Agnelli: "A Juventus tizennegyedik helye elfogadhatatlan"

agnelli_andrea_2.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a csapat rendkívül gyengére sikerült bajnoki rajtjáról, a tabellán elfoglalt elfogadhatatlan pozícióról, valamint az olasz labdarúgásban elkerülhetetlenül szükségesnek látszó reformokról beszélt a részvényesek közgyűlésén.

"Tudatában voltunk annak, hogy a Juventus keretének megújítása problémákat okozhat." - nyilatkozta Agnelli. "Azonban mindez nem lehet mentség a jelenlegi, tizennegyedik pozíciónkra a tabellán. A befektetés, amit Dybala, Lemina, Rugani, Morata, Sturaro, Pogba és Zaza megszerzésére fordítottunk, garanciát jelent a fényes jövőre. 

Mindig éberen figyeljük az átigazolási piacot, s készen állunk arra, hogy kihasználjuk az olyan lehetőségeket, amilyen Tévez esetében adódott."

Agnelli úgy véli, hogy az olasz labdarúgás fejlődéséhez széles összefogásra van szükség, ez azonban elkerülhetetlen, ha az itáliai csapatok vissza szándékoznak térni az európai labdarúgás élvonalába.

"Az olasz labdarúgás átmeneti periódusban van, s ahhoz, hogy utolérjük az európai csapatokat, nemzeti szemléletre van szükség. Soha sem zárkóztam el az ötlettől, amely szerint az alacsonyabb ligákba több pénzt kellene forgatni, azonban ennek jól meghatározott cél keretében kell megvalósulnia.

Fontolóra kell venni a csapatok számának csökkentését, valamint a B csapatok lehetőségét is. A B csapatok lehetővé tennék, hogy kevesebb kölcsönadás történjen, ahogyan a Premier League-ben is van. A Premer League-ben szereplő kluboknak 175 kölcsönjátékosa van, ez a szám a Serie A-ban 452. Így veszítjük el az irányítást a játékosok fejlődése fölött.

Tekintettel a sportnak az olasz gazdasági rendszerben betöltött jelentőségére, egy erős sport-terv nagyobb eredményességet biztosítana. Versenyképesség tekintetében Olaszország visszaszorul a külföldi bajnokságokkal szemben. Minden krízis lehetőségeket teremt, ha megvan a bátorságunk szembenézni a problémákkal. Az olasz labdarúgásnak hiteles válaszra, hiteles kezdeményezésekre és hiteles emberekre van szüksége. Röviden szólva: változásokra van szüksége."

Agnelli szavait, amelyek a Juventus jelenlegi pozíciójával voltak kapcsolatosak, Olaszországban sokan olyan üzenetként értelmezték, amely akár éppen Massimiliano Allegrinek is szólhattak, azonban a klub elnöke bővebben kifejtette, hogy mire gondolt.

"A gyűlésen tett kijelentésemet, amely során azt mondtam, hogy a Juventus tizennegyedik helye elfogadhatatlan, most személyes kritikának vették. Szeretném kihangsúlyozni, hogy mindenkinek, aki a Juventusnál dolgozik, kezdve az elnöktől, egészen a klub boltjáig, tudatában kell lennie, hogy a Juventus tizennegyedik helye elfogadhatatlan. 

Ráadásul mindenkinek, kezdve az elnöktől, egészen a klub boltjáig, tudnia kell, hogy kemény munkára van szükség, hogy a Juventus ismét versenyképessé váljon ebben a szezonban. Vagyis az én okfejtésem szerint az, hogy a Juventus a tizennegyedik helyen áll, elfogadhatatlan."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr78016399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.10.26. 11:17:36

Teljes mértékben igaza van, de simán lehetne kötni egy együttműködési megállapodást Serie B-s klubokkal is, és a tehetségesebb primavérásainkkal nem hinném, hogy gyengítenénk mondjuk a Juve Stabia utánozhatatlan színvonalát, A kölcsönadásokban jelen pillanatban is mi állunk élen, 62 játékos van kölcsönben más csapatoknál, ebből kb. 50 soha nem fog a Juventus mezében pályára lépni, még felkészülési találkozón sem, úgyhogy Agnelli bírálatának ez a része finoman szólva is visszás.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása