Szerkesztők a mercatóról

Giuseppe Marotta_telefonal.jpgLezárult az idei átigazolási időszak, ami a Juventus számára egyáltalán nem volt eseménytelen. Meghatározó játékosok távoztak, de egy fél csapatnyi újonc érkezett, ami az utóbbi évek legnagyobb létszámú kontingensét jelenti.

Ezért úgy gondoltuk, hogy a bejáratott szokásokat folytatva leírjuk, nekünk mi a véleményünk a nyári történésekről, érkezőkről, távozókról. A nézőpontok kifejtése és az számszerű értékelések alatt pedig Ti is szavazhattok arról, hogy szeritetek milyen osztályzatot érdemel Marotta és a vezetőség a nyári teljesítményért.

Apuleius: A nyár szépen indult, dacára annak, hogy Tévez idejekorán távozott, s ugyan a klub remekül és okosan alakította támadósorát, az Apacs minősége, elképesztő munkabírása és klasszis villanásai fájóan hiányozni fognak az új szezonban. Dybala megért minden érte kiadott eurót, Mandžukić pedig garancia a megbízható és korrekt teljesítményre. Khediráról nem nyilatkozom. Vidal váratlan és bántóan áron aluli távozása mintha kiradírozta volna a koncepciót a klub igazgatóinak noteszéből, s útjára indult a végeláthatatlan hosszúságúra nyúló Draxler őrület, amely - meglátásom szerint nagy szerencsénkre - eredmény nélkül zárult. Közben, Alex Sandro és Rugani érkezésével, a csapat védelme nagyon komoly erősítésen esett át, de a Zaza jövőjével kapcsolatos komikus tanácstalanság és koncepciótlanság, majd Llorente nagyvonalú elengedése nem sok jót, leginkább kapkodós, szurkolói kedélyeket borzoló vészmegoldásokkal terhes zárást ígért. Cuadrado vállalható, kevés kockázatot jelentő és olcsó megoldás volt, de a mercatók utolsó napján hagyományosan Bendtneren vagy Anelkán szocializálódott szurkolói lélek számára váratlanul kellemes meglepetést jelentett, hogy Hernanes és Lemina személyében Marotta két dicséretes igazolással rukkolt elő. Ha nyár elején valaki azt mondja, hogy igazgatónk Hernanes-zel elégíti majd ki Allegri egyetlen kérését, s egy addig ismeretlen Lemina nevű fiatallal pótolja Vidalt, megjósolhatatlan hangulatváltozást idézett volna elő, de a gyengécske középső felvonás ragyogóbb színekbe öltöztette a zárást. Okos, szinte hitchcocki koreográfia volt ez Marottától. Összességében azt gondolom, hogy a klub szépen megfiatalított egy aggasztóan elöregedett keretet, azonban a veteránok ilyen arányú távozása és a fiatalabb tehetségek igazolása, amely egy Bajnokok Ligája-döntő után kicsit váratlan, kétesélyes játék, amely nagyon jól, de nagyon rosszul is elsülhet, s míg nem láttuk, hogy Dybala, Lemina, Rugani vagy Hernanes mire lesz képes hosszabb távon, nehéz volna felelősségteljes ítéletet hozni. A történelmien gyenge szezonkezdet ellenére optimista vagyok, s izgatottan várom, hogy az új fiatalok és az újonnan érkező rutinosabb játékosok belopják magukat a szívembe, s emlékezetes élményekkel gazdagítsanak bennünket, szurkolókat.

Értékelés: 7/10

Juventus FC 15: Nehéz mercatón vagyunk túl, és őszintén szólva örülök is, hogy vége, bármennyire is kedvelem ezeket az időszakokat a futballban. Vidal eladása ennyiért borzalmas döntés, akkor is, ha ő akart menni. Ogbonna árban volt, köszönjük szépen a West Hamnek, Berardi esete érdekes, de jövőre itt akarom látni (pont). Tévezt egyértelműen az érzelmei vezették, de szívesen láttam volna inkább egy Callerit a felnőttek között, mint Vadalát a primavérában... Llorente eladását nem kommentálom (talán jobb is), ellenben Coman kölcsönadása egy biztató történet, és már tuti, hogy nem bukunk rajta, sőt, piros pont Marottának! Storariért, Pirloért és Pepéért nem kaphattunk pénzt, szerintem ezt mindenki látja. Dybala a húzós ára ellenére nem rossz igazolás, eddig ezt szerintem bizonyítja is, jelenleg sajnos egy 21 éves játékos 1 jó szezonnal a háta mögött ennyit ér, ha csatár. Zaza: Miért?! Alex Sandróval 8-10 évre meg van oldva a bal oldali védekezésünk, a Porto megint drágán adott el, de ezen már meg sem lepődök. Mandžukić nagyon jó csatár, bár félhetünk tőle, hogy jövő nyáron lelép a BL-döntő veszteséhez... Tőle 15-20 gólt várok. Legalább. Pereyra sose lesz klasszis, de hasznos csere, és nem attól megy fel a pulzusunk, ha őt látjuk a pályán. Cuadrado teljesen oké, ha beválik, úgyis megvesszük, ha nem mehet vissza Londonba. Neto Storari megfelelő pótlása, de az Isten mentsen meg bennünket attól, hogy ő legyen Buffon utódja. Lemina ügyes húzás, ha nem válik be, őt is visszaküldhetjük, de szerintem nem fogjuk, és legalább olyan hasznos játékos lesz, mint Pereyra. Khedira meg... Khedira. Ja, Hernanes. Ezt is megértük, a mercato utolsó igazolása egy olyan típusú játékos, akit Allegri már 4 hónapja kér, de csak megvan, na. Reménykedjünk, hogy beválik.

Lemina és Hernanes megmentette a mercatót, bár ezt furcsa leírni. Lehetne jobb is, mondjuk Witsellel és Eriksennel/Çalhanoğluval, de ne legyek telhetetlen, tudom.

Értékelés: 6,5/10

Lord Viktor: Hasonlóan a szerkesztőtársakhoz, nekem is az első szó, ami szembe jut: felemás. Ha nem követtem volna végig, és csak az érkezők/távozók névsorát olvasnám, akkor szerintem még viszonylag elégedett is lennék vele. Viszont így, végigkövetve az eseményeket, helyenként olyan már-már amatőr kapkodást láttam, amely szerintem nem való egy nagy klubhoz. (Bár a Manchester United és a Real Madrid tánca De Gea kapcsán vitt mindent, szóval végül is egy szavunk nem lehet.)

Kezdeném a távozókkal. Az első és legfontosabb: Vidal. Nem gondoltam volna még a BL-döntő után sem, hogy ilyenkor Artúr király helyett már csak Fartúrónak fogom becézni... Most a mercatót kell értékelnem, ezért inkább nem részletezem, hogy mit gondolok arról, ahogy ő lelépett. Piaci értékét nézve viszonylag korrekt áron adtuk el, viszont számunkra sokkal többet ért, ugyanis a kezdeti szenvedéseinket az ő számlájára is írom. Pirlo elmenetele benne volt a pakliban, és hát valljuk be: a blogot olvasók több, mint fele egyetértett vele, hogy itt volt az ideje. Tévez döntése már meglepőbb volt, de érthető, és azért egy csatárt egy jó csapat könnyebben tud pótolni véleményem szerint. De Vidal hiánya más, és a vezetőség sem készült fel rá, ez eredményezte a kapkodást is, hogy kit hozzunk a középpályára. Pepe és Storari távozása is szerintem negatív, ami nem is a pályán mutatkozik meg, hanem inkább az öltözői hangulatra van hatással. Ogbonnát és Comant egész jó kondícióval passzoltuk el, viszont Llorente ingyen távozása érthetetlen számomra. Isla és De Ceglie eladása is pozitív, én szerencsétlenekkel előbb bontottam volna szerződést, mint a baszk csatárral. Viszont nagy kár, hogy Padoin még mindig a csapatnál van, pedig már nagyban a Carpi bennmaradásán kéne munkálkodnia.

Az érkezők. Itt igazából nincs is nagy gond azokkal, akik jöttek, a vett játékosok szerintem Zazán kívül megérik az értük kiadott pénzt, és az ingyen érkezők is erősítést jelentettek. Bár nyilván csak megelőlegeztem nekik a bizalmat, még bizonyítaniuk kell, mert ez eddig csak Dybalának sikerült. Talán Khedira leigazolása az, ami még nehezen érthető, de mivel ő is ingyen jött, belefér. A „nem érkezők” már más tészta. Berardit én mindenképp szeretném Juve-mezben látni, bár megértem, hogy neki jót tesz a maradás, nekünk biztos jobb lett volna, ha ő jön Zaza helyett. Emellett függetlenül attól, hogy Draxler erősítést jelentett-e volna, vagy nem, egy Juventusszal senki nem tehet meg ilyet, amit a Schalke tett. Biztos vagyok benne, hogy a sajtó is fújta az ügyet, de mégiscsak 2-3 hónapig üldöztük, és a németek egyáltalán nem voltak rugalmasak. Ott kellett volna hagyni őket, hogy akkor tartsák meg, s nem leállni alkudozni. Elég töketlen volt Marottáék hozzáállása, és ez rányomta a bélyegét a felkészülésre is, elég keményen, sokkal hamarabb összeállhatott volna a keret. Az, hogy Witselről is lemaradtunk, már csak hab a tortán. Bár azért a két vereségben Marchisio sérülése és Allegri is benne van (Padoin kezdőként?! Pirlo posztján!?), de ha hamarabb kezdhettük volna a felkészülést, biztosra veszem, hogy már lenne pontunk.

Szóval összességében ez a mercato nem lett olyan vészes, igazából egyedül a vezetőség töketlen hozzállása csúfítja el. Az viszont eléggé. De azért fejlődünk, bár továbbra sem tudjuk megszerezni az elsőszámú célpontunkat, de legalább most már ott tartunk, hogy Hernanes a vészmegoldás, nem egy Atalanta-klasszis.

Értékelés: 7/10

tjunior: Az értékeléshez először is azt kell kifejtenem, mit vártam a mercatótól. A minden előző várakozást felülmúló előző idény után a vezetőség felé az elvárásom az volt, hogy kezdjék meg a keret fiatalítását, de a csapat magja maradjon meg. Mondanom sem kell, ez utóbbi nem valósult meg, a Tévez-Vidal-Pirlo trió távozása miatt mégsem tudom kárhoztatni Marottáékat, aki menni akar, azt el kell engedni. Ahogy én látom, az idei mercato két részre osztható. A Vidal távozása előtti és utáni mercatóra.

A chilei eligazolása előtt minden a vezetőség tervei szerint alakult, tisztában voltak Tevez távozásával, megszerezték (szerintem túlárazottan) Dybalát, akiben rengeteg a potenciál és Mandžukićot akivel szemben én elfogult vagyok, régi kedvencem. Érkezett az ingyen jó üzlet Khedira és Neto, a legnagyobb olasz védőtehetség Rugani, valamint éltünk az opciónkkal Pereyraért (Romulót viszont nagyon helyes, hogy nem véglegesítettük). Az eladási oldalon Ogbonna jó pénzért igazolt el. Ha akkor értékelnem kellett volna a mercatót 8-at adok rá. Mindössze ezt a Zaza-Berardi kavarást tudtam volna egyértelműen a negatívumok közé sorolni. A Juve és a Sassuolo között olyan machinációk folynak, amit nem lehet követni.

Aztán jött derült égből villámcsapás, Vidal el akar igazolni. Szerintem egyértelmű, hogy az idény végén nem ebben egyeztek meg a felek. Nyilvánvaló, hogy ez totálisan felborította az előzetes terveket. Elindult egy olyan kapkodás, ami eddig nem volt jellemző ránk. Ezzel együtt Alex Sandro, ha kicsit drága is, de remek vétel, Cuadrado ezekkel a kondíciókkal szinte már azért megérte, hogy ne valamelyik ellenfélhez igazoljon. Coman eladása jó üzlet, ami viszont egyáltalán nem mondható el Llorente elengedéséről; az, hogy ingyen ment, egyszerűen botrányos. Az utolsó nap előtt 6-os adtam volna erre az időszakra, nem is a konkrét igazolások miatt, hanem a szemmel látható fejetlenség miatt. Az utolsó nap Lemina és főleg Hernanes érkezése 6,5-re javított.

Értékelés: (8+6,5)/2 ~ 7

Type-R: "Felemás", ez a szó jut először eszembe. Belehúztunk az elején, nagyon ígéretesnek mutatkozott, aztán a döntéshozók elmentek nyári álmot aludni, hogy a végét megmentsék. Dybala, Alex Sandro - bár sokat fizettünk értük, egyértelmű erősítés. Mandžukić már letette a névjegyét, tudjuk, mire számíthatunk, neki, Leminának és Cuadradónak is örülök. Khedira ingyen volt, bár sokan szidják, én nem látom olyan borúsan az ő szerződtetését. Hernanes csak B-opció volt, de azok közül a legjobb. Így legalább abban fejlődött a vezetőség, hogy nem nevesincs Z kategóriás játékosokat hoznak olasz középcsapatból, hanem olyat szereztek, akire szükség van. Még ha nem is a legjobb abból. Zaza teljesen talány, fogalmam sincs, miért érkezett ennyiért.

Coman eladásának nem örültem először, de a feltételek kiderülése után már üdvözlöm az üzletet. Pirlo távozása benne volt a pakliban, ahogy Tévez hazaigazolása is megbocsátható. Vidalé nem, semmilyen szempontól. Itt kellett volna tartani, vagy sokkal több pénzt kérni érte - ne adj' Isten Götzét.

Összességében nem nevezném elhibázott mercatónak, de maradt hiányérzetem. Zaza helyett Berardi és Hernanes helyett Mkhitaryan lett volna ideális. Akkor egy szavam sem lenne.

Értékelés: 7/10

venember83: Alapvetően nehéz megítélni az egész mercatót, mivel kulcsjátékosokat veszített a csapat, mindazonáltal Tévez és Pirlo távozása korántsem meglepetés, sőt. Azonban váratlanul Vidal is elvágyódott egy BL-esélyes csapatba, és pont utóbbi okozza az igazi problémát: így nem csak egy Pirlo pótlására megfelelő középpályást kellett szereznie a klubnak (Khedira a korai kiesése miatt nem tekinthető semmilyen megoldásnak), hanem egy olyan ember is kellett, aki megfelelő védvonal a védősor előtt hátravont középpályásként.

Lemina és Hernandes eléggé zsákbamacska, tehát kérdéses a középpálya jelenlegi állapota. Ám véleményem szerint a csatársor a tavalyi évhez képest jelenleg több opciót tartogat Dybala, Mandžukić, Morata és Zaza révén (Llorente nagyon egysíkú volt, a horvát sokkal jobb csatár), a védelem pedig egyértelműen erősödött Rugani és Alex Sandro révén.

Ha érkezett volna egy kiváló box-to-box középpályás vagy klasszis trequartista, akár kilencesre is értékelném ezt a mercatót, de a zsákbamacskák miatt nem vagyok teljesen elégedett.

Értékelés: 7,5/10

Szerkesztőségi összértékelés: ∑ = 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr587751370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.09.02. 19:36:10

@Rivendell: Ez mondjuk engem is érdekelne.:)

Leram7 2015.09.02. 19:39:00

Nem az érkezőkkel van gond, nem is a kulcsemberek távozásával, hanem azzal, hogy egyszerre engedtünk el 3 kulcsembert úgy, hogy mind3nak szerződése volt és ráadásul annyit kaptunk értük ami 1 klasszisért nem elég, ha venni akarunk.

A MU nagyon genya volt De Geaval, de igazuk van. Pénzt adtak érte, fizették, szerződésük van, stb.

a 3 játékosból szerintem 1-et, de max 2-őt kellett volna 1x-re elengedni. + erre rájött Marchisio sérülése és 0 pontunk van 2 forduló után, úgy hogy atomkemény BL csoportban vagyunk és a többi olasz csapat jól erősített.

Vagy ha mér ez történt, hogy elmentek 3-man és sérülés van, akkor ne utolsó nap igazoljunk.

frenky441 2015.09.02. 19:59:44

Nekem tetszik, kellett már a vérfrissités. Pirlo és Tevez már karrierjükből bőven kifelé haladtak Vidal sem nyújtott olyan meggyőző teljesítményt mint az elején ugyan úgy mint Llorente(mondjuk egy kis lóvét azért kellett volna érte kérni).Az érkezők közül nagyon örülök Sandro, Dybala, Hernanes érkezésének és Neto személyében egy minőségi taralék kapust szereztünk.
Draxler, Götze szerintem bukta lett volna. Khedira, Mandzukic, Zaza számomra kérdőjel.
De a legnagyobb igazolás az lenne ha Asamoah felépülne mert ebben a felállásban nagy király lehet. (4-3-1-2)

MdewC 2015.09.02. 20:01:36

Nagyon röviden, a pontozásról és az érkezőkről:

Annyi pontot adtam, amennyi játékosnak örülök, hogy itt van, abban a sorrenben írom, hogy kinek a legjobban. :) (Illetve -1 pont, amiért kapkodtunk és garasoskodtunk TQ ügyben.)

Dybala
Sandro
Cuadrado
Rugani
Lemina
Mandzu
Neto
Szumma: 6 pont (Nem vészes, soha rosszabbat.)
Távozókról:

Nálam a Maestro az olasz labdarúgás csúcsa, a korától és Alétól függetlenül. Szvsz az Ő passzjátéka, kulcspasszai és kőkemény pontokat érő szabadrúgásai lesznek a legnehezebben pótolhatóak.
Tévez: Hasonló megítélés, hiányzó pontok és esélytelen gólkirályi cím egy darabig Juve játékos számára, ami távozásával eszembe jut.
Vidal: B@zd meg.

Előre a Trónért,
FINO ALLA FINE

fútta 2015.09.02. 20:20:39

Annyit hozzátennék, hogy Joaquinert aki 34, ismétlem 34 éves 1,5 milkát kapott a fiorentina, akkor hogy lehet egy 30 éves Llorrentet elengedni ingyen????!

Leram7 2015.09.02. 20:37:03

@fútta: Meg Evrát mi is asszem 1,5-ért vettük.

Juvegaspy 2015.09.02. 20:50:46

Szivem szerint 8ast adtam volna de 7re nuomtam az erhuzodott Draxler ugy miatt ill h csak az uccso nap hoztunk treq/iranyitot.
Khedira miatt eselytelen a 10es ill Ogbonnan es Vidalon kivul az eladasok rosszul sikerultek.
Vidal ara realis volt persze mi elfogultak vunk meg talan 5-6millaval tobbet lehetett volna kisajtolni de ez van
Veszteseg mert itt hagyott minket de hiszem hogy ha nem is egy az egybe de potolva lett.

Tony. 2015.09.02. 21:06:49

Idén minden eddigitől eltérően rengeteg pénz állt Marotta rendelkezésére, ebből nem sikerült kihoznia a maximumot, a legfontosabb igazolás pedig elmaradt. Véleményem szerint azon az utolsó pár órán múlott, hogy a guru ne taszítsa teljes kilátástalanságba/ne verje szét teljesen a tavaly kis híján 3 trófeát gyűjtő csapatot. Penge élén táncolt a klub jövője. Ez teljes mértékben elfogadhatatlan.

Viszont jöttek használható játékosok és fiatalodott a keret. Összességében egy 6-ost tudok most adni. Az eddigi 2-es átlagomhoz képest egész jó.

Tony. 2015.09.02. 21:14:15

Még azt hozzátenném, hogy abban is különbözik ez a mercato az eddigiektől, (és ezért is pozitívabb most a hangulat), mert most először történt meg, hogy az utolsó percben nem valami Anelka-Bendter féle bohóc, vagy valami Atalantás nímand érkezett, hanem kb. a megmentő. Így most nem mindenki a fejét fogja, hanem örülünk.

KysBé 2015.09.02. 21:54:57

@fútta: @Leram7: Nyílván, hisz ott nem Barmotta a sportig.

Shyr Kahn 2015.09.02. 22:10:39

@Rivendell: Tok mindegy ki adott egyest. Normal esetben egy statisztika (mint ahogy nehany sportban a pontozas is) kiveszi a vegso ertekelesbol a legrosszabb es legjobb (azaz legelfogultabb) szavazatokat, szazalekot. Itt is sztem erdemes nem foglalkozni az also es felso 2 szazalekkal.

molnaratti10 2015.09.03. 00:49:57

Szerintem meg nagyon jò mercato lett a vège!
Én azt láttam,hogy Marotta egész nyàron kutakodott,sáfárkodott és egészen szépen rendbe tették a keretet.Azért mondom ezt mert Vidal távozása borította a nyarat,a forgatòkönyvet azonnal korrigálni voltak kénytelenek,és számomra jòl reagálták le,amihez myílván idő kellett.
Ezért is nyomtam egy 9 est!

MVPP 2015.09.03. 03:23:21

@KysBé: Ne haragudj de ez már nekem nagyon irritáló hogy bármilyen bejegyzést írnak, csak Marottat szidod.

babo0410 2015.09.03. 03:54:37

@molnaratti10: Teljesen egyetértek, hasonlót akartam írni.

stevenh 2015.09.03. 08:59:56

Nálam ez a mercató összességében 7,5, ami kerekítésnek megfelelően 8-as a skálán.

Érkezők a távozóktól függetlenül 10/10

Erre az évre azt vártam, hogy építsünk egy kis jövőt, és ez igazából sikerült is, az egyik legöregebb keretből az egyik legfiatalabb lett a mienk, hogy ez milyen eredményhatással jár, azt még nem tudhatjuk (szerintem a Scudettot behúzzuk).

Dybala, Rugani, Alex Sandro, Lemina mind mind olyan játékos akiktől nagyon sokat várok, hatalmas potenciál van bennünk, bár 4-ük közül igazán csak Alex Sandro nem zsákbamacska, de jó előérzeteim vannak.
Mandzukic jó játékos, jó igazolás, azonban jelenleg én nem látom, hogy hogyan is illene a Juvéba, tavaly is akkor voltunk igazán jók, amikor két mozgékonyabb játékos volt elől, és egyelőre nálam a legerősebb összeállítás az nélküle van, bármennyire is jó játékosnak tartom.
Llorrentét lecserélni Zazára jó döntés, ára összevetve, hogy valóban mennyibe került bőven elfogadható.
Khedira, amikor érkezett, akkor elfogadható volt, ő jött Marchisio tehermentesítésére nagy fizetés ide vagy oda, a padra. Sajnos azt hozta amit sokan megjósoltak, de keretmélyítésnek még jó is lehetett volna
Cuadrado ebben a konstrukcióban nagyon jó üzlet, ha belejön nagy segítségünkre lehet, azonban a helyét még nem teljesen látom a csapatban.
Hernanes szintén mint Cuadrado, csak neki a helye is igazából megvan.

Negatív oldal:
Pirlo és Tevez távozása nem lepett meg, így ez nem érint negatívan.

Vidal ügy: Vidal -2 pont, ami a mercato pontszámot nem befolyásolja, azonban egyáltalán nem profi hozzáállás volt ez tőle, ha távozni is szeretett volna, akkor se így, pláne azok után, hogy miket nyilatkozott, és hogy mennyit köszönhet a klubnak. Marotta -1 mert töketlen volt.
Késői igazolások, nem lett kész a keret időben, tudtuk hogy a második forduló Rómában lesz, mégse igyekeztünk, hogy oda már teljes, együtt dolgozó kerettel érkezzünk -1
Llorrente ügy, bár egyet értek a végső megoldással, van benne ráció, hogy kivártunk, hátha elfogad valamit, jön egy ajánlat, de nem jött -1
+0,5 De Ceglie és Isla "elzavarása"

Így 7,5 összességében. Szerintem sikerült egy elég komplex keretet összerakni, csak későn. Az új játékosokkal a 3-5-2 egy egészen más felfogásban, valódi széljátékkal játszható, a 4-3-és majd meglátjuk bármelyik variációjára alkalmas a keret, valamint a 4-2-3-1 sem egy elrugaszkodott elképzelés, innentől már csak a játékosokon és Allegrin a sor, hogy a kiválasztott felállásokat hogyan töltik meg tartalommal

Trieszt120506 2015.09.03. 11:32:03

Szerintem viszont nagyon fontos elkülöníteni a dolgokat:
-ha csak az érkezők/távozók listáját nézem, akkor ez egy teljesen korrekt Mercato
-ha viszont azt nézem, hogy kiért mennyit fizettünk, és kiért mennyit kaptunk, valamint a Draxler féle tökölést is figyelembe veszem, akkor katasztrófa.

Ennyi pénzből jóval többet kilehetett volna hozni.

Összességében a keret bő, és elég minőségi, innentől Allegrin múlik.

Még egy zárójeles megjegyzés: az viszont nagyon nem tetszik, hogy lassan mi leszünk a torinói internazionale. Kopik a csapat olasz váza, ami ellen mondjuk legalább Darmian idecsalogatásával lehetett volna tenni.

venember83 2015.09.03. 11:36:24

@Trieszt120506: jött Rugani, Zaza, jövőre feltehetően érkezik Berardi. Arról már nem a Juve tehet, hogy középpályán nagyon vékony az olasz felhozatal.

Ádám.84 2015.09.03. 11:46:57

@venember83: egyetértek, nagyon kevés az olyan olasz játékos, aki megütné a Juve szintjét, vagy legalábbis sokkal kevesebb, mint régebben

stevenh 2015.09.03. 12:11:20

@Ádám.84: @venember83: Hát jövőre talán még Zappacosta és Baselli beérhet a Torinóban, lehet érdemes lesz követni őket, Zappacosta ráadásul pont Lichtsteinert válthatná

Trieszt120506 2015.09.03. 12:24:39

Egyébként Santont az interből még el lehetne hozni. 24 éves, de már elég rutinos, jobb és bal oldalon is bevethető, de Mancini vele sem nagyon számol. 5-7 millióba kerülne, ami nevetségesen kicsi összeg egy hazai fiatal, PL és BL tapasztalattal bíró játékosért.

babo0410 2015.09.03. 12:31:02

@stevenh: Nem kötekedésből írom, csak írtad, hogy a keret az egyik legöregebből az egyik legfiatalabb lett, erre megnéztem a transfermarkton, és megdöbbentő, hogy 27,8-as lett az átlagunk, de még ezzel is a 2. legöregebbek vagyunk a Serie A!-ban. Minket csak a Chievo űberol 29,9!-cel. Furcsa. Az inter kerete 26,3, a Milané 26,9, a Napolié 26,5, A Romaé 26,9 például. De a Serie A elég rendesen meg lett fiatalítva, mert az egyik legidősebb ligából csináltak egy 26,3-as átlagú ligát, ami nem rossz. Csak összehasonlításképpen a La Liga 26,2-es átlagú, a Premier Ligue 26,4, a Bundesliga 24,7! és a Ligue 1 25,3. Csapatokra lebontva Chelsea 26, City 28,1, Arsenal 27,1, United 25,7, Pool 25, Real 26,3, Barca 26,9, ATMA 26, Bayern 26, Dortmund 25,5, PSG 26,5 és a Monaco 23,6. Azaz sajnos még ezzel a fiatalítással is idősnek számít a keretünk. De hát egy nyár alatt nem is lehet és szabad kicserélni a keretet. Remélem jövőre tovább fiatalítunk.
És a végére egy vélemény, javaslat: Többet kellene ilyen szerkesztői vélemény bejegyzést írni. Nekem nagyon tetszett. És a szavazás a végén az is remek ötlet. Szavazást is lehetne csinálni máskor is. Tetszett ez. Ritkán van ilyen. Legyen gyakrabban.

stevenh 2015.09.03. 12:34:25

@babo0410: Ennek egyetlen oka van Buffon és Barzagli, az ilyen átlagokba egyébként nem venném bele a kapusokat, mert egy 40 éves kapus is kapus (Van der Sar) míg egy 40 éves mezőnyjátékosról ez már nem mondható el.

babo0410 2015.09.03. 12:37:57

@stevenh: Meg Chiellini, Lichti, Hernanes, Padoin mert ők is mind a 30-asokat képviselik. Amúgy tényleg nem lett rossz a fiatalítás. Na de ennyit a kötekedésről. ;)

stevenh 2015.09.03. 12:41:35

@babo0410: Padoinról megfeledkeztm, első három meg még a "nem vészes" kategória nálam, ők pont annyian vannak mint ahánynak nagyjából lennie kell egy csapatban.

juventino007 2015.09.03. 12:50:06

Örülök, hogy sokan ilyen pozitívan látjátok a mercato-t (10/7, 10/8). De sajnos tény, hogy 3 a saját posztján világelitbe tartozó játékos hagyta el a klubot. Helyettük a BL-pénzek és a Vidalért kapott pénz ellenére csak egy rakás padra valót igazoltunk. Legalább két klasszis körüli, már bizonyított játékost vártam 35-50 millió között darabját + tehetséges fiatalok kölcsön + opcióban és a nullás transzferek. Marketing értéke már csak Buffon-nak van a csapatban (ő sem lesz már sokáig). Dybala ügyesnek tűnik, de hogy árban "Vidal-ra cseréltük" az nevetséges. Marottáék az elmúlt 4 évben sz.rból várat építettek, a nullás transzferek és a kölcsön + opció nagy mesterei. Köszönet az elmúlt évekért, de most hogy végre lett volna egy kis költeni valónk is én jobban örültem voltam volna a jó öreg Mogginak.Ez elmúlt két meccs alapján nem sok babér terem idén... 10/5

DegerFaCan 2015.09.03. 13:05:24

@juventino007: én Allegriből kinézem hogy Padoin kezdetése Pirlo posztján fricska a vezetőségnek hogy tényleg hozzanak oda valakit vagy őt kell nézniük...
bejött és ha ez a két vereség kellett Hernaneshez meg Leminához ám legyen :D
figyeld meg a szezon most kezdődik igazán, a Chievót szerintem 2-0ra leiskolázzuk

devil-z 2015.09.03. 13:09:55

Ez egy jó mercato lett volna ha Vidal/Tévez közül marad valamelyik, vagy jött volna a végére egy okos, váratlan húzás mint amilyen utóbbi volt. Hiányérzetem van és egy kicsit Allegri miatt is aggódok, véleményem szerint ő nem fogja tudni úgy összegyúrni a csapatot mint ahogy Conte tette. 5 pont.

Il Principino 2015.09.03. 13:25:12

@Rivendell: Tony az örök negatívista:)

Rivendell 2015.09.03. 15:22:24

@kg19850508: na de miért...ő is meg én is 6-ost adtam:D

Ádám.84 2015.09.03. 15:56:02

@Trieszt120506: +1!
@stevenh: pont ezért sajnálom, hogy a Toroban játszanak, ők ugyanis nem szívesen fogják a Juvénak eladni a játékosaikat, vagy csak jóval drágábban, mint másoknak, ezért is szerintem inkább Vrsaljko fog jönni; egyébként az Atalantából sokkal könnyebb lett volna őket megszerezni, hozzáteszem, nagyon jó áron jutottak hozzá két jó játékoshoz

babo0410 2015.09.03. 15:56:26

@juventino007: Megkaptad akikre vágytál. Jött Mandzukic és Hernanes. Nem 35-50 millióból, de a posztjukon klasszis teljesítményre képes, szerintem az elitbe tartozó játékosok. Mellé jött egy rakat fiatal tehetség is. Pont azok jöttek, akiket te szerettél volna látni. ;)

Drughi Di Bianconeri 2015.09.03. 20:11:24

Én a mercato előtt fiatalítást és a cserék/pad minőségének javítását tartottam volna ésszerűnek.

Tulajdonképpen mind a kettő megtörtént,csak,hogy közben elveszítettük Vidalt és Tevezt, akiket szinte irreális pótolni 1:1ben nekünk, és ez nem is sikerült.

Pirlo eladása már várható volt és korából kifolyólag érte nem is várhattunk pénzt.
Teveznek honvágya volt, ez érthető, de Marrottáék lehettek volna tökösebbek is,mert gyak. ingyen távozott.
Vidal távozása letaglózott. Látszott rajta,hogy szeret itt lenni, kezdett ikonikus alakká válni, és a nyilatkozatai is erről tanúskodtak.
Aztán ezt az átigazolással,valamint az 1. Bayernes nyilatkozataival le is köpte.

Itt az látszik,hogy nálunk tényleg a játékos dirigálhat.
A mai foci világban nevetséges 37+3 M-s összegért eladni nagy hiba volt.
Vagy nagyobb összegért (min. 55 M) vagy Götzéért cserébe kellett volna eladni,vagy nem mehet sehova (mint,ahogy a Zenit fejese nyilatkozott).

Még mindig nem tudom megemészteni,sem Vidal sem a vezetőségünk szemszögéből, pláne,hogy nem is lehetett volna pótolni,és nem is sikerült.
Lemina egyszer majd LEHET talán hasonló,de egyelőre lutri.

Az eladások egyébként katasztrofálisak voltak. Llorente-Tevez-Vidal(Pirlo) 4esből gyakorlatilag csak a Vidal-ért kapott összeget látjuk.

Egyedül Ogbonna eladására mondom azt,hogy jól sikerült,mert ugyan nem kerestünk rajta,de ahhoz képest sokat kaptunk érte,h. alig játszott.
Illetve Coman értékesítése is jó,de mire belőle megkapjuk a pénzt,az 2-3 év múlva esedékes.
Persze az ingyen vételárához + a haszontalan játékához képest,még a 2 évre 7 M-s kölcsön is jó.

Ez,hogy kik és milyen körülmények között távoztak nagyban rányomja a bélyegét a Mercato megítélésére,hiszen csak így teljes a kép.

- Neto ingyen szvsz. jó fogás,HA nem,mint Buffon utódja gondolnak rá,de stabil 2. számú kapus lehet évekre
- Rugani(bár télen vettük meg) az olasz válogatott nagy reménysége a védő posztra, nálunk 3 TOP védőtől tanulhat,aztán válhat szép-lassan kulcsfigurává,ráadásul saját nevelés
- A. Sandro egy évek óta hiányposztra (Evra csak átmeneti) érkezett,minőségi,fiatal,technikás,kiváló bal szélső
Pici drága volt,de ismerve a Porto-t lehetett volna még több is + érte ténylegesen meg kellett küzdeni másokkal. Nagyszerű vétel.
- Khedira megvételét nem értettem és azóta sem sikerült.
Egyetlen,ami mellette szólhatott,az,hogy ingyen van.
Mindenki tudhatta róla,hogy elképesztően sérülékeny játékos,szerintem még nem is volt 1 teljes értékű szezonja.
Az,hogy ennyire eredményes, az a futball világ szégyene.
Kb. Padoin szintű játékos,aki szintúgy eredményes,mert jó helyen van,jó időben.
Mindig is utáltam Khedirát,de ettől függetlenül is óriási luxus volt a vezérszurkoló posztra igazolni vkit 4.5 Millás fizuért, aki szépen ki is fogja tölteni nálunk a szerződését,jó ingyenélőhöz méltóan.

- Pereyra véglegesítése jó húzás
- Cuadradonak én nagyon örülök,univerzális,technikás,szimpatikus játékos,aki ha ne adj' Isten nem válna be, mehet vissza,így vele nem kockáztatunk
- Dybala a jövő nagy játékosa lehet,ha nem is új Messi,de új Agüero lehet belőle.Kreatív, intelligens,technikás nagyon fiatal játékos. Vagy 10-12 évre van egy klasszis potenciált magában hordozó játékos,vagy egy nagy üzleti húzás.
Az egyetlen baj vele,hogy Marrotta vélhetően besz@rt a DON kamuzásaitól,hogy minden nap nyilatkozott Dybaláról meg az "érdeklődőkről",ezzel sikeresen felverte az árát.
Senki komolyan vehető nem érdeklődött utána, ráadásul csak 1 év volt hátra a szerződéséből,max. fele annyit szabadott volna érte adni így.

- Mandzukic szerintem jó vétel, rutinos,harcos,kemény. Llorentéhez képest előrelépés,mert tőle jóval agilisebb, összjátékban jobban használható.
Azonban ahhoz,hogy kihozzuk belőle a gólerőset is, kell a jó kiszolgálás.

- Zaza egy bohóc,aki sokba is volt. Matrihoz képest talán előrelépés,de amit a mai napig nem értek:
miért Ő jött és miért nem Berardi ?
2 hónapon át vadásztunk egy Draxler-re, akihez hasonló Berardi,a posztja miatt. Csak hát az olasz sokkal eredményesebb és tehetségesebb.
Zaza-ban szerintem Allegri sem bízik,vagy azért mert nagyképű,vagy azért mert látja,hogy egy semmirekellő középszer.

- Az utolsó pillanatban Lemina+ Hernanes nagyon jó húzások voltak.
Lemina mindössze 0.5 M-ért érkezett kölcsön,ami nevetségesen alacsony a mai világban.
Ha beválik,akkor meg további 10.5-ért véglegesíthetjük, szóval lehet egy új Vidal-unk elég olcsón,ha meg nem válna be, vele se kockáztatunk túl sokat.

- Hernanes-nek én azért örülök,mert :
- Ő tényleg irányító
- teljesen 2 lábas
- kiváló a pontrúgásokban (ami láthatóan nem megy nekünk)
- okos,technikás,rutinos
- olcsó vétel volt, és 2-3 évre megoldást jelenthet.

Vele kapcsolatban csak az kérdéses,hogy elég motivált lesz e ?
Illetve Allegri vajon képes kihozni belőle a klasszist ?

HA mindkettő teljesül,akkor kapunk egy TOP,vagy aközeli irányítót pár évre, ha nem,akkor viszont csak egy ballaszt lesz.

Drughi Di Bianconeri 2015.09.03. 20:17:15

@Drughi Di Bianconeri:
* folytatás:

Oscar-t egyáltalán nem tartom jobb játékosnak,mint Hernanes-t(sőt...),viszont túlértékeltebb és drágább.

Isco,Pastore,Eriksen nekünk elérhetetlen kategória voltak (mondjuk ha Berardi jött volna Dybala helyett...)
Draxlernek örülök,hogy nem jött.
Götze szerintem nem akart jönni,de ésszerű lett volna egy Vidal-Götze csere.
Calhanoglu-t pedig szvsz. nem akarta eladni a 'Kusen a BL-főtábla után.

Az érkezők tekintetében 8-as nálam a Mercato(Khedira sokat lehúz), azonban a távozók minősége és a távozás módja jócskán lehúz.

A mercato-t 6osra értékelem.

Egyébként arra választ,hogy milyen is volt a mercatonk, majd kb. fél év múlva kapunk választ: önmagában SEMMIT nem ér egy keret, vagy a név. CSAPATTÁ kell kovácsolódniuk és kihozniuk magukból a maximumot.

Diego,mint nagynevű,TOP játékos anno 25 M-ért érkezett,aztán jókora flop lett belőle.
Barzagli,mint a wolfsburgnál megbukott,ismeretlen arc, 300 EZER(!) euróért érkezett.

juventino007 2015.09.06. 11:54:15

@babo0410: Nekem Hernanes a legfájóbb pont, 30 éves középszer játékos..., lett volna pénz fiatalabb de már bizonyítottra is - Allegri folyamatosan egy trequartistát kért, ment is a duma folyamatosan Oscar, Isco, Witsel,..., a buksza meg csak nem akart kinyílni, így aztán lett belőle Hernanes. Padra jó lett volna 2. trequ-nak,-olcsó,öreg, megbízható. Nála még Sneijder-t is szívesebben látnám.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása