Pogba: „Én leszek az új Vidal”

pogba_paul_golorom_csikosban.jpgPaul Pogba véleménye szerint képes átvenni Arturo Vidal szerepét a Juventusnál, és kész bizonyítani, hogy mennyit fejlődött.

Arturo Vidal eladása a Bayern München csapatának, valamint Andrea Pirlo távozása az MLS-be rendkívül negatívan érintette a Juve középpályás sorát.

„Fontos játékosok távoztak.” - nyilatkozta a fiatal francia csillag a La Gazzetta dello Sport munkatársának.

„Mindazonáltal olyanok érkeztek, akik rendkívül tapasztaltak. Ráadásul mi a Juventus vagyunk, és ezért mindig jól kell teljesítenünk.”

Paul Pogbát ezt követően arról kérdezték, hogy el tudja-e saját magát képzelni trequartistaként, tulajdonképpen képes-e Arturo Vidal offenzív játékát hozni.

„Az edző rendelkezésére állok, azt teszek, amit kérnek tőlem a csapat érdekében. Nem esik nehezemre a két csatár mögött játszani, azonban majd meglátjuk, mi történik a szezonban.

Hogy képes vagyok-e annyi gólt lőni, mint Arturo Vidal? Miért ne? Képes vagyok rá. Ebben reménykedek mindenki érdekében, úgy saját magamért, mint a Juventusért.

Sokat tanultam Arturo Vidaltól és Andrea Pirlótól, mindketten rendkívüli futballisták. Most pedig gyakorlatba kell ültetnem mindazt, ami tanítottak nekem, és bizonyítani kell a fejlődésem.

Carlos Tévez is távozott, azonban egyéb kulcsjátékosokra találtunk. A csapatban nem történtek gyökeres változások, és Sami Khedira és Mario Mandzukic csatlakozott, akik nagyon fontos futballisták.

A változást követően mindig lesznek bizonyos eltérések, de mi a Juventus vagyunk, és kötelességünk jól teljesíteni.

Amennyiben eléggé akarjuk, képesek vagyunk begyűjteni az ötödik bajnoki címet, mert mi vagyunk a Juventus. Ez csak rajtunk múlik.

A Bajnokok Ligája-döntő most már a múlt, semmi köze nincs a most kezdődő szezonhoz.

Massimiliano Allegrinek igaza van abban, hogy új lapot kell nyitnunk, de ha képesek voltunk sorozatban négy bajnoki címet nyerni, akkor azt jelenti, hogy mi már hozzászoktunk ehhez a gondolkodásmódhoz egy jó ideje.

A többi olasz csapat már régóta hozzászokott ahhoz, hogy a Juventus mindenki előtt toronymagasan végez, ezért várható, hogy előbb vagy utóbb elég éhesek lesznek ahhoz, hogy a csúcsra törjenek.

Megnő bennük a küzdőszellem, és éppen ezért nekünk sokkal jobban kell koncentrálnunk, és jobban kell teljesítenünk.”

Végül a számos tőkeerős klub által megkörnyékezett futballistát a távozásról kérdezték.

„Arturo Vidal jó döntést hozott a Bayern Münchenhez való szerződéssel, de én itt vagyok, és nem akarok az átigazolási piacra gondolni, csak a pályán jár az agyam.

Nekem csak ez számít. Hogy százszázalékosan itt maradok-e? Mindenki láthatja, hogy itt vagyok.” - zárta az interjút határozottan Paul Pogba.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr787667836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supicool 2015.07.31. 12:06:12

Hát ha nem jön érdemi irányító, akkor még ez lenne a legjobb opció, csak akkor félek, hogy ha Struraro nem jön be, vagy Asamoahra nem középen számítanak, akkor a kp átjárópálya lesz, mert más nem képes szűrni (nem Marchisio és Khedira sem...).

alexGicamo 2015.07.31. 12:47:22

@supicool: Osztom a véleményed és még kiegészíteném azzal,hogy kissé ellentmondásos a nyilatkozata . Ugyanis sorolja,hogy kik távoztak,s kik jöttek,utána meg azt mondja,hogy nem történt gyökeres változás a csapatban ... Akkor most döntsünk el . Én örülnék neki,ha képes lenne hátára venni a csapatunkat,de hogy Arturo helyén ? Akkor tisztázzuk : Arturo egy támadásban is erős box-to-box játékos . Polponak nem ez a posztja . Számomra ő kicsit pont a fordítottja : inkább támadásban erős,de védekezésben sem épp kutyaütő . De ami biztos : semmiképp sem irányító vagy treqarista. Persze még fiatal és bármelyiket megtanulhatja ,hiszen ő maga is mondta,hogy sokat tanult a Harcostól és a Maestrótól ... Na majd meglátjuk ! Úgy legyen !

Gannicuss 2015.07.31. 13:22:05

Nem menne el simán odaadnám neki a 10 est. Csak sajnos el fog.
Nála igaziból mindegy hol játszik a kp-án. Egyedül Ő képvisel igazi klasszis minőséget.

Nagyon nagy kár, hogy egy ilyen zsenit nem fogunk tudni megtartani...

mpite 2015.07.31. 13:27:39

@Gannicuss: Mennyire jó lenne már egy ilyen javaslat a Polipnak, hogy tied a 10-es, ha nem távozol a következő 5 évben :) Én örülnék neki, de sajnos nem sok realitásalapja van.

Gannicuss 2015.07.31. 13:33:48

@mpite: Talán 2 évig itt lehetne még tartani a 10-es mezzel és egy 8 milla körüli fizuval. Igaziból a többiek sem magyarázhatnak, hogy ők miért keresnek kevesebbet, mert világsztár mutatóba csak az öreg Gigi maradt.

Viszont a baj az, hogy ez csak nekünk szurkolónknak érdekünk. A vezetőség 0 ból csinál 100 millát. Bogba 3x ennyit kereshet és blt nyerhet a Barcával.

Sajnos olyan keretet nem tudunk mellé rakni amivel ez sanszos.

Rikoo 2015.07.31. 13:56:02

@Gannicuss: Teljesen igaz, hogy Pogba és Buffon az igazi két klasszis játékosunk. Buffon nálam még mindig a legjobb kapus, senki nem tudja úgy irányítani a védelmet, mint ő. Mindig látni amikor ráközelít a kamera meg amikor ott a zajmikrofon, hogy mindig mondja a magáét. :D
Pogba pedig tényleg egy kincs és sokszor kilóg a mezőnyből a képességeivel, főleg olasz meccseken(persze pozitív irányban). De a pályafutása szempontjából neki tényleg jó tenne, ha a mostani Barcelonába igazolna. Pedig látszik rajta, hogy szeret itt lenni, nagyon családias hangulatot csinált Conte, kiváncsi vagyok az újakkal megtudja-e csinálni Allegri is bár szerintem maga az új közeg, a stadionnal ilyen családias hangulatot teremt. De a lényeg, hogy rá én nem haragudnék annyira, mint Vidalra. Mégha az ő eligazolását is vmennyire, meg lehet érteni, de Pogba legalább nem mondja, hogy itt szeretne visszavonulni stb...

Gannicuss 2015.07.31. 14:13:36

@Rikoo: Rá én sem, egész nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben nem maradhat mindig Olaszországban.

Élvezzük ki még ezt az 1 évet!

Gannicuss 2015.07.31. 14:14:08

@Rikoo: Ja és Gigi egyértelműen a legnagyobb!

rockitbaby 2015.07.31. 14:18:19

@Rikoo: Ezzel most ellent kell mondjak. Egészen eddig a nyárig minden juventino úgy gondolta, hogy na Pogba most fogtávozni, jobb csapatba, nagyobb fizetésért stb. És Vidal meg az ízig vérig Juventus játékos innen vonul vissza. Gyakorlatilag ennek eddig minden nyáron a tökéletes ellentetje állt elő, kivéve persze idén.

Nem akarom magam nagyon hülyének nézetni és még csak nem is babo másik regisztrálása ez, de abban egyet kell értsek vele, hogy Pogba per pillanat a lehető legjobb helyen van. Fix és stabil kezdő. Töretlenül fejlődhet. Ráadásul, Vidal-lal ellentétben, aki folyamatosan nagyképűen a világ legjobbjának és fekete-fehér vérűnek mondta magát, Pogba szerény és a szó legszorosabb értelmében fogalmunk nincs, mit akar. Azaz jobban mondva csak annyit tudunk, hogy folyamatosan játszani. Nyílván ő is szeretne majd sokkal többet keresni, de még mindig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bár komoly tapasztalattal rendelkezik, de még mindig fiatal és még bőven fejlődik. És ezt a pénzéhes Raiola is tudja. Egészen addig lesz Juventus játékos, amíg fejlődik. Ha van egy kis szerencsénk, ő is 28 évesen pályája csúcsán távozik.

De akkor, hogy ne legyek hatalmas off. Szerintem meg van a mi saját Oscar-unk, totál ingyen. Kapja meg a 10-es mezt, a jelenlegi keretből szerintem egyedül őt nem roppantaná össze az ezzel járó felelősség, és kapjon még egy millió fizut. Vidal-nál a csatárok fögött nem lehet rosszabb. Hogy védekezni ki fog? Hát Istenem, Marci és Asamoah mögött ott van Khedira és STuraro, mint csere. Nem kell más csak a szó legszorosabb értelmébe vett pitbull. Aki felfal mindenkit a pályán és legrosszabb esetben a legtávolabbi Pogba-ig 15 méterre pontosan tud passzolni. Ez már csak nem lehet olyan hatalmas feladat.

Rikoo 2015.07.31. 14:29:33

@rockitbaby: Na nekem ebbe vhogy néhány dolog sántít.:(
1. Nem biztos ,hogy 28 évesen lesz pályája csúcsán, addigra lehet teljesen kiég, mint a fiatalon berobbant játékosok 80%-a.
2.Szerintem nem tenne neki jót ha nem a középpálya közepén játszana, mert igenis fontos a védekező játéka, főleg a hosszú lábaival, mindenhova odaér, gyors, jól szerel és ott a legkomfortosabb a játéka.
3. Nem értem, minek kellene a 10-es mezt odaadni neki. Allegri azt mondta, hogy klasszikus 10-es posztra keres játékost. Pogba sztem egyáltalán nem az. Ott a legjobb ahol van a baloldalon középen. Nagyon nagy hasznára van a csapatnak. Ráadásul egyre jobban fejlődnek a lövései is. Befelé tolva nagyon sok gólt lőhet. Arra a posztra érkezzen olyan akinek az a vérbeli posztja, ha pedig nem érkezik senki akkor, más taktika kell.

Persze ez csak az én véleményem, a vezetőség lehet, pont az ellentettjét gondolja, de abban biztos vagyok, hogy Pogba nagyon max. 3 évig marad, de valószínűbb 1 vagy 2.

rockitbaby 2015.07.31. 15:22:38

@Rikoo: Messi sincs még kiégve, bár ő sem nyújt konstans extra teljesítményt. Mindahogy senki sem folyamatosan jó. Vannak ingadozások. Azért mostanában az ilyen csodagyerekekre sokkal jobban odafigyelnek, semmint hagyni kiégni őket. Az edzők per pillanat sokkal komolyabb lelki munkát végeznek, mint a csapat pszichiáterei akár. Én ettől nem félek.

Az, hogy jót tenne-e neki vagy sem, mi egyelőre csak abból tudjuk valamilyen irányba dönteni a mérleg nylevét, hogy eddig hol és hogyan játszott. Mi még legjobb tudomásom szerint a csatárok mögött nem próbáltuk. Conte e Bayern ellen talán egyszer alkalmazott secunda punta-ban középpályást, az Marci volt. Allegri ellenben előszeretettel jhátszat irányítói poszton ilyen Pogba féle mindeneseket, lásd Boateng és Nocerino. Ne minőségi szempontok alapján ítéld meg a felsorolást :)

A 10-es mezt hagyományosan a csapat legértékesebb tagja kapja meg, és akár tetszik, akár nem már Conte alatt is az egyik nélkülözhetetlen, legértékesebb játékos volt. Ez az évek alatt nem csökkent. Megkaphatná símán. A kérdés sokkal inkább onnan érdemes megközelíteni, hogy letett-e már nálunk annyit az asztalra, hogy megkaphassa. Vagy talán a legjobb onnan nézni, hogy ez jelentene-e neki bármi pozitív hatást, lökést. Ha nem, akkor felesleges. Megvagyunk klasszikus 10-es nélkül is, ADP utáni űrt is átvészeltük Tévez-ig.

Arról nem is beszélve, hogy bár a vezetőinkre sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy ne az edzőre bíznák a felállást és az ehhez kellő embereket. Ha Allegri feltalálja a spanyol viaszt Pogba irányítókénz szerepeltetésével, akkor hidd el keresni fognak valaki pitbullt a helyére egy sorral hátrébb. Az az általad remélt 3 év pont a karrierje csúcsa lehet. Most 22, ilyen tempóban nem 28 lesz a csúcson, hanem elérheti hamarabb is. De a még 3 év reális lehet.

KysBé 2015.07.31. 15:25:18

Nincs egy TOP játákosunk sem - 38 éves Buffont leszámítva. Ez tény!
NULLA a reklámértéke a csapatnak!!!
Marotta teljesen lééli a csapat hírnevét!!!

RuidaRobert 2015.07.31. 15:55:12

@KysBé: Mert Vidal+Pirlo+Tevez amikor érkeztek óriási reklámértékkel rendelkeztek.

Én hiszek benne, hogy egyes érkezők képesek lesznek felnőni a szerephez. Gondolok itt Dybalára és Ruganira, sőt én Zazát sem írnám le, sokakkal ellentétben.

KysBé 2015.07.31. 16:26:53

@RuidaRobert: Azért egy Tévez - Vidal duóra valszeg többen kiváncsiak, mint a Khedira-Zaza-Padoin-Sturaro-DYbala-Neto csoport összeségére! Mind szurkolói, mind marketing szempotból!

RuidaRobert 2015.07.31. 16:44:08

@KysBé: Vidalra a leigazolásakor nem voltak többen kíváncsiak, mint most Dybalára.

Sőt, ha az argentin jól beilleszkedik és tud fejlődni, akkor sokkal nagyobb reklámértéke lesz támadóként, mint a chileinek. Az utóbbi években elég jól teljesített a Marotta+Paratici duó. Én bízok a felderítő hálózatban, nyilván nem megalapozatlanul költöttünk rá ekkora összeget.

Egyébként nem szoktam személyeskedni, de a kommentjeid alapján egyre inkább azt érzem, hogy csapatot tévesztettél. Jobban passzolna hozzád a Real Madrid. Egy pozitiv hozzászólásod nincs...

niccolo 2015.07.31. 19:30:58

Ja,átveszi Vidal szerepét....és megy ő is!

neuropa 2015.07.31. 21:12:10

@RuidaRobert: Muhahaha. :] Végre valakiben volt vér odaszúrni egy barátit. Szerintem sem kell egy identitászavarosnak sem itt bosszankodni egész évben azon, hogy nem érkeznek nagy nevek. Madridban minden évben bemutatnak kettőt – sokra is mennek vele, de hát ez őket és a szurkolókat látszólag nem nagyon zavarja.

Rivendell 2015.07.31. 21:32:02

@neuropa: márpedig ez a Juventus....tetszik nem tetszik teljesen jogos elvárás minimum 1 top név,mikor 3 távozik 1 nyár során. Ide anno minden top távozó fejében érkezett 1 top.konkrét pótlások voltak.

Én nem várom el a top érkezőket,de maximálisan megértem azokat,akik elvárják.

Identitás zavaros....akkor te is az vagy,mivel te azt várod amit a mostani brigád ad,miközben a többség messze nem ezt látta és kapta kérés nélkül is,mikor Juve szurker lett.
Madrid az mástól más,ők az árverseny miatt tekinthetőek azoknak,akik és nem azért,mert érkezik évi 2 top játékos.

MDaniel98 2015.08.03. 16:32:15

@neuropa: Csak Vidal 2,5 volt Dyabala meg 32+8. Azért nem mind1.

MDaniel98 2015.08.03. 19:51:37

@Juveboy92: Úgy akartam, csak lemaradt.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása