Marotta: "A harmadik hely a minimális cél"

marotta_beppe_sajtotajekoztato_1.jpgA Juventus igazgatója, Beppe Marotta elárulta, hogy a tabella harmadik helye jelenti a minimumot a klub számára a jelenlegi szezonban, s úgy véli, hogy Andrea Pirlo nem fog a rivális Interhez igazolni.

"Ismerem Pirlo őszinteségét, s a szeretetét, amit irányunkban érzett." - nyilatkozta Marotta a Processo del Lunedinek. "Szinte biztos vagyok benne, amennyiben egy ilyen ajánlat érkezne, nem fogadná el."

A harmadik hely az a minimális cél, amit el kell érnünk, mivel meg kell céloznunk a Bajnokok Ligáját. A Scudetto? Maradt még némi reményünk. Tudatában kell lennünk annak, hogy nehézségeink támadtak – talán most először az utóbbi évek során  az erős ellenfelek miatt, hiszen a Roma magas szintű ellenféllé vált.

Az Inter komoly esélyes lehet, s képes győzni. Annak ellenére, hogy csak tizenkét gólt szereztek, mindössze hetet kaptak. Ez nem gyengeség, éppen ellenkezőleg, megérdemelten állnak a tabella élén.

Elégedett vagyok azzal a tisztséggel, amit a Juventusnál betöltök, s szeretnék még többet elérni a Juventusszal. Fantasztikus volna, ha képesek lennénk ismét elnyerni a Scudettót, majd változatlanul az az álmunk, hogy magasba emelhessük a kupát a nagy fülekkel." - utalt Marotta a Bajnokok Ligája-serlegre.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr88066102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dante01 2015.11.10. 11:37:33

Abban, hogy itt állunk az ő keze is benne van jócskán.
Azt viszont jól mérte fel, hogy a 3. hely a cél.

pedronegroo 2015.11.10. 11:38:04

Én nem látok erős ellenfeleket csak gyenge Juventus-t, töketlen edzővel és töketlen vezetőséggel. Előbb-utóbb le fog esni a tantusz hogy itt csak Conte mentalitásának volt köszönhető az elmúlt évek sikerei. Most újra a "delnéris" korszakunkat éljük és szerintem évekig is eltarthat. Még egy esélye van a vezetőségnek ha Pogbaért befolyik 100 milla és azt klasszisokra költjük nem tehetségekre. Persze ha nem lesz meg a BL hely akkor a pénzzel is kitörölhetjük mert nem akarnak majd idejönni komoly játékosok.

Amúgy meg jelenleg az első három a tabellán 1 ponton belül vannak, így csakis jelenleg, az első hely is reális cél lehetne ha figyelmen kívül hagyjuk a eddig nyújtott játékunkat.

Jack Bauer 24 2015.11.10. 12:12:21

@pedronegroo: +1

Lehet, hogy egy minőségi edzővel vérfrissítésen esne át a csapat...

Juveboy92 2015.11.10. 12:12:40

@pedronegroo: én ennyire szörnyűnek nem látom sem a helyzetet , sem a nyilatkozatot ... a probléma nem a kerettel van (habár nincs kreatív kp-nk , jövőre egy 1 eves lejáró szerződésű Mkhytarian kötelező feladat lenne , vagy egy Gündogan ha hosszabbtávon sérülésmentes tud maradni) , én inkább abban látom a problémát hogy Allegri mint tavaly Van Gaal 407448. felallasba kuld fel minden meccsen 465237 kezdő variációval, plusz még a kerettagokat nemis a posztján játszatja hanem megmondó emberkedik hogy belőled fiam ez lesz... emlékszem Pirlo nyilatkozta Milanos távozásáról hogy azért nem ment neki , mert Allegri kitalálta hogy szélső lesz belőle ... kb olyan mint amikor a szülő a hiperaktiv (sportra született) gyerekének megmondja, márpedig te gyerekem ügyvéd leszel... én ebben látom a hibát amiért akadozik a gépezet...

Paris Hamilton 2015.11.10. 12:53:17

Természetesen nem lehet minden évben nyerni, így a 3. hely teljesen reális célkitűzés. Bár, hozzáteszem hogy a bajnoki cím még így sem elérhetetlen ha össze tudnánk kapni magunkat és mostantól egy hosszú veretlenségi sorozatot hozunk le. Nem hiszem hogy a Roma annyira jó lenne. Emlékezzetek vissza az elmúlt 2 évben mindig jók voltak a szezon 1. felében, aztán tavaszra kidurrantak mint egy lufi. Nem tartom kizártnak hogy idén is így lesz az interrel karöltve. Talán a Napoli az, akire most azt mondanám hogy bajnokesélyes.
Mindent összevetve úgy gondolom hogy az idei egy átmeneti év lesz, és a dobogó 2-3 helye tűnhet most reálisnak. Az edzőkérdéssel kapcsolatban meg azt mondom, jobb ha marad Allegri, mert szerintem Mazzarri meg Di Matteo meg többiek puhapöcsü edzők -szerintem. Csak Ancelotti vagy Conte tudna egyértelmű fejlődést hozni a csapathoz, de mint tudjuk az egyik szövetségi kapitány a másik meg legszívesebben a Milanhoz vagy a PSG-hez menne vissza. Valamint nyáron Gündogan-t vagy Götze-t el kell hozni ha nem lesznek tartósan sérültek a mostani csapatukban....

The king of alibis 2015.11.10. 15:17:07

Ha nem lesz meg remélem eltakarodsz a pííbe.

molnaratti10 2015.11.10. 15:48:37

A BL indulás a legfontosabb!
Erre a szezonra,hogy címvédőként vagy a 3. hely okán.....

Rocky80 2015.11.10. 16:32:35

Ne Contézzunk már állandóan. Ha valakiknek még mindig nem esett le, hogy az ő kishitűsége miatt nem voltunk soha jók a BL-ben, akkor azt nagyon sajnálom. Motiválni tudott, keménytökű volt, csapatot építeni tudott, ezt aláírom, de bizonyos szempontból kerékkötője volt a csapatnak a BL-ben és ezáltal a "magasabb" szinteken.

Allegrinek minimum jár annyi a tavalyi szezon után, hogy türelmesek legyünk vele.

Vagy jöjjön és rakja össze a csapatot aztán meg jöjjön vissza Allegri? :D

Mixbetegállat 2015.11.10. 16:59:48

@pedronegroo: Tehát akkor töketlen az edző, és a vezetőség.De akkor miért akarod Pogba árát(100M) játékosokra költeni?

pedronegroo 2015.11.10. 17:27:15

@Mixbetegállat: Szerintem elég egyértelmű. A vezetőség maradni fog ergo ezen nem tudunk változtatni. Allegri-t ha eddig nem rúgták ki akkor ebbe se nagyon reménykedhetünk.
Ezért marad Pogba eladásból befolyt pénz aminek hasznos elköltésbe reménykedhetünk, ennyi. Allegri tavaly is töketlen volt de ha van egy Ibra-ja vagy Tevez-e akkor meg tudja oldani, talán 100 millából futná egy Agüero-ra vagy Sanchez-re.

Rocky80 2015.11.10. 17:40:58

Tévez tényleg sokat nyomott a latban.

Viszont ne mondja már senki, hogy a tavalyi csapatunkba Pirlot szívesen láttuk. A halál f...ára kívántuk a lassúságával meg a forgolódásával együtt (persze amikor lőtte a szabikat, akkor jó volt...).

Viszont most ez egy egészen más csapat, tele fiatal csikóval, itt lenne helye vezérként.

Szóval Pirlo ugyanaz maradt, csak a körülmények változtak, ezt kellene észrevenni egyeseknek.

babo0410 2015.11.10. 17:48:59

@pedronegroo: Azért ekkora baromságokat nem kéne irkálni csak azért, mert te utálod az edzőt és a vezetőséget, ami egy Juve drukker esetében igencsak érdekes. Ja csak Conte miatt lettünk 4X bajnokok. A tavalyi BL döntőt, meg a szél hordta össze, vagy a kupagyőzelmet. :D Marotta nagyon jól igazolt az elmúlt években, és meggyőződésem, hogy idén is jól igazolt, de a fiataloknak össze kell érniük. Ha netán mégis megnyernénk a bajnokságot, vagy a BL-ben a legjobb 4 közé jutnánk, akkor is ez lenne a véleményed neked, meg nagyon sokaknak (és még mielőtt megvádolnátok, nem, én nem veszem biztosra egyiket se, de nem találom lehetetlennek sem)? Sajnos itt divattá vált a vezetőséget és az edzőt kritizálni. Sajnos mára már sokan elrugaszkodtak a realitásoktól.

.Bulldeo 2015.11.10. 17:51:46

"Ismerem Pirlo őszinteségét, s a szeretetét, amit irányunkban érzett." - nyilatkozta Marotta a Processo del Lunedinek. "Szinte biztos vagyok benne, amennyiben egy ilyen ajánlat érkezne, nem fogadná el." - már csak az nem világos, hogy ti miért nem hívjátok vissza..

babo0410 2015.11.10. 17:56:57

@Rocky80: Egyetértek. Conte mindig klasszisok után sóvárgott, aztán a BL-ben a minimum csoportból való továbbjutás se ment neki. És ezt is megmagyarázta azzal, hogy nincs klasszis. Jó edző lenne Conte, ha észrevenné, hogy nem csak 11 sztárból lehet nagyon erős csapatot építeni. Allegri se kapott klasszisokat, nem sikerült neki irányítót szerezni (nem volt rá pénz, idén meg olyan szekér után futottak Marottáék, ami nem vette fel őket, igaz más elérhető alternatíva se nagyon volt azon a poszton), mégis meglett a BL döntő, meg a bajnoki cím, sőt a kupa is, amit Conte rendszerint beáldozott a nagy semmiért.

Rocky80 2015.11.10. 17:58:34

@.buldeo: Az a baj ezzel a visszahívással, hogy amint összeáll a csapat, akkor már kerékkötő lenne ugyanúgy, ahogy tavaly is volt.

Azt meg nem tudhatjuk, hogy mennyi idő kell, hogy összeálljanak. Utána meg nem lenne etikus, hogy azt mondanád, hogy bocs, csak ezért kellettél, aztán padoztatnánk miután segített.

Vezérnek meg most itt van Buffon meg Evra, valahogy oldják már meg.

Én nem hívnám vissza.

pedronegroo 2015.11.10. 18:01:53

@babo0410: Ha nem Conte miatt akkor ki miatt lettünk bajnokok?? Biztos Marotta, mi?? Még a mentalitást meg a taktikát is neki köszönhetjük mi? Akkor nem is Conte-ért tettek meg bármit a srácok hanem Marotta szép szeméért mi??? Nem tudom ki szokott ezen a blogon baromságokat írni, de úgy látszik skrizofén vagy és nem veszed észre hogy az ide kommentelők 99 százaléka komplett idiótának tart. Talán biztos láttál megint egy fényképet amiből megállapítottad hogy Marotta félistenként szokott röpködni a Juve aréna fölött. Az hogy Delnerit idecsábította meg hogy nyáron eltapsolt 100 millát eddig eredmények nélkül azt már elfelejted megemlíteni, mi?

Apuleius 2015.11.10. 18:10:44

@babo0410: "Azért ekkora baromságokat nem kéne irkálni..."

A jövőben tartózkodj attól, hogy ebben a stílusban minősíted mások véleményét, függetlenül attól, hogy a mondandót tartalmi részében igazad van-e vagy sem.

molnaratti10 2015.11.10. 18:15:53

@pedronegroo: én nem tartom babot idiòtának,mert csupán más a véleménye mint nekem vagy másoknak.
Szerintem neked kellene elgondolkodnod,hogyan nyílvánulsz meg(és az adminoknak akik engedik)
Conte nincs itt,ne élj a múltban,azt írtad csak a most számít neked.
El kéne engedned a múltat és építkezni a jelenből.
Számomra sok jò dolog van a mostani Juveban,látni honnan indulunk és mit fogunk elérni,jò hogy a részese lehetek.
Tevez elment,Vidal elment,Pirlo elment el is akartak,Conte is itt hagyta a csapatot.
Mégis Te mit tettél volna?
Lehet picsogni,de attòl nem lesz jobb.
És tiszteld mások véleményét ahogy én,mi a tiedet.

molnaratti10 2015.11.10. 18:18:25

@Apuleius: figyeljetek már jobban,
A skizofrén,meg a 99%komplett idiòtának tart az belefér???

Ne legyetek részrehajlòk,nektek függetlennek kell maradni

Apuleius 2015.11.10. 18:20:35

@molnaratti10: "Szerintem neked kellene elgondolkodnod,hogyan nyílvánulsz meg(és az adminoknak akik engedik)"

Mi az, amit tiltani kellene pedronegro megnyilvánulásában? Talán az, hogy elindul a szájkarate, azt követően, hogy babo "baromságnak" nevezi a véleményét?

molnaratti10 2015.11.10. 18:21:37

@pedronegroo: és miért adnád el Pogbát???
Én foggal körömmel ragaszkodnék hozzá.
Ezt már többször írtad,nem értem.

Apuleius 2015.11.10. 18:21:57

@molnaratti10: Fantasztikus a pártatlanságod, de figyelmedbe ajánlanám a dolgok sorrendiségét. Fusd át a kommenteket még egyszer.

Egyébként továbbra sem kérünk tanácsokat a szerkesztői munkával kapcsolatosan.

molnaratti10 2015.11.10. 18:23:10

@Apuleius: nem tiltani,csak felhívni a figyelmét!
Szerintem valakit le skizofrénezni a véleménye miatt...és pedrot nem szòljátok meg.

molnaratti10 2015.11.10. 18:25:17

@Apuleius: pedig erre figyelnetek kellene,mert nem vagytok következetesek.
Vagy nem mindenkire vonazkoznak a szabályok.
Nem azt mondom,hogy babot ne fedd meg,hanem azt,hogy vagy mindenkit vagy senkit.
Ez nagyban hozzájárul a blogotok megítéléséhez.

.Bulldeo 2015.11.10. 18:26:52

@Rocky80: hihetetlen sokat számít Buffon lelki ereje, és valószínűleg Evráé is.
De egy stabil, tapasztalt arc főleg középről hiányzik, aki minden játékost elér.
Nem beszélve arról, hogy a csatársorunk nem a helyzet kialakításban jeleskedik, Morata és Mandzukic is olyan játékost kíván, aki lábra/fejre varázsolja a labdát.
Pirlo elment, de én nem restellném visszacsábítani.

Apuleius 2015.11.10. 18:27:12

@molnaratti10: Segítek akkor. Ha veszed a fáradságot, s elolvasod a teljes csevejt, a történet ott kezdődött, hogy babo indításként közölte pedronegróval, hogy ne írjon baromságokat. Szerinted innentől kezdve milyen párbeszédre lehet számítani? Nyilván igazad van abban, hogy nem volt szép a válasz sem, de én meg azt nem értem, hogy neked miért pont a válasz fáj.

Apuleius 2015.11.10. 18:29:03

@molnaratti10: A szabályok mindenkire vonatkoznak, de azt látni kell, hogy vannak olyan emberek, akik állandóan feszültséget keltenek, s tetszik vagy sem, babo közéjük tartozik, ami aligha lehet véletlen. Például nem szerencsés így indítani egy vitát.

molnaratti10 2015.11.10. 18:29:51

@Apuleius: relax,elolvastam!
Ne nézz hülyének.
Akkor meg intsünk már csendre mindenkit,ne csak babinhot!

molnaratti10 2015.11.10. 18:32:05

@.buldeo: bárkinek fog fájni,középen Khedira lehet az

sleepy8 2015.11.10. 18:32:16

@molnaratti10: +1
@Apuleius: Mar bocs, de az ovoda. Teljesen mindegy hogy ki kezdte, foleg ha valasz meg a provokacional is durvabb...

Apuleius 2015.11.10. 18:33:26

@molnaratti10: Nem nézlek hülyének, csak tökéletesen elfogultnak babo irányában. Mindez pedig azért furcsa, mert pont ilyesmit kérsz számon rajtam.

Egyébként őszintén bevallom, hogy elsőre nem olvastam végig pedronegro hozzászólását, viszont azonnal szemet szúrt babo indítása.

Apuleius 2015.11.10. 18:34:00

@sleepy8: Nem, abszolúte nem mindegy, hogy ki kezdi el a dolgot.

molnaratti10 2015.11.10. 18:35:46

@Apuleius: mindegy,nem akarok beleszòlni a munkádba.
Néha furcsa.
Nekem is volt vitám pedroval és victor szépen szòlt mindkettőnknek,hogy fejezzük be.

Apuleius 2015.11.10. 18:38:46

@molnaratti10: "Nekem is volt vitám pedroval és victor szépen szòlt mindkettőnknek,hogy fejezzük be."

Ez örömteli.

babo0410 2015.11.10. 18:40:52

@pedronegroo: Idiótának tart a blog 99%? Szerinted egy olyan blogon érdekel ez engem, ahol csak az számít normálisnak, aki minden cikkben az állítólagos kedvencét köpködi? Akkor inkább tartsatok idiótának. :D
@Apuleius: Már megint engem találsz meg, de vannak itt jópáran, akiket már rég ki lehetett volna tiltani, aztán ennél még cifrábbakat is írhatnak, semmi szankció, vagy figyelmeztetés. Pl. Pedronegroo hasonlóan cifrákat ír, mert nem ő kezte neki lehet? Érdekes.

Apuleius 2015.11.10. 18:50:35

@babo0410: Az van ezzel az egésszel, hogy valahogyan mindig úgy alakul, nem telik el nap anélkül, hogy Te valakivel durvább szájkaratéba ne kerülnél. Gondolhatnánk azt akár, hogy egyszerűen csak a véleményed megosztó, s ez sok embernek zavarja az ízlését, de észre kellene venned, hogy a stílusoddal is nagyon komoly gondok vannak. Nem lehet nem észrevenni, hogy olyan emberekből is heves reakciókat váltasz ki, akik egyébként abszolúte nem szoktak személyeskedni másokkal. Lehet, hogy csak rossz csillagzat alatt születtél, de az is lehet, hogy máshol van a hiba. Igazán nem tudom. Mindazonáltal azzal kezdeni, hogy megszólításként baromságnak nevezed a másik véleményét, nem kifejezetten konfliktuskerülő magatartás. Lehet itt maszatolni azzal a demagóg szöveggel, hogy mindegy ki kezdte, de ez legfeljebb részigazság. Mindez persze nem igazolja, ha a másik fél hasonló stílust enged meg magának, ez elvitathatatlan.

molnaratti10 2015.11.10. 18:51:24

@Apuleius: nem igaz,hogy nem érted.Nincs elfogultság se jobbra se balra,de ha lenne nekem lehet mert felhasználò vagyok,neked viszont nem,mert admin vagy!

Apuleius 2015.11.10. 18:57:51

@molnaratti10: Miért gondolod, hogy nem értem? Te elfogult vagy babóval szemben, s ezért úgy érzed, hogy elfogult vagyok, amikor szólok neki, hogy nem így kellene kezdeni a vitákat. Világos a történet, felesleges ezt ragoznod.

molnaratti10 2015.11.10. 19:03:54

@Apuleius: tehát nem érted.
Én megtehetem,te meg nem.
Mivel neked van felelősséged,nekem meg nincs!
Nem magyarázkodj mert most nincs igazad.
Neked középen kell állni és lecseszni mindenkit aki nem odavalòt ír.
Ez is a dolgod.

Apuleius 2015.11.10. 19:06:52

@molnaratti10: Nem, úgy látszik Te nem érted a dolgot.

Juvegaspy 2015.11.10. 19:12:45

@Apuleius: @molnaratti10: Marotta nyilatkozatarol valami velemeny? :D :D :D

Apuleius 2015.11.10. 19:38:04

@Juvegaspy: Jogos a kérdés :-) Alapvetően nagyon sok izgalmas pont nincsen Marotta nyilatkozatában, habár kicsit furcsák ezek a szavak egy olyan csapat igazgatójától, amely az irányítása alatt zsinórban négy bajnoki címet nyert, BL-döntőt játszott és tavaly a legtöbb pénzt kereste a BL-ben. Arra lennék kíváncsi, hogy Marotta erre számított-e a mercato zárónapján, s be volt-e kalkulálva valamilyen szinten, hogy ez egy ilyen szezon lesz, vagy úgy gondolta, hogy kiválóan igazoltunk.

Szili072 2015.11.10. 19:46:14

Kimondta azt amit a csapat eddigi szereplése alapján a reálisan értékelő szurkolók gondoltak.Ez egy átmeneti év, a harmadik hely és bl csoportkörből továbbjutás a cél.Ezeknek viszont meg kell lenni,hogy a követekező szezon ne átmeneti legyen és valóban menjünk a scudettóért esetleg bl nyolcba.Allegri helye decemberig biztos.

babo0410 2015.11.10. 19:56:07

@Apuleius: Jól igazoltunk, de nyilván belekalkulálták amikor ezt a sok fiatalt idehozták, hogy nem azonnal fog a csapat szárnyalni. Nyilván bele volt kalkulálva szerintem a dologba, hogy idén nem biztos a bajnoki cím. De azért ilyen rossz szezonkezdetre senki nem számított. Én sem. Azt el tudtam volna fogadni, ha mondjuk az 5. hely környékén lennénk, de az, hogy most sikerült még csak a 7. helyre felkerülni, ez nem túl örömteli. Viszont az biztató, hogy még így is csak 9 pont a tabella éle. Nyerni kell zsinórban, és nem lehetetlen semmi sem.

Glaci 2015.11.10. 20:02:52

Nincs gond ezzel a nyilatkozattal, azonban nem értem én sem miért a 3. helyet célozta meg, mikor 1 pontra van az első hely.

A másik hogy szerintem a középpálya kezd összeállni, ami a legnagyobb probléma továbbra is hogy hiányzik egy Tevez szintű támadó...

Apuleius 2015.11.10. 20:09:05

@babo0410: Nem tudom, én valahogy azt érzem, hogy azt gondoltuk, bele fog férni ilyen mértékű átalakítás, s persze valószínűleg voltak nem bekalkulált távozók is (talán Vidal ilyen lehetett), így részben kényszerpályán mozogtunk. Vannak minőségi igazolások, de valami még hiányzik, kellett volna még villantani valamit, nekem például egy kreatív középpályás hiányzik nagyon. Jó az alapanyag, de nem hiszem, hogy további igazolás nélkül ez a keret igazán jó csapattá érhet össze. Persze a végén ne legyen igazam. A hátrány egyébként abszolúte ledolgozható, az élbolyban szereplő csapatok messze nem nyújtanak igazán meggyőző teljesítményt, de el kellene kezdeni szállítani az eredményeket.

Rocky80 2015.11.10. 20:19:31

@Apuleius: Ki gondolta volna a szó szerint agyonnyert szezonok után, hogy nem fér bele egy ilyen mértékű fiatalítás? Max. csak egy pár ponttal nyerjük a bajnokságot. Aztán jött a pofon, hogy ezek szerint mégsem.

Egyébként meg tényleg fájó, hogy lesüllyedtünk a szintjükre, de reméljük ez csak ideiglenes állapot. Jobb lett volna ha a BL topcsapatokat próbáljuk utolérni, de azután, hogy Tévez meg Pirlo bemondta az unalmast, nem maradt más lehetőség, mint hogy hajtsuk végre a fiatalítást. Ugyanezeket a klasszisokat pótolni csak euro tízmilliókból (ha nem száz) lehetett - és akkor még csak szinten tartásról beszélünk és nem fejlesztésről! - akkor meg már ésszerű volt a büdzsé figyelembevételével fiatalítani.
Mondhatjuk azt is szerintem, hogy csak ez az alternatíva maradt. De egy ilyen gyenge szezonkezdetet ők sem gondoltak.

The king of alibis 2015.11.10. 20:36:09

3 ember távozása nem kényszerített rá minket, hogy a 0-ról építkezzünk és bohóc Barmotta által eltapsoljunk több mint 100 millát rengeteg bohócra.

Rocky80 2015.11.10. 20:56:25

@norbi9107: Pedig ha belegondolsz igen.

Pótold Pirlo-t: világklasszis regista
pótold Vidal-t: világklasszis box to box
pótold Tévezt: világklasszis csatár

Mennyiért kapsz ilyen játékosokat manapság? 50m euro fölött.

Tehát minimum 150m euro kiadás úgy, hogy csak szinten tartottál. Nem beszélve arról, hogy a megkörnyékezett játékosok akarnak-e hozzánk jönni vagy sem; illetve nem beszélve a fizetésükről.

Amennyit meg hoztak volna a konyhára, nem annyival több, mint amennyit költöttünk rájuk. Nyilván hosszú távon behozták volna az árukat, de gondolom úgy gondolkoztak, hogy nem verünk bele még a BL bevételen belül 100 millió eurót, hanem inkább fiatalítunk és azzal is meglesz a bajnokság top 3, illetve a BL továbbjutás. Nem beszélve arról, hogy a jövő Juventusának az alapjai lerakva.

Szerintem mindezt mérlegelve jól döntöttek. Az meg, hogy a szezonkezdet ilyen szarul sült el, nem volt bekalkulálva. De helyrehozhatatlan hiba nem történt.

Rocky80 2015.11.10. 20:57:22

*BL bevételen felül, tehát összesen 150-200 millió eurót.

Rocky80 2015.11.10. 21:03:01

Egyébként Mandzukic - Dybala - Alex Sandro - Khedira - Rugani - Lemina - Cuadrado bohóc játékosok? Majdnem mindegyik top 10 játékos a posztján. (nyilván a fiatalok a saját korosztályukban; és hangsúlyoznám, hogy MAJDNEM)
Egyedül Zaza az aki talán megkérdőjelezhető, de 4. számú csatárnak ne akarjunk már világklasszist. 24 éves, elüldögél a padon, amikor meg lehetőséget kap, akkor hajt mint az ökör. Ennyi.
Cserekapusnak is megszereztük Neto-t, már elvágyódik mert nem kap lehetőséget. Zaza nem vágyódik el, ne féljetek. :D Visszahozza ő az árát szerintem.

Leram7 2015.11.10. 21:04:54

Én kedvelem Marottát, de az idén nyáriakkal Dybala 40 és Vidal 40 szerintem mind2 nagyon rossz üzlet volt. Dybala szerződéséből 1 év volt hátra, 0 válogatottság és egy jó szezon. Vidal meg 50-60-ért mehetett volna. Ezekkel nem jártunk jól, a palermói kutyafejű zsidrák megmalmozta alaposan a 40-el.

Nagy hiba volt, hogy egyszerre elengedte a 3 talán legfontosabb mezőnyjátékost, ezt szívjuk most is.

De azért ne felejtsétek el Contét is ő hozta + filérekért Barza, Pirlo, Vidal, Tevez, Pogba játékosokat, akik az elmúlt 4 évben jelentették a sikert. Ha az elmúlt 5 évet nézzük egyben messze túlteljesítette a várakozást, de most már mindenki BL-t és kötelező bajnoki címet akar. Hozzászoktunk a jóhoz!

MdewC 2015.11.10. 21:13:35

@Rocky80: Ne általánosítsunk. ;)
Pirlot akkor se küldtem volna el, ha tolókocsival megy fel a pályára, mert még úgy is hasznosabb lenne, mint pl a brazil. Erről ennyit. :)

@Apuleius: +2 az összes kommenthez.

Devilke Balla 2015.11.10. 21:21:00

@Glaci: Nem kimondottan a 3ik helyet célozta meg,hisz itt van hogy minimum a 3ik hely kell. Ez annyit tesz,hogy 1-3-ig mindegy hogy végzunk,csak lejjebb ne legyen.

Rocky80 2015.11.10. 21:21:39

@MdewC: Melyik brazil? Amelyik mindig a padon ül, vagy amelyik játszik néha, de nem a saját posztján, azért nem tud igazán bizonyítani egyik sem? ;-)

Pirlo: az lényegtelen, hogy mi mit akarunk, tűrte volna a padozást vagy nem? :-)

ToTTy-Juve 2015.11.10. 21:23:31

Szappanopera... :)

A cikkhez meg annyit, hogy 4 szkudettóval és egy BL-döntővel be lehet fogni a szurkolók száját, csak nem örökre... úgy is mondhatnám, hogy eddig.
Egyébként meg ha már "Contézunk", akkor csak annyit, hogy Conte első szezonjában a csapat szinte végig Vivonóban edzett barátnők/feleségek nélkül és csak a hétvégi forduló után lehettek otthon 1-2 napot. Allegri most pár napra tette be a srácokat és van fejlemény. Lehet ezen a vonalon kellene menni tovább még egy kis ideig (bár ide tartozik az is, hogy akkor meg még nem volt Bl).

Juvegaspy 2015.11.10. 22:23:36

@Apuleius: egy masik oldalon olvastam hamarabb egy cikket ott egy olyan kep Marottarol h azthittem na most le basz mindenkit rendesen :)
Ehhez kepest lajtiba atta elo de szerintem elegge a realitas talajan mozog az oreg.

MdewC 2015.11.11. 00:01:58

@Rocky80: Tudod te nagyon jól, kire gondolok. :)
Sandro nagyon bíztató, egyelőre örül(het), hogy tanulhat Evrától, kiválóan kiegészítik egymást, profin hozzák az LB posztot, ezt vártuk évek óta. (Ideális lett volna, ha Dybala is ennyit tanulhatott volna Téveztől...)

Utóbbi brazil pedig teljesen mind1, hol játszik/játszott eddig nálunk, a tejesítménye értékelhetetlen, az inter örülhet, hogy nem őket hátráltatja, a nyár bukása, ha arra gondolok, hogy egy tehetséges irányító helyére szánták, mint "felmentősereg". Ennél nem kicsit jobb irányítóra gondolhatott Allegri. Lassan szezon közepe van, de 1 kulcspassza nem volt. Nos ehhez képest Pirlohoz térden állva kellett volna a Kobrának és Maxnek könyörögni, hogy a Maestro maradjon még fél évet, mert ha 1 percet se játszott volna is hasznosabb lenne. Legalább felügyelte volna az edzéseken a szabadokat... ;)

Mind1, Pirlo ideje sajnos eltelt, de a brazil kp pótléknak nagyon sok gólpasszt és gólt kéne még szereznie ahhoz, hogy akár csak egy mondatba lehessen érdemben foglalni az öreggel.

Röviden. ;)

Barolo4 2015.11.11. 00:20:14

@Leram7: +1
@Rocky80: ma kicsit szerelmes lettem beléd, olyan jókat írtál ide komenteknek! :)
A szájkarate vitában nem szeretnék állást foglalni.... aki kretén vagy személyeskedik, az kapja meg a jogos kokit, de tényleg nem árt, ha mindenki megkapja.
Egyébként ezzel kapcsolatba már régóta van bennem egy elnéleti kérdés, amit nem tudok eldönteni.... talán @Apuleius: te segíthetnél.....
Ha valaki azt mondja, hogy balfasz Marotta takaródj, vagy senkiházi Allegri húz a ....., akkor ez nem számít személyeskedésnek, hiszen ők (elvileg) nem olvassák a blogot.... ha viszont én azt írom erre, hogy ne szidd már a kedvenc csapatom vezetőit, te senkiházi balfasz, akkor én már személyeskedem, hiszen ő (sajnos) olvassa a blogot..... ugye? :)
Marotta jól szólt, főleg a Pirlos rész tetszett (taktikus megjegyzésnek gondolom).... arra én is kíváncsi lennék, hogy augusztus végén mi járt a fejében, de ezt soha sem fogjuk megtudni. Ahhoz, hogy 2-3 top játékost (is) hozzon kellett volna még +100m, ami nem hiszem, hogy rendelkezésre állt, ettől persze ő is követ el hibákat, de nálam még mindig nagyon jól áll.Meglátjuk. Forza Juventus!

MdewC 2015.11.11. 00:28:27

@Barolo4: Követelem, hogy Marotta regisztráljon be! És azonnal védje meg magát! Ez így tarthatatlan! :D

De mintha nyáron lett volna vki, aki a nevével regisztrált... Hol van ilyenkor??? :D

Rikoo 2015.11.11. 00:59:34

@Rocky80: egyáltalán nem értek ezzel egyet. Az egy dolog, hogy elment ez a 3 játékos, de azt is figyelembe kell venni, hogy 4 jó szezon után az lenne a cél, hogy még közelebb kerüljünk az elithez és most végre itt lett volna a lehetőség, mivel pénz is volt rá. 5 játékost lehetett volna venni nem többet. A cserekapus posztot meg lehetett volna oldani házon belül vmelyik kölcsönadott fiatallal és nem egy agyonfizetett játékossal aki nem véd semmit. A védelmet nem kellett mozdítani, Ogbonna maradhatott volna Rugani helyett aki kölcsönbe ment volna egy Empolinál magasabb szintet képviselő klubhoz Pl. Lazio. Alex Sandrot mindenképpen meglehetett szerezni. A középpályára egy irányítóra igenis lehett volna költetni egy az egyben Vidal árát. Egészen biztos vagyok benne, hogy legalább egy Eriksent vagy hozzá hasonló szintű játékost lehetett volna venni aki már bizonyított és a játékstílusa is passzolna az olasz bajnoksághoz. Vkp posztra meg 30 millióért egyértelműen lehet minőségi játékost venni aki sokat fut és megfelelő technikai kvalitásokkal rendelkezik, erre a posztra nem kell nagyon sok pénz.
Khedira esetleg még jöhetett volna ingyen keretmélyítőnek, de semmiképpen sem ilyen fizetésért. Támadósorba is két játékos kellett egy fiatal és egy rutinos. Dybala jó játékos lelehetett igazolni, de ennyiért szerintem nagy hiba. 25-ért jó üzlet. Szívesebben nézném most Berardit Juventus mezben, de Zaza helyett mindenképpen. Fogjuk rá marad 40 millió egy támadóra. Világklasszis játékost ennyiért nem kapsz, de egy minőségi játékost aki elkéri a labdákat, megtartja és a kapu előtt is veszélyes mindenképpen. De akárcsak olyan is aki képes sok gólt szerezni egyedül is.

pl. kapus posztra Brignoli vagy Leali. Inkább az utóbbi, igaz egyikből se lesz nagy kapus. Balvédőbe Alex Sandro. Irányító Eriksen, Coutinho vagy Mkihtaryan. Vkp posztra Ramires aki 30-ból egész biztosan kijönne ráadásul játékstílusa alapján sztem nagyon beleillene az olasz ligába. Előre Dybala vagy Berardi, mellé pedig egy gólerős csatárposztra 40-ből kijönne sok mindenki(Aubameyang, Lacazette, Griezmann).

Nem 11 játékost kellett volna venni felemás minőségi szinttel koncepció nélkül. Vagyis volt, legyen minél fiatalabb. Aki idősebb pl. Hernanes, Mandzukic teljesen haszontalan. Utóbbinak még lehet néhány jó meccse, de nem valószínű, hogy sírni fogunk miatta, ha távozik. A lényeg, hogy 5-6 új játékos kellett volna elsősorban a minőséget szem előtt tartva.

Rikoo 2015.11.11. 01:01:59

@babo0410: az előző kommentemet neked is ajánlom.

Egy ilyen kerettel sokkal könnyebb dolga lenne Allegrinek is. Akit én mindenképpen védek a tavalyi éve után. A mostani kerettel a legtöbb világklasszis edző is bajban lenne.

Barolo4 2015.11.11. 01:05:05

@Rikoo: Sajnos sok mindenben igazad van.... bár azért tegyük azt is hozzá, hogy a piac nem fifa, rengeteg apróságon is múlnak a dolgok, illetve sok minden van amit utólag könnyű látni/véleményezni (Rugani helyzete vagy Mandzukic formája tipikusan ilyen). Forza Juventus!

Rikoo 2015.11.11. 01:08:26

@Barolo4: a neveket csak zárójelben példaként hoztam fel. 20 vagy még több játékost lehetne a helyükre még írni. A legfontosabb a koncepció.

Barolo4 2015.11.11. 01:23:54

@Rikoo: Értem.... és a koncepcióval egyet is értek sajnos. Forza Juventus!

babo0410 2015.11.11. 01:33:27

@Rikoo: Már az Eriksenes rész után el se akartam olvasni tovább. Eriksent meg lehetett volna venni? Nyáron a Tottenhem kijelentette, hogy a licit 50 millió FONT-nál! kezdődik. Azaz 70 millió €-ról indult volna a licit érte, kvázi a duplájába került volna, mint amennyit a Bayern hajlott Vidalért adni. Eriksen nekünk nem volt elérhető! Mkhitaryant meg meg akartuk szerezni, nem engedték el. De róla voltak hírek. Most a BVB kulcsembere. Az új edzőjük nem akart tőle megválni. Coutinho a másik fele. Alapember a Poolban, nem hiszem, hogy 60-70 millió alatt elengedték volna. Az a baj, hogy a nyáron olcsón megszerezhető irányító nem volt a piacon. Illetve igazából semmilyen nem volt igazán. Lehet itt dobálozni nevekkel, hogy kit kellett volna megvenni, de sajnos a valóságban egyik sem volt nekünk megszerezhető. Eriksen, Mkhitaryan és Coutinho SE!
Cserekapusnak egy fiatalt? Egy cserekapus max sérülés esetén jut nagyobb szerephez, amúgy marad neki a kupa. Azaz nem fejlődik semmit. Biztos jó lenne? Mikor meg szerephez jut a tapasztalatlansága miatt minden 2. kapura lövésből gólt kapunk?
Abban egyet értek, hogy a játéklehetőségeit látva, Ruganit jobb lett volna kölcsönadni. De nyilván Marotta-ék nem ezért hozták vissza. Ők se számítottak arra nyilván, hogy szinte semmi lehetőséghez sem jut, máskülönben szerintem nem hozzák el. De Ogbonna menni akart, mert nem játszott. Jó lett volna egy 0-s morállal rendelkező játékos a padon, aki ha beugrik, akkor meccsek mennek el rajta? El akart menni, ezért el kellett engedni. Amúgy se állt még össze a csapat, nem kell még, hogy az öltözői hangulatot elégedetlen játékosok rontsák. A jelen helyzetben a lehető legrosszabb lett volna.
VKP? Érkezett ingyen Khedira, mint látjuk, mióta visszatért a kp stabilitása megvan. Jó ez a 'Gladbach ellen nem látszott, de a többi meccsen nagyon stabil volt a kp. Az Empoli ellen meg Bonucci bénázott nagyot, és abból kaptunk gólt, mert sikerült lerohanni a védelmet. Tehát az, hogy vegyünk 30 millióért egy VKP-t szerintem értelmetlen követelés. Ott van Lemina, aki idővel nagyon jó játékossá fog válni.
5-6 új játékost írsz, de 100 millióból reális 5-6 klasszist igazolni? Mert szerintem nem. Pláne, ha abból röktön egy 60-70 milliós játékost szeretnél az irányító posztra. Ráadásul a keret már igen öreg volt. A vezetőség úgy gondolta inkább legyen egy átmeneti év, de ki tudja mikor lesz legközelebb lehetőség a keret megfiatalítására. És szerintem jól gondolták. Az már más kérdés, hogy Allegrinek lassabban megy a csapatépítés. És szerintem, mivel a csapat gerince ment el, így akármekkora klasszisok jönnek, a bajnokságot nem tudtuk volna túl jól indítani. Még a klasszisoknak is idő kellett volna ilyen szintű csapat átalakítás után. Itt inkább az volt a gond, hogy Marchisio és Khedira egyszerre dőltek ki hosszabb időre, és így a kp nem volt stabil.

babo0410 2015.11.11. 01:41:04

Ja még ehhez annyit akartam, hogy korábban az volt a baj, hogy öreg a keret, és miért nem fiatalítunk, most meg mikor ez megvan, már az a gond. El kéne dönteni, hogy melyik legyen? Az meg teljesen nonszensz, hogy ha fiatalítunk, akkor meg Conte módjára elkezdjük követelni, hogy miért nem igazolunk 60-70 millás klasszisokat.

Rikoo 2015.11.11. 02:49:11

@babo0410: mondtam, hogy a neveket csak példának írtam. A lényeg, hogy 4 és fél évvel ezelőtt szinte a nulláról új játékosokkal és Contéval elkezdődött egy koncepció, ami a klub újraépítését szerette volna létrehozni. Akkor kellet csapatot építeni, lett egy új stadion, az volt a cél, hogy a Juventus újra Európa egyik legjobb csapata legyen. Most nyáron mikor végre lehetőség lett volna, hogy folytassák a munkát és a koncepciót amit elkezdtek, elrontják azzal, hogy a fél keretet kicserélik és pont ugyanúgy a 0-ról kell elkezdeni mindent, mint akkor. Ez a legnagyobb gond.

babo0410 2015.11.11. 07:53:36

@Rikoo: Jó, akkor írtál pár példát, azok alapján te nagy neveket vártál. Arra egyrészt nem futotta, másrészt meg a vezetőség fiatalítani akart. Korábban, amíg ez nem volt meg, sokan ezt követelték. Most, mikor nagyon jó, hatalmas tehetséggel megáldott fiatalok jöttek, akikből klaszis válhat, miért baj? Jobb lett volna, ha az amúgy sem túl fiatal keretbe, mikor van pénz nem fiatalokat hozunk? Jó korban lévő klasszisokra a rendelkezésre álló pénz nem lett volna elég. Pláne 5-6-ra nem, ahogy te írod. Maximum ilyen 29-30 évesekre, akik már max 2-3 évre megoldások. És jobb 2-3 évente keretet cserélni? És ha éppen nem úgy jön ki a lépés? Vagy épp mikor ezen játékosok kiöregedne, nem megyünk semmire? Szerintem most volt pénz fiatalokra, meg kellett lépni, és így nem lesz szükség egy darabig ilyen szintű keretfrissítésre.
Szerinted a 0-ról indítunk, szerintem meg maradtunk azon az úton, amin eddig haladtunk, és végre nem kiöregedőben lévő klasszisokat kukáztunk. Mert eddig ezt csináltuk. A Nagyobb csapatok selejtjeiből guberáltunk. Jó példa erre Tévez, aki már két éve haza szeretett volna menni levezetni. Nagy szerencsénk volt, hogy nálunk újra motivált tudott lenni. Képzeld el mi lett volna, ha itt is csak a durca ment volna? Tavaly meg tavaly előtt nem, hogy semmit nem nyerünk, de még a csapatmorál is a béka sej-haja alatt lett volna. Nem lehet éjjel-nappal kukázni, mert előbb-utóbb belefutnánk nagyon rossz igazolásokba. Így is jutott jó pár. Sajnos igazi, jó korban lévő klasszisokra nem futotta még a nagyobb BL bevételből sem. Pláne ha abba belegondolunk, hogy a nagy nevek mekkora fizetéseket kapnak jelenlegi klubjaikban, és milyen igényeik vannak? Nyilván egy most 6-10 milliót kereső játékos idejön 4-4,5 millióért, ha mehet az olaszétól magasabban jegyzett bajnokságba jóval több pénzért is?
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy ilyen színtű keretátalakításkor arra se lett volna garancia, hogy ha jó drágán klasszisok jönnek, akkor azonnal minden flottúl ment volna.
Ezeket is szem előtt kell tartani mielőtt itt magas elvárásokat támasztunk a vezetőség felé. Követelőzni könnyebb, mint elfogadni, hogy sajnos nem telik még nekünk 5-6 jó korban lévő (24-26 éves) klasszisra.

Mixbetegállat 2015.11.11. 08:05:10

@pedronegroo: Nem lenne egyszerűbb egy ismételt nagybevásárlás helyett az eredeti tervhez tartani magunkat, és megvárni míg összeérek ez a fiatal tehetségekből álló keret?Mit gondolsz?

pedronegroo 2015.11.11. 08:18:37

@Mixbetegállat: Most már mást nagyon nem tehetünk, mint várunk. A vezetőség is már átmeneti évről beszél. Tavasszal meglátjuk mit fog tudni a csapat, ha nem lesz fejlődés akkor valamin változtatni kell vagy vezetői vagy játékos vagy mindkét oldalról. Amúgy nem nagy bevásárlásra gondoltam egy klasszis csatár meg egy klasszis középpályás és ennyi. Fiatalokból(25 alatt) meg köszönöm szépen én nem kérek többet!

venember83 2015.11.11. 08:21:57

@pedronegroo: a klasszis csatár és klasszis középpályás kb. Pogba ára, plusz a fizetésük Pogba fizetésének másfél-kétszerese legalább. Vagy szerinted mások majd elengednek olcsón Pirlo vagy Tévez kvalitású játékosokat? Nem hiszem, hogy a játékoskeret lenne a kerékkötője a csapatnak.

pedronegroo 2015.11.11. 08:58:47

@venember83: 100 millából azért meg lehet oldani. És amúgy Pirlo ingyen Tevez meg 10 millából jött, van hogy ezt adja a gép. :) Amúgy én jól tudom hogy nem a kerettel van a gond, de ha Allegri-t elküldik akkor Marotta idehozza majd Mazzari-t vagy valami hasonló középszert és ugyanott vagyunk. Egy Tevez szintű játékos viszont még Allegrivel a fedélzeten is tud működni ezt láttuk tavaly is.

venember83 2015.11.11. 09:11:53

@pedronegroo: a százmillió euró az nem nagybevásárlás nálad? :)

pedronegroo 2015.11.11. 09:20:11

@venember83: a nagy bevásárlás alatt én a több játékost értem

Apuleius 2015.11.11. 09:32:06

@Sandro Corleone: Ezt a stílust a jövőben mellőzd, függetlenül attól, hogy a véleményed tartalmi részében igazad van-e.

Apuleius 2015.11.11. 09:59:41

@Barolo4: "Ha valaki azt mondja, hogy balfasz Marotta takaródj, vagy senkiházi Allegri húz a ....., akkor ez nem számít személyeskedésnek, hiszen ők (elvileg) nem olvassák a blogot.... ha viszont én azt írom erre, hogy ne szidd már a kedvenc csapatom vezetőit, te senkiházi balfasz, akkor én már személyeskedem, hiszen ő (sajnos) olvassa a blogot..... ugye? :) "

Nagyon jól látod, pontosan így van. Marottát vagy Allegrit szidalmazni nem szép dolog, s nyilván egy bizonyos trágársági szint után nem is elfogadható, de alapvetően nem szabályellenes. Ők kvázi "közszereplők", akik nem is olvassák a blogot, magasról tojnak a véleményünkre stb. Ezzel szemben egész más kategória, ha valaki a másik olvasót kezdi elküldeni melegebb éghajlatokra.

pedronegroo 2015.11.11. 10:17:45

@Apuleius: A blog szabályzatában szerepel e olyan hogy aki nem szurkoló az nem szólhat hozzá a blogon??? Csak mert én nem vagyok szurkoló, nem is vágyom rá és kifejezetten nem is érdekel nem is vonz. Csak szimpatizáns vagyok és szeretnék továbbra is hozzászólni a témákhoz, a csapat, a játék, a taktika, sportszakmai szempontok stb érdekelnek a szurkolás viszont nagyon nem. Amennyiben a szabályzat ezt kizárja akkor továbbiakban nem osztom az észt de ha nem kizáró ok akkor légyszíves a többi kommentelő kollegával ezt tudatni, mert unalmas és sértő egyfolytában ezeket a nem vagy igazi szurkoló megjegyzéseket olvasnom miközben nem is egyértelmű hogy csak kizárólagos szurkolói kiváltság a kommentelés lehetősége.

Előre is köszi!

Apuleius 2015.11.11. 10:45:25

@pedronegroo: Jobbra fent megtalálod a szabályzatot, én nem látok benne olyan részt, hogy a kommentelőnek kötelezően szurkolónak, illetve jó és rendes szurkolónak, vagy egyáltalán Juve-szimpatizánsnak kellene lennie. Engem személy szerint meglehetősen irritál, hogy egyes önjelölt, ideális és erkölcsileg is igen magasztos szurkolók a viták során érvként dobálóznak azzal, hogy ki a szurkoló, ki nem, s ki melyik csapatnak szurkoljon inkább. Az utóbbi héten tevőlegesen is felléptem a jelenség ellen, s ez a jövőben is így lesz. Mindannyian szurkolók vagyunk (bármit is jelentsen ez a szó), senkinek sincsen jogalapja megkérdőjelezni a másik olvasó "szurkolóságát" és hozzászólási, véleményalkotási jogát. Nyugodtan folytasd szurkolóként, szimpatizánsként, ahogyan tetszik.

babo0410 2015.11.11. 11:06:48

@pedronegroo: Ha meg nem vagy szurkoló, és nem is akarsz az lenni, akkor meg minek szítod itt a tüzet? Minek követeled Allegri, vagy Marotta leváltását? Akkor neked nem mindegy? Egyszerűen most olyan az ember érzése, mintha csak direkt provokálni lennél itt. De legalább nyíltan felvállalod. Csak akkor milyen jogon szidod a vezetőséget, akik mindent megtesznek azért, hogy a csapat sikeres legyen a jövőben is, ha te nyíltan fel is vállalod, hogy rohadtul nem érdekel az egész, csak szimpatikus a csapat? Vagy találtál egy közösséget, ahol lehet szidalmazni bizonyos embereket, és neked ez tetszett meg?

Apuleius 2015.11.11. 11:12:01

@babo0410: Nyilván iróniáról van szó, nincsenek kétségeim azzal kapcsolatosan, hogy pedronegro a Juventusnak szurkol.

Tényleg próbáld meg elfogadni, hogy vannak ilyen szurkolók, és vannak olyan szurkolók is. Persze, szállj vitába azokkal, akikkel nem értesz egyet, védd meg a vezetőséget, védd meg Allegrit, de ne azzal érvelj, hogy a másik fél nem szurkoló, meg milyen szurkoló. Az emberek sokféleképpen szeretnek, sokféleképpen gyűlölnek. Próbáljuk meg elfogadni a másikat, s a vita ne arról szóljon, hogy a másik milyen ember, vagy szurkolónak számít-e a saját értékrendünk szerint. Peace.

babo0410 2015.11.11. 11:17:26

@pedronegroo: Természetesen a véleményedet elmondhatod, azzal semmi gond nincsen, csak azzal, hogy mint bevallottan nem drukker szítod a feszültséget a sértő véleményeddel.
@Apuleius: Az számomra elég furcsa, hogy a vezetőséget, a csapatot lehet sértegetni, azért nem jár szankció vagy figyelmeztetés, mert az nem személyeskedés, mivel ők nem olvasói a blognak. Érdekes. Azért a szabályzat elvárja a kulturált hozzászólást. És a Marotta, Allegri takarodj, a Barmottázás, meg a vezetőség és a játékosok cifrábbnál cifrább sértegetése szerintem nem az. Nem azt mondom, hogy ezért ki kéne tiltani embereket, de lehetne valamiféle figyelemfelhívás. A blog stílusa azért lett ilyen negatív, és ennyire köpködős, mert a szerkesztők nem tesznek ez ellen. Sőt, egyik-másik még társ is ebben. Ezt sajnálom leginkább, mert a cikkeket szeretem, de ami némely cikk alatt folyik, az már sokszor felháborító.

babo0410 2015.11.11. 11:19:41

@Apuleius: Nekem nem úgy tűnik, hogy Pedronegro ironizált volna, de ha arról lenne szó, elnézést.

pedronegroo 2015.11.11. 11:30:17

@babo0410: Ahogy a szerkesztő kollegák is leírták bárki hozzászólhat a témához nem kell szurkolónak lennie. Jogom van ideírni ha tetszik ha nem.
Ha elolvastad volna a kommentemet akkor a kérdéseidre is megkaptad volna a válaszokat.
Tehát ahogy már írtam, szimpatizánsnak tartom magam és elsősorban a játék a taktika, sportszakmai dolgok érdekelnek a szurkolás nem. Szurkolás alatt én a buzdítást értem, meg azt a tevékenységet amikor embereket kijárnak a Juve meccsekre és torka szakadtukból éltetik a csapatot. Én nem vagyok ilyen, nem érdekel, nem tetszik, távol áll tőlem stb..
Ezért használom inkább a szimpatizáns szót. Ennyi.

Apuleius 2015.11.11. 11:41:21

@babo0410: Továbbra sem értem, hogy miért lenne személyeskedés, ha valaki a vezetőséget fikázza, vagy az edző távozását követeli. Ez a szabályzat nem köznevelési célzattal került rögzítésre, hanem azért, hogy a kommentelők ne harapják el egymás torkát a virtuális térben. Nálam a "Barmotta" vagy az "Allegri takarodj" nem üti meg azt a szintet, ami elfogadhatatlan és moderálandó trágárságnak minősülne. Nem látom, hogy a szabályzatban szerepelne a "kulturált hozzászólás" fogalma, de ettől egyébként igazad van, valóban próbáljuk ebbe az irányba terelni a dolgokat, viszont nem lehet szankcionálni embereket a negatív véleményük miatt, vagy azért mert azt írják, hogy "Barmotta" vagy "Allegri takarodj". Sokszor az az érzésem, hogy kevered a negatív hozzászólás és a kulturáltság fogalmát. A trágárság nem elfogadható, a negativizmushoz azonban mindenkinek joga van. Az állandó kritika nem egyenlő a fröcsögéssel.

Személy szerint örülök, ha vannak hozzád hasonlóan pozitivista kommentelők, de próbáld meg elfogadni, hogy más szurkolók vagy olvasók másként működnek.

babo0410 2015.11.11. 15:28:27

@Apuleius: Azért mert valaki nem tudja megvédeni magát, attól az még ugyanolyan sértés rá nézve. És nekem nem a negatív kommentekkel van a bajom, habár sokszor nem értem, hogy mire fel, hanem sokszor a stílussal. Lehet negatív valaki szíve joga, de ha nem akar nagyon maradinak és butának látszani, akkor olyan stílust, amit itt sokan megengednek maguknak, nem használ senki. Nekem azzal van a bajom, hogy ez állítólag egy szurkolói blog, de egyesek kommentjeiből inkább valamiféle mérhetetlen utálat érződik. Mintha egyeseknek nem lett volna gyerekszobájuk, vagy a szüleik nem szerették volna őket, nem törődtek volna velük. És a bennük élő mérhetetlen utálatot azt itt akarnák kiadni magukból. Szeretném, ha a kommentek színvonala emelkedne. Jó lenne, ha értelmesebb viták folyhatnának, és nem folyton a sértettség, a másik el nem fogadása menne.

Sandro Corleone 2015.11.11. 16:09:15

@Apuleius:
most akkor mi volt a baj?
valakit megsértettem?
és mivel?
hogy a véleményem szerint nem Juventino, aki sértegeti a csapatot?
miért szerinted igen?

szerintem nagyon rossz úton jársz...
de ez az én véleményem, nyugodtan kitörölheted ezt is, hisz nem illik bele az itteni légkörbe!

egyébként én még írogattam 10-15 éve olyan JUVE fórumba ahol (szinte) mindenki azzal fejezte be a mondandóját, hogy Forza JUVE!
nos ezt is hiányolom, de biztos bennem van a hiba!

FJPS

Sandro Corleone 2015.11.11. 16:18:03

@pedronegroo:
nem vagy Juventino, ez tény....

ha egyszer hallanád élőben a Storia Grande Amorét 50 ezer torokból, és könnyes lenne a szemed, miközben énekled
vagy benn állnál Buffon mögött amikor felrobban a stadion, mert gólt rúgtunk
na az más világ, mint a tied...
na ilyenek miatt vagyunk mi Juventinok!

egyébként, ha nem vagy, akkor mit hisztizel itt egyfolytában?
nem is értem az ilyen embereket... te elhiszed magadnak?

csak szakmailag érdekel a Juve?
akkor hajrá a bárszelóna topik, ott akkor kiélheted magad!
ott van taktika, tiki-taka, meg minden mint a búcsúban!

pedronegroo 2015.11.11. 16:52:16

@Sandro Corleone: Minden tiszteletem azon embereknek akik kijárnak kedvenc csapatuk buzdítására, időt és pénzt nem sajnálva. Engem ez egyszerűen nem érdekel, van családom, vannak hobbijaim, (gyerek korom óta amatőr szinten rendszeresen focizok, sportolok, plusz zenélek stb) ezek bőven kielégítenek. Továbbá én ragaszkodom a kényelmes kis fotelemhez, laptopomhoz és a már megszokott vacak streamekhez. :) Én így szurkolók, én így szeretem, és engedtessék meg ez nekem ha egyszer ez így bőven megfelel. Nem ismersz, hidd el engem egymillió szurkoló éneklése sem hatna meg. :) A fotelemből is nagyon élvezem, végig izgulom a meccseket és örülök minden egyes gólunknál, szép támadásoknál, nagy védéseknél, cseleknél stb. Nem vagyunk egyformák, tudod van ilyen, ennyit kell megérteni. Ettől függetlenül napi szinten követem a csapat történéseit több mint 20 éve ezért is bátorkodom hozzászólni egy-egy témához, valódi szurkolás nélkül is képben vagyok. Te úgy én így állok hozzá ehhez a témához. De úgy érzem soraidból Te nem vagy egy befogadó típus és csak az lehet kóser amit te csinálsz, ahogy Te csinálod. Az ilyen dolgok azok amik miatt én nem kérek a valódi szurkolásból mert ahogy a Te soraidból is ez kihallatszik ez együtt jár valami féle kirekesztéssel, gyűlölködéssel is. Például szerintem nincs mit azzal kérkedni hogy te Juventino vagy. Ez nem olyan dolog mint ha olimpiát nyertél volna vagy agysebész volnál és ez által különb volnál tőlem vagy más szurkolói csoportoktól...
De hagyjuk is, én őszintén jó szórakozást, szurkolást kívánok neked úgy ahogy te akarod és ezt teszem én is a magam módján, örvendtem.

Rikoo 2015.11.11. 17:12:19

@babo0410: teljesen elbeszélünk egymás mellett. Hagyjuk is.

Apuleius 2015.11.11. 17:43:09

@Sandro Corleone: "most akkor mi volt a baj?
valakit megsértettem?
és mivel?
hogy a véleményem szerint nem Juventino, aki sértegeti a csapatot?
miért szerinted igen?"

Ha megerőlteted magad, minden bizonnyal érted, hogy mi volt a baj. Szalonképtelen stílusban minősítettél másokat, ez volt a legfőbb probléma, nem a mondandód tartalmi lényege, ezért a kommented törlésre került, s hasonló esetben a jövőben is törlésre kerül majd. Én egyébként nem érzem magam feljogosítva arra, hogy eldöntésem ki mekkora szurkoló, s erre Neked sincsen semmiféle jogalapod. A virtuális térben mindenki azt mond magáról, amit akar.

"szerintem nagyon rossz úton jársz...
de ez az én véleményem, nyugodtan kitörölheted ezt is, hisz nem illik bele az itteni légkörbe!"

Ne haragudj, de egyáltalán nem érdekel, hogy szerinted jó úton járok-e. Kommentet egyébként nem szoktunk törölni azért, mert "nem illik az itteni közebe", azonban a személyeskedés törlésre kerül, akkor is, ha Marotta a szomszédod, s állandó látogató vagy a Juventus Stadiumban. Ezek nagyon szép és jó dolgok, de nem jogosít fel arra, hogy elküldj másokat melegebb éghajlatra. Pontosan ugyanannyi joga van itt leírni a véleményét annak, aki csak streamen nézi a meccseket, mint annak, aki élőben követi a csapatot.

Továbbra is megkérnélek, hogy mellőzd a személyeskedést.

Grinta 2015.11.11. 22:41:00

Személyeskedés vagy nem személyeskedés..nem egyszerű ezt eldönteni...Allegri+Marotta a legnagyobb "kókler a világon"+közszereplők ergo tehát be lehet őket támadni,van aki kiáll mellettük,és visszalőne azt nem lehet.Mondok egy szerintem remek példát erre..Minden tiszteletem Grande Gianluigi Buffon-é...de ha most én elkezdeném idiótázni,hogy milyen szar kapus,még a gólt sem tudja kivédeni..arra milyen reakció lenne vajon..?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása