Puzsér Róbert a Juventus jelenéről és jövőjéről

puzser1.jpgIsmét megkértük Puzsér Róbertet, aki köztudomásul nagy juventino, hogy ossza meg nézeteit a Juventus átigazolásaival és idei potenciáljával kapcsolatban.

Róbert megint rendelkezésünkre állt és a rá jellemző stílusban kommentálta a a Pirlo-Vidal-Tévez trió hiánya alkotta űr problémakörét és az eleddig hiányzó (?) sztárjátékosok igazolását. Elmondta szerinte mire lesz elég a keret idén, de beszélt a csapat hosszú távú kilátásairól és fejlődési trendjéről is. Valamint arra is fény derül, hogy mi az amiért a Juventust, mint klubot és értéket szeretni lehet.

Egy évvel ezelőtt a legtöbb Juventus-szurkolóhoz hasonlóan én is magam alá zuhantam. Conte nem pusztán három bajnoki címet adott a Juventusnak. Visszaadta a klub identitását, lelket lehelt a trendi Nike-mezek mögé, a szenvedély és a soha meg nem alkuvás tüzét gyújtotta meg saját szelleme lángjánál a csapat, a klub és a szurkolók számára. A Lippi-csapat kapitánya hét szűk esztendőn át őrizte a Spirito Juvét, hogy két hetedik helyezés után visszaadja azt nekünk. Conte kikezdhetetlen hite különböztetett meg minket a divatkluboktól, a zsoldosokkal tűzdelt multinacionális részvénytársaságoktól. A győzni akarás szellemének és a Juventus-szurkolók identitásának ikonikus alakja lett. Conte maga volt a megtestesült akarat és hűség. Összetörtem, amikor önként felállt a kispadunkról, mert a keretet gyengének érezte a klub tradícióihoz méltó BL-szerepléshez. Összetörtem, mert nem értettem, hogy pár héttel a bajnoki rajt előtt hogy tehette ezt velünk. És összetörtem, amikor bejelentették a spirito-negatív, bukott Milan-edzőt, Allegrit. Aztán kiderült, hogy amit kizárólag Conténak tulajdonítottam, abban milyen vastagon benne volt Marotta, Paratici és Angelli. Elnökünk maga az identitást képező hagyomány és tartás: nevében a múlhatatlan tradíció, vérében valamennyi győztes DNS a klub száztizennyolc dicsőséges évéből. Ahhoz, hogy mindezt az öltöző is átérezze, a Juventusnak a lánglelkű Contéra volt szüksége. Ahhoz, hogy az önbizalomtól duzzadó, Olaszországban egyeduralkodó keret Európa kihívójává váljon, egy csendes, két lábbal a földön álló mérnök-zsenire: Massimiliano Allegrire. Conte lángolása a Bajnokok Ligájában már kevés volt - ezt ő maga is megértette. Azért állt fel, mert érezte, hogy klubedzőként elérte a határait. Ezek a játékosok már hittek magukban, és hittek az Agnelli által megálmodott projektben. Ahogy a klubtörténet súlyos mélypontján Conte erkölcsi forradalma kellett a scudettóhoz, úgy Olaszország egyeduralkodójának Allegri taktikai forradalma kellett a BL-döntőhöz.

Az a közvélekedés, mely szerint egy ilyen kerettel kötelező hozni a bajnoki címet, különösen három sorozatban megnyert scudetto után: súlyos tévedés. A valóság ezzel szemben az, hogy három zsinórban szerzett bajnoki címmel a zsákban összehasonlíthatatlanul nehezebb motiválni a játékosokat egy Empoli elleni csontderbire, vagy arra, hogy száztíz százalékot adjanak ki magukból a veronai birkalegelőn, holott épp ezeken a meccseken lehet megnyerni vagy elbukni egy-egy bajnoki címet. Amelyik csapat pontokat hullajt a tabella második fele ellen, de hősiesen nyeri a rangadókat: odaérhet a dobogóra. Amelyik a derbik többségén nem kap ki, és képes ledarálni a kiscsapatokat: bajnok. Az a tény, hogy Allegri fenn tudta tartani a kivételes mértékű motivációt, azt jelzi, hogy nem csupán mint taktikus kiváló, hanem mint pedagógus is. Természetesen Conte érdemei e téren is megkerülhetetlenek, ahogy annak tekintetében is, hogy a csapat elképesztően széles taktikai repertoárral küzdötte végig mindhárom frontot. Ha volna igazság a Földön, ebből a negyedik aranyból ugyanúgy kapnia kellene Conténak, ahogy a BL-ezüstből is.

Idén nyáron három világklasszist vesztettünk: Tévezt, Vidalt és Pirlót. Nem róható ez fel a vezetőségnek. Pirlót el kellett engedni, a BL legjobb négy csapata között érződött, hogy ezt a tempót ő már nem bírja. Tévez távozni akart, ahogy Vidal is. Olaszországban már megnyertek minden nyerhetőt, Vidal motivációt vesztett - jól jelezte ezt ittas karambolja a Copán -, Tévezt pedig a honvágy gyötörte. Ha befeszülünk és erőszakoskodunk velük, az csak rossz vért szült volna - Marotta jól érezte ezt. Igazgatónk előtt két út állt: aktuális klasszisokkal pótolni a távozó klasszisokat, vagy új középpályát és csatársort építeni a jövő potenciális klasszisaiból. Az első verzió akkor működhetett volna, ha Pirlo helyett hozunk egy Verrattit, Tévez helyett egy Higuaínt, Vidal helyett pedig egy Nainggolant. Ismerve a jelenlegi árakat, ez két-három futballstadion ára, és továbbra sem sikerül megfiatalítanunk az elöregedő játékoskeretet. A másik - és meggyőződésem szerint jobb - lehetőség az volt, hogy elköltünk egy stadionnyi pénzt tehetséges fiatalokra: Dybalára, Sandróra, Ruganira, Zazára meg a jövőre csatlakozó Berardira, a hiányposztokra pedig olyan rutinos játékosokat hozunk, akik a piacon alulértékeltek, akiknek az elmúlt egy-két évben picit kicsúszott a karrierjük a korábbi kerékvágásából. Ne feledjük, hogy annak idején ilyen volt Pirlo, Barzagli vagy Tévez is. Ennek szellemében érkezett Hernanes, Khedira, Cuadrado és Mandžukić. A kezdőcsapatunk tagadhatatlanul gyengült, a keretünk azonban fiatalodott és erősödött.

Úgy hiszem, nem ismerjük el kellően azt az embert, akinek a szerepe talán a mindenkori edzőénél és befejező csatárénál is fontosabb. Ahogy a kizárás előtti évek ikonikus alakja volt Lippi, Del Piero és Nedved, úgy ennek a korszaknak is megvannak a meghatározó karakterei Agnelli, Conte vagy Pirlo személyében. S ahogy a korábbi korszakot mindezek ellenére egyetlen névvel lehet leírni, úgy a mostanit is. Moggi után - aki ártalmas cselekményei ellenére legendás sportigazgató volt - most újra egy legenda foglalja el ezt a pozíciót. Úgy gondolom, hogy ennek a korszaknak ő az emblematikus figurája, legfontosabb alakja: Guiseppe Marotta, a testet öltött vízió, szakmai kompetencia és klub iránti alázat egy személyben. A Juventus az ő vezetésével tért vissza olasz gyökereihez, lett újra az a klub, amely nem licitál, hanem felkutat, amely nem sztárokat vásárol, hanem sztárokat teremt. Neki köszönhetjük Contét és Allegrit, az ingyen igazolt Pirlót és Barzaglit, a piaci értékének töredékéért Torinóba érkező Vidalt és Tévezt. Marotta fillérekből épített veretlen bajnokcsapatot, és most egy olyan Juventus alapjait rakja le, amely a következő évtized meghatározó futball-projektje lehet egész Európában.

Nincs kétségem afelől, hogy lesznek gyengébb éveink. Nem fogunk minden idényben bajnokságot nyerni vagy BL-döntőt játszani. De ami a fentieknél számomra sokkal fontosabb: ez a klub, ez a koncepció minden ízében szerethető. És lássuk be, hogy ezt kevés szurkoló mondhatja el hazai és nemzetközi sikereket halmozó csapatáról Európában.

írta: Puzsér Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr807798136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.09.18. 19:16:00

Egészen biztos, hogy ezt Puzsér írta, nem babo, vagy maga Marotta?

Rivendell 2015.09.18. 19:24:37

Puzsér azért alapvetően mindig pozitív a csapattal szemben....

ha visszanézitek ma vagy tegnap írtam,hogy akár nyomhatná ő is BL kommentátorként,elfogultabb nem lehetne,mint a hordó...nagy megéreztem,hogy képbe kerül rövidesen:DDD

én azért nem bánnám ha jelenlétével is tiszteletét tenné,akár csak 1 beköszönéssel,hogy üdv skacok figyellek ám titeket is:D

MDaniel98 2015.09.18. 19:26:09

@m.martin91: Elsőre nekem is ez jutott eszembe, de lehet, hogy Puzsér mondta tollba. Ő mindig meg tud lepni engem.

Rivendell 2015.09.18. 19:35:43

én mondjuk furcsán néztem,mikor abba az idétlen napszemcsibe tolta a szurkolást,most meg nem mondom hogy a torinoi vagy a madridi mérkőzésen.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.18. 19:38:33

Annyira tudtam, hogy Puzsér lesz a "meglepetés", jeleztem is a dühöngőben, csak nem írtam le a nevét,hogy el ne rontsam :D

Ami tagadhatatlan:
Ízig-vérig Juventino.

Rengeteg jó és igaz meglátása van,de azért ezt a feltétel nélküli Marrotta- és Agnelli-imádatot nem tudom osztani.

Igaza van,hogy nem a sztárok vásárlása, hanem a sztárok teremtése a Juventus mindenkori identitásának egy fontos része.
Ez régen is így volt.

De ebbe az ígéretes-nem sztár-nagy potenciállal bíró játékos vonulatba egyáltalán nem illenek bele olyanok,mint Khedira,hogy csak a legfrissebbet említsem.

Vagy az sem,hogy egész nyáron klasszis trequartista-ra vadászunk,mert az Edző azt kért és amúgy is elment a csapat esze és kreativitása is.
Aztán az utolsó napon beesett egy C-megoldás, a gyűlölt ősi ellenségtől.
Egyébként jó igazolásnak tartom Hernanes-t,olcsó volt és minőségi játékos,aki beválhat 2-3 évre, pláne ha a helyén: trequartista poszton játszik (CM-ként semmi haszna).
Na,de a körítés meg az egész nyári balf@szkodás elég nevetséges volt.

Az eladások megint más téma. A Vidal-Pirlo-Tevez-Llorente tandemért mindössze Vidal árát látjuk,akit jócskán áron alul ajándékoztunk oda a bajor-katalán fúziós parasztoknak...

Agnelli pedig maximum a lába nyomát csókolhatja meg a nagyapjának, a klub igazi legendájának.

Elismerem: Andrea nagyon lelkes és izgatott, igazi Juve-Szurkoló,legalábbis ez látszik a meccseken,ami ritka egy elnöktől.
Mint,ahogy Marrotta is - állítólag - minden egyes meccsnap környékén ott van a játékosokkal az öltözőben, beszélget velük,tüzeli őket stb. amit más az ő pozíciójából nem nagyon csinál.

De valahogy hiányolom a "kis" Agnelliből azt a fanatikus,ellenállhatatlan odaadást,amire a neve predesztinálná.

Abban is igaza van Puzsér Robinak,hogy nem lehet minden évben Scudettot nyerni,BL-döntőt játszani.
Csak hát az Scudetto azért mindig is szinte alapvető elvárás volt a Juventusnál,ahogy számomra most is az (a történelmi pocsék szezonrajt ellenére - talán a BL-siker elegendő muníciót ad a srácoknak a bajnokságra).

Ez akkor is igaz,ha teljes átalakuláson estünk át,össze kell állnunk.

Rivendell 2015.09.18. 19:42:51

legenda részt én túlzásnak tartom,Moggi nem véletlenül legenda,de Marotta még nagyon max csak félúton jár az 1 BL döntővel meg a 4 scudettoval

ui:ő nem csak 1 Juvét rakott össze,nyert már előtte is aktuális csapatával

Rocky80 2015.09.18. 20:00:55

KysBé: vélemény? :D

DegerFaCan 2015.09.18. 20:04:02

@Rivendell: Egyáltalán nem kettősmérce... :D 7 év alatt a másodosztályból 4win meg egy bl döntő az nem nagy dolog :D hagyjuk is, mindig utólag siránkozik az ember, amikor meg van valakije azt képtelen értékelni... Ne haragudj de megjártuk a poklot és egy bajnoki iksznél már lövetnétek fejbe a vezetőket.

Kegyetlen szánalmasnak érzem Bocsi tudom hogy erős szó de kicsit osszekaphatnatok magatokat vagy legalabb átgondolni előtte hogy lehetne rosszabb is :)

DegerFaCan 2015.09.18. 20:08:56

Kissé el is szokták a kedvemet rontani a fő károgók a blogon pedig én csak szurkolni szeretnék meg kicsit keseregni max ha nem jön a siker. De hogy az etvagyatok meg az elvárásaitok mennyire az egekben vannak... Kb mint a szaros realosok ha nem 3 góllal nyernek már zsebkendőlengetés van...

Igencsak keresztbetörte a másodosztály/kizárás/bundaper a fiatalkori drukker lelkemet, kívánom hogy ti is úgy örüljetek a srácokat látni az elit színtéren újra ahogy én szoktam :)

niccolo 2015.09.18. 20:51:48

@DegerFaCan: +1! Ugyan így érzek a Juventus iránt már 33éve,és még soha nem szidtam,utáltam senkit a csapatból,vezdtőségből.sőt a tőlünk távozokat sem,ha gólt rúgtak nekünk később(Baggio,Vieri,Di Vaio,Inzaghi,stb).

gomorra21 2015.09.18. 21:02:33

@Drughi Di Bianconeri:
"De ebbe az ígéretes-nem sztár-nagy potenciállal bíró játékos vonulatba egyáltalán nem illenek bele olyanok,mint Khedira,hogy csak a legfrissebbet említsem."

gratulálok! az eszmefuttatásodat felépíted egy olyan játékosra, aki egy barátságos meccset leszámítva még nem is játszott a csapatban.
ha 5 meccset lejátszik, és teljesen fantáziátlannak, vagy kevésnek tűnik, amit a pályán művel, akkor majd lehet vele példálózni.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.18. 21:34:37

@dr. gomorra: Nem kell,hogy lássam Juventus mezben pályára lépni, sajnos többé-kevésbé volt már hozzá "szerencsém" a Nationalelfben meg a Real Madridban is, és mindkét csapatban a leggyengébb láncszem volt.

Mivel Khedira "képességei" nem hiszem,hogy ki tudnának fejlődni így 28 éves kora után és évi féléves kihagyásokkal, ezért elég magabiztos vagyok a vele kapcsolatos véleményemet illetően.

Gyakorlatilag igazoltunk egy "német" Padoint, évi 4 Millás fizetésért.

Egyébként úgy voltam vele,amikor érkezett,hogy cserének megteszi, csak hát utána eladtuk Vidal-t is,ráadásul megkapta a 6-os mezt is a tuniszi.

Mindez azt feltételezte,hogy a kezdőbe szánja a vezetőségünk,méghozzá Vidal ÉS Pirlo pótlására, ami röhej/szánalmas/tragikus (ki-ki döntse el belátása szerint).

Szerencsére hozta a formáját és meccs nélkül képes volt kidőlni 2 hónapra,illetve közbe érkezett Hernanes és Lemina,mire felépül addigra pedig Marchisio és Asamoah is felépülhet,szóval reményeim szerint minél kevesebbszer fogjuk látni.

Leram7 2015.09.18. 21:38:56

Nekem nagyon bejön Puzsér írása, mondjuk én csípem és jó arcnak tartom a csávót.

gomorra21 2015.09.18. 21:50:24

@Drughi Di Bianconeri: nem csodálkoznék, ha majd a BL menetelésben lennének olyan pillanatok, amikor kifejezetten jót fog tenni, hogy be lehet állítani egy sokat tapasztalt khedirát. én sem várom tőle, hogy megváltja a világot, de úgy említetted, hogy mintha egy tendencia, hogy ilyen játékosokat igazolunk, holott nem. khedira jellegű igazolás egyedül khediránál volt, és ha nem is egy zseni, padointól fényévekre van

JuveWinC 2015.09.18. 21:57:56

Basszameg h ti állandóan Khedirán pörögtök. Ingyen volt! Vagy ti fizetitek az évi 4 millióját? Ha 25-ért igazoltuk volna, érteném az ellenszenveket, de semmibe nem került; ha nem válik be, nem buktunk vele semmit. Mellette jött Dybala, AlexSandro, Cuadrado, Hernanes, Mandzukic.. mért nem ezt nézitek? Gondolom Sir Alex is egy szar volt mert megbukott Bebével, Alain Smith-szel, Andersonnal, Kagawaval, Pogbával...

Szabi85 2015.09.18. 22:00:03

Sziasztok!

Én csendes olvasója vagyok a blognak. Áltsulis korom óta Juve szurkoló vagyok. Akkor még Di Livio, Zidane, Deschamps és a fiatal De Piero játszották a BL meccseket. Mikor nem játszott a Juve a BL-ben, nem néztem Bajnokok Ligája meccseket... nem érdekelt... nem volt kinek szurkolni.

Most, 30 évesen újra szívesen a képernyő elé ülök kedden-szerda esténként és ezt a jelenlegi vezetőségnek köszönhetem, úgy érzem. Én összességében elismerem Marotta és Agnelli munkáját. Szerintem nagyon okosan építkeztek és húzták ki imádott csapatom a trutyiból. Volt régen az a Secco (rem jól emlékszem a nevére), az ő Diego-s meg Felipe Melo-s igazolásai horror fizukkal... na az nagyon nem tetszett.

Szeretnék ezek mellett kitérni erre a blogra. Naprakész, érdekes információkat nyújtotok, amit szerintem minden olvasó megköszönhet. Szeretem olvasni a kommenteket, ha nem láttam az aktuális Juve meccset, itt olvasok először vissza, utána nézem meg az eredményt.
Szerintem kimondottan érdekessé teszik a blogot a vélemények. Legyen az negatív, vagy pozitív. De ami biztos, jó játék és hatalmas győzelmek után itt is mindig nagyon jó a hangulat. Igazi szurkolói közeg!
Én szeretem olvasni a kritikus véleményeket is, mert ami igaz, az igaz! Ez nem a Kis Hableány története, hanem a Juve.

Szóval Forza Juve! Csak így tovább Juventuz Blog! :)

Üdv
Szabi

Mixbetegállat 2015.09.18. 22:00:08

@Leram7: Hogy őszinte legyek Robira rá sem ismerni ilyenkor, mármint amikor a Juvéról nyilatkozik.Ha hoznia kellene a formáját mint kötekedő illetve kritikus akkor teljes csődöt vallana.Igazi Juventino!Minden szavával egyetértek.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.18. 22:04:16

@dr. gomorra: Az,hogy valaki tapasztalt (jókor volt jó helyen) önmagában semmit sem jelent.
Teszem azt egy Salihamidzic tapasztalt játékos volt,aztán Te jó szívvel emlékszel rá ? :D

Persze mondhatnék még kismillió példát, csak most vmiért Ő jutott eszembe.

Khedira szerintem nincs fényévekre Padointól,nagyjából 1 szint a 2 játékos, csak Khedira TOP fizetésű nálunk,Padoin fizetése meg nem sokat nyom a latba.

Ajjajj, akkor Te még nem emlékszel az Agüero-G.Rossi-Cavanai-Dzeko vonulatra, aminek a végén érkezett Vucinic,Matri stb. :D
De most hadd' ne menjek bele a múlt kielemzésébe.

A mondandóm lényege arra irányult,hogy Marrotta-t SZERINTEM egy picit túltolja Puzsér (akinek a személyisége és a véleménye általában nekem sokat mondó és értékes).

Abban az összevetésben egyébként vicces/szomorú Khedira leigazolása,hogy elment Pirlo és Vidal,akiknek a kislábujjáig nem ér fel, külön-külön sem, és érkezett ő.
Erről persze nem Ő tehet, nyilván voltak ajánlatai német középcsapatoktól,csak ő a több pénzt választotta.

Szabi85 2015.09.18. 22:15:15

@Drughi Di Bianconeri:

Khedira szerintem is bőven cserekategória. Nem számítottak Vidal távozására, úgy voltak vele, hogy minőségi csere lehet ha nem sérült. Mondjuk a fizuja tényleg irreálisan magas, az alapembereinkhez képest.

A Realos cimborám előző évben két embert szidott csak. Bale-t és Khedirát. Lehet ez is sokat mond :)

Leram7 2015.09.18. 22:19:38

@Mixbetegállat: Én csíptem a csillag születikben is, amikor jellemzte a "produkciókat".

MdewC 2015.09.18. 22:28:58

@Szabi85: +1 :)

@Mixbetegállat: :D

Jó olvasni bármit, ami a CSAPATUNKAT dícséri.
Vannak hibák persze, de az irány jó! :)
Húzzunk bele a bajnokságba is!

FINO ALLA FINE

gomorra21 2015.09.18. 22:34:07

@Drughi Di Bianconeri: elment Pirlo elment Vidal... igen, meg elment Pepe. Gondolj úgy Khedirára, hogy Pepét fogja helyettesíteni. Majd iszonyat összeszedi magát, hogy hozza azt a szintet. ez az irreális fizu meg egyből nem olyan irreális, ha hozzáteszed, hogy ingyér jött

Szabi85 2015.09.18. 22:37:31

@dr. gomorra: Az a fizu azért gáz, mert a húzóemberek nem kapnak ennyit. Morális probléma.

gomorra21 2015.09.18. 22:42:27

@Szabi85: ebben mondjuk van igazság.
na mindegy, a lényeg, amit az elején írtam, hogy azért várjuk meg, hogy mit fog hozni, ha beáll játszani. a sok fiatal tehetség mellett lehet, hogy pont jól fog muzsikálni. ha nem, akkor majd én is elkezdek khedirázni

MdewC 2015.09.18. 22:45:56

@dr. gomorra: Sami szerintem is egy haszontalan játékos, de minden igazolás nem lehet tökéletes. :D

A nagyobb kérdés, hogy Hernanes mikor kapja össze magát?

m.martin91 2015.09.18. 22:48:18

@Szabi85: Ez pontosan így van. Mit gondol egy Chiellini, egy Bonucci, egy Lichtsteiner, egy Marchisio, hogy száz éve itt vannak, komoly részt vállaltak a sikerekben, erre idejön egy szerencsétlen, falábú bohóc, és egyből 4 miskát kap, mert a Real-ból jött, és mindenki, aki már hallott erről a bolondról, pontosan tudja, hogy 10 meccset nem tud majd játszani a szezonban? Mi az Istent keres itt? Miatta kellett új játékosok után nézni a nyár végén, mert állandóan sérült, egy félidőt nem tud végigjátszani, meg ha végig is játszik, mi van? A játéka egy kalap szarral egyenlő. 4 év, 4 miska, és 4 évig foglal egy helyet a keretben, ez a Sami Khedira. Ja, Marotta megmagyarázta. "Kihagyhatatlan" lehetőség volt.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.18. 23:02:27

@MdewC: Üdv, Cimbora ! :)

Hernanes eddig 2 meccset játszott végig a szezonban, a Chievo és a Man. City ellen.
A Chievo ellen nekem azon kevesek közé tartozott akinek kifejezetten tetszett a játéka,most megnéztem a statjait és csak méginkább ámulok,néhány fontosabb:
1 szerelés,3 megelőző szerelés(interception),2 tisztázás
51 passza volt ezeknek 94%-a (!) sikeres volt, és ezekből volt 2 kulcspassz is.
4szer lőtt kapura (1 kapufa + 1 veszélyes szabi is volt közve),2 sikeres csele volt,2szer faoultolták.
Ennél jobban nem igazán teljesíthetett volna, konkrétan : qrva jó volt.

A Man. City ellen viszont tényleg szürke volt és nem nagyon tett hozzá semmit (támadásban).

Ennek oka az,hogy még előbbi,pazar teljesítményt hozó meccsén Trequartista poszton játszott, a City ellen hátrébb, CM-ként szerepelt.

Ergo csak újabb bizonyságot nyert az,amit Ő is mondott és láthattunk rajta a sInterben:
AM-ként képes klasszis teljesítményre, hátrébb pedig semmilyen/szürke.

Remélem Allegri is levonta ezt a tanulságot !

Rikoo 2015.09.18. 23:16:39

@Drughi Di Bianconeri: de a City ellen idegenben egyértelműen nem rakhatta fel AM-ként

MdewC 2015.09.18. 23:16:43

@Drughi Di Bianconeri: Mondom én, hogy össze kell kapnia magát! :P :D (Nagy az elvárásom vele kapcsolatban, ha már itt van, mert rajta rengeteg fog múlni, nem engedheti meg magának, hogy nem teljesít jól. Ha már itt van, akkor nem szeretnék még egy ilyen meccset látni tőle, mint a City ellen, függetlenül attól, hogy hol játszik. Persze a véleményedet tiszteletben tartom és el is fogadom, mert igaz. :D Vele kritikusabb vagyok, mert még nem is szimpi, plusz egy fenomént kell pótolnia, persze nem azon a poszton, de kvázi szervezésben igen. Tudod, hogy mire gondolok. Ezzel szemben Dybala felé sokkal nagyobb a "türelmem", mert bírom. Ilyen szubjektív dolog ez a foci.) :D

Type-R 2015.09.18. 23:25:33

@Szabi85: Köszönjük az elismerő szavakat, jó új arcokat is kommentelni látni.

Szabi85 2015.09.18. 23:39:25

@m.martin91: Ennek az embernek fel kell szántani a pályát... de előtte fel kell épülnie.. Magyar focistákon látom, hogy elmennek külföldre, azonnal lesérülnek és a semmire kapják a Qva sok pénzt. Ezt látom Khedirában is, csak nagyban.

Igenis, ő egy senki nagy fizuval, amíg nem tett le semmit az asztalra Juve mezben.

Ha valamit mutat, megváltozik a szurkolói vélemény. Addig nem kell őt babusgatni.

keshudioo 2015.09.19. 01:03:54

@Drughi Di Bianconeri: en Salihamifzicet kigejezetten kedveltem. O volt Pepe elodje. Hajtos, tobb poszton bevetheto jatekos, aki kitette szivet-lelket a fiukert.

gomorra21 2015.09.19. 01:04:13

@Drughi Di Bianconeri: te, és van olyan felállás, hogy hernanes is meg cuadrado is a saját posztján játszik, amiben a legjobb?

babo0410 2015.09.19. 02:20:08

Nagyon jó írás. Teljesen egyetértek. Én is tisztelem a vezetőséget, mert nekik is nagyon sok érdemük van abban, hogy tavaly BL döntőt játszhattunk. Nagyon örülök, hogy Juve drukker vagyok. És Puzsért soha nem kedveltem a stílusa miatt, nagyon lenéz mindenkit, és állandóan kritizál mindent, de amikor a Juvéról beszél, mintha kicserélnék. És a meglátásai nagyon tetszenek. A véleményünk nagyon megegyezik.

Barolo4 2015.09.19. 02:42:10

Puzsér +1!
Forza Juventus!

Mixbetegállat 2015.09.19. 06:55:16

@babo0410: OFF:Ezért ne nézd le,ez a dolga, a szakmája.Neki egy párbeszédnél,interjúnál elfogadható minőségű fogást kell találnia a másikon még akkor is ha ő valójában nem is azt gondolja amit mondd az illetőről.

Rivendell 2015.09.19. 08:51:57

@DegerFaCan: tetszik nem tetszik Marotta és Moggi nem 1 szint.... kijelentette a fő károgó:DDD

Moggi 1 kő kemény korszakban hozta a scudettokat és nem 1 BL döntőt

Nem véletlen,hogy a 2. vonalból feljőve 1ből top3 lett a csapat,na ennyit a bajnokságról és ez a bajnokság most sem erősebb semmivel sem,majd talán 2-3 év múlva.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.19. 09:20:04

@MdewC: Igaz, hát Pirlo Maestro-t kéne pótolnia a Prófétának,ami elég necces, bárkitől is :)

Mondjuk Hernanes teljesen más típusú játékos, nem csak abban,hogy Ő Trequartista,de a stílusa is más.

Szerintem a brazil képességeit és tudását akkor kamatoztathatjuk a legjobban,ha a posztján játszik, akkor cselezhet,lődözhet, passzolgathat - amikhez ért.

De 1 sorral hátrébb azért képes "elMarchisosodni".

@dr. gomorra: Na látod, ez jó kérdés :D

Az ideális a 4-2-3-1 lenne, ebben mindketten a számukra legjobb pozícióban szerepelhetnének - csak hát ilyet a Juventus nem játszik és nem is fog.
Pláne hogy így lenne az 1 csatár posztra 3 emberünk + még Zaza is(aki mondjuk semmilyen felállásban nem fog sok vizet zavarni :D).

Esetleg 3-4-1-2 ? Ott wing-back-ként szerepelne Quad (ami fekszik neki) Hernanes meg Treq-ként.

De egyébként fogalmam sincs, szerencsére ezt Allegrinek kell eldönteni :)

kremturo 2015.09.19. 09:33:55

Sziasztok!
Marotta munkájáról annyit, hogy bajnoki címek, olasz kupa, olasz szuper kupa, El elődöntő, BL döntő az elmúlt pár évben a sok kukás játékossal! Edzőktől játékosig mind az ő munkássága. Conténak köszönhetjük a spiritot, de ki hozta Contét? KI hozta azokat a játékosokat akikkel az előbb felsorolt listát elértük? Ha ilyen eredményesek leszünk a jövőben felőlem kukázhat tovább. Vannak/lesznek olyanok akik beválnak és ellenkezőleg. Úgy érzem az előbbiekből több van. NEm garancia, hogy egy Isco, Götze, stb. beválna.
Állíthatjuk, hogy szerencséje volt Contéval. Állíthatjuk, hogy szerencsénk volt, a szar bajnoksággal. Állíthatjuk, hogy szerencsénk volt, hogy BL döntőt játszottunk. Igen, lehet. De szerencséje csak a jó csapatnak van. Ez pedig az Ő érdeme. Én bízom az ítélőképességében, mégha most a bajnokságban kakiban is vagyunk.
De majd, ha a bajnokságban Handanovic 3x nyúl maga mögé, majd ha a BL negyed döntőben Hernanes és Khedira góljaivan jutunk tovább Vidal szeretett csapatán... :D
Fő az optimizmus!

Trieszt120506 2015.09.19. 10:04:14

@Drughi Di Bianconeri: a Chievo ellen csak az első félidőben játszott trequartistát Hernanes, a másodikban Marchisio kidőlésével már visszament registának, és Pereyra ment be a helyére. Szerintem ott jobb volt, a Lazióban is ott játszatták, és ott hozta a kiemelkedő teljesítményt.

Egyelőre viszont nem kell ezen törnie a fejét Allegrinek, Marchisio kidőlésével, kénytelen a védősor előtt játszatni a brazilt.

preczol 2015.09.19. 10:24:45

Puzsér úgy beszél a Juventusról, mint egy normális Juve szurkoló. Mindenkinek így kellene, nem csak a sz-rt látni.
Többen írtátok, hogy Marotta és Moggi nem egy szint. Mikor tudtátok őket összemérni? Moggi akkor volt a csapatnál, amikor az olasz csapatoknak kánaán volt. Rengeteg pénz, hatalmas fizuk, akkor boldog-boldogtalan Olaszországban akart játszani. Akkor nem kellett könyörögni senkinek sem, hogy gyere ide játszani 2-3M-ért évente. Örömmel jöttek a legnagyobb sztárok is vagy hozzánk, vagy Milánóba, de az a kor elmúlt. Most Moggi sem tudna idecsábítani egy CR, Messi féle sztárt, nem úgy mint 20 évvel ezelőtt.
Örüljünk, hogy Marotta okosan felépített egy jó csapatot, és még profitot is termel, nem úgy, mint a Milliárdosok csapatai, vagy inkább játékszerei.

babo0410 2015.09.19. 10:58:07

@Mixbetegállat: Nem az a munkája, hogy egy tajparaszt suttyó legyen.

MdewC 2015.09.19. 10:58:46

@Drughi Di Bianconeri: Például vasárnap el is kezdhetné egy jó kis szabadrúgás góllal!!! Még lőnie kell párat, hogy megnyugodjak vele kapcsolatban! :)

Persze baromira örülnék, ha tényleg lőne 1et vasárnap és nyernénk is! :D

Rivendell 2015.09.19. 17:05:55

@preczol: igen,de pont ettől nagyobb volt Moggi számára a meló,mivel most van 1 juve és senki más....anyagi oldalról.

akkor volt 1 Milán-Roma-Inter-Lazio-Fior ez már most 5 korrekt ellenfél és akkor 1 Parma-ba se olyanok nyomták mint manapság

akkor voltak ellenfelek,most nincsenek évek óta anyagi téren.Akkor nem kis meló lehetett lenyomni a többieket 1-1 játékosért és scudettoért + akkor is azért Bayern-Mu-Real-Barca stb stb..voltak azért más tehetős csapatok is,akkor se volt csóró a PL,többi bajnokságban meg a kirakatcsapatoknak van manapság is tőkéje....azért most se 1 Hamburg vagy Granada fog versenyezni sztárokért,hanem a régi nagyok.

KysBé 2015.09.19. 17:23:19

@JuveWinC: Cr 240 millás átigazolását sem mi fizetjük...Akkor jöhet?

juventus 99 2015.09.19. 17:59:00

Nem vagyok a mamija csak kész vicc amit csinálsz sokaknak a szemébe te sem vagy jobb babonal semmivel

stevenh 2015.09.19. 18:04:01

@KysBé: Elég sokmindent megértem már itt a blogon, régebben mmartin91 stílusa is elég bicskanyitogató tudott lenni, de neki legalább volt véleménye, még ha néha érdekesen is fejezte ki

De komolyan mondom, hogy még egy ilyen arrogáns, beképzelt, a másiknak rögtön nekieső, vélemény nélküli provokátor még sose volt a blogon. És leszarom ha kitiltanak, 3 dologhoz értesz: a +1, a Barmotta, meg a másik majmozása.

Most az én kommentemre írj egy -1-et és akkor már 4 dologra is képes leszel a blogon.

KysBé 2015.09.19. 18:56:00

@stevenh: Nincs probléma a véleményeddel mégha negatív szájízzel is probáltad írni. Meghallgatom a Te elképzelésedet is,de ne haragudj, ha nem szimpatizálok vele. Szüksége van a blognak a különböző nézőpontokra, mert ezen hsz-ek színesitik a palettát- kivéve a szélsőségeket!
Azért ne add fel, hátha cimborákra találsz :)

preczol 2015.09.20. 12:58:35

Rivandell: Ahogy te is írtad Moggi idejében több olasz csapatban is hemzsegtek a sztárok, nem úgy, mint mostanában. Akkoriban a kedvezőbb adózás miatt, a magasabb fizetés miatt, és a bajnokság ereje miatt jöttek a játékosok. Ez mára változott.
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy Moggi idejében az átigazolási piacon (a Milan kivételével)valaki is ellenfelünk lehetett Olaszországban. Ha valakit akartunk megvettük, de írj nyugodtan ha te emlékszel valakire, akit nagyon akartunk és nem volt rá pénzünk.
Azokban az években még sehol sem voltak az "orosz" és "arab" csapatok, akik most a piacot meghatározzák. Ez már egy más világ, ahol Marotta igen is jól végzi a munkáját. Moggi idejében olyanok voltunk, mint most a PSG, vagy a MC.

RuidaRobert 2015.09.20. 13:35:12

@stevenh: @KysBé: Szükség van a különböző nézőpontokra. Valóban! Ettől él a blog.

Tudod mi színesíti a palettát (hogy a te szavaiddal éljek)? Az érvelés, a véleményformálás. Ez a két dolog tőled teljesen idegen. 1-2 szitokszót elejtesz Marotta ("Barmotta") neve mellett, +1-zel pár kifejtetett negatív kritikát.

De hogy egy értelmes gondolatot végigvezess. Az tőled elképzelhetetlen. A legszebb pedig az, hogy nem először írom ezt le rólad, azonban eddig mindvégig válasz nélkül maradt.

Szánalmas jelenség vagy. Egyetértek stevenh-el: Az egyik kedvenc elfoglaltságom itt kommentelni, nyilván sajnálni fogom ha ezért kiraktok, de egyszerűen nem tudom tolerálni KysBé kommentjeit.

RuidaRobert 2015.09.20. 16:25:59

@KysBé: Valószínűleg azt hiszed, hogy ez vicces. De valójában ennyire vagy képes, igen.

Rivendell 2015.09.20. 17:01:05

@preczol: ha ez így lett volna,akkor minden poszton sztár játszott volna...na hát ilyen márpedig sosem volt a Juve történelmében....sosem voltunk a madrid

Conte-Tudor stb helyett akkor top játékosok szerepeltek volna.

Type-R 2015.09.21. 10:41:13

@KysBé: próbálj meg kevésbé polgárpukkasztó lenni!

KysBé 2015.09.21. 17:20:31

@Type-R: Szerintem ezt babonak akartad címezni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása