Pogba: "A Juve a szívem klubja"

pogba_paul_golorom_2.jpgPaul Pogba a JTV-nek adott hosszú nyilatkozat során mesélt a klubhoz fűződő viszonyáról, a legendás tízes mezről, a gyenge szezonkezdetről és a távlati céljairól.

"A Juve az első klub, amelynél elkezdtem játszani." - nyilatkozta Pogba a klub hivatalos tévécsatornájának. "Ez az a csapat, amely lehetővé tette, hogy a nemzeti csapatban szerepeljek, az a csapat, amelynél az első gólomat szereztem, így most ez szívem klubja.

Engedték, hogy bizonyítsak a játékommal, s bíztak bennem, amikor a pályára küldtek. Tíz pontból mennyit adnék a Juve iránti szeretetemre? Tízet! Amióta itt vagyok, mindig mindent beleadtam a klubért, a mezért, mindenért. Száz százalékon játszom. Mindig.

Pogba először talán távoli lövéseivel, valamint az azokból születő szépségdíjas találatokkal vívta ki a csapat szurkolóinak elismerését és szeretetét, s megkérdezték arról, hogy vajon külön gyakorolja-e mindezt az edzések alkalmával.

"Amikor tizenegy játékos van senki ellen, kapus nélkül." - válaszolta Pogba viccelődve. "Van egy kapus, s szoktam gyakorolni a lövéseket az edzés végén, egyedül a kapussal, hogy fejlődjek."

A Juventus szezonja rendkívül gyengén indult, s a csapatnak azóta sem sikerült elkapnia a fonalat.

"Nehezen indult a szezon, de talpra tudunk állni. Egyszerűen mindig csak az adott mérkőzéssel kell foglalkoznunk, s meg kell próbálnunk megnyerni néhány mérkőzést. Kizárólag csak a soron következő találkozóra gondolunk, s ennek így kell lennie. 

Korábban mindenki tudta, hogy nyerünk, de idén ez még nehezebb. Amikor valaki zsinórban négy bajnoki címet nyer, mindenki a Juvét várja, s a Juve ellen akar győzelmet aratni. Mindig van önbizalmunk, mindig hiszünk magunkban, de mindig a következő mérkőzésre kell gondolnunk, s mindent bele kell adnunk. 

Mindig szükségünk van rájuk, ugyanúgy akkor is, amikor rosszul megy, mint amikor jó teljesítményt nyújtunk." - szólt Pogba a zebramezes csapat szurkolóiról. "A nyolcvanadik-kilencvenedik percben már pusztán a tény, hogy az ember azt hallja, hogy »Forza Juve!» erőt ad nekünk, s ilyenkor tenni akarunk valamit értük, a csapatért, s ez nagy segítséget jelent. Ez energiát ad, a derbi kiváló példa erre."

A Juventus következő ellenfele az Empoli lesz, s a francia középpályás nehéz mérkőzésre számít a toszkán csapat ellen.

"Nehéz mérkőzés lesz idegenben. Azelőtt, hogy távoznánk a nemzeti csapatainkhoz, győzni akarunk, közelebb akarunk kerülni az élbolyhoz. Minden mérkőzés nehéz, de most erre kell gondolnunk, erősen kell összpontosítanunk, s meg kell próbálnunk győzni."

Nyáron Pogba örökölte meg a Carlos Tévez távozásával gazdátlanul maradt tízes mezt, amelyet korábban olyan legendák viseltek, mint Michel Platini, Roberto Baggio vagy Alessandro Del Piero.

"Mindig megtiszteltetés felvenni a Juve mezét, mert tudom, hogy a tízes szám a Juventusnál rendkívül fontos. Igazán hatalmas játékosok viselték: Platini, Baggio, Del Piero, így megtiszteltetés számomra ezzel a számmal játszani. Azt mondom magamnak, hogy ugyanolyan jól kell teljesítenem, mint ők, máskülönben az emberek megvárnak és legyilkolnak! Jó teljesítményt kell nyújtanom, tisztelnem kell ezt a számot, ezt mezt. "

A Juventus két döntetlent játszott az előzetesen a Bajnokok Ligája D-csoportjának leggyengébb tagjaként emlegetett Borussia Mönchengladbach ellen, s most a Manchester City ellen már egyetlen pont elég lehet a továbbjutáshoz.

"Tudjuk, hogy a Juventus magasabb szinten áll mint a Borussia, s mindig nehéz kisebb csapatok ellen játszani, ráadásul idegenben szerepeltünk. Győzni akartunk, de a kiállítás után nehézzé vált. 

A City? Mindig győzni akarunk, így majd meglátjuk. A legfontosabb dolog, hogy továbbjussunk, ha ehhez döntetlenre van szükségünk... Nem tudom, nem én vagyok az edző. Ha tovább kell jutnunk, s döntetlenre van szükségünk, nem fogjuk erőlteti, de elsősorban győzni akarunk." 

A 22 esztendős játékost végül megkérdezték a jövővel kapcsolatos céljairól is.

"Egy nap meg akarom nyerni az Aranylabdát, a Bajnokok Ligáját, a világbajnokságot... Mindent meg akarok nyerni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr288053226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2015.11.05. 23:13:40

címre: Ne kezd el te is...

babo0410 2015.11.06. 00:36:19

@Rocky80: Sokkal diplomatikusabban fogalmazta meg, mint Vidal. Vidal innen vonult volna vissza, ő legalább mindig csak a jelenre vonatkoztatja a kijelentéseit.
Nagyon nem tetszik az a rész, hogy ők mindig győzni akarnak, de ha X kell a továbbjutáshoz nem erőltetik. Még ha azt mondta volna, hogy ha X kell a továbbjutáshoz, akkor fölöslegesen nagy kockázat árán nem akarunk nyerni, az elfogadható lenne, de ez nagyon nem. Nekik akkor is a győzelem kell a cél legyen, ha jó az X is, vagy már nincs tétje. Mindig mindenhol a győzelem a cél. Legalább is kéne legyen. Mert a jó az X című műsor könnyen csaphat át sírásba. Egy Juve-nak soha nem szabad X-ért mennie! Sajnos már Conte-nak is voltak olyan meccsei, amikor nyilván nem lett volna baj, ha nyernek, de mivel jó volt az X, nagyon ellötyögték a meccset. Miért nem lehet egyébként úgy játszani, hogy csoportot akarunk nyerni? 14 pontunk lehetne két győzelemmel. Az meg igen szép eredmény lenne.

ovaentat besök 2015.11.06. 08:46:29

Az elején: "Ez az a csapat, amely lehetővé tette, hogy a nemzeti csapatban szerepeljek, az a csapat, amelynél az első gólomat szereztem, így most ez szívem klubja." Most?? ez a kedvence csapata?? 2 év múlva? Nekem olyan furcsán hangzik ez a mondat.
"..máskülönben az emberek megvárnak és legyilkolnak!" Viszont, ha tényleg ezt mondta (legyilkolnak), akkor érzi mit is jelent a mez rajta. ;D

Apuleius 2015.11.06. 08:53:23

@ovaentat besök: Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, tényleg elég furcsa az egész gondolat ezzel a "most" szóval együtt. Megnéztem a Juve honlapjára kikerült változatot is, ott így hangzik a mondat vége: "...., ezért a Juventus mindig is közel marad a szívemhez.". Igen, ebben lazán benne van, hogy bármelyik pillanatban leléphet.

Nathas 2015.11.06. 09:37:07

Legalább nem kamuzik.

pedronegroo 2015.11.06. 09:43:47

Bármit mond vagy nyilatkozik, 100 milláért mindenki meg fog majd neki bocsátani. :)

ovaentat besök 2015.11.06. 11:39:09

@Apuleius: Nekem is pont ez ugrott be egyből. Most minden jó és szép (nézőpont kérdése), de rövid időn belül dobbanthatok. Talán valami protokoll szöveg jobban hangzott volna: "Ki tudja mit hoz a jövő..bla bla", "Az élet a legnagyobb forgatókönyv író..bla bla"

venember83 2015.11.06. 12:04:26

@Apuleius: de mi ezzel a probléma? Kb. senki számára nem lenne meglepetés, és feltehetően komoly pénzt is kapna érte a klub.

Devilke Balla 2015.11.06. 12:33:29

Azzal legyen mindenki tisztában,hogy Pogba nem itt fogja befejezni a pályafutását. Csak ido kérdése,hogy mikor áll tobvább,igy senki se lepodjon meg,ha egyszer csak lelép,bármit is nyilatkozik. Aztán ha ugy alakul,esetleg minden nyáron orulunk,hogy maradt még további egy évre,amig el nem megy. De én elobb nézném ki Moratából hogy itt marad ,mint Pogbából.

Apuleius 2015.11.06. 12:38:48

@venember83: Engem az lepne meg, ha nem távozna, probléma meg azért szerintem bőven van a dologgal. Lassan elfogynak az igazán komoly minőséget képviselő játékosaink, s ha abból indulunk ki, hogy Vidalt vagy Tévezt mennyire és milyen minőségben pótoltuk, engem egyáltalán nem nyugtat meg a befolyó komoly pénz sem. A "komoly pénz" pedig eleve képlékeny fogalom, s nem hiszem, hogy egy éve bárki gondolta volna, hogy Vidal annyiért távozik majd, amennyiért távozott végül. El lehet adni Pogbát, Vidalt és Tévezt, de vajon mennyiért vehetünk hasonló minőségű játékosokat, s meddig maradnak majd Torinóban? A Juventus egy fontos döntés előtt áll: az a cél, hogy közelítsünk a három nagyhoz, vagy kár ilyen álmokat dédelgetni, s elérhetetlen ez a szint? Ha a legnagyobbak közé akarunk kerülni, kutya kötelességünk, hogy megtartsuk a csapat legfontosabb játékosait. Ha ez nem megy, nem fogunk tudni labdába rúgni, s nincsen út tovább felfelé. A Juventus hihetetlenül okosan, jól és tudatosan felépített egy csapatot, amely tavaly felvette a versenyt a legnagyobbakkal, s közel került Európa trónjához, de távlatilag vagy képesek vagyunk egyben tartani azt, amit felépítettünk, vagy széthullik minden, s az alapoktól kell újrakezdenünk. Az európai labdarúgás sokat változott az elmúlt 15-20 évben, ami működőképes modell volt a 90-es években, nem biztos, hogy sikeres lehet 2015-ben. Nem szeretném, ha a Juventus a Real Madridhoz vagy a Barcelonához hasonló "pénz nem számít" alapon igazoló behemóttá válna, de meg kell tudnunk tartani az értékeinket. Másként nem fog menni. Ezt a játékos akarata a legfontosabb szarságot meg el kell felejteni.

venember83 2015.11.06. 13:16:02

@Apuleius: egyetértek veled, de meglátásom szerint sajnos jelenleg nekem nem úgy tűnik, hogy a Juventus képes lenne megtartani Pogbát, ha érkezik egy megfelelő ajánlat valamelyik tőkeerős klubtól, és ha Pogba valóban lépni akar. Az egy dolog, hogy Agnelli és a tulajdonosok, netán a klubvezetés mire törekszik, de jelenleg egy százmilliót ajánló Barca esetén Pogba elköszön és távozik, a torinóiak meg tervezhetnek bármit. Egyszerűen nincs olyan pozícióban a Juventus, hogy bármit tehessen Pogba megtartásáért, ha megérkezik a kívánt ajánlat, és a játékosnak megfelel a váltás.

Apuleius 2015.11.06. 13:28:58

@venember83: Az egész történet messze túlmutat magán Pogbán, ő csak egy tünete, egy példája az egész helyzetnek. A végtelenségig elő lehet hozni persze Zidane példáját, s nyilván előfordul olyan, hogy egy anyagilag hatalmas klub is engedni kénytelen (lásd Ronaldo és a MU esetét), de mi történetesen Vidalt és Tévezt sem tudtuk megtartani (felesleges belemenni a részletekbe, hogy ez ezért, az azért akart menni). Nem kérdés, én elméletben beszélek, s más dolog gyakorlatban megtartani a játékosokat, de tekintve, hogy Pogbának 2019-ig érvényes szerződése van, én nem gondolom, hogy a Juventus ne lenne olyan pozícióban, hogy bármit tehessen a megtartásáért. Bonyolult és nehéz történet, de el kell dönteni, hogy merre akarunk haladni, s ebből a szempontból kulcsfontosságú, hogy mindig engedünk-e, vagy néha kőkeményen tartjuk magunkat és a sztárjainkat.

venember83 2015.11.06. 13:36:25

@Apuleius: Pogba helyett nyilván bárkinek a neve behelyettesíthető, és szerintem a Juventus jelenleg tehetetlen, ha el akarja vinni a játékosait Európa valamely top klubja (Barca, Bayern, Real, Chelsea, Manchester United). Úgy látom, hogy a vezetőség inkább a gazdasági megerősödésre helyezi a hangsúlyt, és majd esetleg ezt követően lehet felvenni a versenyt az igazán nagyobb klubokkal, szóval nem párhuzamos a sporteredmények és gazdasági eredmények javítása érdekében folytatott törekvés, inkább a pénzügyi rész a fontos.

venember83 2015.11.06. 13:42:31

@venember83: persze a lista nem teljes, simán beférne a PSG és néhány egyéb tőkeerős klub.

Apuleius 2015.11.06. 14:08:18

@venember83: Alapvetően értem, amit írsz, s bevallom, nem vagyok közgazdász, de a pénzügyi és a sport terén mutatott eredményesség szerintem kéz a kézben járnak, így nem tudom életszerű-e egy olyan forgatókönyv, hogy egy klub előbb pénzügyileg akar felnőni a legnagyobbakhoz, s csak utána teszi prioritássá a sportbeli versenyképességet. Ennek a kettőnek egymással párhuzamosan, egymással összefüggésben kell haladnia. Nem hiszem, hogy egy klub teljesen tehetetlen, ha a játékosának 2019-ig érvényes a szerződése.

venember83 2015.11.06. 14:27:09

@Apuleius: ha jön egy százmilliós ajánlat Pogbáért, akkor bizony az illető kérdésben ellentétes a sportérdek és a pénzügyi érdek, nem igaz? :) És szerintem ebben az esetben a pénzügyi vonzat fogja az elsőbbséget élvezni. Értem, amit mondasz, de nem feltétlenül értek egyet vele, viszont elfogadom.

Apuleius 2015.11.06. 14:39:18

@venember83: Nem, szerintem nem ellentétesek a dolgok. Egy ilyen játékos megtartása néhány éven belül lényegesen nagyobb gazdasági hasznot hozhat, mint az a 100 millió euró, amit az eladása generál.

MDaniel98 2015.11.06. 19:25:58

@Apuleius: Hát, nem t'om Pogba azért még messze nem akkora név a sportágban, és nem az ő mezét veszik a legnagyobb számban (még nálunk sem), az ő PR-ja is nagyon erős, de még messze nem akkora a marketingje mint azt beszeretnék állítani, és ha 100 millió €-ból nem tudjuk pótolni, az csak a mi kritikánk lesz (pótolhatóbb mint Vidal vagy Tévez).

Apuleius 2015.11.06. 19:44:27

@Juventus FC 15: Ahogyan azt többször is kihangsúlyoztam, nem Pogba személye és nem pont a 100 millió a lényeg, hanem a csapatépítési elv. Egyébként alapvetően nem a mezeladásokra gondoltam, hanem arra, hogy vajon mennyire lehet eredményes egy olyan csapat, amely lényegében szinte az összes kulcsjátékosát elengedi. Egy eredményes csapat sokkal több pénzt termelhet, mint egy egyszeri 100 milliós bevétel. Sem Tévezt, sem Vidalt nem tudtuk pótolni, ahogyan Pogbát sem fogjuk tudni. Egy Pogba szintű játékos pillanatnyilag megfizethetetlen és elérhetetlen a Juventus számára.

MDaniel98 2015.11.07. 15:17:58

@Apuleius: Értem mit mondasz és lehet, hogy 1v1-be valóban nem lehetséges a pótlása, de, ha a megfelelő helyekre megfelelő játékosokat veszünk akkor a csapat sem érezné meg a hiányát (például jelenleg úgy néz ki nem sikerült olyan csatárt vennünk mint Tévez, tehát a pótlása sikertelennek tűnik). Pogba ügyes játékos, de idén is láthattuk, hogy képes teljesen eltűnni a mezőnyben, és kell mellé vki aki "takarít" (jelen esetben Marci és Khedira), hogy ő játszani tudja a játékát, és ezért soha nem lehet vezéregyénisége a Juventus középpályájának, s ezért pótolható.

Adp1987 2015.11.07. 16:06:31

@Juventus FC 15: szerintem termeszetes hogy neha eltunik a mezonyben,meg az is varhato volt hogy elobb utobb lesz neki egy hullamvolgye,azert azt nefelejtsuk el hogy Pogba 22 eves!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása