Coman: "A Juventusnak kiváló csapata volt az előző szezonban"

coman_kingsley_guardiolaval.jpgA pillanatnyilag a Juventus tulajdonában álló, azonban a Bayern Münchenhez kikölcsönzött, ott kivirágzott ifjú francia támadó, Kingsley Coman a bundesliga-com-nak adott exkluzív interjút, amely során régi és új csapatáról, valamint a beilleszkedésről is szó esett.

bundesliga.com: Már három hónapja vagy a Bayern Münchennél. Rengeteg játékidőnek örvendhetsz, legutóbb gólt szereztél az Olimpiakosz ellen a Bajnokok Ligájában és a Hertha Berlin ellen a Bundesligában. Kijelenthetjük, hogy teljesen beilleszkedtél a klubnál?

"A dolgok rendkívül jól alakultak azóta, hogy Münchenben vagyok. Szerencsés vagyok, mert az edzőm bízik bennem, s szeretném meghálálni ezt a bizalmat, amennyire csak tőlem telik.

Lőttem néhány gólt, előkészítettem néhányat, s rendszeresen játszom. Nagyon boldog vagyok. A dolgok aligha alakulhattak volna ennél jobban számomra."

bundesliga.com: Úgy érzed, hogy képes vagy kiválóan megértetni magad a csapattársakkal?

"Egyértelműen. Az önbizalmam minden egyes mérkőzéssel tovább nő, amikor játszhatok. Képes vagyok kibontakoztatni a képességeimet. Nem tartok attól, hogy hibázok, vagy attól, hogy lecserélnek, ha megpróbálkozom valamivel a mérkőzésen, azonban az nem sikerül. Nem ez a helyzet. Az edző bízik bennem, s én azt mondhatom a csapattársaknak is, hogy bízzanak bennem. Sokkal jobban megtalálnak a pályán, s én igazán jól érzem ott magam."

bundesliga.com: Melyik poszton érzed magad a legjobban?

"A széleken játszom a legjobban, de, ahogyan azt a Hertha elleni gólom is megmutatta, a tizenhatoson belül sem vagyok ügyetlen, s a befejezéseim is fejlődnek. Fontos, hogy képes legyek különböző pozíciókban is játszani, így az edzőnek több lehetősége van és a csapat még kiszámíthatatlanabbá válik."

bundesliga.com: Még csak tizenkilenc esztendős vagy. Játszottál már ennyire erős csapatban?

"A Juventusnak kiváló csapata volt az előző szezonban, s majdnem triplázott a bajnokság, a kupa és a Bajnokok Ligája elhódításával. Úgy gondolom, hogy ez a Bayern fantasztikus színvonalon játszik. Igazán élvezek minden mérkőzést, s ha képesek vagyunk fenntartani ezt a ritmust a szezon végéig, nincs kétségem afelől, hogy nagy dolgokat viszünk véghez."

bundesliga.com: Még három mérkőzés van hátra a téli szünetig. Milyen céljaid vannak még addig?

"Szombaton nehéz mérkőzés vár ránk a Borussia Mönchengladbach ellen. Pillanatnyilag nehéz legyőzni őket, de szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, s szeretnénk megdönteni még több rekordot. Ha képesek lennénk még három győzelemmel kezdeni a téli szünetet, az ideális volna. Szeretnénk bejutni a kupa következő fordulójába is."

bundesliga.com: Még nem volt lehetőséged együtt játszani Franck Ribéryvel a Bayernnél. Várod már a visszatérését?

"Természetesen. Minél több lehetőségünk van, annál jobb a csapatnak. Franck jó úton halad, s az elkövetkező napokban már teljes értékű edzésmunkát végezhet majd. Lehet, hogy ugyanazon a poszton játszunk, de nem tekintem vetélytársnak a helyemért. Példaképként tekintek rá, akitől rengeteget tanulhatok, mivel óriási tapasztalattal rendelkezik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr388132480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2015.12.02. 12:00:47

Rengeteg múlik az edzői bizalmon. A Juveban ezt biztos nem kapta volna meg, különben nem adták volna kölcsön.

Roli984 2015.12.02. 12:47:06

Egyetlen jó meccsére emlékszem, tavaly nyáron az első Juvés meccse. Azon kívül látszott a tehetsége, de fizikálisan használhatatlan volt, plusz védekezni sem volt képes azon a szintén, ahogy olaszban az elvárás.
Ellenben egy értelmes nyilatkozat Vidáléval ellentétben.

nemesszabi 2015.12.02. 15:15:36

Értelmesen beszél.
A bizalomról annyit: nálunk az olaszos védekezés ellen nem igazán tudott bizonyítani. A csapat támadásépítése is más mint a bayernél. neki mindenképp jól jött ez a váltás.
Ha ittt tartjuk és "szenved" nálunk 3-4 szezont akkor se kaptnánk érte több pénzt mint amennyit most a bayern fog fizetni valószinűleg.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása