Buffon: „Idén nehezebb lesz scudettót nyerni”

buffon_gigi_bl_tovabbjutas.jpgGigi Buffon véleménye szerint a Juventusra nehezebb szezon vár, az ellenfelek közül pedig az AS Roma, a Milan és a Napoli csapatát emelte ki, illetve elmondta, hogy nem lehet a végtelenségig folyamatosan nyerni.

A bianconero csapat a szezont kiválóan kezdte, hiszen megnyerte az Olasz Szuperkupát, ám ennek ellenére a csapatnak lehetnek nehézségei a bajnokságban, hiszen olyan meghatározó egyéniségek távoztak, mint Arturo Vidal, Carlos Tévez és Andrea Pirlo, a számos érkezőnek pedig bizonyítania kell.

„Nem jelenthetjük, ki, hogy most a Juventus erősebb vagy gyengébb lenne.” - mondta a csapatkapitány a TuttoJuve.com munkatársának.

„Ez egy megújult csapat, szinte az alapoktól kezdve változott minden, mivel három fontos játékos távozott, akikkel együtt komoly utat tettünk meg, és akik számos sikerhez hozzásegítettek minket.

Egyéb játékosok érkeztek, akik más jellemzőkkel bírnak, de véleményem szerint a képviselt minőség nem változott, ráadásul fiatalabbak. Egyértelműen nehezebb lesz idén nyerni, azonban nem adjuk fel, még mielőtt elkezdődött volna a szezon.

Vannak pillanatok, amikor egy klubnak kockázatokat kell vállalnia, és bizonyítania kell, hogy határozott elgondolásai vannak, illetve hosszú távú projekttel rendelkezik. A Juventus ezt kívánja nekünk megtanítani, és szerintem nagyon jól teljesít a klub.

Nem lehet a végtelenségig nyerni akkor sem, ha éppen mi vagyunk a legerősebbek. Van néhány csapat a Serie A-ban, akik megerősödtek, és az új korszakot óriási lelkesedéssel kezdték, ezért a legnagyobb tisztelettel tekintünk azon csapatokra, amelyek versenyre kelnek velünk a bajnoki címért.

Az átigazolási piacot tekintve elmondhatjuk, hogy egyértelműen az AS Roma erősödött a legtöbbet a nyáron.

A zajló általános megújulás és a Siniša Mihajlović vezette új projekt miatt úgy vélem, hogy az AC Milan is nagyszerű idény elé néz, különösen mivel nincsenek európai kötelezettségei.

Amennyiben a Napoli szurkolói és játékosai készek tanulni Maurizio Sarritól, akkor ők is nagyszerű meglepetéssel szolgálhatnak.” - zárta szubjektív kiértékelését a Juve legendás hálóőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr687720284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixbetegállat 2015.08.20. 13:08:46

Ez a hír nem volt már véletlenül?

venember83 2015.08.20. 13:27:20

@Mixbetegállat: nem. Egy másik nyilatkozatban Gigi valóban realistán beszélt az esélyekről, de ez itt még nem volt ebben a formában.

Mixbetegállat 2015.08.20. 13:46:28

@venember83: Bocsánat nem volt,csak kísértetiesen hasonlít az előző Capitanos nyilatkozatokra.
Mint fő optimista magasra helyezem a lécet a csapatnak.Kimagasló szereplést várok a kerettől minden fronton.

babo0410 2015.08.20. 13:51:47

@venember83: Először nekem is Déjá Vu-m volt a hír olvasásakor. :)
Amúgy részben igaza van, mert a keret megújult, kulcsjátékosok távoztak. De az edzőnk maradt, és nagyon jól igazoltunk eddig, ha meg még minimum egy tkp érkezik, nyert ügyünk van. Szerintem most kb. a 2011-12-es szezonhoz hasonló a helyzet. És nagyon nagy eséllyel mi nyerjük meg a bajnokságot. Az inter jól erősített, de az edző gyenge, ráadásul eladták Kovacic-ot és Shaqirit, így előrejátékban kérdéses mit fognak tudni. Nem lesz aki a kp-t és a támadósort összekösse, ha csak nem Jovetic. Őket max EL helyre tenném most, de meglátjuk. A Milan a felkészülési időszak alatt is elemás volt, a TIM kupán szerintetek jók voltak. Ők nem erősítettek akkorát, az edzőjük meg nagy csapatnál még nem bizonyított, meglátjuk, ők odaérhetnek az első 3-ba, leginkább a 3. helyre. A Lazio kettős terhelés miatt talán csak EL-re ér oda szerintem. A Fior jól erősített, Sousa jó lehet, de még mindig nincs olyan keretük, ami elég erős ahhoz, hogy dobogósak legyenek, talán csatában lesznek a 3. helyért. A Napoli az új edzőtől függően elérhet bármit. A keretük a 3. helyre elég lehet, az edzőről sokat nem tudok. Nagy csapatnál még nem bizonyított. a Roma jól erősített. Náluk Totti is kulcskérdés. Ha nem fog állandó helyet kapni a kezdőben, akkor jók lehetnek. Azonban Garcia hiába remek edző, valahogy mindig belecsúszik egy erős hullámvölgybe. Eddig mindig leszakadtak tőlünk rendesen, idén talán nem annyira fognak. Ha viszont nem lesz hullámvölgyük, akkor elég kemény csata lehet velük. Én Juve 1. és Roma 2. helyre számítok, a 3. helyért meg a Fior, a Lazio, a Napoli és a Milan lehetnek elég kemény csaztában. Viszont ott a Bologna, akik szintén jól igazolnak, náluk is van pénz. Belőlük is kinézem, hogy EL helyen végezzenek. És nem is lenne rossz, hiszen náluk most van pénz, belőlük lehetne egy erős EL csapat. És a bajnokságnak jót is tenne egy új erős középcsapat, akik a bajnokság megnyerésére nem esélyesek, sőt az első három hely egyikére sem, de az EL-be legtöbbször bejutnak. Jó lenne pár olyan középcsapat, akik a nagyokat is meg tudnák rendre szorongatni, akik ellen a nagyoknak nagyon nehéz dolguk lenne.

venember83 2015.08.20. 14:02:12

@Mixbetegállat: nincs miért bocsánatot kérned. Viszont mostanában elég sok cikket olvasok és továbbítok a blog révén, ezért észrevenném, ha már publikált cikket olvasok.

MDaniel98 2015.08.21. 16:32:33

Scudettót védeni mindig marha nehéz, de azért mostanában csak sikerül valahogy.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása