Allegri: "Keményen meg kell harcolnunk minden egyes pontért"

allegri_massimiliano_nyilatkozik_1.jpgA Palermo elleni győzelmet követően, a Juventus mestere, Massimiliano Allegri elégedetten nyilatkozott, s csapatát, valamint támadóit, Mandžukićot és Dybalát méltatta.

"Jó teljesítményt nyújtottunk intenzitás szempontjából, különösképpen ilyen közel egy nehéz összecsapáshoz a Manchester City ellen." - nyilatkozta Allegri a mérkőzés lefújását követően. "A november nagyon jó volt számunkra, s mi visszaszereztünk néhány fontos pontot a bajnoki tabellán."

A zsinórban elért negyedik bajnoki győzelmével a Juventus az ötödik helyre lépett, s mindössze három pont választja el a Roma együttesétől. A Manchester City elleni mérkőzés után, ismét Mario Mandžukić kezdett a támadósorban Álvaro Morata helyett.

"Morata kezdőjátékos, most csak javítania kell az erőnlétén, s nyomás nélkül kell hagyni. Mandžukić megnyerte a Bajnokok Ligáját, játszott a Bayern Münchennél és az Atlético Madridnál. Lehet, hogy nem ő a legkiválóbb játékos a legjobb technikával, de a játékstílusa hasznára van a csapatnak. 

Kivette a részét, s a számok őt igazolják. Egyértelmű, hogy jobban kedveli az ilyen beíveléseket, mint a visszapasszokat, de a csapatért dolgozik, s elöl tartja a labdát.

Dybala jobban játszik támogató csatárként, összekötve a középpályát és a középcsatárt, mivel kiváló technikával rendelkezik, míg Mandžukić, Moratához hasonlóan, inkább betör a területekre a tizenhatoson belül. Az adott pillanattól és a mérkőzés jellegétől függően, ez a két jellemző közül választok.

Ez a keret képes megtanulni számos eltérő rendszert és szemléletmódot, de még mindig rengeteg szempontból van hova fejlődnünk."

A Napoli holnap az Interrel csap össze, s egy esetleges döntetlennel, a Juventus még közelebb kerülhetne az első helyhez. 

"Inkább azzal foglalkozom, hogy a Lazio következik, s dühösek lesznek a legutóbbi eredményeik miatt, így extra elszántsággal, készek lesznek mindent beleadni ellenünk.

Jelen pillanatban láthatjuk, hogy a csapat fejlődött fizikálisan, élesebbek vagyunk, s képesek vagyunk változtatni a sebességen a megfelelő pillanatokban. Az egyetlen gond ma az volt, hogy túl könnyen adtuk el a labdát.

Amikor most nyáron azt mondtam, hogy nem tetszik a légkör a Juventusnál, azért volt, mert néhányan azt gondolták, hogy azt követően, hogy négy évig uraltuk a bajnokságot, elég csak pályára lépnünk, és már győztünk is. 

Másfél hónapig szenvedtünk miatta, majd mindenki felfogta, hogy keményen kell harcolnunk és dolgoznunk minden egyes pontért."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr598126206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.11.30. 09:45:34

Az elmúlt meccsek alapján kijelenthető hogy fejlődött a csapat és visszatért a megszokott kerékvágásba, vagyis nem túl látványos meccsek de magabiztos győzelmek. Az külön öröm hogy ezt újra a jó öreg 3-5-2-vel értük el. Remélem maradunk ennél a már bevált és bizonyított felállásnál, nem kell a több kísérletezgetés! Csak így tovább!

Mahiro 2015.11.30. 10:17:51

@pedronegroo: Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a 3-5-2 már nem teljesen ugyan az mint a Conte féle. Lássuk be az nem igen működött a BL-ben, ellenben a mostani egy kissé gyengébb játékoskerettel is megy ... sőt veretlenek vagyunk és, ha minden jól megy csoport elsők is leszünk. Bele se merek gondolni milyen játékra lennénk képesek, ha lenne egy irányító kp-ja a csapatnak. Akkor menne csak igazán a tavalyi nagyon ütős Allegri taktik.

The king of alibis 2015.11.30. 10:20:35

Kezd összeérni a brigád. A védelem ismét azt hozza mint az elmúlt években. A biztos védekezés mindennek az alapja. Pogba kezd formába lendülni, Marci is nagyon kellett, hogy visszatérjen mert megnyugvást ad a csapatnak. Dybala alárendeli magát a taktikának és a csapatnak, rengeteget küzd a pálya középső részén, a pontrúgásai is egyre veszélyesebbek. Ha azt a szögletet befejeli Bonu....

kozagaha 2015.11.30. 10:39:52

Én jelenleg annak örülök (ami fejlődés) hogy ki tudják szolgálni Mandzu-t, míg a szezon elején erre nem igazán volt példa (kivéve az első City meccsnél).
Kifejezetten tetszett, hogy Mandzu visszajárt védekezni is.
Remélem, hogy még ez is alakul azért és az se lenne rossz, ha Morata nem játszana ennyire görcsösen.
Továbbra is kíváncsi vagyok, hogy télen kiket igazolunk, mert jól jönne némi erősítés a sok sérülés miatt is.

pedronegroo 2015.11.30. 10:50:27

@Mahiro: Ebbe a játékrendszerben vagyunk a legstabilabbak. Állítólag a játékosok győzték meg Allegrit hogy maradjon a régi rendszer. A Bl-ben tavaly is és most is működött, sőt Conte alatt is ezzel nyertük a meccseket. Én nem érzek nagy különbségeket és most Sandro és Cuadrado szélekkel lehet igazán olyan ez a játékrendszer ahogy Conte is szerette volna.
Irányító középpályásunk pedig van, Marchisio személyében, nem egy Pirlo, de mióta visszajött mint ha minden a helyére került volna még ha messze is vagyunk a tökéletestől.

babo0410 2015.11.30. 10:59:36

@norbi9107: Végre! Nagyon köszönjük ezt a nagyon építő jellegű hsz-et. Remélem több ilyet olvasunk, kevesebb semmit nem mondó kritizálást. Fejlődsz. És kb. hasonló a véleményünk annyi kiegészítéssel, hogy sajnos a bajnokságban azért látszik, hogy egyesek nem tudnak teljesen koncentrálni, vagy csak túlságosan elkényelmesedtek, mert sok labdát vesztünk el sajnos.

sleepy8 2015.11.30. 12:06:07

@babo0410: En a labdavesztesek okat abban latom, hogy gyakran probalunk egybol passzolni, atvetel nelkul, amolyan barca stilusban. Sajnos ez Marchision kivul nem sok jatekosnak megy (meg) a csapatbol.

Paris Hamilton 2015.11.30. 12:57:43

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. :D Annyi nem tetszett a mérkőzésben hogy az első 10-15 percben nagyon idegesnek és nyugtalannak tűntünk, de aztán megnyugodtunk, és ha jobban koncentrálunk a helyzetek befejezésénél, akkor már a félidőben is előnnyel mehettünk volna. Remélem tovább fejlődünk és visszakerülünk a megszokott helyünkre :)

Barolo4 2015.11.30. 13:29:55

Vannak biztató jelek, de 3 igen fontos értékmérő mérkőzés következik 10 napon belül. Mivel Lichti ilyen hamar visszatért, ezért nem kell feltétlenül jobb védőt hozni a télen.Létszámban szerintem megvagyunk, minőségben nem. Csak top játékosban gondolkodnék (bár tudom ez nem valószínű forgatókönyv). Elsődleges prioritás egy top irányító lenne (Isco bárcsak) aki szabadokba is erős.... ebben az esetben Hernanes+1 kp mehetne is. Egy top irányítóval szerintem tavaszra meg is lenne a keret.... csatáraink belejönnének akkor egész jó tavaszunk lenne. Hagyományainknak megfelelően természetesen inkább egy csatár igazolás várható.... Lavezzin nem lepődnék meg, de irányító nélkül nem tudnék neki örülni. Forza Juventus!

Rikoo 2015.11.30. 15:55:17

@Barolo4: én jobban örülnék egy visszavont irányítónak Gündogan személyében és akkor Marci végre visszamehetne a helyére egy sorral feljebb. Azért Marchisio kapuralövései nagyon hiányoznak, remek rugótechnikája van csak a pontrúgásokat nem érzi annyira. És egy Pogba-Marci-Gündogan középpálya labdatartásban és védekezésben is igen erős. Dybala előrébb képes elkérni a labdákat és Allegrinek igaza van, hogy ez az igazi posztja. Technikás és labdabiztos.

babo0410 2015.11.30. 17:03:26

@sleepy8: Reméljük ez javulni fog.

Barolo4 2015.11.30. 23:22:46

@Rikoo: Legyen igazad.... nekem Gündogan is ok, de ő szerintem hamarabb megy a Liverpoolba, mint hozzánk..... de jöjjön! :) Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása