Khedira: "A Juventus túllépett a kezdeti nehézségeken"

khedira_sami_sajtotajekoztato.jpgA Juventus nyári igazolása, a hosszú sérülésből visszatérő Sami Khedira úgy véli, hogy az olasz bajnokságban krónikus gyengélkedést mutató, azonban a Bajnokok Ligájában mindeddig hibátlan teljesítményt nyújtó zebramezes csapat hamarosan rátalál majd a megfelelő ritmusra.

"Nem tudom, hogy miért szenvedünk az olasz bajnokságban, miközben nagyon jó teljesítményt nyújtunk a Bajnokok Ligájában, időnként nagyszerű játékkal, s bízunk benne, hogy ez holnap folytatódik majd." - nyilatkozta Khedira a mérkőzést megelőző, kedd esti sajtótájékoztatón.

"Megpróbálunk összpontosítani, s kiváló mérkőzést játszani. Ami a többit illeti, ki kell majd értékelnünk egyesével minden mérkőzést." 

Az Inter elleni rangadó volt az első alkalom, hogy a Juventus középpályáján Khedira, Marchisio és Pogba is ott lehetett a sérülések után.

"Szervezettek voltunk és uraltuk a mérkőzést, különösképpen a második félidőben. Jobban is kihasználhattuk volna helyzeteinket, azonban a csapat egyre jobbá és jobbá válik, minél többet játszik együtt.

Voltak sérüléseink, s reméljük az elkövetkező hetek során rátalálunk a ritmusunkra. Úgy gondolom, ha mindannyian egészségesek maradunk, nagyszerű dolgokat érhetünk el. 

Nem gondolom, hogy bármi köze lenne a formajavuláshoz annak, hogy visszatértem a sérülésből, mivel a teljes csapatnak újra kellett hangolódnia a nyár folyamán.

Ez nehézséget okozott az edző számára is, de túlléptünk ezeken a kezdeti nehézségeken, s lehetőségünk volt változtatni a szisztémán is. Csak fejlődhetünk és még nagyobb önbizalmat nyerhetünk minden egyes héttel.

Nincsen már semmiféle fizikális problémám, jó formában érzem magam, s nagyszerű stábunk van a klubnál. Összességében jól érzem magam a csapatban és a városban. Otthon érzem magam. Nagyon egyszerű volt beilleszkedni, s igazán tetszik Torinó városa. Kijelenthetem, hogy már most otthon érzem magam."

A szerda esti ellenfél, a Borussia Mönchengladbach katasztrofális rajtot vett hazája bajnokságában, azonban a tavalyi sikeredzőt André Schubert váltotta a kispadon, s a csapat azóta zsinórban négy győzelmet aratott a Bundesligában.

"Mindig különleges dolog egy német csapattal szembenézni, de mégiscsak három pontról és a továbbjutás lehetőségéről van szó a Bajnokok Ligájában. 

Tiszteljük a Borussiát, ahogyan minden ellenféllel így teszünk. Úgy gondolom, hogy nagyon erős keretük van, s mostanság sérülések sújtották őket. Nem tudom, hogy a fejlődés az edzőnek köszönhető-e, de rengeteget javultak és nagyon gyorsak. 

Hazai pályán játszunk, tudatában vagyunk az erősségeinknek, s koncentráltnak kell maradnunk. Bizakodó vagyok a holnapi teljesítményünket illetően."

Khedirát arról is megkérdezték, hogy milyen tanácsot adna csapattársának, Paul Pogbának, aki a tízes mezt megörökölve, egyelőre sikertelenül keresi legjobb formáját.

"Paul egy fantasztikus játékos, s mindenki nagyon örülne az ő tehetségének. Nagyon fiatal, ezért ha bármiféle tanácsot adnék neki, azt mondanám, hogy őrizze meg a józan eszét, s maradjon pontosan olyan, amilyen most. Maradjon koncentrált, s ne okozzon gondot saját magának. 

Ő egy kiváló és minőségi játékos, megtiszteltetés számomra, hogy vele játszhatok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr898008929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarekCsont 2015.10.21. 12:27:59

Ez tavaly egy kontra csapat volt, amit nagyon jól láthattunk pl a Dortmund elleni meccsen, ahol mind 2 csapat kontrára volt betervezve, ehhez kellett Tévez és Morata elől, Morata itt van még Cuadrado is gyors, Dybala sem lassú, miért nem tud az edző egy olyan felállást kitalálni mint a tavalyi? Ez a jobb szél erőltetés annyira elég, hogy Cuadrado minden meccs után hulla lesz, mert a baloldalon Evra meg sem közelíti a szintjét, ezért a jobbon mennek végig a támadások. Tavaly szinte mindig 4-3-3 ban játszottunk vagy 3-5-2..
Vidal volt Tévez és Morata mögött, jelenleg vannak már Támadóközéppályásaink is a csapatba tehát nem is kéne egy szűrőnek ellátni ezt a feladatot, de nem inkább erőltetjük ezt a szélső szart.. Barza-Bonu-Chiello-Sandro, Khedira-Marci-Pogba, Dybala , Cuadrado-Morata.

venember83 2015.10.21. 12:29:28

Tehát akkor mondjuk az Inter elleni góltalanságot és első félidei balfaszkodást már nem kezdeti nehézségnek kellene bélyegezni, hanem elmélyült krízisnek?

pedronegroo 2015.10.21. 13:33:36

Én is hiányolom a tavalyi taktikánkat, egyetlen dolog ami miatt dicsérni tudtam Allegrit aztán most már ez sincs. 4-3-1-2 -vel kezdeni, Hernanes-el vagy Pereyra-val a csatárok mögött majd beállni 3-5-2-re Cuadrado-val a jobbon. Egy fáradt védelmet még jobban szétsz...na a kolumbiai. Jelenleg Hernanes-el nagyon kicseszünk mert így nem fog formába lendülni pedig egy jó formában lévő bombázó és szabadrúgás specialistára sokkal nagyobb szükségünk volna a kilábaláshoz mint egy cselkirályra.

pedronegroo 2015.10.21. 13:38:12

Amúgy egyet értek Khedira-val. Legalábbis bizakodóbb vagyok, amennyiben a sérülések egy ideig elkerülik a csapatot akkor meg fogunk indulni felfelé, mondjunk a 14-dik helynél jobbnak lenni nem olyan nehéz. Most a BL-re nagyon kell figyelnünk hogy ott baj ne legyen mert akkor már abba se kapaszkodhatnánk.

Rivendell 2015.10.21. 14:05:49

láthattuk a 7végén....

én csak a címet olvastam el,de szándékosan tovább nem is olvasom,amiért természetesen elnézést a szerzőktől,de már 2 hónapja a szokásos zagyvaságokat nyomja mindenki a csapat körül és kicsit már unalmas számomra.

ui:nem a ti hibátok,hiszen mindenki ezekről a dolgokról nyilatkozgat,tehát a kezetek meg van kötve

Leram7 2015.10.21. 18:44:42

Ha az inter ellen a kapufa bemegy... Eddig szerintem jól játszik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása