Marotta: "A Juventus visszatért a régi kerékvágásba"

marotta_beppe_sajtotajekoztato_1.jpgA Juventus sportigazgatója, Beppe Marotta úgy látja, hogy a zsinórban elért négy bajnoki győzelemmel, s a nagyszerű Bajnokok Ligája-szerepléssel a csapat visszatért a régi, tőle korábban megszokott kerékvágyásba,

"A Szuperkupa-győzelem és a továbbjutás a Bajnokok Ligájában megfelelő önbizalmat ad számunkra a szezon folytatásához, Allegrivel, aki élvezi a teljes bizalmunkat." - mondta Marotta a Radio Sportiva munkatársának nyilatkozva.

"Az önbizalmunk teljes, a közelmúlt története ezt mondja nekünk, számos játékosunk van, aki megtapasztalhatta ezt a ciklust a négy bajnoki cím elhódításával, az edző pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe vezetett bennünket. Csak tavaly érkezett, de bebizonyította, hogy nagyszerű képességekkel rendelkezik.

Elmondhatjuk, hogy ritka, hogy valaki négy bajnoki címet, valamint Olasz Kupát nyer és bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe. Allegri azt akarta, hogy elmondhassuk, részesei vagyunk egy folyamatnak a Bajnokok Ligájában, s zsinórban remek eredményeket értünk el.

Az utolsó tizenöt mérkőzésünkből mindössze egyet veszítettünk el, ebből a szempontból ez nagyszerű dolog. Adódtak gondjaink a bajnokságban, azonban zsinórban elért négy győzelemmel visszatértünk a régi kerékvágásba."

Egyre közelít a januári átigazolási időszak, egyre szaporodnak a mercato pletykái, azonban Marotta biztosított mindenkit arról, hogy csak alacsony költségvetésű igazolások jöhetnek szóba.

"Az a legfontosabb, hogy a sérült játékosaink visszatérjenek, hogy huszonnégy játékos álljon az edző rendelkezésére. Megéreztük a kiesett középpályásaink hiányát, de nem igazolunk senkit csak azért, hogy foltozgassunk. Ha adódik egy lehetőség, ki fogjuk használni, azonban igazán nagyszabású igazolásokat nehéz januárban eszközölni."

A nyár egyik nagy reményű igazolása a klub kötelékébe az Empolitól visszatérő Daniele Rugani volt, akit ugyan az olasz labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartanak, mindeddig csupán perceket kapott a zebracsíkos mezben.

"Rendkívül elégedettek vagyunk vele." - szólt a Juventus ifjú védőjéről Marotta. "Ugyanakkor, mivel bajnokok játszanak a posztján, nehéz beverekednie magát. Megtestesíti a klub szellemiségét, amely az összetartozás eszménye és a részvétel a Bajnokok Ligájában. Meghatározó játékos válik belőle az elkövetkező években, s el fog jönni az ő lehetősége.

Az Öreg Hölgy spanyol támadója, Álvaro Morata sérülésből tért vissza, s azóta nem sikerült visszanyernie igazi formáját, de Marotta biztos benne, hogy semmi gond a játékossal.

"Morata most nem kap helyet, s ez az edző saját döntése. Senki sem kérdőjelezheti meg a minőségét, legkevésbé Allegri, aki nagyra tartja. Türelemmel kell lennünk, nagy a verseny a keretben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr818130594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.12.01. 18:01:53

Jól mondja az öreg! Be is dobta "ha adódik egy lehetőség ki fogjuk használni" szokásos szövegét. Micsoda ars poetica egy Juventus sportigazgatójától!

m.martin91 2015.12.01. 19:16:20

@pedronegroo: Kíváncsi vagyok, Lavezzi vajon melyik kategória Marotta szerint? A "lehetőség", vagy a "foltozgatás"?

consminor 2015.12.01. 19:49:07

valóban vitathatatlan a fejlődés, azonban szerintem akkor jelenthető ki, hogy visszatértünk a régi kerékvágásba, ha a Lazio-Sevilla-Fior meccseket minimum lehozzuk V-D-V mutatókkal. na onnantól foshat mindenki, aki előttünk van :)

Grinta 2015.12.01. 21:25:00

@consminor: Fiorentina hazai meccs...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása