Matthäus: "A Juventus nem tudja pótolni Tévezt, Pirlót és Vidalt"

matthaeus_lothar.jpgA váratlan sikerességgel zárult szezon után a Juventus nehéz feladat előtt áll, hiszen az átigazolási piac eddigi eseményei arra engedek következtetni, hogy a klub megtorpant, s nemhogy tovább erősíteni nem tudja keretét, de a szinten tartás sem ígérkezik egyszerűnek.

Az olasz bajnokságot játékosként is ismerő német szakember, Lothar Matthäus úgy véli, hogy a torinói klubot hatalmas veszteség érte Vidal, Tévez és Pirlo távozásával, míg az új igazolások és a kiszemeltek minőségben elmaradnak az elköszönt klasszisoktól. 

"Jó játékosok, fiatalok és technikásak, azonban nem rendelkeznek egy bajnok jellemzőivel." - szólt a Juventus kiszemeltjeiről, Mario Götzéről és Julian Draxlerről Matthäus a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva. 

"Mindig hiányzik belőlük valami ahhoz, hogy a csúcsra jussanak. Götze helyében, aki nem játszik, az ember odamenne az edzőhöz, s odatenné magát. Ez azonban nem következik be. Ők nem olyanok, mint Tévez, Pirlo vagy Vidal."

Az egykor világbajnoki címet is szerző szakember úgy látja, hogy klasszisai távozása után, a Juventus mesterének, Massimiliano Allegrinek változtatnia kell csapata játékán.

"A Juvénak jelentősen változtatnia kell a játékstílusán. Egy játékmestert keresnek Pirlo helyére, azonban Khedirát igazolták le, aki már le is sérült, ráadásul nem is olyan típusú játékos.

Mario Mandžukić nem Tévez, s Vidal is hatalmas veszteség. Nagyon kedvelem, s meghatározó lehet a Bayern számára. Ő egy vezér, aki támad és védekezik. Intelligens, s tudja hogyan kezelje saját magát.

A berlini döntőben úgy tűnt, elkerülhetetlen, hogy azonnal kiállítsák, azonban kitartott a mérkőzés végéig."

Matthäus hangot adott annak a véleményének is, hogy Khedira csak és kizárólag azért hagyta ott a Real Madridot a Juventus kedvéért, mivel a spanyol fővárosban már nem tartottak igényt szolgálataira.

"Khedira azért igazolt Torinóba, mert a Real Madridnál már nem kellett többé. Máskülönben soha sem láthatták volna a Serie A-ban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr627678742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supicool 2015.08.04. 17:06:31

Bár nem sokra tartom az utóbbi évek ténykedései utána, de majd minden szavával egyetértek...

Rocky80 2015.08.04. 17:13:43

Igen, Vidal intelligens. :D

m.martin91 2015.08.04. 17:13:54

Jól beszél Matthaus, teljesen igaza van.

Magyar Közöny 2015.08.04. 17:19:47

Sajnos teljesen igaza van.
Pirlo hiányát tavasszal nem éreztük meg, de ennyi klasszis kiesése sok.
Vidal és Tévez hiánya (sérülés, stb esetén) még a bajnokságban is érezhető volt.
Kb úgy tűnik, hogy a Juve vezetőségén kívül mindenki látja, hogy nincs megfelelő pótlás, és nem jó irányba mennek a dolgok.
2 hónapja még mindenki a jövő évi bl 4-ről álmodozott, most meg örülhetünk, ha egyáltalán a bajnokság be lesz húzva.

Juvegaspy 2015.08.04. 17:29:12

@Magyar Közöny: Vidal hianya nem volt erezheto a bajnoksagban gyakran meg a jelenlete sem volt erezheto! Osszejott neki a coppa meg a bl ben a vegen osszekapta magat bar meg sem kozelitte serules elotti formajat. Csiptem meg minden de most h nincs kicsit sokan tartjak tul nagyra a csavot.
Pirlonak is itt volt ideje a valtas ezt mindenki tudja de most hogy tenyleg mindenki sir utana. Bar o potolhatatlan ergo mashogy kell megoldani a helyettesitest.
Tevezt meg csak potolja Mandzu meg Dybala. Ez a nemet felsorolt par kozhelyet..hmm nagy tudasu ezt barki meg innen a blogrol is lenyilatkozta volna
Ennyi

pedronegroo 2015.08.04. 17:33:41

Ha már ilyen okosakat tud mondani ez a Matthaus adhatott volna pár tanácsot is mert újdonságot azt nem mondott. Ja, hogy ő csak egy sport kommentátor tanácsokat ne várjak tőle, bár annyi helyen megbukott mint edző hogy biztos volnának jó ötletei.....

Drughi Di Bianconeri 2015.08.04. 17:59:35

Tökéletesen igaza van a német parasztnak.

Mintha a saját szavainkat (már akikét persze...) olvasnám vissza.

Ő maga kicsit régebb óta és alaposabban ismeri Draxler és Götzét,mint akik itt áradoznak róluk, mint,ahogy a távozó - érkező folyamatokban is igaza van teljesen.

Khedira nyilván nem kellett a Real Madridnak, semmilyen más klubnak nem kellett, csak 1-2 német kiscsapatnak + az idióta Marrottának.

Persze,hogy a nagyobb cipit választotta a tuniszi betegember.

Magyar Közöny 2015.08.04. 18:34:57

@Juvegaspy: Pirlo időben lépett, felesleges lett volna padoznia, csúcson hagyta abba.
Na de, hogy Vidal nem hiányzott/nem fog hiányozni... hát legyen igazad.
Tévezt kevesen tudnák pótolni a mai mezőnyből. Mandzukicot bírtam, mert írtó küzdő típus, bayernnél óriásit játszott, de eleve termetükből és tudásukból kifolyólag sem lehet összehasonlítani őket. Dybala pedig vagy beválik, vagy egy újabb Giovinco lesz,.
Summa summarum, konkrétan egyikük helyett sem jött senki.

Juvegaspy 2015.08.04. 19:53:03

@Magyar Közöny: igaz hogy nem egy az egyben lettek potolva. Elol en bizom Dybalaban es a horvatban..meglatjuk.
Vidalrol talan azert velekedek igy mert ugyse lesz mar Juve mezben minek sirassuk. Szerintem Sweistengert nem fogja tudni potolni plusz eleg vehemens Guardiolaval rafazhat nem kicsit itt ikonna valhatott valna itt is lathatjuk mennyien szerettek annak ellenere h nem egyszer 0 teljeditmenyt nyujtott. Ot sem kell egy az egyben potolni ha mar egy Witsel szintu jatekos erkezik plusz Sturaro belejon az a poszt el van intezve

Rikoo 2015.08.04. 23:15:03

@Juvegaspy: Vidal hiánya nem érződött a bajnokságban, mert Tévez ősszel végig húzta a csapatot. BL-ben viszont nem kicsit érződött, amikor tavasszal formába lendült és igazi csapatvédekezés volt. Nem is emlékszem mikor védekeztünk ilyen jól a BL-ben a döntőt kivéve. Posztján én őszintén nem tudnék jobb játékost mondani. Fut, hajt magával húzza a többieket technikás, büntetőrugó specialista. Elment és ez óriási probléma a középpályás védekezésben. Tévez se lesz aki majdnem ugyanez csak egy poszttal előrébb. Elkérte elől és majdnem mindig megtartotta a labdákat, ráadásul elég sok gólt is lőtt. Ez lenne Dybala, csak az a baj, hogy súlytalannak tűnik és elnyomják, elveszti a labdákat. Pirlot pedig lehet szidni, hogy lassú, meg már nem ez a szint az övé, de a labdabirtoklásunk 90%-ban szerepe volt neki. A pontrúgásokról meg ne is beszéljünk, mert nagyon hiányozni fog. Lehet pozítivan látni meg kivárni, de amit most írtam ez a realitás ez volt és Allegrinek nagyon össze kell kapnia magát, mert ennek a 3 játékosnak a hiányát vmi mással kell kompenzálnia a csapatban. És nagyon kell egy Witsel tipusú játékos vagy vki olyan aki idősebb és összetudja fogni a középpályát, mert ott teljesen elbukhatjuk az összes trófeát. Sok sikert Allegrinek és remélem nem alszik mostanában, hanem még éjszaka is dolgozik!

MDaniel98 2015.08.05. 14:46:45

Matthausnak most teljesen igaza van, én is úgy érzem, nem megfelelően haladnak a dolgok a Juvénál jelenleg. Most 3 játékosra lenne szükségünk 1 fiatal BHV-re (Kurzawa, Jin-Su Kim), egy romboló/építő csupa szív (és nem sérülékeny) középpályásra (khm Allan...) (Wanyama, Verratti, Xhaka, Geis) illetve egy vérbeli irányítóra (Sigurdsson, Vázquez, Ziyech, Calhanoglu) és akkor talán nem csak a bajnokságban lenne esélyünk.

KysBé 2015.08.05. 18:34:51

@Juvegaspy:
"Tevezt meg csak potolja Mandzu meg Dybala"
Igaz, de csak, ha 12 lehetünk a pályán :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása