Zaza: "Be kell bizonyítanom, hogy méltó vagyok a Juventushoz"

zaza_simone_bemutatas.jpgA Juventus ma ismét bemutatta egyik nyári szerzeményét a sajtó képviselőinek, s ezúttal a Sassuolo együttesétől érkező ifjú támadón, Simone Zazán volt a sor.

"Azonnal otthon éreztem magam." mondta Zaza az újságíróknak. "Már öt napja dolgozom, hogy készen álljak hétfőre, amikor a felkészülési edzőtábor kezdődik.

A legfőbb dolog, ami már öt nap után szembetűnő volt számomra, az a szervezettség, az edzőközpont, s minden más. Ez egy olyan előrelépés, amit mindig is meg akartam tenni, olyan dolog, amire minden játékos törekszik, hogy egy nagy csapatban játszhasson. Eljutottam ide, s most jó teljesítményt kell nyújtanom, hogy megtartsam a helyemet.

Már azt megelőzően, hogy csatlakoztam a Juventushoz, tudtam, hogy nagy lesz a verseny, azonban ez nem rémiszt meg. Készen állok arra, hogy bebizonyítsam az embereknek, s mindenekelőtt önmagamnak, hogy rászolgáltam.

A félelemnek számomra semmi köze a labdarúgáshoz, az csak a szórakozásról szól."

Az előző szezonban, mikor a Sassuolo a Juventusszal játszott, a mérkőzés után Zaza arról nyilatkozott, hogy még nem áll készen rá, hogy a zebracsíkos mezt öltse magára.

"Amit mondtam, az igazság volt, azonban meggyőződésem, hogy azáltal, hogy itt edzek, fejlődhetek, s méltóvá válhatok a Juvéra. Ahogy mondtam, a Juventus játékosa vagyok, s be kell bizonyítanom, hogy ezt megérdemlem."

Zaza elárulta, hogy bármilyen szerepkörben kész helyt állni új csapatában, s tagadta a neki tulajdonított kijelentést, miszerint a fizikai erőszak is elfogadható a gól érdekében.

"Ez a dolog a védők bántalmazásáról olyasvalami, amit soha sem mondtam. Mindig ugyanezt mondom, de természetes, hogy az ember a gólért megteszi azt, ami szükséges.

Nem állíthatnám, hogy jól ismerem Mandžukićot, hiszen ma edzettem vele először, ugyanakkor számos mérkőzését láttam, s egy igazi lesipuskás a büntetőterületen belül.

Nem tudom, hogy együtt játszunk-e majd. Bízom benne, de majd meglátjuk. Ami a többi játékost illeti az én pozíciómban, Álvaro Morata kivételével mindannyian újak. Őszintén nem tudnám megmondani, hogy ki az, akivel a leginkább összepasszol a játékunk.

Ami a felállást illeti, két éven keresztül támadó hármassal játszottam, de aztán múlt szeptembertől elkezdtem támadó kettőssel szerepelni a nemzeti csapatban. Számomra az a legfontosabb, hogy játsszak."

Zaza a hetes számú mezben szerepel majd, s a támadó szolgált némi magyarázattal is.

"Azért választottam a hetes mezt, mert az szabad volt, s ugyanaz a szám, amelyet a nemzeti csapatnál viselek. Kedvelem, ezért ezt választottam. Soha sem igazán volt példaképem, de ha mégis választanom kellene, Van Bastent mondanám, azonban vannak más csatárok is a múltból és a jelenből is, akiket nagyon kedvelek." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr77636224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bfeco 2015.07.17. 20:09:46

Hat ezt jól latja

MdewC 2015.07.17. 20:57:30

Tegyél meg mindent Zaza, hogy minél többször üvölthessem, hogy: "ZÁZZZÁÁÁÁÁÁ!" :D

MDaniel98 2015.07.19. 20:46:14

Tudja hol a helye, ez mindenképpen pozitív, a nyilatkozat alapján nincs elszállva magától, szerintem hasznos squad player lesz belőle.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása