Ügynöke szerint Draxler 25 millió euro fejében távozhat a Schalkétól

draxler_julian_schalke_portre.jpgA Juventus egyik legfőbb kiszemeltje a Schalke 04 ifjú tehetsége, Julian Draxler lehet, s azt követően, hogy a német klub áldását adta a támadó és a torinóiak közti egyeztetésekre, most megszólalt a játékos ügynöke is, aki úgy véli, hogy 25 millió euro körül megegyezhetnek egymással az érintett felek.

"Valóban igaz, hogy tárgyalunk a Juventusszal." - ismerte el Roger Wittmann a Tuttosport munkatársának nyilatkozva. "Úgy gondolom, hogy 25 millió euro körül létrejöhet az üzlet. 

A kivásárlási ára június 30. után érvényét veszti, majd a következő két szezonban ismét életbe lép."

A mindössze 21 esztendős Draxlert a német labdarúgás legnagyobb tehetségei között tartották számon, s tagja volt hazája válogatottjának világbajnoki címet szerző keretének, azonban az előző szezonban sokáig sérüléssel bajlódott.

A játékos ügynöke által említett 25 millió eurós összeg pont félúton található a Juventus 20 millió eurós ajánlata és a Schalke 04 30 milliós árcédulája között, amelyekről a pletykák szólnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr567646952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hellan (törölt) 2015.07.22. 14:53:31

Ha valóban sikerül 25M körül megállapodni és ezt még némi bónusszal csökkenteni, valamint Draxler 4M alatti fizut elfogad annyira nem vészes biznisz ez.

el.Flaco 2015.07.22. 15:03:49

@hellan: Én is így látom, bár sokkal jobban örülnék Götzének, de ha ő nem érkezik, akkor 25 millióért Draxler elfogadható igazolás. Az 5 milliós fizetést én is sokallom.

RuidaRobert 2015.07.22. 15:13:35

@el.Flaco: Ha van minimális esély Götze megszerzésére, akkor mindenképp őt kell erőltetni. Ellenkező esetben nem rossz megoldás. Bár egyből kifizetni érte a 25 milliót azért húzós az előző szezonja után.

m.martin91 2015.07.22. 15:18:00

Ha Draxler érkezik, akkor már most figyelhetjük, hogy hova tudjuk jövőre eladni. Ha 25 milliót fizetünk érte, akkor 20-ért eladhatjuk jövő nyáron. A Wolfsburg kiváló opció lehet, mert De Bruyne 2016-ban biztosan távozik, szóval ők lehetnek az első számú opciók, aztán ha Calhanoglu elhagyja a Leverkusen-t, akkor oda is mehet, sőt, ha a Dortmund-nak szüksége lesz egy fiatal, tehetséges, német játékosra, akkor ők is képben lehetnek. De akár vissza is mehet a Schalkéhoz, egy bukott év után. Ha nem kap 5 milliós fizetést, csak annyit, amennyiről az új hírekben írnak (max. 3 millió), akkor németként nem fog annyira ragaszkodni Torinóhoz, szívesen visszamegy Németországba.

RuidaRobert 2015.07.22. 15:31:24

@m.martin91: Ilyen szinten nem írnám le. 1 éve anyáztunk rendesen, hogy Morata miért ér ennyit nekünk, pláne Gabbiadini és társai kárára. Aztán elég szépen bizonyított. Hátha vele is így járunk, HA jön.

Én továbbra is nagyon reménykedek Götzében, szerintem ő igazi húzóember lenne. Viszont Draxler 3,5-nél ne kapjon többet, nyilván nem az én pénztárcám, de elég furán nézni ki a keret átlag fizetése mellett.

m.martin91 2015.07.22. 15:51:08

@RuidaRobert: Morata egész más, ő egy latin játékos, a spanyolok pedig most már mindenhova betörnek, ráadásul ő játszani akart, hiszen a Real-ban csak csere volt. Draxler ellenben nem csere, játszana, ha tudna, és valószínűleg azért játszana szívesen a Juventus-ban, mert többet kereshet, mint a Schalkénál, sőt, maga a klub is könnyen lehet, hogy egy jó ajánlat esetén nyomást gyakorolna a játékosra, hogy menjen csak Torinóba, mert nekik már nem kell. Abból, amit eddig tudunk, azaz hogy a Schalke úgy adott engedélyt a Draxler-rel való tárgyalásra, hogy velük még nem egyeztünk meg, arra tudok következtetni, hogy a németek már nem tartanak igényt Draxler-re. A német játékosok pedig nem arról híresek, hogy nagyot alkottak volna a Serie A-ban. Gondolod, Draxler lesz a kivétel?

Il Principino 2015.07.22. 16:04:06

Az egészben az a szép,hogy qrvára nem posztra igazolunk,kiváncsi leszek,hogy lesz ebből a srácból irányító,amikor a szélen játszott egész életében!?
Marottáék biztos látnak benne irányítói képességet vagy mi?!
+ még nagyon sérülékeny is...

RuidaRobert 2015.07.22. 16:12:19

@m.martin91: Spanyol játékosok se arról voltak híresek, hogy Olaszországban csinálnak karriert. A német focit meg nem érheti panasz.

Ne érts félre, én se vagyok tőle elszállva, sőt...Elég a tehetségekből, nekünk egy fiatal de mégis tapasztalt játékos kell. Jelen esetben Götze tűnik megszerezhetőnek. (Viszont ha Müller elmegy, akkor esélytelen.)

hellan (törölt) 2015.07.22. 16:14:58

@m.martin91: Naná, hogy engedélyt adott a Schalke, hiszen költekeznek rendesen és Shaqiri is megy hozzájuk, valakiből bevételt is kell csinálni, ez Draxler lesz.

pedronegroo 2015.07.22. 16:26:10

@m.martin91: Mivel fiatal ezért könnyen elfogjuk tudni adni elsősorban Németországba ahol preferálják saját fiaikat, már amennyiben nem válik be. Tehát összességében ez a 20-25 millió vételi ár és 3 millió körüli fizu már nem olyan rizikós mint amilyen összegekről eddig a pletykák szóltak.

Ja és Allegri irányítót kért ő pedig nem az, akkor az irányítót még továbbra is fogja hajkurászni Marotta/Paratici???

pedronegroo 2015.07.22. 16:29:27

Azt azért vágjátok hogy 40+25 (Dybala+Draxler) azért már majdnem egy Agüero....

Drughi Di Bianconeri 2015.07.22. 16:41:49

Remélem nem jön létre az üzlet, csak azért ne qrjanak el 25 M eurót,hogy igazoljanak a Vidal-transfer "kárpótlása" gyanánt.

Ő egy (baloldali) szélső támadó, amilyenre nincsen szükségünk, hiszen 1 szélső miatt,nem állunk át 4-3-3ra, bár ennyi új játékost bármilyen rendszerbe szoktatni kemény dolog lesz.
Mondhatni most kezdődik Allegri igazi munkája: Conte-csapat húzóemberei távoztak/távoznak,akik közül 2 idén is fontos kulcsember, Vezér volt.

Ezek az új srácok max. újságban/könyvben olvastak a 3-5-2ről, az szvsz. megy is a kukába (Hála a JóIstennek).

Mindezzel azt akarom mondani,hogy elképzelhető,hogy Allegri kipróbálná a 4-3-3at is,de ahhoz az 1 szem Draxler édeskevés.

Valamint ismét tett egy nyilatkozatot,hogy trquartista-t kér, ami Draxler-re nagyon nem mondható el.

Részemről az a legnagyobb baj vele,hogy nem lenne sokkal olcsóbb,mint teszem azt Götze,de igazából még semmit nem mutatott a gyerek, 2 évvel ezelőtt volt utoljára értékelhető.

Csak egy fiatal tehetség, aki qrva sérülékeny és sok mindent még nem bizonyított, sehol.

Mindezért 25 M-t fizetni,ráadásul teljesen kultúr és stílus idegen (Götze hozzáképest egy kész klasszis,aki már lerakott ezt-azt az asztalra egyébként).

Nagyon rá fogunk cseszni,ha Ő jön,akkor igaza van @m.martin91:nak elkezdhetik nézni azokat a klubokat is,ahova jövőre továbbadjuk.

Calhanoglu meg Eriksen miért nem kerülnek szóba sem ?

pedronegroo 2015.07.22. 17:03:01

@Drughi Di Bianconeri: Pedig úgy néz ki megvesszük csak hogy vegyünk valakit Vidal után szabadon....
Ha érkezik akkor csak a 4-3-3 vagy a 4-3-2-1 vagy 4-2-3-1 jöhet szóba mint formáció. A taktikánkon is változtatni kell, értem ez alatt hogy kontrákra kéne berendezkedni mert nagyon gyors támadóink lesznek/vannak (Dybala, Morata, Coman, Draxler). Szóval kontra esetén nagyon is jól működne a rendszer mert ezek a fiatalok ha van területük akkor lefutnak bárkit és ez jó. De mint tudjuk a serie a -ban megy a tömörülés meg a felállt védelem viszont oda nem hiszem hogy jók lesznek, talán Dybala igen, mert ő már azért benne van az olasz fociban.
Calhanoglu meg Eriksen tudtommal más nagy csapatoknál se kerülnek szóba, legalábbis én nem olvasok ilyen híreket, valszeg ők "mozdíthatatlanok". Draxler-nek viszont nem biztos a helye a Schalkenél meg gondolom Allegri rá van izgulva mert azt nem merem feltételezni hogy Marotta magán akciójáról lenne szó.
Rácseszni meg annyira nem cseszhetünk rá mert a németeknek biztos visszatudjuk passzolni míg fiatal.

Rivendell 2015.07.22. 17:11:28

@pedronegroo: kizártnak tartom,hogy Allegri az aki annyira oda lenne érte.

pedronegroo 2015.07.22. 17:24:53

@Rivendell: Akkor minek van Allegri hogy csak bólogasson?? Nyilván Draxler is szóba került csak esetlegesen nem első körben... Allegri erőlteti ezt a irányítót vegyünk projektet és ezek szerint neki belefér még Draxler, mert egyébként azt biztos mondhatná hogy köszi nem kell ha nincs Götze vagy Oscar de erről nincs szó, mert választhat úgy is hogy marad az eddig használt formációknál és kész. Ne találjuk már ki hogy esetleg Marotta erőszakolja rá ezt a Draxler gyereket.

el.Flaco 2015.07.22. 17:30:58

@pedronegroo: A 4-2-3-1 nem lenne rossz, de teljesen idegen a csapattól. Pogba - Marchisio középpálya jól hangzik, cserének Sturaro - Khedira. Előttük balra ott lenne Draxler vagy Coman, középre Dybala vagy Pereyra, de jobboldalra kit raknánk ki? Morata gyors, de nem az a tipikus szélső támadó (sőt), más pedig nem nagyon van a keretben. Zaza vagy Mandzukic teljes mértékben csak befejező csatárként használható. Szóval érdekes lenne és ezért is gondolom azt, hogy Draxlernek hiába nem az a posztja, de trequartistának érkezne. Én még reménykedem Götzében.

KysBé 2015.07.22. 17:32:02

@pedronegroo:
"könnyen elfogjuk tudni adni elsősorban Németországba ahol preferálják saját fiaikat"

Ja....
Khediráért ( ingyen ) is hogy harcoltak a Németek....

Rivendell 2015.07.22. 17:37:34

@pedronegroo: miért,talán Conte is nem azért távozott,mert bólogatást vártak tőle?:DDD

pedronegroo 2015.07.22. 17:47:10

@KysBé: Írtam, hogy ameddig fiatal addig biztos fogunk rá vevőt találni a német kluboknál. Fiatal játékosokat könnyebb adni-venni.
Khedira valóban ingyen megszerezhető de magas fizu igényekkel rendelkező játékosként volt a piacon. Továbbá honnan veszed hogy nem érdeklődtek utána??? Egyébként is gondolkozz egy kicsit, mivel mi nagyon korán léptünk Khedira ügyében így a német csapatoknak se ideje se értelme nem lett volna lépniük. Németországból csak a Bayern lehetett volna nekünk konkurencia. Így olyan harcolt hiányolsz ami nem is jöhetett létre.
Az állandó pesszimizmusoddal te meg vagy elégedve csak úgy kérdezem? Mondjuk a magyaroknál ez népbetegség...

pedronegroo 2015.07.22. 17:51:39

@Rivendell: Conte biztos nem bólogatott, le is lépett... de mint írtam Allegri-nek van választási lehetősége, vagyis azt mondja hogy köszöni szépen nem, megoldja máshogy. Szerinted nem Marotta lenne a világ legboldogabb embere ha Allegri rácsörögne hogy vagy Götze vagy senki? Már is mehetne nyaralni azzal a tudattal hogy nem kellett költenie egy fityinget sem ami nyilvánvalóan az egyik legnagyobb örömet okozza az életében, ennyire már ismerhetjük! :)

babo0410 2015.07.22. 18:02:05

@pedronegroo: És miért lenne jó, ha nem kéne költeni. Másrészt meg ha azt mondja Allegri, hogy Götze és senki más, akkor az elmúlt évek tapasztalata alapján is mondható, hogy biztosan mindent megtennének azért, hogy Götze jöhessen. Ahogy meg is tesznek.

hellan (törölt) 2015.07.22. 18:06:14

@babo0410: Nézd, ha Götze annyira ide akarna jönni, akkor nem Draxlerrel baszakodnánk, mindenki azt várja kint, hogy Götze válaszára várunk? Kérdezem én jellemző volt ez ránk bármikor is?
Másik, hogy ha számunkra elérhető távolságra lenne pénzügyi szempontból, nem Vidal-Götze csere lenne?
Ezek a kölcsön meg opciók a világ baromságai egy ilyen drága játékosnál.

Tony. 2015.07.22. 18:06:52

@babo0410: Jah, és az is elmondható, hogy a végén nem érkezik meg...

Tony. 2015.07.22. 18:08:34

@pedronegroo: Allegri alapvetően azért került ide, mert olcsó és bólogat. Az más kérdés, hogy azóta jobb pozícióba került, de ő nem fogja verni az aztalt, meg elmenni, mint COnte, ha nem azt kapja, amit kér.

babo0410 2015.07.22. 18:15:25

@Tony.: Allegri nem azért érkezett, mert olcsó és bólogat. Te az ilyen marhaságokat honnan szeded? Allegri azért jött, mert mikor tavaly Conte bejelentette, hogy távozik, ő volt a legjobb megszerezhető opció a számunkra. Gyorsan kellett valaki, így olyan szóba se jöhetett akinek van csapata. Azóta meg Allegri igazolta is, hogy a vezetőség nem tévedett vele kapcsolatban.

babo0410 2015.07.22. 18:17:52

Egyébként ha Daxlert kölcsön tudjuk venni, jó opció, ha nem, akkor nem ő kell. Szerintem most elsősorban Götze-re várunk, de mellette tárgyalunk Draxlerért is, mert nem akkor akarunk kapkodni, mikor Götze dönt, és nem vált. De szerintem Götze a fő célpont.

hellan (törölt) 2015.07.22. 18:19:31

@Tony.: Hogy olcsó? Már nem az, így ez nem igaz. Hogy bólogatna? Mekkora baromság lenne, ha Marotta formálná a keretet az edző megkérdezése nélkül...Vannak pénzügyi keretek, amelyeket figyelembe kell venni, nem vagyunk sem Real, sem MU h szarjuk a pénzt, azzal főzünk, ami van.
Elismerem volt idén is 1 erősen pénzkidobás jellegű igazolásunk (Zaza), de eddig az ilyen igazolások megcáfolták gyorsan, hogy felesleges nyavalyogni.

KysBé 2015.07.22. 18:40:36

@pedronegroo:
"mivel mi nagyon korán léptünk Khedira ügyében így a német csapatoknak se ideje se értelme nem lett volna lépniük"

Khedira FÉL ÉVE!!!!! ingyen aláírhatott volna bárhová! Ne mond, hogy ez kevés idő .....

KysBé 2015.07.22. 18:41:34

@hellan: Marottánál már csak Allegri nagyobb bábú!!!

hellan (törölt) 2015.07.22. 18:43:49

@KysBé: Fejtsd már ki kérlek mire alapozod ezt, mert kezdem elhinni, hogy nem vagy Juve szurkoló, mert ekkora utálatot a vezetőség iránt egyetlen szurkolónál sem láttam.

Fejtsd már ki kérlek, hogy ez a bábu hogyan vitte BL döntőig a csapatot, nyert bajnokságot stb., kíváncsian várom mivel tudsz meggyőzni.

Rivendell 2015.07.22. 18:44:04

nem ááá.Allegri nem bólogatni érkezett:DDD húúú bakker itt már kezd zsibbadásos nevetőgörcs kerülgetni.

kicsit túl képzelitek Allegri szerepkörét a Juve vezetők szemében.

meg az ilyen mondatok,hogy az elmúlt évek tapasztalati alapján mindent megteszünk Götzé megszerzése érdekében,ha Allegrinek ő kell...jaja mindent megtettünk éveken át az első 3 jelöltért,de soha nem sikerült behúzni csak a 4.-5. számú jelöltet:DDD

ti a BL döntő alatt beszedtetek valamit,aminek még tart a hatása?:D

Rivendell 2015.07.22. 18:47:20

@hellan: márpedig bizonyos értelemben Allegri is csak 1 Bábú....ami nem azt jelenti,hogy nem ért a szakmájához,csupán nem figyelnek arra,hogy ő kiket szeretne,max annyira figyelnek rá,hogy megkérdezik milyen posztokra hozzunk játékosokat,csak hát az kicsit kevéske,mert vannak minőségi szintek is.

ui:nekem Allegrivel semmi bajom,én anno is örültem,hogy Conte távozik és ezzel Kysbé is így volt...talán csak mi ketten örültünk:D

Rivendell 2015.07.22. 18:48:14

ammeg nem úgy volt,hogy ő kérte Berardit?

KysBé 2015.07.22. 20:15:56

@hellan: Nem posztom Téged meggyőzni, mindazonáltal szövegértésben talán a segítségedre lehetek: "Allegri nagyobb bábú" nem azt jelenti, hogy rossz edző, hanem, hogy bólogató vau-vau.
Remélem válszom építő jelleggel szolgálja további fejlődésedet.

pedronegroo 2015.07.23. 08:40:29

@KysBé: Az a baj hogy te tutira veszel olyan dolgokat amiről mi semmit nem tudunk. Tehát hogy volt vagy nem volt érdeklődő Khedira iránt. Továbbá azt még mindig figyelmen kívül hagyod ha a német csapatok nem vehették fel a versenyt a Juventussal és azt hogy mi biztos nem a múlt hónapban vettük fel a kapcsolatot a "némettel" hanem jóval korábban, tehát belső körökben már biztos tudott volt az érdeklődésünk már hónapokkal ezelőtt.
Aztán milyen információid vannak arra vonatkozóan hogy Khedira mi célból érkezett?? Kiegészítő embernek vagy a kezdőbe hozták? A leigazolásakor még itt volt Vidal, és a kezdő középpályánk Pogba-Marci-Arturo volt még akkor. Kiegészítő embernek meg több mint tökéletes, mind a mellet hogy Real alapembere és a német válogatott alapembere is volt. De nyugodtan mondj neveket Khedira helyett hogy te kiket hoztál volna.

Magyar Közöny 2015.07.23. 10:12:42

Kicsit Elia,Martinez,Krasic vonalnak érzem..

ManOfSteel 2015.07.23. 11:14:48

Csak hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. Hiába írnak Götzéről soha nem lesz Juventus játékos. Itt kint németországban az emberek szeretik az országukat a saját nyelvüket a focistáikat nagy becsben tartják. Szurkolókkal napi szinten állnak kapcsolatban. Götze már elérte amire vágyott Németország legerősebb csapatában játszik nem mellesleg ez Európa 8 legjobb csapatának egyike, jó fizetéssel és inkább megküzd a helyért a csapatban minthogy eljöjjön egy idegen kulturába ahol nem érezné azt amit itthon kap a német emberektől.

ManOfSteel 2015.07.23. 11:24:56

@RuidaRobert: Szerinted értünk itt hagyta volna a Bayern-t?

m.martin91 2015.07.23. 11:52:23

@ManOfSteel: Kroos megmondta anno, hogy a Bayern-ből még létezik előrelépés, ez a két nagy spanyol, de mivel ő a Real-ba ment, ezért a Real-t említette. Igaza is van egyébként. Mondjuk Götze, ha el is jönne, azért jönne, mert játszani akar, tekintve, hogy csere a Bayern-ben. Érte nem érdeklődnek a spanyolok.
Egyébként Rummennigge mondta, hogy Müller és Götze sem megy sehova.

RuidaRobert 2015.07.23. 11:54:34

@ManOfSteel: Nem valószínű, de...

Götze egyértelműen nem Guardiola kedvencei közé tartozik (az ügynökének nyilatkozata is elég árulkodó volt), így egy torinói kaland visszavásárlási opció mellett (!) jó megoldás lehet a számára. Nálunk két-max három évig ki lesz nyalva a segge, formába lendül, a posztján játszhat majd Guardiola távozását követően visszatérhet a Bayernbe, ahol jó eséllyel ismét kezdő lesz.

MDaniel98 2015.07.23. 15:12:39

Azért amikor már nem Padoinra, meg Pelusora fanyalgunk, hanem Draxlerre, az már jelent valamit.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása