Prandelli: „Túl óvatos volt Mancini és Allegri”

Prandelli Cesare_tapsol.jpgAz egykori olasz szövetségi kapitány, Cesare Prandelli véleménye szerint a Juventus és az Inter is félelemmel közelítette meg a vasárnapi Derby d’Italiát.

A két csapat 0-0-s döntetlent ért el a minap, és bár a nemrégiben Fiorentinát is irányító tréner szerint mindkét fél versenyben lesz a bajnoki címért, a problémák láthatók mindkét félnél.

„Még a legnagyobbak is ismerik a félelmet.” - írta Cesare Prandelli a Calciomercato által közölt cikkben.

„Nagyjából így lehetne összefoglalni az Inter és Juventus mérkőzését, amely bizonyította, hogy mindkét csapat tovább keresi a siker receptjét.

Véleményem szerint a nerazzurro és bianconero csapat fog a bajnokságért harcba szállni, azonban jelenleg túlságosan az egyéni képességekre alapoz mindkét gárda.

Massimiliano Allegri úgy döntött, hogy él a Juan Cuadrado gyorsasága és ügyessége nyújtotta lehetőséggel az egy-egy elleni küzdelmekben, azonban a középpálya nem működik eléggé közre.

Roberto Mancini kimondottan a Stevan Jovetić nyújtotta minőségre koncentrált, a játékos a sorok között mozgott, és próbált létszámfölényt kialakítani.”

A szakember azonban sokkal elégedettebb volt a Napoli és Fiorentina közötti összecsapással, és védelmébe vette a nápolyi csapat egykori trénerét, Rafa Benítezt.

„Határozottan jobb benyomást tett rám a Napoli és Fiorentina összecsapása által tükrözött minőség, a két csapat újfajta futballt mutat, és már jól körvonalazott filozófiát ültet gyakorlatba.

Marek Hamšík kiválóan teljesített a középpályán, Maurizio Sarri sikeresen alkalmazza a játékos kvalitásait. És ezúton szeretném pár szóban kifejezni a véleményem a Rafa Benítezre vonatkozó vitás helyzetről, amely nemrégiben lángra kapott.

Nem tetszik a tipikusan olasz gyalázás, amely során egy edző távozása után rögtön megjelennek a szakemberre vonatkozó negatív nyilatkozatok.

Véleményem szerint edzőként kiváló dolgokat ért el, mivel sikerült nemzetközi megközelítést átültetnie csapatánál, és több elismerést érdemel mindezért.

Mindazonáltal Marek Hamšík teljes értékű középpályás, és a legjobban akkor teljesít, ha két vagy három középpályásból álló sorban játszik, azonban nem képes olyan bonyolult szerep betöltésére, mint a 4-2-3-1-ben létező központi játékszervező.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr197992053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.10.20. 10:56:31

Jó látja a dolgokat. Mind az Inter mind a Juve egy-egy játékosra bízva próbálja hozni a meccseket. Ez eddig az Inter-nek jött be jobban, annyival amennyivel Jovetic jobb és gólveszélyesebb játékos Cuadrado-nál. Mivel nálunk ez a koncepció nem fog változni egy megoldás van, ha télen Marotta hoz egy Tevez-szintű vagy közeli képességű csatárt. Jelenlegi csatáraink messze vannak ettől a szinttől és nem gondolom hogy a közeljövőben egyik meccsről a másikra csak úgy megtáltosodnának. Na persze januárban nem lehet csak úgy klasszis csatárt igazolni, én Pogba-t beáldoznám és nem feltétlenül a jelenlegi formája miatt hanem mert Allegri taktikájában ő pótlása megoldható lenne. (Ezt úgy értem hogy a középpályások támadójátékára nem fektet akkora hangsúlyt mint mondjuk Conte.) Már az is eleve érdekes hogy 10-es mezben egy védekező középpályást játszik. Bár gondolom nem ez volt a terv és jelenleg a védekező feladatait se tudja megoldani nem hogy 10-es mezhez méltóan meghatározó és meccseket eldöntő játékot produkálni.
Szumma-szumma vagy jön egy tapasztalt, stabilan 15-20 gól/szezont hozó támadó vagy olyan edzőre kell váltani aki tud csapatot építeni, szerintem más megoldás itt nem nagyon van.

Drughi Di Bianconeri 2015.10.20. 11:13:44

Bölcs dolgokat mond az öreg, teljesen jól látja a dolgokat.
Jelenleg a Napoli és a Fiorentina fényévekre van - játékban- tőlünk és a sIntertől is.

Prandelli egyike azoknak(+ Deschamps, P.Sousa), akit szívesen látnék Allegri után/helyett.

Ő is a Juve-család tagja, a Fiorentina pedig kifejezetten tetszetős volt az Ő ideje alatt.

@pedronegroo: Jómagam azt is megkockáztatom,hogy teljesen mindegy,hogy ki játszik abból a kb. 8 db CM-ből aki nekünk van,egyik se múlja felül a másikat (jó Marchisionak hagyjunk időt).
Pogba nyugodt szívvel behelyettesíthető akár Leminaval, akár Asamoahval.

Bármilyen bizarr is, de jelenleg Khedira az egyetlen nyugvópont a középpályán :D
Ő keveset tud, de azt mindig kiadja magából és ez szimpatikus.

BigP86 2015.10.20. 11:27:47

Jelenleg se a középpályánkon, se a csatársorunkban nincs átütő erő és nyomokban sem fedezhető fel JÁTÉK, KONCEPCIÓ. No Vidal, no Tevez, no Pirlo -- NO PARTY. Lemina talán egyszer felér Vidal szintjének közelébe, Pogba egyszer talán vezér lesz, Dybala egyszer talán Tevez szintű csatár lesz. Pirlo pedig kurvára helyettesíthetetlen (Marci egy vicc a posztján). Tényleg erre akarunk alapozni?? Marotta és Agnelli! Tessék eladni Pogbát a PSG-nek (leszarom a játékos akaratát és Barca buzulását) hozzácsapni még kb 30-40 misit és elhozni Verratit, Iscot/Eriksent és Cavanit!!

Vagy pedig bízzunk a talánok és egyszer majd-ok tömkelegében..

venember83 2015.10.20. 11:31:49

@pedronegroo: klasszis játékost nem fog a Juve télen igazolni. Nyáron is csak akkor, ha egy új edző megköveteli, illetve a bevétel megengedi úgy a komoly átigazolási díjat, mint a kiemelkedő fizetést. Szóval nagyon ne reménykedj szerintem.

pedronegroo 2015.10.20. 11:36:07

@Drughi Di Bianconeri: Nos igen, elég gáz hogy jelenleg Khedira a legjobb középpályásunk, persze nem ő a gond hanem hogy a többiek mennyire gyatrák. Ő úgy látszik egy olyan játékos aki stabilan tudja bármikor hozni azt amit tud. Persze nem egy Pirlo vagy Vidal, de nagyon magabiztosan játszik, jó felfogású, jó mentalitású player.
Marci ha nem sérül le megint akkor szerintem ő is fog hozni egy stabil szintet. Pogba helye az ahol szerintem is bármelyik másik kp-s játszhatna. Én Marcit raknám a helyére és középre a Leminátort. :)

BigP86 2015.10.20. 11:37:30

@venember83: télen biztos h nem. Na de kérdem én, az előző évben magasan mi kerestük a legtöbbet a BL-ből, plusz Adidas, rekord jegybevételek, stb. Mondjuk költöttünk is rendesen, mégis a keret nyomokban sem tartalmaz klasszisokat, meccseket eldönteni képes játékosokat, fazonszabászokat, vezéreket! Akkor hogy is van ez??

Drughi Di Bianconeri 2015.10.20. 11:42:29

@pedronegroo: Annyira vicces, hogy Khedira egy pozitív pont, pedig tényleg ! :D

Én ekéztem mindig is, mióta ismerem csak oltom, de így,hogy a csapatunkban játszik látható,hogy tényleg nagyon stabilan hozza magát, meccsről-meccsre.
"Soha nem lesz a meccs legjobbja, de egy stabil 7-est,minden meccsen hoz"

Már amikor nem sérül le félévre, persze :D

Lemina szerintem nem lenne jó a védelem előtti kp-s poszton,oda Marchisio való,eddig ott nyújtotta karrierje során a legjobb teljesítményt,maradjon hát ott.
Baloldali box-to-box CM posztra jó lehet a Lemina gyerek, ha jól tudom bal lábas, de egyelőre talán még ideálisabb lenne Asamoah :)

Csak Pogba-t ültesse le Maxi 1-2 meccs erejéig a padra...

Drughi Di Bianconeri 2015.10.20. 11:47:20

@BigP86: Egyetértek veled, nyáron nekünk kötelező lett volna Verratti, még Pirlo-Vidal eladása nélkül is, úgy meg pláne.
Ahogy egy minőségi támadóközéppályás is,vagy Tevez helyére egy meccseket eldöntő,klasszis csatár.

Marrotta más utat választott, aztán lekanyarodott róla egy földútra, utána végül eltévedt az erdőben és még most is csak körbe-körbe mászkál egy mocsár szélénél XD :D

A fiatalítást értem és üdvözlöm, de nem szabadott volna ilyen mértékben véghez vinni, vagy talán egyeztethetett volna Allegrivel,hogy:
"Kell balbekk 26 M-ért, vagy úgyis az öreg,egykori klasszis Evra-t fogod játszatni?" stb-stb-stb.

Egyébként az a baj,hogy Verratti a büdös életben nem fog a Juventusban játszani,hiába szíve mélyén Juventino.

A P$G-nek nincs szüksége pénzre, Verratti meg az egyik,ha nem a legnagyobb üdvöskéjük, nem véletlen,hogy a Real, MU stb. sem tudja leigazolni.

Egyetlen esélyünk talán Pogba bevonásával lenne, 1:1ben cserével, amivel mi járnánk jobban egyébként...

BigP86 2015.10.20. 11:55:32

A vicc az, hogy az előző két nyáron Veratti + pénz, de akár szélsőséges esetben talán még egy Veratti+Cavani cserét is ki lehetett volna sajtolni belőlük akkora Pogba hype volt. Most meg.. Ha Pogba így játszik tovább, még nekünk kell ráfizetni egy Pogba - Veratti cserére. Marotta meg legközelebb vigyen GPS-t mielőtt útnak indul mert ezt a mercatot tanítani valóan elbaxta!

Nor82 2015.10.20. 11:57:03

Én személy szerint Pogaba árából Veratti Isco párost látnám szivesen!

Drughi Di Bianconeri 2015.10.20. 12:12:31

@BigP86: Én nem bánnám, bárhogy is, Verratti hasznosabb,mint Pogba.

Sajnos én is felültem a Pogba-hype vonatra.

Verratti soha nem lesz _sztár_ játékos, de mondjuk Paul Scholes sem volt az, mégis egy korszakos világklasszis volt.

rockitbaby 2015.10.20. 12:13:32

@BigP86: A Pogba lufi - már ha annak tekintjük a mostani teljesítménye alapján - a menedzerének tudható be. Raiola csinálja a fesztivált körülötte, és biztos lehetsz benne, fogja is csinálni. Amiben viszont nem értek egyet, az Pogba ára. A teljesítménye minősíthetetlen, de az utóbbi pár évben sem a produkció miatt adtak volna érte csillagászati összeget, hanem a benne rejlő lehetőségekben. Szemtelenül fiatal létére többszörös bajnok, kupagyőztes és BL döntős. És még mindig fejlődőképes. Szóval én úgy látom, hogy ha eladásra kerül, a benne lévő lehetőségeket fogja megfizetni a leendő csapat, nem az aktuális teljesítményt.

Korábban a nyár elején én még azt mondtam volna, hogy ha PSG, akkor Verratti-Matuidi és random harmadik emberért cserébe mehet. Ez persze még Vidal távozása előtt volt. Az sok mindent felborított, többek között az egész mercato stratégiánkat. Ettől függetlenül lehetett volna jobban is csinálni, ez is tény. Azonban összességében véve a mercato szerintem kifejezetten jól sikerült. Arról nem Marotta tehet, hogy a Mister nem játszatja a három jómadarat - Alex Sandro,Dybala és Lemina.

Ennek a szinte egy nyár alatti keret kicserélésnek egy haszna volt csak. Jövő nyáron gyakorlatilag annyit kell csak megcsinálni, hogy a kölcsönjátékosokat véglegesítjük, és akár egy az egyben is elcserélni Pogba-t Verratti-ra. Jelenlegi szintjét Lenima is bőven tudná hozni, sőt és a Lemina-Verratti-Marchisio középpálya, akár 4-3-3-ban, akár 4-3-1-2-ben, akár a 3-5-2 közepén sokkal jobb lenne, mint a jelenlegi Pogba-Marchisio-Khedira - bár sajnos ez nem nagy teljesítmény per pillanat. A védelem rendben lesz, a többinek meg idő kell. Dybala-t pedig be kell zavarni az edzőterembe, hogy pakoljon fel magára egy kis izmot és jók is leszünk.

krisszvector 2015.10.20. 12:47:18

@Drughi Di Bianconeri: az nem gond, hogy te vagy más felszálltatok erre a vonatra, hanem az, hogy ezt a vonatot, maga Pogba vezeti.:D

Ami engem amúgy is irritál egy játékosban az az(amúgy tipikus olasz csatárokra jellemző), hogy egy elrontott helyzet után, csapkodnak, mutogatnak, szarnak a labdára, csak magukkal vannak elfoglalva.Na Pogba ilyen, ezért is tartom többre Moratat, az az ember hajt, hívjuk, kompenzálásnak.:D
Ne feledjük azt azért, tavaly Vidal is ilyen nyomorban nyomta le az első félévet, rettentően szenvedett, és valamikor a tél után tért magához.Jól mondta Benito, az a kérdés, hogy ez az állapot meddig tart nála, és ez a Juvenak mibe kerül.

Drughi Di Bianconeri 2015.10.20. 12:53:25

@krisszvector: Szerintem Raiola a masiniszta :D

Igen, Pogba rendkívül flegma volt mindig is, de azt hittem mostanra kicsit érettebb lett, pl.: a 10-es mez hatására.

Az a különbség,hogy Vidal még sz@r formában is kihajtotta a belét és legalább védekezésben oda tette magát, meg látszott rajta,hogy akart,küzdött.

Pogba-nál ilyenről szó sincsen.

Az a baj,hogy annyira nem nagy művész,mint képzeli magáról, meg aztán Vidal-Pirlo mellett művészkedhetett, nem volt belőle nagy probléma.

De most meg se nem művészkedik, se nem passzol,labdát sem szerez.

Játékintelligenciája,technikája,fizikuma - mindene megvan ehhez a játékhoz, de kitartása, ösztönös belülről jövő vágy,hogy "mindenkinél jobb legyek",mintha nem lenne.

delpi0823 2015.10.20. 17:37:51

@BigP86: Persze te meg lepj ki a Fifa menedzserbol....:)

KysBé 2015.10.20. 20:25:16

@BigP86: Erre a maximálisan adható + -t adom!

BigP86 2015.10.20. 20:27:26

@delpi0823: A te korosztályad még biztosan játszik vele. De köszönöm a hasznos tanácsot, máskor is figyelek a bölcsességeidre!

delpi0823 2015.10.20. 20:32:06

@BigP86: Nem jatszottam vele soha, nem megbantani akartalak de amit felvazoltal az kb az a szint.

BigP86 2015.10.20. 20:35:33

@delpi0823: én azt vázoltam fel amivel szerintem a Juventus a legjobban járna. Az, hogy ennek mekkora az esélye se te, sem én nem tudhatom. Tehát az, hogy eladjuk a Barcanak 80 misiért ugyanakkora fantazmagória lehet mint h elcseréljük Verrattira plusz pénzre. Nem bántottál meg, egyszerűen csak nem szeretem ha valaki ezzel a hülye "fifa menedzser" szöveggel jön lópénisz alapon.

delpi0823 2015.10.20. 20:46:16

Verrattit sztem akkor volt eselyunk megszerezni mikor meg a pescaraban volt, sajnos most mar erre nem latok eselyt, de legyen neked igazad mert en nekem az egyik kedvencem , nagyszeru szervezokeszseggel es jatekintelligenciaval rendelkezik.

MDaniel98 2015.10.23. 13:21:51

@BigP86: Kizártnak tartom, hogy Verrattit bármiért is elcserélné a PSG, nincsenek anyagilag sem rászorulva az eladására, valamint egy minimális minőségbeli különbség van a 2 játékos között, és mostanában nem igázán vagyok meggyőzödve róla, hogy Pogba javára.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása