Marotta megerősítette, hogy Vidal elhagyja a Juventust

Marotta Beppe.jpgA Juventus igazgatója, Giuseppe Marotta ma egy sajtótájékoztató alkalmával válaszolt az újságírók kérdésére, s megerősítette a szurkolókat napok óta izgalomban tartó pletykákat, amelyek szerint a csapat chilei középpályása, Arturo Vidal elhagyja az Öreg Hölgyet.

"Ma átírjuk a keretet, tudva, hogy amit eddig tettünk, a Juventus történelmének része lesz, amely klub mindig erősíteni akarja a keretét." - kezdte a nyilatkozatot Marotta.

"Kötelességünk, hogy tovább haladjunk az úton. Tekintettel a Juventus történelmi győzelmeire, a vezetőségnek maximális elkötelezettséget kell mutatnia, s minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat.

A modellünk sikeres modellnek bizonyult, amely több eltérő elemből áll össze, így világos, hogy időnként különböző dinamikával szembesülünk. Mint tudják, a labdarúgás egy foglalkozás, egy üzlet, amely esetében minden gyorsan változik, így meg kell oldanunk olyan helyzeteket, amelyek talán váratlanul érnek bennünket, ahogyan az Tévez, Pirlo vagy Vidal esetében történt.

Vidal ügye le fog zárulni, azonban ez még nem történt meg. Azután ott van még Ogbonna, Storari... számos játékos, s itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak nekik azért, amit tettek.

Kötelességünk, hogy előre nézzünk, követve a modellünket, amely két elemből áll. Először is azt akarjuk, hogy a csapatunk versenyképes legyen, amelynek esélye van arra, hogy megnyerjen minden sorozatot, amelyben részt vesz.

Arra is ügyelnünk kell, hogy a költségvetésünk kiegyenlített maradjon, figyelembe véve a gazdasági és pénzügyi tényezőket. Erre tekintettel tettünk lépéseket, megújítva a keretet. 

Nagy büszkeséggel állíthatom, hogy a Juventus mindig is élen járt abban, hogy megvalósított olyan reformokat, amelyek segítségével az olasz labdarúgás ismét annyira versenyképessé válhat, amilyen a kilencvenes években volt. Ennek kapcsán elmondhatom, hogy az elmúlt szezon összes televíziós jogdíját, mintegy 90 milliót, visszaforgattunk Olaszországban, azáltal, hogy olasz kluboktól vásároltunk játékosokat.

Úgy gondolom, hogy ez büszkeségre ad okot, s példát jelenthet más klubok számára is, mivel aki így tesz, pénzt forgat a labdarúgásunkba. Azok, akik hozzájutottak ehhez a pénzhez, amennyiben elég okosak és jól sáfárkodnak, befektethetik a létesítményeikbe, mint például a stadionjukba vagy az edzőközpontjukba, s ezáltal fejleszthetik az utánpótlásképzésüket, s segíthetik feltűnni az új olasz fenoméneket.

Különböző igazolásokról beszélek, mint Dybala, Sturaro, Rugani, Pereyra vagy Zaza, akik mindannyian olasz csapatoktól érkeznek. Megtettük, ami tőlünk telik, s elégedettek vagyunk, hiszen csökkentettük a csapat átlagéletkorát. Természetesen olyan ikonokat, mint Pirlo vagy Tévez nem könnyű pótolni, hiszen úgy gondolom, hogy ők pótolhatatlan játékosok, azonban azok, akik érkeztek, óriási elszántságot mutatnak.

Mindig is azt mondtuk, hogy nem adunk el játékosokat addig, míg a játékosok nem jelzik, hogy ezt akarják. Ez így is történt. Tévez azt kérte, hogy engedjük visszatérni Argentínába. Egy kis gondolkodás után Pirlo úgy döntött, hogy új tapasztalatra vágyik.

Ogbonna játéklehetőséget és rendszeres játékidőt akart, ami pedig Vidalt illeti, megkérdeztem, mielőtt elutaztam, hogy találkozzam a Bayern München vezetőségével. Megerősítette, hogy új tapasztalatot akar. Szeretném azt is kihangsúlyozni, hogy a játékos szerződése 2017-ig szólt, míg ők öt évre szóló szerződést kínálnak, s ez nagyon fontos a jövője szempontjából.

Nem vagyunk egy kiárusító csapat, s ügyelünk azokra, akik képesek emelni a minőségi színvonalat."

 A Juventus igazgatója szót ejtett a számos európai élklub által csábított Paul Pogbáról is.

"Egyértelmű, hogy ő egy olyan játékos, akiben igazán hiszünk. Egy fiatal játékos, aki sokat fejlődött itt, aki hatalmas tiszteletet tanúsított, ami a természetéből fakad. Olyan pozícióban vagyunk, hogy meghallgatjuk a más klubok érdeklődését, ahogyan a jelenlegi átigazolási szezonban is tettük. Nem ülünk le mindenkivel, hogy tárgyalásokat folytassunk, mivel úgy gondoljuk, hogy Pogba a csapatunk fontos tagja. Ha egyszer azt mondja, hogy már nem szeretné tovább folytatni ezt a kalandot, talán fontolóra veszünk néhány ajánlatot, azonban ez nem következett be.

Keresünk valakit, aki bizonyos jellemzőkkel rendelkezik. Götze kétségkívül megfelel ezeknek a kritériumoknak, azonban ő a Bayern München játékosa, s nem voltak valós egyeztetéseink. Természetesen a szakmánkban az embernek figyelnie kell a játékosokat, így csak erre alapozva alkothatok véleményt, lévén, hogy a Bayern München elégedett a teljesítményével.

Amennyiben a klub vagy a játékos egyértelművé teszi, hogy új tapasztalatra vágyik, mi leszünk az elsők, akik tárgyalni akarnak majd, azután meglátjuk, hogy létrejöhet-e az üzlet. A két klub között jók a kapcsolatok.

Marottát megkérdezték az FC Porto brazil védőjéről, Alex Sandróról is, akit hírbe hoztak a Juventusszal.

"Alex Sandro egy másik érdekes játékos. Bizonyos vagyok abban, hogy az összes top klub érdeklődik iránta. Mi csupán felismertük a nagyszerű minőségét, de nem kezdtünk tárgyalásokba. Ő egy remek játékos, de itt meg is állnék."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr807642108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supicool 2015.07.20. 17:35:15

akkor a következő szezonunk mehet a kukába...

Rivendell 2015.07.20. 17:40:22

@supicool: +1 én megírtam már 2-3 hete,hogy átmeneti szezon lesz....Draxler max majd piros pacsizik az indiánnal...persze az intenzíven

Tony. 2015.07.20. 17:47:31

A támadószekció gyakorlatilag teljesen átalakul, a középpálya pedig Vidal kiválásával nagy mértékben gyengül. 3 olyan játékos távozott, akik talán a legmeghatározóbbak voltak a játékot illetőleg. Nagy kérdés, hogy 3 ilyen egyéniség után mennyi időbe telik "újrakalibrálni" az egész Juventus-t. Allegri ráadásul lehet, hogy csak a nyár végén szembesül vele, hogy akkor végülis lesz-e 10-ese vagy sem, ha lesz akkor ki lesz az stb stb... Lehet, hogy akadozni fog a gépezet.

Gabuero9 2015.07.20. 17:49:12

Az milyen duma h gotzet nem tudjuk leigazolni mer jelenleg a bayern jatekosa xD mer es akkor ok h igazoltak le vidalt?
Remelem csak altat a kobra

Rocky80 2015.07.20. 17:51:18

Már miért menne a kukába?

Egy bajnok és BL döntős csapattól és edzőjétől minimum elvárás az, hogy a színvonal hasonló legyen. És szerintem Allegri megoldja.

Nyilván nem leszünk megint BL döntősök, mert ahhoz egy jó adag szerencse is kell, de a bajnokság szerintem alap elvárás.

Mindenki úgy sír, mintha levágták volna mindkét lábunkat. Közben meg nagyon jó játékosok érkeztek és a sor még folytatódhat.

el.Flaco 2015.07.20. 17:53:13

@Gabuero9: Benne van a szövegben a válasz.

Götzéről : "Amennyiben a klub vagy a játékos egyértelművé teszi, hogy új tapasztalatra vágyik, mi leszünk az elsők, akik tárgyalni akarnak majd, azután meglátjuk, hogy létrejöhet-e az üzlet. A két klub között jók a kapcsolatok."

Vidalról : "...ami pedig Vidalt illeti, megkérdeztem, mielőtt elutaztam, hogy találkozzam a Bayern München vezetőségével. Megerősítette, hogy új tapasztalatot akar."

Vidal távozni akart tőlünk, Götze esetében más a helyzet egyelőre. De szerintem benne van a pakliban, hogy ő is kérni fogja az eladását. Jobban örülnék neki, mint Draxlernek.

Dante01 2015.07.20. 17:53:33

Pirlo-Vidal-Tevez gyakorlatilag aki vitte a hátán a csapatot most elment/megy.
Ha nem jön Götze akkor mást kell keresni, mert ez így édes kevés.

Rocky80 2015.07.20. 17:55:45

Nem mellesleg amikor a fél csapat hiányzott - többek között a három távozó nagy név is - akkor is meggyőző játékot nyújtottunk, nem is akárkik ellen.

Ehhez képest még erősödött is a csapat.

Vagy az a baj, hogy csak a bajnokságot nyerjük meg? Ne már! :D

Ha ezeket a játékosokat (fiatalokat) be tudjuk építeni, világverők leszünk.

m.martin91 2015.07.20. 17:56:11

Az irányító középpályás kapcsán attól tartok, hogy vagy hozunk egy szart nagy pénzért (Draxler), vagy az lesz, mint régebben volt, hogy majd jön valaki 'zs' tervként az átigazolási időszak végén. Vidal helyére nem jön ember, ez tisztán látszik, a jelenlegiekkel akarják megoldani, talán még egy szélső védőt be tudunk húzni, de ott is kérdéses a minőség, s valószínűleg csak az egyik oldalra érkezhet valaki.

rob1 2015.07.20. 17:56:16

Bl döntő után ez szánalmas így sehol nem építenek csapatot. Vidal el akart menni mond meg neki hogy nem mehet mert alapember te kancsi.Szerencsétlen barom ez az ember. Ilyen a világon nincs hogy egy nyár alatt elengedig a csapat gericét.

Gabuero9 2015.07.20. 17:58:08

@el.Flaco: igen koszi eloszor csak atfutottam szoveget most olvastam el rendesen , akkor vegulis "orulok" hogy vidal akart menni es nem mi akartuk eladni , ha gotzen mulik szerintem realis eselyunk van foleg ha az ugynoke is noszogatja majd. Pogbas resznel orulok szerintem ha megfelelo fizut emelunk neki jovore akkor meg hosszutavon maradhat.

BigP86 2015.07.20. 17:58:35

hát Marotta barátunknak úgy tűnik csak sikerül elbasznia ezt a mercatot (is) a végére.. Nálam akkor van kijavítva Vidal eladása ha érkezik Sandro/Vrsaljko és Götze! Draxler pls no.. Ez eddig max 10/4 mercato. Védelem szélei maradtak öregek, középpálya brutálisan gyengült (Vidal, Pirlo out, Khedira in), támadó szekció gyengült (Dyabala zsákbamacska). Fos ez eddig de nagyon..

Drughi Di Bianconeri 2015.07.20. 17:59:51

Mi tagadás,nem ilyen nyilatkozatra számítottam Beppetől...

A távozók (így Vidal) ügyét végül is világosan elmondta.

Viszont ami nagyon nem tetszik :
"Ennek kapcsán elmondhatom, hogy az elmúlt szezon összes televíziós jogdíját, mintegy 90 milliót, visszaforgattunk Olaszországban, azáltal, hogy olasz kluboktól vásároltunk játékosokat."

Most mi a f@sz ? Titkon Samp. drukker még mindig vagy mi ?
Mire fel jótékonykodunk mi az olasz klubokkal ?
Olyan jótékonyak voltak mindig is velünk a riválisok...pláne a Farsopoli környékén.

Hát ezért húzza le Őt mindenki,még az is,aki nem akarja.
Zamparini is bohócot csinált belőle; mert tény,hogy Dybala nagy tehetség és klasszis játékossá válhat,na de 40 M óriási túlzás volt érte,úgy,hogy 1 év volt hátra a szerződéséből, más klub meg nem is érdeklődött iránta (most a milánói bohócokat hagyjuk :D).

Vagy Sturaro,akit amikor bevetett Maxi jó teljesítményt nyújtott,nem volt besz@rva a Real ellen sem egy BL-elődöntőn,ami nagy mentális felkészültséget,elhivatottságot jelent. Na,de mint utóbb kiderült,nem 5.5 M-be lesz Ő nekünk,hanem kb. 12-be,úgy meg azért más a leányzó fekvése...

Vagy milyen sokra mentünk az olasz klubokból való igazolásokkal,pláne mikor anno Matri,J.Martinez,Motta,Padoin,Peluso meg ilyen semmirekellő bohócok érkeztek.

Így már minden világos, hogy miért van/volt elég kevés számú igazolásunk külföldről.

A vége meg egy óriási bullshit,amiből számomra nyilvánvalóvá válik,hogy Götze nem lesz a Juventus játékosa :(

Nagyon Guarin/Saponara szagot érzek...és az is lesz,mert Draxler túl drága lesz (mondjuk spec. nekem nem is kéne a kórháztöltelék gyerek,tehetséges,de Götze-hez képest sehol sincs).

Meg hát ha Guarin vagy Saponara féle senkiházit igazolhatna Marrotta, akkor hű lenne az elveihez és építhetné tovább a riválisok csapatát :)

Milyen jótékony.

Nem rég elkezdtem tisztelni,sőt,akár kedvelni, de ez a mostani nyilatkozat szánalmas és kritikán aluli.

Goku06 2015.07.20. 18:01:40

emlékeztek amikor az elmúlt évek hasonló meglepetés BL döntős vesztes csapatokat (Dortmund-Atletico) szétkapkodták a nagyok?
Minket nem kellett szétkapkodni mert Tevez és Pirlo anélkül is távozott, de most Vidalt olcsón elcsípte egy nagycsapat, és miért? mert Ő menni akart! És tekintve hogy "a világ legjobbja vagyok"-nyilatkozattal Vidal eltemette a formáját, nehéz is lett volna többet kihozni érte, idén nem volt annyira kelendő már..
Ami Pogbát illeti, jövőre Ő is lelép ha a Barca rámozdul..
És már szét is szedtek minket, építhetünk mindent előről..

De ennek ellenére azért az érkezőink egész jók, fiatalítás tetszik nekem

Drughi Di Bianconeri 2015.07.20. 18:04:49

@Drughi Di Bianconeri: Azt még kihagytam, hogy:

tisztán látszik,hogy Marrottának az égvilágon semmilyen respektje nincsen az üzleti tárgyalások kapcsán a többi klub fejeseivel. De ami még szégyenteljesebb,hogy a játékosaink szemében sem...

A Bayern gond nélkül elviheti a posztján az egyik - ha nem A- legjobb játékosunkat, aki nálunk kulcsember és Vezér volt, méghozzá fillérekért.

Viszont,ha mi érdeklődünk egy olyan játékosukról,aki náluk nem igazán vált be,valamint a "zseni" nem is játszatja, akkor Rumenigge-ék bemondják,hogy : szó sem lehet róla.

Ideje lenne új sportigazgatót szerződtetni,már kinőttük Marrottát.

BigP86 2015.07.20. 18:06:11

@Drughi Di Bianconeri: pont ezen filóztam én is, hogy Agnelli és Marotta most a Calciot építik vagy a Juvet? Mert nem látom egy MU-nál, Barca-nal, vagy pl Bayern-nél h annyira érdekelné őket kitől vásárolnak. ELSŐDLEGES SZEMPONT A KIBEBASZOTT EREDMÉNYESSÉG! Komolyan mi lettünk az örök fair play díjas klub a világon: bármelyik játékosunkat elengedjük ingyen/áron alul, áron felül veszünk középszarokat a saját bajnokságunk kiscsapatitól és még meg is köszönjük szépen ha beleszarnak a szánkba. RÖHEJ.

KysBé 2015.07.20. 18:07:01

@Drughi Di Bianconeri: @BigP86: Most már elhiszitek nekem, hogy ez a barom nem Juve szintü sportigazgató?

Hoods. 2015.07.20. 18:14:00

Nevetseges ember nevetseges nyilatkozata.

RuidaRobert 2015.07.20. 18:17:48

Nem értem miért akadtatok ki ennyire ezen a Made in Italy részen...Szerintem ezzel nincs semmi gond.

Azzal már annál inkább ha nem sikerül Götze (vagy egy hasonló kaliberű játékos) leigazolása. Nem igazán ismerem Draxler játékát, de teli a padlás tehetségekkel (Rugani, Sturaro, Coman, Zaza, Dybala, Morata, Berardi is jönni fog jövőre). Nekünk több kell, hogy át tudjunk lendülni a 3 LEGFONTOSABB játékos elvesztésén. Erre pedig nem elég egy sérülékeny (!) tehetség!

danimester1 2015.07.20. 18:26:36

Igazából meglepetést nem okozott,csak ismét bizonyította hogy nem tud határozott lenni.Igaz még van idő a mercatoból,a lehetőség adott a javításra az igazi következtetéseket majd akkor tudjuk levonni.Tény a 4 scudetto a kupa a Bl döntő és Allegri érdeme,valamint az is,hogy Beppe igazolt a csapatot.Szerintem jövőre ki fog derülni,hogy Maxi a Conte hagyatékból élt vagy sem,mert ennyi új játékosból csapatot kell építeni,ráadásul aki külföldről jött meg kell tanítani az olasz stílust.Igazából a csapatot még nem láthattuk játszani,ezért kár előre leírni őket,persze nem nevek jöttek,de ez még akkor sem jelenti azt hogy előre temessük a csapatot.Mostantól már inkább a klasszis igazolásra kellene koncentrálni,mert kell a rutin és aki(k) képes(ek) meccsek eldöntésére.Nem utolsó sorban a védelembe is kellene igazolni.

RuidaRobert 2015.07.20. 18:28:39

@danimester1: Égető baj nincs a védelemmel. Egy bal szélső érkezésével megoldódna gyakorlatilag a védelem és a középpálya. Egy klasszis irányító kell, jelen állás szerint Götze az aki mozdítható. Meg kell adni az árát és kész.

Forza Juve 2015.07.20. 18:30:49

Sziasztok! Szerintem ott kene megallnunk, hogy melyik mercatot cseszte el? Sorra jönnek a bajnoki címek, azt hiszem jol igazolt eddig. Nagyon sok csapat örülne egy ilyen stábnak es itt Paraticit is ki kell emelni. Szerintem komoly ember, komoly munkával. Mit kene kiket kene hoznia? Akiket a fifaba leigazolunk vagy minden sztarjatekost. Shqiri miatt mindenki szidta, h nem nálunk kötött ki, hat az élet bizonyított. Szerintem Guarin pótolná vidalt, pirlo pótolhatatlan. Tevez lehet h dybalaval pótolható hosszú tavon! Sandro johetne meg egy sztar, lehet fiatal lenne az ideális. Gotze jó irány, vagy lacazette, vagy erikssen

BigP86 2015.07.20. 18:32:09

@RuidaRobert: a baj csak az h sem egy fiatal balszélső, sem götze nem fog érkezni. Ellenben aug 31.-én gyorsan lecsapunk az istenadta tehetség Sapponara-ra és egy Atlantas balszélsőre akiről sztem még marotta sem hallott..

RuidaRobert 2015.07.20. 18:37:42

@BigP86: Én is tartok ettől, de ne írjuk le tényként. Mindenki úgy szidja Marottát, mintha augusztus 31-et írnánk és Saponara+Vrsajlko kettőst mutatták volna be a mai sajtótájékoztatón.

Ha hasonló helyzet áll majd elő, akkor a leghangosabbak közt leszek, de addig kerüljünk már a Marottázást. Eddig összekukázott nekünk 4 bajnoki címe, egy kupát és egy BL döntőt.

danimester1 2015.07.20. 18:38:15

@RuidaRobert: A védelmet csak azért forszírozom,mert Lichti gyakorlatilag középpályás lett,Cáceres szinte törzsvendég a gyenguszon,Barza már inkább kifelé lóg,akár csak Evra. Padoint nem akarom emlegetni,mert mindenes,Chiello tavaly gyenge volt és bármikor benne van a játékában az eltiltás.Ne adj' Isten elér minket egy sérüléshullám vagy eltiltások aztán kapkodhatjuk a fejünket.A jelenlegiek szerint van Bonu,Barza,Chiello,Evra,Rugani,Cáceres a 4 védős rendszerben én kevésnek tartom a 6 védőt,de lehet rosszul gondolom.Abban viszont egyetértek hogy egy irányító kell.Ha Götze és Draxler között "kell" választani,akkor utóbbi inkább ne.

molnaratti10 2015.07.20. 18:40:20

Tevez elment,ezt mondta mikor idejött.
Pirlot mindenki ki akarta rakni a keretből már tavaly és most elment mert már nem volt képes erre a szintre(ezt is ő mondta,ha nem érzi hogy megy neki akkor megy)
Mit nyafogtok?Meglepődtetek?

Vidal már tavaly is necces volt és
idén megy ez is várhatò volt.
Ne kezdjetek el szidni senkit,pláne Marottát ne.
A csapat rendben lesz,meglátjátok.

MdewC 2015.07.20. 18:46:06

@Drughi Di Bianconeri: @KysBé: @BigP86: Tiszteletem az Uraknak! :)

Kivételesen nem értek egyet Veletek. :)
Kár kiragadni ezt a "támogatjuk a többi olasz klubot részt" és ez miatt pálcát törni. Egyrészt nem közvetlen riválist erősítettünk, nem egy év alatt vásároltunk onnan, nem árt ha visszakerül egy kis pénz az amúgy is lemaradt/lepukkadt Serie A-ba, ugyanakkor ez semmilyen szinten nem fogja alul pozícionálni a mi Kobránkat. Legalább is ez nem.
A nyilatkozat ezen része csak egy szimpla vállon veregetés maguk felé, de ezt mások is elmondhatnák, csak kisebb összeggel.
Sokkal fontosabb, hogy ezt a "váratlan" esetet, hogyan oldják meg, mint az, mit ködösítenek egy tájékoztatón.
Ha pedig Draxler jönne, az sztem Max sara lenne.

Túl nagyok már az elvárások ahhoz, hogy most rontsák el az építkezést.

MDaniel98 2015.07.20. 18:48:10

EZ gyönyörű! Vidal távozását, már 1 héttel ezelőtt is sejteni lehetett, nem is ez lep meg elsősorban, de ez a "televíziós jogokból befolyó bevételeket visszaforgattuk Olaszországba" azért sok mindent megmagyaráz. Most már tudjuk miért jöttek Zaza és Dyabala több mint 50 millió €-ból. Szánalmas. Azokat kell megvenni, akik valamilyen szinten fejlődést jelentenek a csapat számára, nem pedig Olaszországban jótékonykodni...

BigP86 2015.07.20. 18:49:18

Nem Marottázok előre, igazatok van. Ez a nyilatkozat volt számomra bicskanyitogató. Akkor elmondom tömören: Ha érkezik Götze+Sandro: Marotta a király, szerelmes levelet írok neki! Ha érkezik Sapponara/Draxler + valami no name szélső: elbaszta a mercatot a kancsi. :) Remélem az első opció jön be!!! Egy BL döntő után úgy gondolom nem épp gyengülni kéne..

ambrobert 2015.07.20. 18:50:48

@molnaratti10: Semmi kedvem nincs már a Marotta fikázásokra reagálni, ezért köszi, hogy összefoglaltad helyettem a lényeget. Sokan azt is fikázták, hogy milyen öreg a keretünk. Elkezdtünk fiatalítani, de sokaknak ez sem jó. A bajnokságot így is be kell húzni, ráadásul jókat igazoltunk, a bl-ben is kijöhet a lépés. A következő évben meg triplázunk :)

danimester1 2015.07.20. 18:53:57

@ambrobert: ámen!Hol kell aláírni?!:-)

ambrobert 2015.07.20. 18:55:37

@Juventus FC 15: ugye nem gondolod komolyan, hogy tényleg ezért igazoltuk le őket. Eddig sokaknak az is volt a baja, hogy nem játszatjuk a fiatal tehetségeket. Most majd talán játszatjuk, de ez sem jó. Ha Messi jön, kiszorítja a drága pénzen vett Moratát, hát az sem jó.

Rivendell 2015.07.20. 18:57:19

az a baj,hogy scudettot nyerni ha őszinték akarunk lenni nem túl nagy kaland,legalábbis túl nagy befektetést nem igényel.

őszintén skacok voltak igazi ellenfelek? sintér-milán-fior-lazio-roma-napoli

ha 1 csapatba gyúrnák mind 6 csapat kezdőjét,talán akkor lehetne esélyük,illetve lehetett volna,mert 1 mostani legyengített Juvét akár el is kaphatnak,ha valamelyik jól igazol.

MDaniel98 2015.07.20. 18:57:23

@ambrobert: Hát Zazára semmi szükségünk nincs, ezt remélem te is látod.

ambrobert 2015.07.20. 18:58:02

@danimester1: Előbb beugrok Beppéhez, hivatalosan is megfogalmazzuk, aztán megbeszélünk egy tippmix irodát :)

Rivendell 2015.07.20. 18:58:15

az 1ső scudettonak volt csak értéke,mert ott csak 1 Pirlo volt,mint klasszis és az összes többi kérdéses volt. + akkor még volt 1 közepesen erős milán.

ambrobert 2015.07.20. 19:00:16

@Juventus FC 15: sokszor azt is írták páran, hogy rövid a padunk, így már meg is válaszoltam a kérdésedet. Nem két kezdőcsatárral kell nekivágni a szezonnak.

MDaniel98 2015.07.20. 19:03:28

@ambrobert: Dyabala tud csatárt is játszani, Moratát muszáj játszatni, ha pénzt akarunk látni belőle, Mandzukic nem a padra jött, az a szerencsétlen Coman meg megérdemelné az így neki jutó 15 meccset. Zaza nem jobb 18 millióval és 3X akkora fizetéssel Comannál.

Apuleius 2015.07.20. 19:07:09

Kiegészítettem a bejegyzést az Alex Sandróra vonatkozó mondatokkal is, de részemről mára elég volt Marottából.

Rivendell 2015.07.20. 19:11:05

@Apuleius: jaj...:( már ő is elérhetetlen a számára:D nem fogja tudni értelmesen elkölteni Vidal árát:DDD én már csak mosolyogni tudok rajta

ambrobert 2015.07.20. 19:11:08

@Juventus FC 15: én is inkább játszatnám Comant, de akkor sem tűnik az öt csatár soknak, remélem, Llorente eligazol, az ő idehozatala sokkal-sokkal több kommentet megért volna, mint a Marotta-Zaza hozzászólások.

Dante01 2015.07.20. 19:19:03

Allegri mindenképpen akar egy nagy nevet. Ezt valahogy meg kell oldania.
Ha ez sikerül még pezsgőt is bontok tiszteletére.
Alex Sandro jó igazolás lenne és nem is kerülne sokba, de az már kicsit sok lenne a jóból:)

Juvegaspy 2015.07.20. 19:19:15

A nyilatkozat eleg gyatra!
De azert ez mar beteges h paran mennyire szidjak Marottat dee mind1.
Vidal eligazolasaval kapcsolatban annyit mondanek h sajnalom egyik kedvenc volt de a serulese utan nem volt o azert a csapat motorja a bajnoksagban...nem egy meccsen lathatatlan volt a bajnoksagban.
Bl: na ott para van nelkule de ott lesz Pogba vagy ha jon meg egy nagy nev Gotze minimum akkor az is biztato. Pirlo nelkul is meg kell oldani ment mar innen idosebb korara nagyobb nev is..gondolom nem kell neven neveznem. Tevez helyere Mandzukic es Dybala eleg kell legyen. Ha nem lesz tobb alapember aki tavozik akkor nincs para

Juventino99 2015.07.20. 19:22:22

Kövezzetek meg, de szerintem jól tettük, hogy eladtuk. Ez volt az utolsó alkalom, hogy normális összeget kaphattunk érte. A csávó folyamatosan két végén égeti a gyertyát, maximum 1-2 jó éve van már csak. Már idén sem volt az a Vidal, aki tavaly a hátán vitte a 13/14-ben a hátán vitte a csapatot, ráadásul az a játékstílus amit képvisel, előbb utóbb predesztinál egy komolyabb sérülést, aztán fizethetnénk a bérét betegállományban. Emelett a Copa Americán nyújtott produkciója, nem dívik a Juventushoz.

Juventino99 2015.07.20. 19:23:19

@Juventino99:

Mondtam ezt úgy hogy abszolút kedvencem volt amióta nálunk van.

Gannicuss 2015.07.20. 19:38:53

Én nem szoktam szidni, mert sok jó igazolása volt, de ez egy mocskos erőtlen nyilatkozat. Mintha valami közép csapat lennénk. Idén már simán mennie kéne egy fiatal klasszis igazolásának. Én nagyon remélem, hogy az eladásokat teljesen plussz amit pl Berardiért kaptunk visszaforgatjuk, és Vidalt is pótoljuk valamint tkp-ás is jön. Szélső védő sem ártana...

Nagyon úgy fest ebből Draxler lesz, vagy valami váratlan. Vidal helyett Gündogant megcélozhatnánk, 25 milla körül szerintem mozdítható.

Jozef26 2015.07.20. 19:49:50

Mégis mire számítottatok? Egy rakás pénzt elköltöttünk, várható volt, hogy valakit be kell áldozni a pénzügyi fairplay miatt... Ha tényleg Vidal kérte, hogy adjuk el, akkor nem sajnálom. Szerettem én is, de egyszer minden véget ér. Ugyanez igaz Tevezre is. Pirlo meg már nem számított alapembernek, ezt gondolom mindenki így gondolja.

BigP86 2015.07.20. 19:58:44

"Alex Sandro egy másik érdekes játékos. Bizonyos vagyok abban, hogy az összes top klub érdeklődik iránta. Mi csupán felismertük a nagyszerű minőségét, de nem kezdtünk tárgyalásokba. Ő egy remek játékos, de itt meg is állnék."

elképzeltem magam előtt ah Marotta és Agnelli ülnek az XBOX FIFA előtt és felismerik Alex Sandro nagyszerű minőségét. De itt meg is állnak.
WTF?? :D

KysBé 2015.07.20. 20:34:34

Marotta igazolt már valakit kűlföldről, akinek nem lejárt, vagy 1 év volt hátra a szerződéséből?

Apuleius 2015.07.20. 20:41:40

@KysBé: Jó kérdés, nagy tömegek nem jutnak eszembe. Idén nyáron Mandžukić, ezen kívül Cáceres vagy a hatalmas karriert befutó Elia jut eszembe. Természetesen a teljesség igénye nélkül.

Trieszt120506 2015.07.20. 20:43:32

@Apuleius: hát ha még a szűrési feltételeket kiegészítjük egy olyannal, hogy az adott a játékostól a klubja nem akart szabadulni...

Apuleius 2015.07.20. 20:54:13

@Trieszt120506: Hát az már nagyon sportszerűtlen volna :-)

pedronegroo 2015.07.20. 21:07:45

Nem lehet hogy velünk szurkolókkal most egy kicsit elszaladt a ló??? Ha nem lett volna ez a szerencsés BL menetelés akkor szerintem most másképp látnánk a helyzetet. Továbbá Vidal menni akar és ez nyílván nekünk nem tetszik mert az egyik legjobbunk és vezérünk távozott, Marotta erről nem tehet. Ha Vidal itt nem kavar be és marad a seggén akkor senki nem elégedetlenkedne a mercato-val. Most már így alakult, nincs könnyű helyzetben Marotta szarul jöttek össze a távozók ugye Tevez is jól beintett... Pirlo, Carlos, Arturo őket még egy gigaolajmilliárdos klubnak is k... nehéz lenne pótolni ezt azért lássa már be mindenki! Egy részt három ilyen játékost pótolni nem is férne bele egy mercato alatt az FFP miatt. Aztán hol vannak azok a playerek akik velük egy szinten vannak??? Nem igazán tolonganak sehol az ilyen kaliberek. Szinte megoldhatatlan feladat, csak ígéretes fiatalokban bízhatunk kész klassszisok nem nagyon érhetőek el vagy irreális összeget kérnek értük. Aug 31-ig meg még sok minden történhet még ne temessük Marotta-t megteszi amit meglehet eddig se azért dolgozott hogy minket szomorítson hanem a klub sikereiért és jöttek is az eredmények.

supicool 2015.07.20. 21:34:40

Rég voltam így, hogy egyik pillanatban így, másikban úgy látom a dolgokat. A legfőbb probléma, hogy még, ha be is válnak az új játékosok, a csapat gerince ment el, így nem tudom, hogy az összeszokatlanság mennyire fog megjelenni.
Tevez szerintem pótolhatatlan. Nem csak a góljai, azt még lehet Mario is hozni fogja, hanem a játékintelligenciája, a meglátásai, a kulcspasszai, a védők lekötése. Zaza leigazolása vicc, pláne ennyiért, továbbra sem tudom hova tenni. Morata továbbra sem klasszis játékos maradt Dybala, aki sötét ló, de annyit semmiképp sem ért 1 jövőre lejáró szerződésű, félszezonos tehetség, aki vagy bejön, vagy sem. Csatársor magyarán teljesen lutri. Llorentet el kell adni, Comanra izmot pakolni, hátha...
Középpályát ugyancsak tartok, hiszen két meghatározó játékos távozott, Pirlo távozása teljesen érthető, de bár ezt sokan nem látják mezőnymunkája is meg volt, a hibái ellenére, más akkor sem tudott olyan szintű mélységi indításokat produkálni. Maradt gondolom kezdőnek Marchisio (akinek bármilyen szezonja lehet...), Pogba (aki jövőre távozik), és a harmadik helyre meg kérdőjel. Persze bejöhet, legalább is nagyon remélem, hogy Allegri visszarakja Asamoah-t, akkor még jól ki is jöhetünk belőle. Akár még Sturaro is alkothat valamit, ami szintén lutri, esetleg Pereyra, de ő meg inkább támadószellemű játékos. Khedirat ide se veszem, mert az ő ideje 2-3 bajnoki után le fog csengeni.
Mindenki jön a fiatalítással, és bár a hátvédeknél (főként középhátvédeknél a 30-asok még nem idősek, sőőt), de ettől tartok legjobban, persze nem a lassú Serie A szintjén. Evra öreg, nincs más opció, de még nem is nagyon hallani róla, hogy oda akarnánk igazolni. KH-ként jött Rugani benne bízok, remélem meghozza a várt eredményeket, Chiello egyra nagyobb ökör, Barza még mindig tanár, de öregszik, meg még ott van Bonu, talán ide nem kell senki.
Jobb hátvéd posztra is minimum kellene még 1 ember.
Storarit sem bírtuk megfelelően pótolni.

Két szélsőséges lehetőséget felvázolva:
negatív: Buffon lesérül, Neto fog bohóckodni, Evra szintén Padoínnal játszuk le a meccseket. Középpályán Marchisio játssza a szokásos szürke szezonját, Pogba a távozásra gondol, míg a 3. ember mindig más a pályán...
Irányítónak jön valami huszadrangú senki aug végén, csatárként meg csődöt mond Dybala...

Legjobb eshetőség: Igazolunk min. 1, de inkább 2 (esélytelen pedig úgy még csak-csak elfogadható lenne Vidal eladása) szélsőhátvédet, Asamoaht végre az eredeti posztján játszatnánk, és Sturaro hasznos kiegészítővé válik. Leigazolunk egy Oscar szintű irányítót, Dybala meg Mario egyből megértik egymást.

Összeségében félek, mert a bajnokság még így is meg lehet, de hiába indokolható valamilyen szinten mindegyik távozása (bár mindenki jön azzal, hogy mennyiért jöttek ez szól Marotta mellett, hát akkor azt is nézzük meg, hogy távoztak...), bár Vidal 28 évesen a posztján messze nem öreg, 4-5 év még a legfelsőbb szinteken lehet, pótolni a jelenlegi piacon nem lehet, igazán bosszantó, DE ez a csapat gerince volt.

Ha érkezne még egy irányító, meg egy balhátvéd/jobb hátvéd, és Asa menne vissza középre, akkor azt mondanám, hogy tűrhető a helyzet, persze, ha minőségi játékosokról szólna a fáma, nem ilyen Saponara, Abate vonal...

ambrobert 2015.07.20. 22:07:55

@pedronegroo: Ne aggódj, ha sokan nem értik, amit írsz. Vannak bőven, akik meg vannak arról győződve, hogy jobban irányítanak egy klubot, mint az a stáb, aki Agnelli mögött van. Filozofálnak, hogy ki jöhet, meg ki miért nem jön, de gőzük sincs, milyen munka van egy átigazolás mögött. Meg hogy milyen feladata van egy általános igazgatónak. Örülnék, ha azok, akik fikázzák, leírnák, milyen munkaköre van egy általános igazgatónak, ezekben hogyan felelt meg Marotta, összehasonlítva más európai top klubok vezetőivel. Örülnék annak is, ha kitérnének arra, hány százalékban az általános igazgató feladata új játékosok kiválasztása, kik azok, akik ebben a munkában még részt vesznek, és ők pontosan milyen feladatokkal. Lehet tolongani a válaszokkal :)

KysBé 2015.07.20. 22:12:37

@pedronegroo: Marottának, ha van csöoppnyi agya/tekintélye, akkor annyit mondhatott volna Vidalnak, hogy figyelj, leépett Tévez, lelépett Pirlo, a te távozásodat már nembiztos, hogy elbírná a csapat, úgyhogy hosszabítsunk szerződést és jövőre mehetsz.
Eddig a Bl-ben ha felmentünk a pályára, akkor tuti, hogy Tévezt duplán őrizték, ahogy valszeg a Pirlo - Vidal duótól is rettegtek. Ellenben most az ellenfél: te figyi a Juve lesz az ellenfelünk. Kik is játszanak ott? Dybala, Zaza, Khedira... ááááá sima sika.

KysBé 2015.07.20. 22:13:32

@ambrobert: Kezd inkább Te! Taníts mester ....

ambrobert 2015.07.20. 22:22:51

@KysBé: Nem válaszoltál a kérdésemre. Bár a következő mondatok után nem is várom el: "Marottának, ha van csöoppnyi agya/tekintélye, akkor annyit mondhatott volna Vidalnak, hogy figyelj, leépett Tévez, lelépett Pirlo, a te távozásodat már nembiztos, hogy elbírná a csapat, úgyhogy hosszabítsunk szerződést és jövőre mehetsz." Hát tényleg így működnek a dolgok. Olvasd már vissza, mit írtál, bár inkább hagyjuk. Ezek után kár bármit is írnom neked.

Rivendell 2015.07.20. 22:36:04

@ambrobert: az a baj,hogy neked sincs sok közöd a Juve belső dolgaihoz-működéséhez....

írta valaki,hogy ffp és,hogy sokat költöttünk,yapp de akkor ne nyilatkozza azt a pápaszem,hogy minden fontos játékos marad,hiszen a költés már a mercato elején lezajlott szinte teljesen és a hülyítés azután ment.
Másik...ha tudom el kell adnom a keret legfontosabb játékosát,akkor talán nem verek el 1 zsák pénzt Dybala-ra,hanem előtte végig gondolom a dolgokat és megveszem az irányítót,vagy tkpt és azután megnézem mennyim maradt....ja és nem veszem meg Zaza-t,ha tudom hogy kevés a pénz,inkább 4 csatár és 1 irányító/tkp.mint + 1 padozó csatár,de semmi kreatív játékos a kp-ra.

babo0410 2015.07.20. 22:46:06

@Drughi Di Bianconeri: Zamparini nem csinált Marotta-ból bohócot, ahogy senki sem. Ha Marotta nem ad ki Dybala-ért 32 millió +8 bónuszt, most az interé lenne, vagy a Milan-é, és ezért lenne hülye. Az inter és a Milan sokkal jobb ajánlatot tettek. Szerintem örüljünk, hogy ilyen feltételekkel sikerült elhozni, mert hozzánk akart jönni a srác, máskülönben most nem nálunk lenne, hanem Milánóban.
@KysBé: Uncsi ez a folyamatos örömködésed, ha szidhatod Marotta-t, vagy más szidja. Mintha direkt a csapat ellen drukkolnál. Nem Marotta aki nem Juve szintű. A nyár közepén ne jelentsük már ki, hogy sz.rul igazolt. Még simán igazolni fogunk. És minőséget. Eddig is az érkezett.

ambrobert 2015.07.20. 22:46:24

@Rivendell: Nem értem, miért baj, ha nincs sok közöm a Juve belső dolgaihoz, mivel ezt soha nem fikáztam. Amit úgy-ahogy ismerek, azt hurrogom le. Nem azt, amiről fogalmam sincs. De megint csak oda lyukadunk ki, hogy honnan a fenéből veszed, hogy az átigazolások, meg a mercatonk egyszemélyi döntések. Mi van, ha Allegri is dönt. Mi van, hogy a marketing osztály gyakornoka is dönt? Ja, hogy te ezt tudod. Nem kéne ennyire fölényesnek lenni, nem velem szemben, hanem Marottával szemben.

4Evorg 2015.07.20. 22:47:39

@ambrobert: Nem feltétlenül így működnek a dolgok, viszont volt már rá példa. Én értem, hogy mi nagyon gentleman-ek vagyunk, de tényleg miért kell azt annyiszor hangoztatni, hogy aki akar, az menjen? Miért nem lehet erről csak az öltözőben kommunikálni néha. Miért kell ezt minden sajtótájékoztató alkalmával elmondani? Ezzel csak azt érjük el, hogy egy esetleges transzfer alkalmával meggyőzik a játékost, ő kéri az eladását, aztán csókolom!

Apuleius 2015.07.20. 22:48:18

@pedronegroo: Sok mindennel egyetértek, amit írsz, s én sem törnék pálcát Marotta fölött, felesleges őt hibáztatni, azonban mégis azt gondolom, hogy a Vidal-ügyben terheli némi felelősség a vezetőséget (igazgatókat?) is. Vidal szerződését annak idején csak egyetlen évvel (2017-ig) sikerült meghosszabbítani, így ez az egész egy időzített bomba volt. Két lehetőség lett volna: vagy újabb szerződést kellett volna adni neki, vagy fel kellett volna készülni a legrosszabb forgatókönyvre. A jelek szerint, mintha egyik sem sikerült volna.

ambrobert 2015.07.20. 22:50:10

@babo0410: Nem babo, nem jól látod a dolgokat. Ide csupa potenciális klubvezető irogat, akinek a kisujjában van az európai labdarúgás éppúgy, mint a klubmenedzsment és a vállalatvezetés. Te ehhez nem értesz, meg barmotta sem :)

babo0410 2015.07.20. 22:51:05

@BigP86: És ebben miért vagy már megint olyan biztos? Mindn mercato-n ugyanezt csináljátok. Tavaly az összes igazolással ezt játszottátok, és nem lett igazatok. Kaptunk 40 milliót Vidal-ért. Ebből már csak futja egy jó tkp-re. Hidd el, jönni fog egy nagyon jó tkp.

babo0410 2015.07.20. 22:54:00

@ambrobert: Ja én kérek elnézést! Egyébként az hogy van, hogy tavaly azért volt hülye Marotta, mert nem hajlott nagy pénz Sánchezre, vagy Iturbe-ra kiadni, és nem a miénk lett. Most meg az, hogy 32 + 8-ért jött Dybala? Ha van kalapja az a baj, ha nincs az? :D

Magyar Közöny 2015.07.20. 22:54:21

Pirlo korrekt volt,abbahagyta,mert érezte,hogy itt és most kell levezetni.
Tévez érkezésekor a hazatéréséről regélt, rá sincs egy szavam sem,mindent megtett,nyilván a bl döntő miatt úgy érezte ennél feljebb már amúgy sem juthat.
Na de Vidal?! Óriásit csalódtam benne.

ambrobert 2015.07.20. 22:54:52

@4Evorg: azért nem lehet erről az öltözőben kommunikálni, mert szerintem folyton erről kérdezik. Egy nap tízen harmincféle baromságról kérdezik, az újságok meg kiragadják a hülyeséget. Erre találták fel az irányított kérdéseket.

BigP86 2015.07.20. 22:56:14

@babo0410: neked és az egész blog által irigyelt varázsgömbödnek elhiszem.

ambrobert 2015.07.20. 22:58:24

@babo0410: Pontosan. Vannak, akik karriert építenek egy nagy klubnál, mások meg fórumokon szórakoznak azzal, hogy azt hiszik, értenek a dolgokhoz, meg van rálátásuk. Hagyjuk is, inkább megyek egy kört a céges Jeep-emmel :)

RuidaRobert 2015.07.20. 23:21:29

Di Marzio: Draxler 5 milliót szeretne évente....meg a jó kurva anyját azt:) Már elnézést:D

juve28adam 2015.07.20. 23:29:16

@RuidaRobert: csak még egy ok amiért nem kell a srác

mpite 2015.07.20. 23:37:02

@RuidaRobert: Götze sem érné be kevesebbel, más kérdés, hogy ő lehet meg is érdekelné.

m.martin91 2015.07.20. 23:45:21

@RuidaRobert: Az 5 millió még kevés is, én többet kértem volna a helyében. Ő a Julian Draxler. Világbajnok.

pedronegroo 2015.07.21. 08:25:09

@Apuleius: Azt se felejtsük hogy Vidal-t mennyit "szidtuk" a szezon alatt, jogosan, hogy közel se hozza már azt mint Conte alatt vagy a sérülése előtt és ment a sírás hogy miért nem adtuk el az MU-nak. És idén már tényleg nem volt döntő tényező, talán a szezon végén volt pár jobb meccse de összességében már nem a régi Vidal volt. Ha erőszakkal itt tartja most Marotta viszont a játéka nem javul vissza akkor is Marotta lenne a hibás hogy miért nem adtuk el míg még rendes pénzt kapunk érte. Mindig Marotta lesz a hibás, de ez így van jó mert akit senki nem bírál vagy kritizál az nem csinál semmit. Ehhez a szakmához nem kis szerencse is kell mert előre senki nem tudja megmondani ki mit fog teljesíteni a pályán még akkor se ha tutira megyünk és csak klasszisokat igazolunk minden posztra.

vizi8 2015.07.21. 08:31:39

hihetetlen ez a sok sírás. Vidál nagy kedvenc, de az idei évét egy középszer játékos is hozta volna. Ő már a váltáson törte a fejét, márpedig aki nem 100%-ot tesz le az asztalra annak felisút-leisút. Khedira, Pereyra-Asa, Sturaro vígan megoldják Vidál kiesését.

Hoods. 2015.07.21. 08:58:45

@babo0410: Sanchez egy kiforrott jatekos volt mar tavaly is, nem egy tehetseg akinek volt 1 jo fel szezonja. Ja es nem 1 ev volt hatra a szerzodesebol..

neuropa 2015.07.21. 09:02:14

@Drughi Di Bianconeri: Abszolút elhibázott meglátás: nem azért igazol a csapat olasz kluboktól (is), hogy jótékonykodjon, ez csak egy extra szempont, amit történetesen most meg is említettek. A felsoroltak igenis védhető igazolások (az idei-tavalyi vonalat értem ezalatt, mivel korábban nem is nagyon volt esély országon kívüli nagy nevet szerezni), Dybala pedig egyelőre 32 millióba került. Az érdeklődőket tekintve pedig nagyon magabiztosan állítod, hogy nem volt más. Ugyan, miért is lett volna, Dybala egy senki.. :] Csak megint Marottát sikerült megetetni egy "félszezonos" játékával.

A Juventus az olasz vonalat több okból is erőlteti (tradíció, csapategység), ennek csak egy szelete az, hogy ezzel még a(z őket kutyázó) bajnokságot/szövetséget is igyekszik erősíteni, mert ez mindenki közös érdeke. Felül kell tudni emelkedni a kicsinyes haragtartáson és a Juve ebben is élen jár. Szerintem ez inkább elegáns, mint megvetendő.

Egyébként meg kell mondjam, sokat finomodott a stílusod az elmúlt hónapok során (a tartalommal többnyire nem volt bajom, jókat szoktál írni), aminek örülök, de az ilyen arrogáns kirohanásokra még mindig kevesebb szükség lenne a blogon/világon MINDENKI részéről, csak most a te (szerintem) elhamarkodott véleményed alapján írtam meg a sajátomat. A nyilatkozatról, az igazolásokról és az olvasótársaim véleményalkotó szokásairól is. Három az egyben. :]

MDaniel98 2015.07.21. 09:10:03

@ambrobert: Jó, de Llorente ingyen volt, még most is el tudjuk passzolni egy 10-esért, és akkor vissza is hozza, amit fizettünk neki.

Nathas 2015.07.21. 09:25:50

@vizi8: Az idei Vidalért nagyjából korrekt pénz a 40 m, a baj inkább csak az, hogy Götzét nem vonták bele a transzferbe. Egy kicsit köthettük volna az ebet a karóhoz, mert autócenzúra nehéz lesz ilyen szintű tkp-t igazolnunk (és nem csak Marotta miatt). Ha ennek ellenére sikerül, akkor szvsz erősödtünk tavalyhoz képest a játékosok egyéni képességeit illetően, ezt kell Allegrinek csapattá gyúrnia.

MDaniel98 2015.07.21. 09:26:03

@ambrobert: Azért amúgy azt nem érzed szánalmasnak, hogy úgy írogatsz itt mindenkiről, aki bármilyen negatív dolgot merészel írni Marottáról, hogy fogalma sincs arról, hogyan működik egy futballklub, amikor állítom neked sincs semmivel sem több rálátásod erre.

Rivendell 2015.07.21. 09:43:47

@Juventus FC 15: +1

ahogy ő fogalmazott ő is csak 1 potenciális klubvezető.

Sanchez hogy jön Dybala-hoz? az 1ik 1 félszezonos,míg a másik a hátára veszi az Arsenalt és a válogatottat is....nem is kicsit
Én neki messze jobban örültem volna 1 éve.

Draxler 5m-ja annak fényében brutális,hogy lehet játszik max 10 mérkőzést,mert bekap 1 sérülést....
Ha ő 5m-t kér,akkor a Schalke meg 50-t?:DDD

devil-z 2015.07.21. 09:50:22

Nyilvánvaló volt, hogy a nagy költekezések közepette vagy Pogba vagy Vidal távozni fog, én roppantul szomorú vagyok, hogy végül is utóbbira került sor. Részemről jár az anyázás a vezetőség felé, no nem feltétlen azért mert Vidalt nem tudtuk megtartani hanem azért ahogy alakult a mercato. A pénzt jobb játékosokra kellett volna fordítani, most még vakarózhatunk, hogy a sok nyikhaj vajon megéri-e a pénzét. Khedira meg Zaza nálam minden csak nem minőségi érkező.

Majd meglátjuk Allegri mire megy a csapattal, de kemény dió lesz Vidal és Tévez pótlása.

Apuleius 2015.07.21. 10:07:57

@pedronegroo: Marotta kapcsán igazad van, habár én magam egyik szélső véleménnyel sem értek egyet. Az állandó kritizálás pontosan ugyanannyira értelmetlen, mint minden kritikát nélkülözve állandóan megvédeni a vezetőséget. Az eredmények önmagukért beszélnek, elvitathatatlanok, azonban vannak hibás döntések is, s végtelen korlátoltságnak érzem, mikor valakit, aki bátorkodik egy kritikus észrevétellel élni, nyomban egy kalap alá vesznek az "állandó elegédetlenkedőkkel" (már ha valóban léteznek ilyenek, amiben egyébként nem vagyok biztos). Ez természetesen nem Neked szól, pusztán egy általános megjegyzés a blogon rendre kirobbanó Marotta viták kapcsán.

Értem, amit írsz, ennek ellenére továbbra is tartom, hogy Vidal helyzete időzített bomba volt, amire illett volna így vagy úgy felkészülnie a klubnak. Ez szerintem egy hiba, habár természetesen túllihegni nem kívánom. Mindamellett a 40 millió körüli ár (ha tényleg ennyi lesz), egy hatalmas vicc a piaci viszonyokat látva.

Én alapvetően nem gondolom, hogy volna egy régi, letűnt Vidal, meg volna egy idei, döcögősebb Vidal, aki már így is marad, s így tulajdonképpen még indokolt is volna a pénzzé tétele. Vidal akár fél lábbal ugrálva is, de ott akart lenni a tavalyi VB-n, s sportorvos nem vagyok, de én úgy hiszem, hogy erre ment rá szinte a teljes szezonja. Kb. 1,5 hónappal egy komoly műtét után, a pihenés és rehabilitáció helyett, csatlakozott a chilei kerethez, majd rövid szabadidő után kezdődött a bajnoki szezon. Árnyéka volt önmagának, s nem véletlen, hogy az utolsó hónapokra nyertük vissza az igazi Vidalt. Ha fogadnom kellene, arra tennék, hogy a tőle megszokott világszínvonalon teljesít majd a Bayern Münchennél.

KysBé 2015.07.21. 10:40:02

@Juventus FC 15: @Rivendell:+1
Nem értem egyesek miért erre a blogra pazarolják Isteni tudásukat - varázsgömbbel a farzsebben ....

sleepy8 2015.07.21. 10:53:11

Egyre tobb helyen olvasni olyat, hogy ez csak sablon szoveg. Es igazabol a Juve akarja eladni Vidalt, mert osszetuzesbe keveredtek a felek Vidal balesete utan.

ambrobert 2015.07.21. 12:05:00

@Juventus FC 15: az a szánalmas, hogy úgy fikáztok valamit, hogy nem láttok mögé. Én sem látok mögé, ezért nem is szidom. Nem tudom, érted-e a különbséget. Ha Vidal fölé rúgja a labdát, fikázom, mert tudom, hogy be kellett volna lőni. De hogy egy klub belső működését, egy ember teljesítményét majd ti a monitor előtt átlátjátok, az a szánalmas. Meg eleve azt feltételezni, hogy mindenről ő tehet. Ajánlom figyelmetbe a legfrissebb allegris cikk idevonatkozó részét, amelyben többes számban beszél: "A legfontosabb figyelembe venni a piaci kínálatot, azt értékelJÜK ki, hogy milyen játékost vagyUNK képesek megszerezni, illetve azt, hogy mire van szükségÜNK. Elég határozott elképzelésEINK vannak jelenleg. Az első lépés egy támadóbb szellemiségű futballista leigazolása, aztán meglátJUK.” Mintha nem is szurkolók lennétek. Inkább ne váljon be egy játékos, csak hogy elmondhassátok, hogy ti megmondtátok.

bfeco 2015.07.21. 13:28:36

Hát nem érdemes fikázni, így döntött kész. A sztárjainkat (Buffon, Del Piero) még jobban kell tisztelni.

ambrobert 2015.07.21. 13:59:01

@Rivendell: Mivel +1-ezted Rivendellt, engedd meg, hogy számodra is eljuttassam a válaszomat:

az a szánalmas, hogy úgy fikáztok valamit, hogy nem láttok mögé. Én sem látok mögé, ezért nem is szidom. Nem tudom, érted-e a különbséget. Ha Vidal fölé rúgja a labdát, fikázom, mert tudom, hogy be kellett volna lőni. De hogy egy klub belső működését, egy ember teljesítményét majd ti a monitor előtt átlátjátok, az a szánalmas. Meg eleve azt feltételezni, hogy mindenről ő tehet. Ajánlom figyelmetbe a legfrissebb allegris cikk idevonatkozó részét, amelyben többes számban beszél: "A legfontosabb figyelembe venni a piaci kínálatot, azt értékelJÜK ki, hogy milyen játékost vagyUNK képesek megszerezni, illetve azt, hogy mire van szükségÜNK. Elég határozott elképzelésEINK vannak jelenleg. Az első lépés egy támadóbb szellemiségű futballista leigazolása, aztán meglátJUK.” Mintha nem is szurkolók lennétek. Inkább ne váljon be egy játékos, csak hogy elmondhassátok, hogy ti megmondtátok.

A köztetek kialakult párbeszédre reagálva: lehet, hogy tényleg brutális Draxler ötmilliója, főleg, ha tíz meccs után bekap egy sérülést. De képzeld el, mi van, ha 8 meccs után bekap egy sérülést, gyorsan felépül, és két meccs után megint megsérül. Vagy például mi van, ha egy meccs után lesérül, de nem súlyos a sérülése, és egy meccs kihagyás után ismét játszhat. Azt már nem is írom le, milyen érdekes kérdések ezek, ha 4,6 milliót, 3,25 milliót, vagy esetleg 6,8 milliót kap. Micsoda érdekes dolgok ezek, ha lesz időm, ezekről is írok még, hátha valaki +1-ezi :)

ambrobert 2015.07.21. 14:01:08

@Rivendell: az eleje persze úgy helyes, hogy +1-ezted Juventus FC 15-öt:)

MDaniel98 2015.07.21. 15:11:38

@ambrobert: Már bocs, de van annyi rálátásom a focira, hogy megtudjam ítélni szerintem egy játékos megérte-e az érte kifizetett összeget vagy nem. Ha pedig úgy látom, hogy nem (mint például Zaza esetében), akkor joggal mondom azt, hogy a vezetőség hülyeséget csinált a leigazolásával. Természetesen nem csak Marotta dönt ezekről az ügyekről, a vezetőségnek (Agnelli-Elkann-Nedved-gazdasági igazgatók) sokkal nagyobb beleszólása van ezekbe a dolgokba, azonban Marotta és Paratici felelős az átigazolásokért, Agnelliék maximum azt mondják meg Marottának, hogy mennyit áldozhat MAXIMUM egy játékosra, azonban neki az a dolga, hogy a játékosok minél kedvezőbb kondíciókkal érkezzenek a klubhoz, s mivel ezért ő felelős elsősorban, s ő "adja az arcát" a sikeresebb átigazolásainkhoz is, de azokhoz is amelyek nem vállnak be. Ő kapja a szurkolóktól a dicséretet, s a lehülyézést is, ki-ki maga vérhőmérsékletének megfelelően osztogatja ezeket.

Valóban pontosabb, ha úgy fejezem ki magam, hogy a vezetőség volt hülye, hogy leigazolta Zazát 18 millióért, amikor simán adhattak vollna több játéklehetőséget Comannak, vagy elhozhatták volna ingyen, a csapat nélküli Osvaldot 4. számú csatárnak, s akkor alán benn maradt volna a kasszában egy jó balhátvédre való.

RuidaRobert 2015.07.21. 15:15:57

@Juventus FC 15: 1 évvel ezelőtt a legnagyobb anyázás az miatt volt, hogy Sturaróra még a 4-5 millió euró is teljes mértékben pénzkidobás.

Aztán a BL elődöntőben le is dolgozta az árát, idén pedig jóval nagyobb szerep hárul majd rá. Várjuk ki a végét Zazával, felesleges megint jóslatokba bocsátkozni. Nagyon remélem, hogy beválik. Szükség lesz hosszútávon az olasz magra.

MDaniel98 2015.07.21. 15:24:08

@RuidaRobert: Azóta megtudtuk, hogy Sturaro 8-12 millióba fájt, és valóban, azzal a fejesével engem is megvett, de ettől még nem vált jó igazolássá, jelenleg van a padra egy emberünk vele. Természetesen, ha ebben az évben több lehetőséget kap, és valamennyire hasonló statisztikákat tud hozni védekezésben mint a kezdőnk többi tagja (vagy éppen csak egy kicsit gyengébbeket mint Vidal most), akkor mosom kezeimet. Marottának sem jön be minden igazolása, pedig neki ez a munkája, nekem sem minden megérzésem, de kb. hasonló hatékonysággal dolgozhatunk.:)

RuidaRobert 2015.07.21. 15:33:08

@Juventus FC 15: Mikor derült ki, hogy 12-be fájt? Én erről lemaradtam...

Megvettük 4-5 körül, kölcsönadtuk majd visszahívtuk.

MDaniel98 2015.07.21. 15:44:54

@RuidaRobert: Rosszul írtam, eddig 7,5-be fájt, és 11-be fog, ha "minden jól megy":

juventuz.blog.hu/2015/06/17/evkozi_vezetosegi_beszamolo

Én írtam.:)

ambrobert 2015.07.21. 16:02:09

@Juventus FC 15: Jogosan sokallhatod Zaza árát, meg jó lenne mindkét szélre igazolni, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ne feltételezzük már, hogy a vezetőség ennyire hülye. Biztosan minden okuk megvan arra, hogy kit igazolnak és mennyiért. De Osvaldo azért nagy hiba lenne, ha elhoztuk volna, lehet, hogy sokan azzal jönnének, hogy megint kényszerigazolás, ahelyett, hogy fiatalítottunk volna. Azért az is érdekes, hogy pont most hír, hogy Mourinho három jópár millás játékossal is felsült.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása