Pogba az Aranylabda-esélyesek között

Pogba Paul_Golden Boy.jpgA FIFA és a France Football minden évben kihirdeti a szerintük az esztendő során legjobban teljesítő játékost, aki megkapja tőlük az Aranylabdát. A nívós díjra az idén esélyes játékosok 23 fős szűkített listájára a Juventus középpályása, Paul Pogba is felkerült, mellette a tavasszal még a Bianconeri mezét viselő, a nyáron a Bayern Münchenhez szerződő Arturo Vidal is az esélyesek között van.

A fiatal francia a Serie A-ban jelenleg futballozó játékosok közül az egyetlen a listán, amelyen egyébként szégyenszemre egy olasz sincsen. (Ez persze nem csak Olaszország, hanem a listakészítők kritikája is, ugyanis Gianluigi Buffon, a világ jelenleg egyik, ha nem a legjobb kapusa sem került fel már a bő listára sem, pedig parádés formában véd a Juventus és az olasz válogatott kapujában egész évben.)

Mint ismert, Pogba (és Vidal is) szenzációs szezont zárt tavasszal a Juventus csapatával, az Öreg Hölgy ugyanis elhódította zsinórban negyedik Scudettóját, megnyerte hosszú idő után újra, történelme során tizedik alkalommal a Coppa Italiát, valamint a Bajnokok Ligájában a döntőig menetelt, és ebben mindkét játékosnak kulcsszerepe volt.

A listát egyébként a spanyol pontvadászatban játszó játékosok dominálják, a 23-ból 10 játékos játszik a Primera Divisónban, élükön az előző évek győztesei, a végső sikerre idén is szinte kizárólag esélyes Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Emellett a német Bundesliga 6, az angol Premier League pedig 5 játékost delegálhat a listára, a francia Ligue 1-t a Serie A-hoz hasonlóan csak egy játékos képviseli, Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain támadója.

A győztes kilétét 2016. január 11-én hirdetik ki Zürichben, egy nagyszabású gálaműsor keretében.

Az Aranylabda 23 fős szűkített listája:

  • Sergio Agüero (Argentína/Manchester City),
  • Gareth Bale (Wales/Real Madrid),
  • Karim Benzema (Franciaország/Real Madrid),
  • Cristiano Ronaldo (Portugália/Real Madrid),
  • Kevin De Bruyne (Belgium/VfL Wolfsburg/Manchester City),
  • Eden Hazard (Belgium/Chelsea),
  • Zlatan Ibrahimovic (Svédország/Paris Saint-Germain),
  • Andrés Iniesta (Spanyolország/FC Barcelona),
  • Toni Kroos (Németország/Real Madrid),
  • Robert Lewandowski (Lengyelország/FC Bayern München),
  • Javier Mascherano (Argentína/FC Barcelona),
  • Lionel Messi (Argentína/FC Barcelona),
  • Thomas Müller (Németország/FC Bayern München),
  • Manuel Neuer (Németország/FC Bayern München),
  • Neymar (Brazília/FC Barcelona),
  • Paul Pogba (Franciaország/Juventus),
  • Ivan Rakitic (Horvátország/FC Barcelona),
  • Arjen Robben (Hollandia/FC Bayern München),
  • James Rodriguez (Kolumbia/Real Madrid),
  • Alexis Sánchez (Chile/Arsenal),
  • Luis Suárez (Uruguay/FC Barcelona),
  • Yaya Touré (Elefántcsontpart/Manchester City),
  • Arturo Vidal (Chile/Juventus/FC Bayern München).,

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr457995381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2015.10.20. 14:19:20

Érdekes helyzet..... az aranylabda elsősorban a tavalyi idényről szól, de nyilván nem néz jól ki, hogy Pogba aki az egyetlen Olaszországból aki bekerült az utóbbi 1-2 hónapban nem játszik jól. Az egyértelmű, hogy a tavalyi eredmények alapján kellett Juventus játékost is találni, de ez nálam sokkal inkább Buffon és Tevez lett volna.
Amúgy meg igazából mindegy is, mert ez a 'díj' az utóbbi években egy nevetséges bohózattá változott. Forza Juventus!

sleepy8 2015.10.20. 14:34:44

Vidal mit keres ott? Mondjuk ha azt nezzuk hogy Pogba is ott van xdd Atyavilag mekkora vicc lett ez a "dij".. nevetseges. Buffon, Tevez de meg Morata is tobbet tett "tavaly" (foleg most tavasszal) a kozosbe mint a ket jelolt.

Apuleius 2015.10.20. 14:39:17

@Barolo4: Tényleg elég furcsa, hogy a triplázás kapujába került Juventusból pont Pogba és Vidal került fel a listára. Pogba tavasszal hosszú ideig sérült volt, több BL-csatát kihagyott, miközben az élete formájában játszó Tévezről, vagy Buffonról megfeledkeztek (de akár még a sorsdöntó gólokat szerző Morata is ott lehetne). Amúgy teljesen felesleges ez az egész bohóckodás a listával, mindenki tudja, hogy Messi kapja majd az aranylabdát.

Drughi Di Bianconeri 2015.10.20. 14:54:54

Vicc az aranylabda és a lista is, de ezt már 2010 óta megszokhattuk.

Ezt lehetne hype-listának is nevezni, Pogba ezért szerepel rajta.

Capitano még a 49-es listára sem fért fel, ami felháborító.

Ahogy Marchisio,de főleg Tevez kihagyása is fura.

@sleepy8: Vidal-nak szerintem helye van a listán, tavasszal kezdett formába lendülni, és a szezon végére láthattuk a régi Vidal-t, illetve nyert a chilei válogatottal egy Copa-t, ahol qrva jól játszott.

Lord Viktor 2015.10.20. 14:55:50

@Apuleius: Igen, gyakorlatilag egy ilyen celeb-seggnyalás lett belőle, felkapottság, híresség és képességek alapján állítják össze, nem pedig az aktuális szezon/év teljesítményei alapján. Pogba és Vidal is nagyszerű játékosok, de pont a vizsgált időszakban pont nem ők voltak a Juventus motorjai. Egyébként idén szerintem a triplázás miatt egyértelműen Messié lesz. Ha a Real lett volna a spanyol bajnok és nyerte volna meg a BL-t, akkor Ronaldo kapná, kb. 4-5 éve így működik.

udawa 2015.10.20. 14:58:52

Ennek a listának óriási hiányzója Buffon!

delpi0823 2015.10.20. 17:54:54

Hat ez egy vicc Robben pl mi alapjan van a listan?hahaha hat ez mar szanalom dij komolyan mondom

Hogrin 2015.10.20. 21:20:01

Hát tényleg szánalom ez a lista, a játékosok legalább fele nem szakmai okokból van rajta nevek-átigazolási díjak-klubok ennyi. Lehetne itt hosszasan elemezgetni de igazából nem érdemes.

MDaniel98 2015.10.23. 14:12:26

Hogy Buffon nincs rajta az egész egyszerűen felháborító! Ennyi a véleményem. És az, hogy a tavalyi olasz bajnok/kupagyőztes/BL-döntős csapatból 2(Pogba Vidal)(!) focista van rajta szintén érdekes.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása