapattársait is. Evra térdét ütés érte pénteken, két napja nem edzett a csapattal, s a ma reggeli vizsgálatok megállapították, hogy nem bevethető. Ezért úgy döntöttem, hogy otthon hagyom, hogy dolgozhasson a Fiorentina elleni meccs előtt. Khedira ma reggel vizsgálatokon esett át, s javulóban az állapota.

Asamoah és Padoin nincs nevezve a Bajnokok Ligájára, így természetesen otthon maradtak. Cácerest otthon hagytam, hogy dolgozzon, mert pillanatnyilag munkára van szüksége. Leminának változatlanul térdkalács-ín gyulladása van, ami sajnos az elmúlt hetek során hátráltatta."

Allegri külön kiemelte, hogy a Juventus idén jobb teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligája-csoportkörében, mint a korábbi szezonok során.

"Ha az Európában elért eredményeinket vesszük most, akkor a csapat jobb teljesítményt nyújtott. Először is egy ponttal többet szereztünk, mint tavaly, két gólt kaptunk, veretlenek maradtunk otthon, s ami a legfontosabb, gólt sem kaptunk hazai pályán. Fontos fegyvertény volna veretlenül végezni a csoportban, legfőképpen azért, mert ez azt jelentené, hogy az első helyen zárunk. Úgy gondolom, hogy a Juventus – ahogyan azt korábban Buffon is mondta – ugyanazon az úton folytatja, amely az előző szezonban a berlini döntőig vezetett.

Idén nagyon nehéz csoportban voltunk. Ne felejtsék el, hogy ott volt a csoportunkban a Manchester City, amely egyike Európa legerősebb együtteseinek. Ott volt a Borussia, amely tavaly nagyszerűen szerepelt a bajnokságban, s idén újra így tesznek, hiszen gyors felkapaszkodásba kezdtek, végül ott volt a Sevilla, amely megnyerte az utolsó két Európa Ligát.

Vagyis nagyon nehéz csoport volt. A srácokat így dicséret illeti, amiért nagyon jól játszottak a csoportban, de holnap következik a legfontosabb és legnehezebb mérkőzés a Bajnokok Ligája-folytatás szempontjából. 

Ki játszik majd? Még nem döntöttem Rugani ügyében, azt gondolom, hogy a csapat mostani fejlődése az egyes játékosok fejlődésének köszönhető. Amikor ezt mondom, Ruganira is gondolok, még akkor is, ha mindeddig nem játszott. Zaza is fejlődik, s ezt láthattuk a Palermo ellen.

Dybala fejlődik, s Vitalét is be kellett tennünk a keretbe. Ő egy olyan srác, aki mindig velünk van, s rengeteget fejlődött az elmúlt két hónapban. Úgy gondolom, hogy olyan srác, aki helyet harcolhat ki magának a szezon során, ez pedig azt mutatja, hogy vannak tehetséges fiatalok a Juventusnál, akiket idősebb játékosok egy olyan csoportja vezet a jó úton, akik tisztában vannak a vállukra nehezedő felelősséggel. Vagyis úgy gondolom, hogy ez kellemes elegy egy jó szezonhoz."

A korábban többször is mellőzött, majd az olasz sajtó által a csapatba követelt Paulo Dybala szenzációs formában játszik az elmúlt hetek során. Allegri vajon korábban az argentin tehetség védelmében hagyott neki időt a beilleszkedésre?

"Egyértelműen. Soha sem volt kétségem a játékos képességeit illetően, ahogyan nincsen kétségem a többi játékos képességeit illetően sem. Még csak egy huszonkét éves srác. Megismétlem: még csak huszonkettő, s egy a Palermónál töltött szezon után érkezik, amely az egyetlen a Serie A-ban töltött szezonja volt, s amelyben többek között nem játszott az utolsó három-négy hónapban, amikor a Juventushoz készült.

Védelemre van szüksége, ahogyan az összes srácnak. Jelen pillanatban nagyon jó teljesítményt nyújt, de eljön az idő, amikor meg kell állnia, s szusszanásra lesz szüksége. Remélem, hogy képes ötven meccset játszani a legmagasabb szinten, s mindamellett még fejlődni is képes. A világ egyik legjobb játékosa válhat belőle, s az adottságaival  képes eljutni odáig. 

Ugyanúgy van a többi játékossal is, olyannak kell lenniük, mint Morata, aki egy kulcsjátékos, azonban kihagyta az utolsó három meccset, s ilyesmi előfordulhat. Ő azonban olyan játékos, aki a képességeivel és a jellemzőivel az egyik legjobb játékossá válhat a jövőben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr228147110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doki0326 2015.12.08. 09:48:12

Na ezen a meccsen remélem Rugani kezd Had lássuk mit tud :)

babo0410 2015.12.08. 09:59:47

Remek interjú, és az, hogy Ruganit és Vitale-t is kiemelte, és számít rájuk, az külön tetszik. Vitalet hatalmas tehetségnek tartom. Szerintem ő nagy jövő előtt áll nálunk. Szomorú lennék, ha nem így lenne. Jó lenne, ha legalább a Juve-ban helyet kapnának a legtehetségesebb olasz fiatalok, ha már a többi klub nem igazán ad nekik lehetőséget. Vitale és Rugani igazolnák, hogy az akadémiánk nem is olyan rossz, mint amilyennek sokan tartják. Én úgy gondolom, hogy korábban is voltak már ott nagy tehetségek, csak mindig kölcsönadogattuk őket, amelynek során nem kapták meg a kellő lehetőséget, majd ennek köszönhetően elkallódtak. Szerintem a legtehetségesebb játékosokat nem kölcsön kéne adni, hanem a Juventusba beépíteni. Esetleg kéne egy fiókcsapat. Ott a Sassuolo, oda kölcsön lehetne adni a tehetségeket. Ők talán lehetőséget adnának nekik. Korábban volt egy Bonipertink, aki az öreg Boniperti unokája, ő ott kallódott el, hogy felesbe adtuk a Parmanak, ahol mindig volt egy halom feles játékos, mert csak üzleti lehetőséget láttak bennük. Egy percet nem kapott náluk. Remélem a feles játékjog megszűnésével több játékosunk nem jár így.

Mixbetegállat 2015.12.08. 10:43:04

@babo0410: Ha valakit nem játszatnak más csapatoknál sem azt nem úgy mondják hogy "hagyják elkallódni".
A helyes megnevezés "Szar"!

babo0410 2015.12.08. 10:50:28

@Mixbetegállat: Nem minden esetben. Pl. Boniperti esetében egyértelműen arról volt szó, hogy rossz csapatba került. A Parma folyton ezt csinálta. Vett felesben egy halom játékost, akiket aztán alsóbb ligákba kölcsönadogatott jó pénzért. Boniperti is ennek lett az áldozata. Benne pedig lett volna fantázia. Megnéztem volna nálunk mit tud. Lehet nem lett volna Juve szintű, de ennek a kiderítésére esélye nem volt.

Mixbetegállat 2015.12.08. 11:11:08

@babo0410: Mert szar volt.
Ha nem lett volna az legalább a Parma-ban játszhatott volna..

Mixbetegállat 2015.12.08. 11:15:47

@babo0410: Amúgy a harmadosztályban valószínűleg így is vígan elvan.Itt a blogon többünknél magasabb életszínvonalon élhet így is, ahogyan nagyon sok más Juve nevelésű játékossal van ez így.A lényeg hogy a Seria A-hoz kevesek...

Rikoo 2015.12.08. 11:49:54

@babo0410: én Clemenzát sokkal nagyobb tehetségnek tartom. Benne nagy potenciál van, viszont sajnos még súlytalan. Vitale játékstílusa hasonlít Matielloéhoz. Én nem látok benne olyan sokat, igaz Marci is nagyon szar volt még ebben a korban most pedig az egyik kedvenc játékosom.

consminor 2015.12.08. 11:58:23

@babo0410: attól függetlenül, hogy Vitale és a fiatalok kapcsán egyetértünk, annyit azért hozzátennénk, hogy Ruganinak semmi köze nincs az akadémiánkhoz.

kozagaha 2015.12.08. 12:24:37

Amikor elkezdte sorolni, hogy ki és hogyan sérült kicsit rám jött a nevetés: Hogy mégis akkor ki fog játszani ha felsorolja az egész csapatot? :D

.Bulldeo 2015.12.08. 14:54:26

@kozagaha: Egy kezdőt még csak csak kiállítunk, de hogy csere kiből lesz, az már jó kérdés. Szerintem Cuadra, Zaza és Rugani fog beszállni, utóbbi jó eredmény esetén nem posztra lenne cserélve, hanem egy kp helyett (Sturaro).

babo0410 2015.12.08. 15:40:31

@consminor: Igazad van, rosszul tudtam, és Rugani csak az U19-től kezdve van velünk. Ő az Empolinál nevelkedett.

MDaniel98 2015.12.12. 16:37:42

Kár, hogy nem sikerült, így szinte "feleslegesen" kerültünk nagyon rossz helyzetbe. Persze, ha a Real-t kapjuk, akkor nincs probléma.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása